گزارش مالی سالیانه سونی از افزایش سودآوری این شرکت حکایت دارد

شرکت سونی گزارش مالی خود در سال 2020 را منتشر کرد. بر این اساس فروش اولیه پلی‌استیشن 5 از کنسول نسل قبلی PS4 پیشی گرفته و میزان تقاضا برای بازی‌ها و سرویس‌های جانبی نیز کاملا چشمگیر است. وضعیت واحد تلفن‌همراه سونی نیز روبه بهبود بوده است؛ اما تبعات جنگ تجاری میان ایالات‌متحده و چین موجب وارد آمدن خسارات جانبی به بخش سنسورهای تصویربرداری غول ژاپنی شده است.

کسب‌وکار اسمارت‌فون‌های سونی با افت اندک فروش مواجه شده و تعداد گوشی‌های اکسپریا فروخته شده در سال 2020 به 2.9 میلیون دستگاه رسیده است. این رقم در مقایسه با فروش 3.2 میلیون دستگاهی طی سال گذشته کمتر است. البته بایستی به‌خاطر داشت که سال مالی شرکت سونی در ماه آوریل آغاز می‌شود؛ بنابراین ایام تعطیلات در 3 ماهه سوم سال مالی کمپانی قرار خواهند گرفت. فروش گوشی‌های اکسپریا در این دوره 3 ماهه کاهش یافت و از رقم 1.3 میلیون دستگاهی سال قبل به 1 میلیون واحد رسید. حد فاصل ما‌های ژانویه تا مارس 2021 به‌عنوان 3 ماهه چهارم سال مالی سونی قلمداد می‌شود. فروش 0.4 میلیون دستگاهی هندست‌های اکسپریا طی این دوره زمانی با دوره مشابه سال گذشته برابری می‌کند.

خبر خوشایند اینکه سود عملیاتی کمپانی در این دوره زمانی 3 ماهه نسبت به سال گذشته کمی افزایش یافته و از رقم 70380 میلیون به 74150 میلیون ین رسیده است. این موضوع به‌معنای افزایش متوسط قیمت فروش (ASP) در ازای هر دستگاه است.

نکته مثبت‌تر اینکه سونی کماکان به کاهش میزان هزینه‌های عملیاتی واحد گوشی‌های موبایلی خود ادامه می‌دهد. این پدیده سودآوری 27671 میلیون ینی کمپانی را به‌دنبال داشته است؛ رقمی که در مقایسه با زیان‌دهی 21057 میلیون ینی سونی طی دوره زمانی مشابه سال قبل بسیار مطلوب‌تر به‌نظر می‌رسد. تمامی این موارد در کنار هم به افزایش درآمد عملیاتی واحد الکترونیکی سونی کمک کرده‌اند (در گذشته سونی موبایل و چندین بخش دیگر کمپانی در واحد تجهیزات الکترونیکی سونی ادغام شدند).

شرکت سونی در حد فاصل ماه‌های ژانویه تا مارس موفق به فروش 3.3 میلیون دستگاه کنسول پلی‌استیشن 5 شد. بدین‌ترتیب فروش کلی این کنسول تا به امروز به 7.8 میلیون واحد رسیده است. این رقم در مقایسه با میزان فروش کنسول PS4 طی دوره زمانی مشابه پس از عرضه آن کمی بیش‌تر است و سونی به منظور پاسخگویی به تقاضای بازار کماکان تلاش می‌کند تا سطح تولید خود را افزایش دهد.

با این‌حال دستاورد سونی به این مورد محدود نیست؛ چرا که قیمت‌گذاری کمپانی برای فروش پلی‌استیشن 5 از هزینه ساخت آن ارزان‌تر بوده است (این پدیده در ماه‌های ابتدایی عرضه کنسول‌ها کاملا معمول است).

فروش کنسول PS4 نیز کاملا رضایتبخش بود و این محصول در حد فاصل ماه‌های ژانویه تا مارس و کل دوره 12 ماهه سال مالی به‌ترتیب فروش 1 و 5.7 میلیون دستگاهی را تجربه کرد. با این‌حال کنسول PS5 تا دستیابی به رکورد فروش بالغ بر 100 میلیون دستگاهی PS4 (از زمان عرضه آن تا به امروز) کماکان فاصله زیادی دارد.

فروش بالای کنسول PS5 در کنار افزایش میزان فروش بازی‌ها (و موارد مرتبط با آن‌ها) و رشد فروش سرویس پلی‌استیشن پلاس نهایتا فروش کلی 2.66 تریلیون ینی سونی را به‌دنبال داشته است؛ رقمی که در مقایسه با سال گذشته رشد 34 درصدی را نشان می‌دهد. همچنین درآمد عملیاتی غول ژاپنی از این حوزه نیز به 342.2 میلیارد ین افزایش یافته است.

فروش ترکیبی بازی‌های PS4 و PS5 طی دوره 12 ماهه سال مالی مجموعا به 338.9 میلیون ین رسید. از این رقم 58.4 میلیون ین (معادل 17 درصد) توسط استودیوی بازی اختصاصی سونی به‌دست آمده است.

واحد سرگرمی سونی نیز عملکرد مطلوبی داشته و Demon Slayer – Kimetsu no Yaiba – the Movie: Mugen Train عنوان پردرآمدترین فیلم در ژاپن، پرفروش‌ترین فیلم ژاپنی تاریخ و پردرآمدترین فیلم انیمیشن تاریخ را به خود اختصاص داد.

با این‌حال واحد سنسورهای تصویربرداری سونی دچار آسیب شد و ارزش دارایی‌های این واحد به 7.2 میلیارد ین کاهش یافت. محدودیت‌های صادراتی اعمال شده توسط ایالات‌متحده موجب تعلیق فروش سنسورهای سونی شد. به‌عبارت دیگر ممنوعیت‌های فوق یکی از بزرگترین مشتریان سونی یعنی شرکت هواوی را هدف قرار دادند.


بدین‌ترتیب فروش کلی سنسورهای تصویربرداری سونی شامل مدل‌های مخصوص اسمارت‌فون‌ها و دوربین‌های دیجیتالی کاهش یافت. همچنین میزان هزینه‌کرد کمپانی یا سرمایه‌گذاری آن در زمینه تحقیق و توسعه نیز افزایش پیدا کرد. این موضوع موجب کاهش درآمد عملیاتی واحد سنسورهای تصویربرداری سونی به رقم 145.9 میلیارد ین شد.

2 دیدگاه دربارهٔ «گزارش مالی سالیانه سونی از افزایش سودآوری این شرکت حکایت دارد»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
TCH