نخستین ورژن بتای اندروید 12 با تغییرات عمده طراحی منتشر شد

پس از انتشار چندین نسخه پیش‌نمایشی توسعه‌دهندگان اندروید 12 طی ماه‌های گذشته اکنون این سیستم‌عامل به مرحله بتا رسیده است. در واقع نخستین نسخه بتای اندروید 12 امروز برای گوشی‌های پیکسل و دستگاه‌های عرضه شده توسط چندین تولیدکننده دیگر منتشر خواهد شد. اندروید 12 از بزرگترین الگوی بازطراحی در تاریخ رونمایی می‌کند. این الگو بر پایه “روشی جدید برای تفکر پیرامون مقوله طراحی” یا همان Material You بنا شده است. این روش کاملا مبتنی بر شخصی‌سازی بوده و تم‌های دینامیکی بر پایه تصویر پس‌زمینه یکی از ویژگی‌های اصلی آن به‌شمار می‌رود.

در این‌حالت کاربر یک تصویر پس‌زمینه را انتخاب نموده و سیستم رنگ‌های غالب، مکمل و رنگ‌هایی با ظاهر فوق‌العاده را در تصویر شناسایی می‌کند. سپس این رنگ‌ها در کل فضای سیستم‌عامل شامل پنجره اعلان‌ها، لاک اسکرین، پنل کنترل حجم صدا، ویجت‌های جدید و سایر قسمت‌ها اعمال می‌شوند.

جلوه‌های حرکتی و انیمیشن‌های متعدد در سراسر سیستم‌عامل به شکلی روان نمایش داده می‌شوند. بدین‌ترتیب تجربه تعامل کاربر با سیستم حالتی روان و پویا پیدا خواهد کرد. بعلاوه بهره‌وری اجزای سیستم نیز بهبود یافته و بهینه‌سازی‌های داخلی موجب کاهش 22 درصدی زمان موردنیاز CPU برای پردازش سرویس‌های اصلی سیستم و کاهش 15 درصدی میزان استفاده از هسته‌های بزرگ توسط سرور سیستم خواهند شد.


پنجره اعلان‌ها، تنظیمات سریع و دکمه پاور نیز از نو طراحی شده‌اند. اکنون پنجره اعلان‌ها از ظاهر بصری بهتر و کاربرپسندتری برخوردار بوده و اعلان‌های مربوط به برنامه‌ها را به شکلی واضح نمایش می‌دهد. قسمت تنظیمات سریع (Quick Settings) نیز جمع‌وجورتر شده و حداقل با انجام اولین پیمایش به سمت پایین تنها 4 گزینه پیش روی کاربر نمایان می‌شود. بعلاوه این گزینه‌ها دیگر صرفا یک آیکون تنها نبوده و در قسمت جانبی خود دارای متن هستند. همچنین فضای ایجاد شده میان آیکون‌ها به تفکیک هرچه بهتر آن‌‌ها از یکدیگر کمک می‌کند.

امکاناتی نظیر Google Pay و Home Controls نیز اکنون با قسمت Quick Settings ادغام شده‌اند. همچنین کاربران به منظور فراخوانی دستیار صوتی گوگل اسیستنت می‌توانند دکمه پاور دستگاه را برای مدت زمان طولانی فشار دهند؛ قابلیتی که نمونه مشابه آن پیش‌تر در برخی پوسته‌های سفارشی نیز رویت شده بود. قابلیت جدید مخصوص آن‌دسته از کاربرانی است که روش‌های فعلی برای فراخوانی دستیار گوگل اسیستنت (نظیر صحبت کردن با آن یا کشیدن انگشتان از گوشه تحتانی نمایشگر گوشی به‌صورت قطری) را ناکافی می‌دانند.

با مراجعه به قسمت تنظیمات شاهد ایجاد بخش جدیدی با نام Privacy Dashboard هستیم. این قسمت امکان مشاهده یکجا تنظیمات مربوط به مجوزها، نوع داده‌های قابل دسترس برای هر برنامه و میزان استفاده از این داده‌ها را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. بنابراین کاربر با مراجعه به قسمت Privacy Dashboard به آسانی قادر به لغو مجوزهای موردنظر خود خواهد بود.

یکی دیگر از مشخصه‌های اندروید 12 در مقوله حریم خصوصی، نشانگر جدیدی است که در قسمت فوقانی سمت راست نوار وضعیت مستقر شده و هنگام دسترسی برنامه‌ها به میکروفون یا دوربین دستگاه کاربران را مطلع می‌کند. بعلاوه کاربران سریعا می‌توانند دسترسی برنامه به این سنسورها در کل سیستم را مسدود نمایند. بدین منظور گزینه‌های جدیدی در قسمت Quick Settings ایجاد شده است.


کاربران در عوض اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی دقیق خود با برنامه‌ها می‌توانند تنها اطلاعات مربوط به موقعیت تقریبی خود را با برخی اپلیکیشن‌ها به اشتراک بگذارند. این قابلیت در برخی موارد نظیر اپلیکیشن‌های هواشناسی که پاسخ‌گویی به نیاز کاربر منوط به دسترسی به موقعیت مکانی دقیق وی نیست؛ به خوبی عمل می‌کند. در واقع در چنین سناریویی اعلام شهر محل سکونت احتمالا کفایت خواهد کرد.

هسته محاسباتی حریم خصوصی اندروید (Android Private Compute Core) امکان دسترسی کاربران به قابلیت‌هایی نظیر Live Caption، Now Playing و Smart Reply را فراهم نموده و به منظور حفظ حریم خصوصی کاربر کلیه امور مربوط به پردازش صدا و زبان بر روی دستگاه و مستقل از شبکه  اجرا می‌شوند. قوانین حفاظتی در Private Compute Core ماهیت اوپن سورس داشته و توسط متخصصان امنیتی به‌طور کامل قابل بررسی و تائید اعتبار هستند.

بعلاوه به منظور تسهیل تجربه کاربری برای افراد دچار اختلالات بینایی، پشتیبانی از پیمایش تصاویر اسکرین‌شات، ویجت‌های مکالمه (که افراد موردعلاقه کاربر را به هوم اسکرین منتقل می‌کند) و ارائه روش‌هایی برای تعامل هرچه بهتر دستگاه‌ها با یکدیگر شاهد بهبود امکانات دسترسی (Accessibility) در اندروید 12 خواهیم بود.

2 در مورد “نخستین ورژن بتای اندروید 12 با تغییرات عمده طراحی منتشر شد”

  1. اینکه گزینه ها و نوشته ها با رنگ بک گراند تغییر کنن خیلی جالبه اما گوشی من با اندروید 8 هم اینو داره.
    پس چی جدید اضافه شده؟؟؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH