نقد و بررسی تخصصی تبلت هواوی میت پد 10.4: نماینده هواوی برای فتح بازار تبلت‌ها

هواوی میت پد 10.4 از برترین تبلت‌های میان‌رده بازار است، قصد داریم در این مطلب تبلت هواوی MatePad را به طور تخصصی بررسی کنیم.

تبلت‌های سری میت‌پد هواوی یکی از جذاب‌ترین خانواده‌های تبلت‌های اندرویدی بازار هستند که رقیب اصلی مدل‌های میان‌رده گلکسی تب سامسونگ نیز به شمار می‌آیند. هواوی با عرضه مدل‌های مختلف سری میت‌پد در تلاش است تا تبلت‌هایی متناسب با کیفیت و بودجه‌های مختلف تولید کند تا خریداران با نیاز‌های متفاوت بتوانند از میت‌پد‌های هواوی استفاده کنند.

به خصوص حالا که در زمان پاندمی کووید 19 هستیم؛ برای برگزاری تمامی کلاس‌های درسی و دانشگاهی، کارگاه‌های آموزشی، سمینارهای حرفه‌ای و شغلی و از همه مهم‌تر برقراری تماس‌های تصویری خانوادگی، دوستانه یا کاری، نیاز به در اختیار داشتن یک تبلت قدرتمند و در عین حال کارآمد و باکیفیت برای انجام تمامی اینکارها احساس می‌شود.

هواوی نیز با توجه به همین نیاز، تبلت‌های مختلفی را وارد بازار ایران کرده که یکی از جدیدترین آن‌ها تبلت هواوی MatePad است که از مدل‌های اصلی هواوی برای بازار میان‌رده تبلت‌ها محسوب می‌شود. تبلت هواوی میت پد همنام سری میت‌پد این شرکت چینی است و هیچ پسوند یا پیشوندی ندارد، البته به این مدل میت پد 10.4 نیز می‌گویند.

پس از آنکه چندی پیش تبلت میت‌پد T10s را بررسی کردیم، حالا نوبت به مدل هواوی MatePad رسیده است.

این مدل چند روزی است که در اختیار ما قرار دارد و می‌خواهیم نگاهی دقیق و تخصصی به نقاط قوت و ضعف آن بیندازیم، پس با آی‌تی‌رسان و نقد و بررسی تبلت هواوی میت پد همراه ما باشید:

مشخصات هواوی MatePad

ابعاد
245 در 154 در 7.3 میلی‌متر
وزن
450 گرم
نمایشگر
10.4 اینچ IPS LCD با رزولوشن 1200 در 2000
پردازنده
Kirin 810
پردازنده گرافیکی
Mali G52
رم
3 گیگابایت
حافظه داخلی
32 گیگابایت
سیستم عامل
رابط کاربری EMUI 10.1  بر پایه اندروید 10 بدون نرم‌افزارهای گوگل
دوربین اصلی
8 مگاپیکسل
دوربین سلفی
8 مگاپیکسل
باتری
7250 میلی‌آمپرساعت با شارژ 10 واتی

اقلام درون جعبه هواوی MatePad

رنگ جعبه این محصول سفید و بسیار ساده است. زمانی که در جعبه را باز می‌کنید، تبلت درون یک پوشش مشمایی قرار دارد که آن را فعلا کنار می‌گذاریم. زیر تبلت دو جعبه وجود دارد که سوزن خشاب سیمکارت بر روی یکی از این جعبه‌ها مشخص است.

در داخل آن جعبه کابل شارژ USB-C و چند دفترچه برای گارانتی و معرفی محصول وجود دارد، کابل تبدیل USB-C به جک هدفون نیز درون این جعبه است. در این مدل جک هدفون وجود ندارد و باید با این تبدیل هندزفری یا هدفون‌های خود را که دارای جک 3.5 میلی‌متری هستند، به تبلت وصل کنید. درون جعبه دیگر تنها آداپتور شارژ 10 واتی دیده می‌شود.

این مدل از قلم M Pencil پشتیبانی می‌کند اما متاسفانه قلم لمسی داخل جعبه قرار ندارد و باید به صورت جداگانه آن را تهیه کرد. بنابراین منتظر قلم در داخل جعبه نباشید.

نکته مثبت در مورد جعبه تبلت MatePad وجود کابل تبدیل برای جک هدفون است و به جز آن مورد خاص دیگری در مورد جعبه این محصول وجود ندارد. البته این را هم بدانید که خبری از قاب و محافظ در جعبه این مدل نیست.

طراحی و کیفیت ساخت هواوی میت پد

هواوی میت پد از دسته محصولاتی است که از همان ابتدا که آن را در دست می‌گیرید، کیفیت و طراحی‌اش شما را جذب می‌کند. فریم آلومینیومی، رنگ سرمه‌ای مات، ضخامت کم و طراحی ساده و در عین حال زیبای این تبلت، اولین شاخصه‌هایی هستند که در ذهن شما می‌گذرد.

ابعاد

میت پد هواوی به دلیل اندازه 10.4 اینچی نمایشگر، ابعاد بزرگی دارد اما به طور میانگین از بسیاری از تبلت‌های 10 اینچی بازار سبک‌تر است. این تبلت 24.5 سانتی‌متر طول، 15.4 سانتی‌متر عرض، 7.3 میلی‌متر عرض و 450 گرم وزن دارد.

طراحی

زمانی تبلت را به حالت افقی (لند‌اسکیپ) در دست می‌گیرید، بر روی فریم سمت چپ دو اسپیکر و دکمه پاور دیده می‌شود. دکمه پاور در قسمت بالایی حاشیه سمت چپ قرار دارد و دسترسی به آن در حالت افقی راحت است، اما با این نوع طراحی زمانی که تبلت را در حالت عمومی در دست می‌گیرید، دکمه پاور در فریم بالایی تبلت قرار می‌گیرد و دسترسی به آن بسیار دشوار خواهد بود، به این ترتیب هواوی تبلت MatePad را با تمرکز بر حالت افقی طراحی کرده و در حالت عمودی دسترسی به دکمه‌های تبلت کمی چالش برانگیز است.

در حالت افقی دکمه بلندی صدا در قسمت سمت چپ فریم بالایی تبلت قرار می‌گیرد و فاصله آن نزدیک به دکمه پاور است، در این حالت دسترسی به دکمه ولوم هم آسان است ولی در حالت عمومی دکمه بلندی صدا در بالاترین نقطه فریم سمت راست تبلت قرار می‌گیرد. در حالت افقی بر روی فریم بالایی، 4 میکروفون برای ضبط صدا نیز دیده می‌شود.

در فریم سمت راست دو اسپیکر دیگر، درگاه شارژ USB-C و در فریم پایینی نیز تنها درگاه خشاب سیمکارت وجود دارد.

پشت تبلت کاملا تخت است و بدنه پلاستیکی بدون هیچ خمیدگی با زاویه 90 درجه به فریم آلومینیومی متصل می‌شود. در گوشه سمت راست و بالای پشت تبلت، ماژول بیضی و کشیده دوربین که در آن دوربین اصلی و فلاش LED قرار دارد، دیده می‌شود، این ماژول چند میلی‌متری از بدنه بیرون زده اما این اتفاق موجب لق زدن تبلت یا جمع شدن غبار به دور ماژول دوربین نمی‌شود.

در جلو تبلت تنها نکته قابل اشاره وجود دوربین سلفی در حاشیه بالای نمایشگر است، نمایشگر نیز بدون خمیدگی به فریم متصل می‌شود و میت پد از این نظر طراحی مکعبی شکلی دارد، البته چهار گوشه فریم خمیدگی کاملا مناسبی دارد و زاویه گوشه‌های فریم، تیز نیست.

طرحی کلی تبلت بسیار جذاب است و به جز عدم دسترسی آسان به دکمه پاور در حالت عمودی، ایراد بزرگ دیگری نمی‌توان از بخش طراحی هواوی MatePad گرفت، نبود جک هدفون نیز کمی در ذوق می‌زد اما وجود کابل تبدیل در جعبه این مشکل را رفع کرده است.

هواوی میت پد

صفحه نمایش هواوی میت پد

هواوی در این مدل از یک نمایشگر 10.4 اینچی IPS LCD استفاده کرده که کیفیت معمولی دارد، به طور معمول در تبلت‌هایی با این رده قیمتی، خبری از نمایشگرهای جذاب اولد و سوپرامولد نیست. این صفحه نمایش بزرگ از رزولوشن 1200 در 2000 و نسبت اندازه 5:3 بهره‌ می‌برد، همچنین در هر اینچ صفحه 224 پیکسل وجود دارد. تمامی این مشخصات در نمایشگر مدل گلکسی تب S6 لایت نیز دیده می‌شود، البته تبلت سامسونگ دارای نمایشگر TFT است و به جز این مورد، نمایشگر هر دو مدل یکسان است.

همچنین همانند گلکسی تب S6 لایت، نمایشگر هواوی MatePad نیز حدود 81 درصد پنل جلویی تبلت را پوشانده و می‌توان گفت ضخامت حاشیه دور نمایشگر این مدل‌ها نسبتا باریک است.

وضوح

کیفیت وضوح نمایشگر هواوی MatePad بسیار بالا نیست اما قابل قبول است. رزولوشن مناسب نمایشگر این تبلت نقطه قوت آن محسوب می‌شود اما پایین بودن تراکم پیکسلی، اثرش را در کیفیت نمایشگر گذاشته و باعث شده تا میت تب یک صفحه نمایش معمولی قابل قبول داشته باشد. البته با توجه به کاربردهای تبلت با این صفحه نمایش می‌توانید به تمامی کارهای خود برسید.

رنگ‌ها
نمایشگر هواوی MatePad رنگ‌ها را شاداب نشان می‌دهد، این صفحه نمایش 16.7 میلیون رنگ تولید می‌کند که کاملا برای تماشای فیلم و سریال، وبگردی یا تماشای آخرین پست‌ها در شبکه‌های اجتماعی مناسب است. رنگ‌ها کاملا سر حال هستند که این مورد به وضوح تصویر و افزایش کیفیت کلی نمایشگر، کمک بسزایی کرده است.

دارک مود

در تبلت میت پد 10.4 اینچی به حالت دارک مود دسترسی دارید، با فعال کردن این حالت، نوار اعلان به رنگ طوسی در می‌آید و پس‌زمینه تمامی منو‌ها و برنامه‌ها، مشکی می‌شود. عمق رنگ مشکی نیز در این تبلت قابل قبول است، در هنگام تماشای ویدیو، ضعف مشهودی برای به نمایش درآمدن صحنه‌های تاریک یا تصاویر با کنتراست بالا دیده نمی‌شود.

تنظیمات نمایشگر

در رابط کاربری هواوی، تنظیمات زیادی برای شخصی‌سازی صفحه نمایش خواهید داشت، در منوی Display & brightness گزینه‌ای به نام Colour وجود دارد که با ورود به آن و انتخاب گزینه Colour temperature می‌توانید دمای رنگ‌های صفحه را به سمت گرمی یا سردی یا به صورت Customize به هر رنگی که دوست دارید، تغییر دهید.

همچنین دو قابلیت مجزا برای کاهش فشار به چشم، هنگام نگاه کردن به اسکرین در مدت زمان طولانی وجود دارد که بیشتر در هنگام وب‌گردی و خواندن مقالات و کتاب‌های الکترونیکی به کار می‌آید.

هواوی میت پد

این دو قابلیت Eye Comfort و eBook mode نام دارند. قابلیت Eye Comfort رنگ صفحه را به سمت گرمی می‌برد تا در طولانی مدت نور روشن و آبی صفحه به چشمان‌مان آسیب وارد نکند. قابلیت eBook mode نیز صفحه را سیاه و سفید می‌کند و برای مطالعه متن‌های طولانی و کتب الکترونیکی مناسب است.

میت پد هواوی حتی توانسته از شرکت Eye Comfort گواهی مراقبت از چشم با دفع نور آبی را نیز دریافت کند، این قابلیت مربوط به حالت eBook mode است، با فعال کردن Eye Comfort نمایشگر انتشار نور آبی مضر را کاهش می‌دهد و با گرم شدن رنگ‌ها برای مطالعه، میزان آسیب دیدن به چشم به پایین‌ترین حد ممکن می‌رسد.

پشتیبانی از قلم M-Pencil

نمایشگر میت پد از قلم M-Pencil پشتیبانی می‌کند، شما با خرید جداگانه M-Pencil می‌توانید از این قلم برای نوشتن، طراحی، نقاشی و… استفاده نمایید. ما این فرصت را نداشتیم تا از این قلم استفاده کنیم و نمی‌توانیم در مورد کیفیت کار آن اظهار نظر کنیم اما هواوی اعلام کرده که این قلم با تاخیر بسیار پایینی به تبلت متصل می‌شود و کیفیت کار با آن کاملا قابل قبول است.

قفل تشخیص چهره و امنیت

برای قفل کردن تبلت هواوی MatePad به جز انتخاب‌های قدیمی مانند پترن و پسورد، می‌توانید از قفل تشخیص چهره استفاده کنید. قفل تشخیص چهره میت پد با اسکن دو بعدی، صورت را تشخیص می‌دهد، سرعت این اسکن هنگام تنظیم قفل بسیار بالاست و در عرض 2 تا 3 ثانیه صورت شما را تشخیص داده و کار تنظیم قفل به پایان می‌رسد.

از طرفی سرعت قفل در تشخیص چهره برای باز کردن قفل تبلت نیز بسیار بالاست و هنگام باز کردن قفل چهره، زمانی که دکمه پاور را می‌زنید با سرعت بسیار بالایی قفل تشخیص چهره باز شده و می‌توانید از تبلت استفاده کنید. هیچ مکث یا تاخیر قابل توجهی در عملکرد قفل چهره وجود ندارد، حتی سرعت بالای قفل باعث پایین آمدن امنیت آن نمی‌شود و قفل با چشم بسته و یا نشان دادن تصویر صورت، باز خواهد شد.

هواوی میت پد

عملکرد قفل چهره واقعا راضی کننده است، زیرا هنگامی که تبلت بر روی میز قرار دارد و چهره شما دقیقا مقابل دوربین نیست یا زاویه زیادی با دوربین دارد نیز قفل باز شده و تاخیری در عملکردش ایجاد نمی‌شود.

هنگام حضور در شرایط نور کم یا تاریکی نیز صفحه قفل به رنگ سفید در می‌آید تا نور صفحه موجب روشن شدن صورت شما شود و قفل به سرعت صورت‌تان را تشخیص دهد. عملکرد قفل تشخیص چهره در تاریکی نیز بسیار خوب است.

تنها ایرادی که به قفل چهره می‌توان گرفت آن است که قفل صورت شما را با ماسک تشخیص نمی‌دهد، بنابراین حتما باید ماسک را از جلوی صورت‌تان پایین بیاورید تا قفل عمل کند.

امنیت

در بخش امنیت، مهم‌ترین قابلیت به پیدا کردن تبلت به وسیله اینترنت و اتصال به فضای ابری برنامه‌ باز می‌گردد. هواوی نیز مانند هر شرکت تولید کننده تلفن همراه یا تبلت دیگر، سیستم اختصاصی برای پیدا کردن دستگاه‌های هوشمند دارد.

برای استفاده از این قابلیت، گزینه Find My Phone باید فعال باشد. البته این قابلیت تنها در زمانی که GPS فعال و تبلت به اینترنت متصل باشد، کار خواهد کرد. در زمان گم کردن یا دزدیده شدن تبلت و روشن بودن وای‌فای و GPS، شما از سایت فضای ابری هواوی می‌توانید مکان تبلت را پیدا کرده و یا تبلت را قفل کنید، اطلاعات آن را پاک نمایید و صدای آلارم آن را به صدا در بیاورید.

همچنین امکان قفل کردن برنامه‌های تبلت یا ایجاد یک فضای امن برای تمامی داده‌های شما در تبلت نیز از دیگر گزینه‌های بخش امنیت در رابط کاربری هواوی هستند.

رابط کاربری هواوی MatePad

هواوی در این تبلت طبق انتظار از رابط کاربری EMUI 10 استفاده کرده، در این رابط کاربری خبری از سرویس‌های گوگل نیست اما قابلیت‌های بسیاری وجود دارد که کارهای روزانه شما را تسهیل می‌کنند. رابط کاربری هواوی بسیار سبک است، تمام بخش‌های آن بدون لگ یا کندی اجرا می‌شود و از این نظر هیچ مشکلی با تبلت میت پد 10.4 نخواهید داشت.

از طرفی امکانات زیادی که هواوی برای این رابط کاربری ایجاد کرده موجب شده تا EMUI به یکی از جذاب‌ترین محیط‌‍‌ها برای کار با تلفن همراه یا تبلت‌ها تبدیل شود.

رابط کاربری EMUI 10 بر اساس اندروید 10 طراحی شده و کارکردن با این رابط کاربری از نظر دسترسی‌ها، قابلیت‌ها و ژست‌های حرکتی، تفاوتی با دیگر رابط‌های کاربری اندرویدی ندارد.

در EMUI 10 به طور پیش‌فرض منوی برنامه‌ها فعال نیست اما از منوی Home Screen & Wallpaper می‌توانید Drawer را فعال کنید. زمانی که از بالای صفحه انگشت را به سمت پایین می‌کشید، نوار اعلان باز می‌شود اما اگر از میانه صفحه انگشت خود را به سمت پایین بکشید، بخش جستجوی برنامه‌ها نمایان می‌شود.

در منوی تنظیمات می‌توانید آیکون‌ها، والپیپر، اندازه فونت و متن را به طور کامل شخصی‌سازی کنید. همچنین تعداد ردیف و ستون برنامه‌های به نمایش در آمده در صفحه و ترتیب آن‌ها نیز قابل شخصی‌سازی هستند.

اشتراک‌گذاری اطلاعات

هواوی قابلیت‌های زیادی برای به اشتراک گذاری اطلاعات یا نمایش اطلاعات گوشی در یک دیوایس دیگر را برای کاربران EMUI 10 در نظر گرفته است. در بخش Phone Clone می‌توانید تا حجم یک گیگابایت از اطلاعات، مخاطبان، تصاویر، برنامه‌ها و… را از یک دستگاه هواوی به دیوایس دیگر هواوی انتقال دهید.

هواوی میت پد

همچنین در نوار اعلان گزینه‌ای به نام Multi-Screen Collaboration وجود دارد که با انتخاب آن می‌توانید تلفن هوشمند هواوی خود را به تبلت متصل کرده و یک صفحه از تلفن همراه خود در نمایشگر تبلت داشته باشید و با آن در هوم اسکرین، برنامه‌ها، گالری و اطلاعات گوشی هواوی خود جابه جا شوید.

با وجود Huawei Share می‌توانید تا 500 عکس یا 3 گیگابایت اطلاعات را کمتر از یک دقیقه میان دو دستگاه هوآوی منتقل کنید. با همین آپشن می‌توانید به رایانه خود متصل شده و اطلاعات مورد نیاز را منتقل کنید. با تبلت میت پد امکان اتصال به تلویزیون و پرینتر نیز وجود دارد.

مالتی‌تسکینگ

با این تبلت می‌توانید از قابلیت چند پنجره‌ای رابط کاربری هواوی نیز استفاده کنید. تفاوتی ندارد در صفحه اصلی قرار دارید تا در برنامه‌‌های مورد علاقه خود، با کشیدن انگشت از سمت چپ تا راست صفحه نوار برنامه‌‌ها نمایان می‌شود. در این نوار تا 15 برنامه‌ را می‌توانید قرار دهید.

هواوی میت پد

در این نوار می‌توانید برنامه مورد نظر خود را انتخاب کنید تا اجرا شود، یعنی از این منو به عنوان یک دسترسی آسان برای برنامه‌های مورد علاقه نیز می‌توان استفاده کرد.

اما اگر در هنگام اجرای یک برنامه هستید، زمانی که برنامه دوم را از نوار برنامه‌ها انتخاب کنید، آن برنامه به صورت یک پنجره شناور در میانه صفحه قابل استفاده خواهد بود، از طرفی اگر بخواهید دو برنامه در دو سمت صفحه به صورت همزمان در دسترس باشند، هنگام اجرای یک برنامه نوار برنامه‌ها از سمت چپ به نمایش در بیاورید سپس برنامه مورد نظر را گرفته و به سمت بالا و پایین در حالتی که از تبلت به صورت عمودی استفاده می‌کنید و یا به سمت چپ و راست در حالتی که تبلت در حالت افقی در حال استفاده است، بکشید. به این ترتیب دو برنامه در کنار هم اجرا می‌شوند و قابل استفاده هستند.

App Multiplier

همچنین قابلیت دیگری به نام App Multiplier وجود دارد که برای برخی از برنامه‌ها در حالت لند‌اسکیپ در دسترس است، با فعال کردن این برنامه‌ها، هنگامی که تبلت را در حالت افقی در دست گرفته‌اید، آن برنامه در دو پنجره در دو سمت صفحه اجرا می‌شود و دسترسی به بخش‌های مختلف آن اپلیکیشن بسیار راحت‌تر خواهد بود.

اپ‌گالری

تعداد زیادی از برنامه‌ها مانند اینستاگرام، واتساپ یا بازی‌هایی مانند کالاف دیوتی هنوز به اپ‌گالری راه پیدا نکرده‌اند، به طور کلی دسترسی شما به بازی‌های مختلف بسیار کمتر از دیگر مارکت‌های اندرویدی است و اپ‌گالری هنوز جای کار زیادی دارد.

هواوی میت پد

این تعداد از برنامه‌ها قابلیت دانلود به صورت مستقیم ندارند و شما با لمس گزینه Get در مقابل نام آن برنامه، به سایت apkpure هدایت می‌شوید تا از آن جا فایل apk برنامه را دانلود و نصب کنید. برخی از برنامه‌ها نیز به طور کلی در اپ‌گالری پیدا نمی‌شوند و باید خودتان apk این اپلیکیشن‌ها را به صورت جداگانه دانلود کنید.

Kid Corner

اما یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تبلت میت ‌پد، بخش Kid Corner است که برای کودکان طراحی شده و امکانات بسیار جذابی دارد. این بخش یک محیط خاص ویژه برای کودکان دارد و تم آن متفاوت است. اولین قابلیت آن است که والدین می‌توانند برای این بخش با تایمر تنظیم کنند تا زمان استفاده بچه‌ها از تبلت مدیریت شود.

در کید کرنر والدین می‌توانند برای کودکان محدودیت‌های دیگری را از نظر دسترسی به بخش‌های مختلف تبلت اعمال کنند تا خردسالان به اطلاعاتی که در رده سنی آنان نیست، برخورد نداشته باشند، این بخش همچنین دارای چهار بخش اصلی ضبط صدا، دوربین، مولتی‌مدیا و نقاشی است و تم همه این بخش‌ها به صورت فانتزی کودکانه طراحی شده تا کودکان تجربه خوبی از کار با تبلت داشته باشند.

کودک به راحتی نمی‌تواند از این بخش خارج شده و به دیگر قسمت‌های تبلت برود، برای خروج از کید کرنر باید پسورد تبلت را بلد باشید و آن را وارد کنید تا اجازه خروج از برنامه به شما داده شود.

سخت افزار هواوی میت پد

از نظر سخت افزاری مشخصات بسیار خوبی در هواوی MatePad وجود دارد و خریداران برای انجام کارهای عادی روزانه یا کارهای نیمه سنگین دچار مشکل نخواهند شد. هواوی در این تبلت از تراشه کایرین 810 استفاده کرده، این تراشه دارای دو هسته 2.27 گیگاهرتزی Cortex-A76 و 6 هسته 1.8 گیگاهرتزی Cortex-A55 است.

مدلی که ما در اختیار داشتیم، از 3 گیگابایت رم از نوع پرسرعت LPDDR4X بهره می‌برد اما نسخه‌ رم 4 این تبلت نیز تولید شده، رم 3 گیگابایت دارای 32 گیگابایت حافظه داخلی است، اما با خرید نسخه 4 گیگابایت می‌توانید از 64 گیگابایت حافظه داخلی بهره ببرید.

با این سخت‌افزار هواوی MatePad قدرت بسیار بالایی برای اجرای برنامه‌ها دارد، در مدت زمانی که این تبلت در اختیار ما قرار داشت، در استفاده عادی و حتی مولتی‌تسکینگ هیچ گونه لگ یا کندی در اجرای برنامه‌های مختلف دیده نشد. همه چیز بسیار سریع و روان اجرا شد و این نشان می‌دهد میت پد هواوی با تراشه کایرین 810 برای اجرای همه برنامه‌ها آماده است.

بنچمارک

میت پد 10.4 اینچی توانسته امتیاز 271520 را در انتوتو به دست بیاورد و از این نظر قدرت بسیار بهتری نسبت به رقیب خود یعنی گلکسی تب S6 لایت با امتیاز 177197 دارد. میت پد با تراشه قدرتمند کایرین 810 در رده قیمتی خود قوی‌ترین تبلت محسوب می‌شود و رقیبی از نظر قدرت پردازنده ندارد. در ادامه امتیاز بنچمارک تبلت‌های موجود در بازار را مشاهده می‌کنید.

امتیاز   Antutu V9

امتیاز   Antutu V8

نام مدل

309272

271520

MatePad 10.4

**

179566

Galaxy Tab S6 Lite

**

143771

Galaxy Tab A7 10.4

**

141288

MatePad T 10s

**

10934

Galaxy Tab A 8.0

**

91467

MatePad T8

**

15291

Tab M8 HD

گیمینگ

این مدل می‌تواند پابجی و بازی آسفالت 9 را با 30 فریم در ثانیه اجرا کند. در هنگام بازی تبلت به مقدار قابل توجهی داغ نمی‌کند و دمای آن پایین می‌ماند به این ترتیب بازدهی و ثبات اجرای بازی در این مدل نیز بسیار خوب است و پس از مدتی بازی، شاید مقداری لگ جزئی مشاهده شود و به جز آن، مشکل خاص دیگری وجود ندارد.

هواوی میت پد

البته با استفاده از گیم لانچر هواوی می‌توانید تمامی برنامه‌ها را بسته و کیفیت اجرای بازی را افزایش دهید.

ارتباطات

این تبلت به وای‌فای 802.11 و بلوتوث 5.1 مجهز شده است. به این ترتیب می‌توانید از اتصال پرسرعت اینترنت و بلوتوث بهره ببرید. اتصال با ثبات به بلوتوث کمک می‌کند تا بتوانید به راحتی کیبورد یا دسته بلوتوثی را به تبلت متصل کرده و از آن‌ها استفاده کنید.

دوربین هواوی MatePad

تبلت وسیله‌ای برای عکاسی یا فیلم‌برداری نیست، به ویژه تبلت‌های میان‌رده که دوربین آن‌ها تنها برای رفع نیاز‌های اولیه مانند ویدیو چت، شرکت‌ در ویدیو کنفرانس‌ها یا در روزهای شیوع ویروس کرونا، برای شرکت در کلاس‌های آنلاین کاربرد دارد. به همین جهت بر خلاف دوربین گوشی‌های میان‌رده که روز به روز بهبود می‌یابند، دوربین تبلت‌های میان‌رده همچنان کیفیت پایینی دارند.

دوربین اصلی

میت پد هواوی یک دوربین اصلی دارد که در قسمت بالا سمت راست تبلت قرار گرفته است. این دوربین 8 مگاپیکسلی با قابلیت فوکوس خودکار، تصاویری با رزولوشن 3264 در 2448 ثبت می‌کند.

دوربین این تبلت کیفیت معمولی دارد و برای عکس‌برداری از برخی از سوژه‌ها خوب است، هنگامی که نور کافی در محیط باشد، می‌توان عکس‌های خوبی با این تبلت گرفت ولی در مجموع همانطور که گفتیم تنها برای رفع نیازهای ضروری به کار می‌آید.

تصاویری که با این دوربین گرفته می‌شود، نویز کمی داشته و در حالت نور کافی، شفافیت خوبی دارند، از طرفی رنگ‌ها و بافت تصاویر از حالت طبیعی فاصله می‌گیرند اما باز هم می‌توان به دوربین میت پد نمره قابل قبولی داد.

برای تصحیح ‌رنگ‌ها می‌توانید گزینه AI را فعال کنید، با این کار به مقدار قابل توجهی کیفیت تصاویر افزایش پیدا می‌کند. به جز قابلیت AI می‌توانید از HDR نیز کمک بگیرید تا رنگ‌ها و نور موجود در تصویر تنظیم شود تا نتیجه نهایی کیفیت بالاتری داشته باشد.

جذاب‌ترین قابلیت دوربین تبلت میت ‌پد قابلیت عکس‌برداری به صورت Pro است که با آن می‌توانید نور عکس را با توجه به منبع نور طبیعی یا مصنوعی، هوای آفتابی یا ابری تنظیم کنید، همچنین کنتراست تصویر، تعادل رنگ سفید، فوکوس و بقیه موارد نیز در حالت تصویر‌برداری Pro قابل تنظیم هستند.

زوم

با دوربین این تبلت می‌توانید تا 6 برابر به صورت برش تصویر زوم کنید که کیفیت نهایی آن چنگی به دل نمی‌زند و بهتر است با دوربین این تبلت زوم نکنید. همچنین در منو دوربین قابلیت تصویربرداری با کنترل صوتی وجود دارد که با فعال کردن آن هنگام گفتن کلمه Cheese به صورت بلند، دوربین عکس می‌گیرد.

سلفی

در جلوی تبلت بر روی حاشیه افقی بالای نمایشگر، یک دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی دیگر وجود دارد، که کیفیتش مانند دوربین اصلی قابل قبول است، با دوربین سلفی نمی‌توانید تصاویر حرفه‌ای بگیرید اما کیفیت کلی آن برای تصویربرداری خوب است و در صورت محیا بودن شرایط می‌توانید عکس‌های خوبی بگیرید.

 

وقتی بر روی دوربین سلفی می‌روید، دو حالت بیوتی و افکت برای شما فعال می‌شود، در حالت بیوتی می‌توانید صورت خود را شفاف‌تر و لاغر‌تر کنید، در حالت افکت می‌توانید به صورت پرتره عکس بگیرید و فضای پشت خود را بلار کنید، کیفیت این افکت بسیار خوب است و تصاویر پرتره سلفی نتایجی بالاتر از حد انتظار ما دارند.

دوربین اصلی فلاش دارد اما برای دوربین سلفی با فعال کردن قابلیت فلاش دوربین، بخش اعظم صفحه سفید رنگ می‌شود که به انعکاس نور بیشتر به صورت شما کمک می‌کند.

فیلم‌برداری

با دوربین اصلی تبلت می‌توانید با کیفیت‌های 1080p یا 720p به صورت 30 فریم‌بر‌ثانیه فیلم‌برداری کنید. کیفیت فیلم‌برداری این تبلت کاملا در حد متوسط است. وضوح تصویر، نور و رنگ‌ها در حد کاملا متوسط اما قابل قبولی هستند.

هواوی میت پد

در حالت فیلم‌برداری می‌توانید تا 6 برابر زوم کنید، خبری از لرزش‌گیر نیست اما فوکوس خودکار فیلم‌برداری در حد قابل قبولی کار می‌کند. از معدود گزینه‌های مخصوص فیلم‌برداری که در تنظیمات باید آن را پیدا کرد، قابلیتی به نام Efficient video format است که با فعال کردن آن، حجم ویدیو‌هایی که می‌گیرید تا 35 درصد کاهش پیدا‌ می‌کند اما فرمت ویدیو نیز تغییر پیدا کرده و ممکن است در دستگاه‌های دیگر پخش نشود، بنابراین اگر فضای کمی دارید و نمی‌خواهید تا ویدیو‌های گرفته شده با این تبلت را بر روی گوشی، تبلت یا کامپیوترهای دیگری ببینید، می‌توانید این گزینه را فعال کنید.

به صورت سلفی نیز می‌توانید ویدیو بگیرید، نمای فیلم‌برداری دوربین سلفی کمی زوم شده است و کیفیت آن نیز تنها برای چت‌های تصویری و حضور در کنفرانس‌ها یا کلاس‌های آنلاین قابل قبول است.

اسپیکر هواوی میت پد

هدف اصلی هواوی از تولید تبلت میت پد، استفاده برای مولتی‌مدیا و طراحی است. نمایشگر بزرگ، باتری حجیم و اسپیکرهای چهارگانه این مدل را به تبلتی ایده‌آل برای تماشای فیلم و سریال تبدیل کرده است.

همانطور که در بخش طراحی گفته شد، دو اسپیکر در فریم سمت راست و دو اسپیکر در حاشیه سمت چپ تبلت وجود دارد، به این ترتیب هنگام پخش موسیقی، صدا از 4 اسپیکر برند هارمن کاردون تبلت با وضوح و شفافیت بسیار خوبی خارج می‌شود. صدای اسپیکر میت پد بسیار بالاست و اوج صدای این تبلت برای گوش دادن به موسیقی در فضایی 30 متری کاملا کافی است.

هواوی میت پد

بیس و عمق صدای تبلت نیز قابل قبول است و به طور کلی می‌توان بر روی کیفیت صدای اسپیکرهای چهارگانه میت پد حساب باز کرد.

هنگامی که صدای تبلت را افزایش می‌دهید، کیفیت موسیقی افت کمی پیدا می‌کند، به خصوص باس آهنگ‌های شلوغ کمی تحت تاثیر قرار می‌گیرد اما با این وجود همچنان می‌توان اعلام کرد که کیفیت موسیقی تبلت هواوی MatePad حتی در حداکثر صدا نیز کاملا قابل قبول است.

با وجود 4 میکروفون و 4 اسپیکر، کیفیت صدای ورودی و خروجی به تبلت در سطح بالایی قرار دارد و این مدل به تبلتی مناسب برای ارتباط تصویری تبدیل شده است.

در این مدل خبری از جک هدفون نیست و برای اینکار یک تبدیل USB-C به جک 3.5 میلی‌متری هدفون وجود دارد که از آن می‌توان استفاده کرد.

باتری هواوی میت پد

هواوی از فضای بزرگ تبلت میت پد استفاده کرده و در این مدل یک باتری حجیم 7250 میلی‌آمپرساعتی را در آن جای داده است. این باتری با یک بار شارژ می‌تواند برای 12 ساعت تماس تصویری یا 7 ساعت بازی سه‌بعدی مداوم کافی باشد. با این باتری در صورت استفاده عادی از تبلت، حداقل بیش از 2 روز شارژ خواهید داشت.

هواوی میت پد

باید واقعا از تبلت کار بکشید تا 10 درصد از شارژ آن کم شود، به راحتی با اتصال به اینترنت یا بازی، شاهد خالی شدن باتری میت پد نخواهید بود. به این ترتیب این مدل برای وبگردی، استریم ویدیو، مشاهده آنلاین ویدیو یا گوش دادن به موسیقی آنلاین، ارتباط تصویری یا بازی بسیار مناسب است.

اگر استفاده از تبلت کم باشد تا بیش از 3 روز نیز می‌توان شارژ آن را نگه داشت اما در صورت استفاده بیشتر شارژ باتری تا 2 روز و بیشتر جواب می‌دهد. اگر هم استفاده سنگینی از تبلت دارید، حداقل یک روز نیازی به شارژر نخواهید اشت.

هواوی درون جعبه یک شارژ 10 واتی قرار داده که سرعت بالایی ندارد و حدود 3 ساعت و نیم طول می‌کشد تا باتری کامل شارژ شود. با این شارژر در مدت 30 دقیقه، 15 درصد باتری شارژ می‌شود. این مقدار در یک ساعت به 30 درصد و در 2 ساعت به 55 درصد می‌رسد. در نهایت پس از 220 دقیقه باتری 7250 میلی‌آمپرساعتی میت پد فول شارژ می‌شود.

رقبای هواوی MatePad

دو مدل گلکسی تب 8 باقلم S pen و گلکسی تب S6 لایت را می‌توان به عنوان رقبای اصلی هواوی MatePad در بازار معرفی کرد. هر دو مدل سامسونگ دارای قلم هستند البته تب S6 لایت دارای قلم حرفه‌ای طراحی است که کارکرد آن با S Pen تفاوت زیادی دارد. هر دو مدل سامسونگ نیز قلم را به همراه تبلت به فروش می‌رسانند اما شما پس از خرید میت پد در صورت نیاز به قلم باید آن را به صورت جداگانه خریداری کنید.

تبلت‌های سامسونگ از نظر سخت افزاری و دوربین به پای میت پد نمی‌رسند و عملکرد باتری میت پد نیز بهتر است. برتری تب S6 لایت به وجود قلم در جعبه و بدنه تمام آلومینیومی آن باز می‌گردد در غیر این صورت از نظر دیگر جهات هواوی MatePad از تمام تبلت‌های همرده خود بهتر است.

جمع بندی هواوی میت پد

میت پد هواوی برای تمامی مشتریان با نیازهای مختلف مناسب است، این مدل نمایشگر خوبی دارد که از قلم M-Pencil پشتیبانی می‌کند که با خرید جداگانه آن می‌توان با تبلت کارهایی مانند طراحی یا نوشتن متن را انجام داد. این تبلت نسبت به رقبای خود دوربین مناسبی دارد و کیفیت صدای آن نیز عالی است.

هواوی میت پد

قدرت بالای تراشه کایرین 810 موجب شده تا از این تبلت بتوانید برای اجرای برنامه‌ها و بازی‌های سنگین نیز استفاده کنید. همچنین با وجود باتری 7250 میلی‌آمپری، مدت زمان بسیار زیادی با میت پد شارژ خواهید داشت و از شارژر بی‌نیاز خواهید بود.

نقاط قوت

طراحی با کیفیت و سبک

سخت افزار مناسب

قفل تشخیص چهره سریع و دقیق

چهار بلندگو با صدای استریو بلند و شفاف

دوربین سلفی قابل قبول

پشتیبانی از قلم

باتری با ظرفیت بالا

 

نقاط ضعف

عدم پشتیبانی از سرویس‌های گوگل

همراه تبلت قلم عرضه نمی‌شود

 

 

 

2 در مورد “نقد و بررسی تخصصی تبلت هواوی میت پد 10.4: نماینده هواوی برای فتح بازار تبلت‌ها”

  1. حافظه داخلیش واقعا کمه. تفاوت تبلیت های اندرویدی و ایپد همین حافظه اس
    دلیل خاصی داره که تبلت هارو اینجوری با داخلی ضعیف میزنن؟؟؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH