بررسی اختصاصی ویژگی جالب واقعیت افزوده در روزنامه همشهری!

itresan-hamshahri

از زمانی که میرزا محمد صالح شیرازی اولین روزنامه را با عنوان کاغذ اخبار در ایران منتشر کرد، تا کنون روزنامه‌ها تغییر چندانی به خود ندیده بودند؛ رنگی شدن صفحات و افزایش گستره و سرعت انتشار دو تحول اصلی در این تاریخ نسبتا طولانی به شمار می‌آید. اما روزنامه همشهری برگی تازه در تاریخ روزنامه‌ها ورق زد. با ما همراه باشید تا به طور کامل ویژگی واقعیت افزوده روزنامه همشهری را که شاید تبلیغات آن را در تلویزیون دیده باشید، بررسی کنیم.

روزنامه همشهری، تبلت یا تلفن هوشمند و اینترنت تنها موارد مورد نیاز برای یک تجربه جدید از مطالعه روزنامه است. روزنامه همشهری یک اپلیکیشن برای سیستم عامل‌های اندروید و ios منتشر کرده است که با دانلود و نصب آن بر روی تلفن همراه یا تبلت و گرفتن دوربین دستگاه در مقابل علامت (هـ) بر روی روزنامه، می‌توانید حتی فیلم را نیز در روزنامه مشاهده کنید.

hamshahri-video

این ویژگی اکنون بر روی صفحات اصلی روزنامه وجود دارد اما قرار است که برای ضمیمه‌ها و سایر صفحات نیز با به روزرسانی جدید این قابلیت افزوده شود.

خب، بیایید کار با این اپلیکیشن را تجربه کنیم. با اجرای اپلیکیشن و لود دو مرحله‌ای (در هنگام اولین اجرا)، دوربین دستگاه به کار می‌افتد و از شما درخواست می‌شود که دوربین را در مقابل علامت (هـ) موجود بر روی بخش‌هایی از روزنامه بگیرید. اگر نرم افزار نتوانست که این علامت را مشاهده کند، در گوشه سمت چپ تصویر، دکمه فوکوس را لمس کنید تا بخش مورد نظر توسط اپلیکیشن شناسایی شود. پس از شناسایی گوشی شروع به دانلود اطلاعات مورد نیاز می‌کند که سرعت دانلود بستگی به پهنای باند شما دارد. بعد از دانلود، دوربین گوشی را دوباره در مقابل علامت مورد نظر بگیرید و تصویر اضافه شده در صفحه نمایش را لمس کنید.

hamshahri-video-learning-1

hamshahri-video-learning

ویژگی دیگر این نرم افزار قابلیت دسترسی به برخی از روزنامه‌های منتشر شده قبلی است. یعنی شما می توانید روزنامه‌های دو ماه قبل را نیز مطالعه کنید.

همشهری قابلیت‌های دیگری را نیز علاوه بر مشاهده فیلم بر روی نرم افزار قرار داده است. نظر شما در مورد گوش دادن به صدای شهرام ناظری بر روی روزنامه چیست؟ در روزنامه‌ای که ما این بررسی را انجام دادیم شعری از حافظ قرار داده شده بود با کمک نرم افزار موجود بر روی گوشی می‌توان به آن گوش فرا داد.

hamshahri-hafez

اگر شما در تهران و اطراف آن زندگی نمی‌کنید، به طور حتم با دریاچه چیتگر فاصله زیادی دارید. اما با این نرم افزار و روزنامه می‌توانید به صورت 360 درجه به مشاهده این دریاچه بپردازید. البته در نسخه‌های بعدی این روزنامه به طور حتم مکان‌های دیگری نیز به صورت 360 درجه قابل مشاهده خواهند بود.

hamshahri-360

همشهری در یکی از صفحات این روزنامه، عملکرد واقعیت افزوده را در این اپلیکیشن به این صورت شرح می دهد:

دوربین، تصویر رو‌ به ‌رویش را با تغییر رنگ‌بندی و پیدا کردن خطوط آن ساده می‌کند تا به الگوی منحصر به فرد تصویر برسد، سپس پردازنده دستگاه الگو را با الگو‌های روزنامه‌ای که می خوانید مطابقت می‌دهد و با پیدا کردن نزدیک ترین الگو تشخیص می‌دهد که کدام صفحه یا عکس روزنامه در برابر شماست. سپس پردازنده محتوای مرتبط مثل فیلم را از اینترنت دانلود می‌کند و بعد از آن موبایل با تشخیص روزنامه در برابر شما آن را تبدیل به یک صحنه نمایش می کند.
ساختار ساده‌ای به نظر می‌رسد، اما هرچیز که باشد بسیار لذت بخش است (البته با یک پهنای باند عالی، لذت بخش‌تر نیز می‌شود).

بخش تنظیمات نرم افزار نیز ابزار‌های زیادی برای تنظیم ندارد؛ تنها یک بخش برای تنظیم میزان حافظه مورد استفاده، قرار داده شده است.

hamshahri-settings

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید در طول تست که به نیمه شب نزدیک می‌شدیم با یک اتفاق جالب برخورد کریدم، با گرفتن گوشی در مقابل قسمت حافظ، آهنگ دیگری پخش شد و حتی در بخش 360 درجه نیز مکان دیگری شروع به اجرا شدن کرد. این بدان معنی است که کد گذاری برای بخش‌ها در هر روزنامه به صورت مجزا نیست و در هر نسخه جدید همان کد‌ها با به روزرسانی محتوایی استفاده می‌شوند (چون در نیمه شب کم کم نزدیک به انتشار روزنامه جدید از همشهری می‌شویم، اطلاعات نیز بر روی نرم افزار تغییر کرد).

در کل عملکرد اپلیکیشن خوب و مشکلات بسیار کم و قابل چشم پوشی بود. این روزنامه علاوه بر محتوایش، لذت خاصی را به کاربر القا می‌کند و شاید ایده‌ای برای افزایش مطالعه روزنامه‌ها باشد.

شما می‌توانید این اپلیکیشن را برای اندروید از کافه بازار و برای ios از سیبچه دانلود کنید.

9 در مورد “بررسی اختصاصی ویژگی جالب واقعیت افزوده در روزنامه همشهری!”

  1. سلام چرا وقتى این اپ براى مجلات فراهم نشده تو همشهرى داستان براى مطالبش واقعیت افزوده میذارن!این اپ رو گوشى من فقط براى روزنامه کار کرد !

  2. کلا فناوری خوبیه که تو چند تا مجله ی ایرانیه دیگه هم اومده بود ، اما فقط صفحه اول بدرد نمی خوره ! قبول کنید !
    بعد هم باید تو تنظیماتش مثلا می زد که فیلم ها با چه کیفیتی دانلود شن ؟! یا صدا ها با چه کیفیتی پخش شن >؟

    1. سعید میرزاپور

      دوست عزیز ممنون بابت نظرتون! اما این ویژگی در ایران یک قابلیت نوپاست و راه پیشرفت زیادی در پیش رو دارد!

  3. سلام
    بررسی خوبی بود
    تجربشم لذت بخش بود و همونطور که اشاره شده عملکرد سیستم هم خوب بود و اشکالات جزئی هم برای این تسخه که به گفته خودشون مرحله آزمایشی هست خیلی خوب بوده .
    برای این دوست عزیز هم که گله داره باید بگم همونطور که اومده توی یه بررسی تخصصی داره کلا صورت مسئله رو حمله میکنه معلومه کلا نگاهش منطقی نیست و فقط اومده گیر بده .
    بیخیال
    منتظر مراحل بعد و توسعه اون توی بقیه ضمیمه ها و امکانات خواهیم بود .
    همشهری ممنون

  4. میگویند مغز که نباشد، جان در عذاب است!!!…. شهرداری تهران مشکل بودجه عمرانی دارد و خیلی از خدمات را نمی تواند به خوبی ارائه کند…. آنوقت کلی خرج کرده و طرحی ارائه کرده که واقعا مزخرف است…. یکی نیست به این دیوانگان بگوید، در حالی که ما از نظر پهنای باند اینترنت، حتی از افغانستان هم ضعیف تر هستیم و در کنار آن، اجازه دسترسی بالاتر از ۱۲۸ کیلوبیت برای کاربران عادی وجود ندارد، این طرح احمقانه چیست؟…. تازه اگر فرض کنیم که وضع اینترنت ما به حد استاندارد جهانی برسد و ارزان هم بشود، کدام دیوانه ای میرود ۵۰۰ تومان بدهد روزنامه بخرد بعد دوربین موبایلش را روی آن بگیرد و به اینترنت وصل شود و فیلمها و عکسها را ببیند؟؟!!!!…. خوب این سایتهای اینترنتی خبری مگر نیستند؟؟…. روزنامه همشهری فقط به درد پاک کردن شیشه و سفره میخورد….

    1. دوست عزیز بنظر من این طرح رو خود همشهری با درامد خودش اجرا کرده و ربطی به شهرداری تهران نداره، چون در کل کشور این ویژگی قابل دسترس است. اگر قرار باشه همه مثل شما فکر کنن دیگه به هیچ وجه ایده ای مطرح نمی شد، و کل دنیا از نظر تکنولوژی توی بیست سال قبل می موند

    2. بزرگوار شما کجا زندگی میکنید که دسترسی بالاتر از 128 کیلوبایت برای کاربران عادی وجود ندارد؟؟؟؟؟
      من به عنوان یک کاربر عادی سرعت اینترنتم 512 هست ! در ضمن مخابرات تهران؛ هرکاربر تا 2 مگابایت هم امکان دسترسی داره…..
      حالا شرکت های خصوصی که جای خود دارند!!!

      در ضمن احمد آقا !
      هزینه روزنامه واس روزنامه هست
      هزینه شهرسازی و عمران هم مال عمران ؛ هیچ ارتباطی باهم ندارند اینها

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH