چرا گوشی‌های چینی در قیاس با رقبای خود قیمت کمتری دارند؟

هنگامی‌که بخواهید یک گوشی جدید خریداری کنید، آنگاه سریعا دو برند به ذهنتان می‌رسند: یکی سامسونگ و دیگری هم اپل. این دو چندین سال است که رقبای یکدیگر بوده و به همین دلیل نیز نوآوری‌های زیادی را وارد دنیای گوشی‌های هوشمند کرده‌اند. حال رقبای چینی نیز وارد این میدان شده و به همین دلیل رقابت بیش از پیش تشدید شده است. شاید از خود بپرسید که دلایل ارزان بودن گوشی چینی چیست؟ در این مطلب قصد داریم که به پاسخ این پرسش بپردازیم.

امپراتوری BBK Electronics

به احتمال زیاد حداقل نام یکی از برندهای چینی وان‌پلاس، اوپو، ویوو یا ریلمی را شنیده‌اید. همه این شرکت‌ها در واقع کسب‌و‌کارهای فرعی شرکت BBK Electronics هستند که دفتر مرکزی آن در گوانگ‌ژوی چین قرار دارد. بنیان‌گذار این شرکت، دوان یونگپینگ (Duan Yongping) است.

به احتمال زیاد تاکنون نام این شرکت را نشنیده‌اید، هر چند که در عین حال با محصولاتش آشنایی دارید! این مجتمع چند ملیتی در سه ماهه اول سال 2021 تبدیل به بزرگ‌ترین تولیدکننده گوشی هوشمند در جهان شد و توانست که حتی غول‌هایی همانند سامسونگ را نیز از پیش رو بردارد.

دلایل ارزان بودن گوشی های چینی

شاید BBK Electronics در جهان نامی شناخته شده نباشد، اما در هر صورت شرکت‌های فرعی آن در حال گسترش قلمرو خود در نقاط مختلف دنیای فناوری هستند. این قضیه تا آنجایی پیش رفته که شرکت‌های تابعه این ابرکمپانی در حال تبدیل شدن به شرکت‌های مستقل هستند.

به‌عنوان مثال، ریلمی پیش‌تر یکی از برندهای فرعی اوپو بود. حال برند iQOO نیز که یکی از برندهای فرعی Vivo است، در حال طی کردن مسیر ریلمی، جهت مستقل شدن است. بر روی کاغذ شاید این شرکت‌ها از یکدیگر دور به نظر برسند، اما در اصل به‌خوبی با یکدیگر در ارتباط بوده و ایده‌ها، تجارب و استراتژی‌های خود را با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند.

سخاوتمندی تولیدکنندگان گوشی‌های چینی

وقتی که کمی تصویر را از نمایی بزرگ‌تر مشاهده می‌کنید، آنگاه خواهید دید که تولیدکنندگان گوشی‌های چینی، سخاوتمندی خاصی را از خود نشان می‌دهند. هر چه شرکت‌های فرعی بیشتری در بازار فعالیت کرده و ایده‌ها و منابع خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند، آنگاه راحت‌تر می‌توان جلوی ضررها را گرفت. این قضیه بدین دلیل است که اگر ضربه‌ای به یکی از شرکت‌ها وارد شود، آنگاه سایرین می‌توانند اثرات آن را به خود جذب کرده و در نتیجه از وارد آمدن ضربات سنگین به یک شرکت واحد، جلوگیری کنند.

شاید این یکی از دلایل اصلی موفقیت BBK Electronics باشد. جهت فهم اینکه این غول فناوری چگونه در حال تغییر صنعت تکنولوژی است، بهتر است که برندهای فرعی آن را در عوض شرکت‌های جداگانه، به‌عنوان تلاشی یکپارچه در نظر بگیرید. جهت انجام این کار، بیایید تا نگاهی نزدیک‌تر به آمارهای مربوط به سهم برندها از بازار جهانی گوشی‌های هوشمند در سه ماهه اول سال 2021 بیندازیم.

دلایل ارزان بودن گوشی های چینی

آمارهای مربوط به سهم بازار تجمیعی نشان می‌دهند که شرکت‌های فرعی BBK Electronics (اوپو، Vivo و ریلمی)، جمعا 25 درصد بازار را در اختیار داشته و بدین ترتیب این غول چینی توانسته‌ است که سامسونگ با سهم 22 درصد، اپل با سهم 17 درصد و همچنین شیائومی (که آن نیز یک شرکت چینی است) را با سهم 14 درصدی از بازار، کنار بگذارد. به یاد داشته باشید که در این آمار، سهم وان‌پلاس به معادلات اضافه نشده است، ولی با این حال BBK Electronics هنوز هم بزرگ‌ترین تولیدکننده گوشی هوشمند در جهان است.

این مطلب را نیز بخوانید: تفاوت گوشی پک چین و پک گلوبال با رام چین و رام گلوبال چیست؟

اگر توجه کرده باشید، می‌بینید که در زمینه نفوذ به بازار، شیائومی و BBK Electronics هر دو یک استراتژی واحد را در پیش گرفته‌اند: تقسیم شدن و سپس تسخیر بازار. از برندهای فرعی شیائومی می‌توان به Mi، پوکو، ردمی و همچنین برند شراکتی بلک شارک اشاره کرد. هرکدام از این موارد به دنبال خدمت به مخاطبین مشخصی بوده و هدف خاصی را دنبال می‌کنند.

در رابطه با BBK Electronics باید بگوییم که برندهای اوپو و Vivo، شرکت‌های تحقیقاتی هستند. این قضیه بدین معناست که وظیفه این شرکت‌ها بیشتر انجام تحقیق و توسعه و کار با فناوری‌های جدید است. کارکرد وان‌پلاس این است که گوشی‌هایی باکیفیت را با قیمت‌هایی رقابتی، روانه بازار کند. ریلمی نیز گوشی‌های ارزان‌قیمت مناسب برای کسانی که قدرت خرید چندانی ندارند را تولید می‌کند.

برندهای چینی چگونه با غول‌های فناوری رقابت می‌کنند؟

اگر زیاد پیگیر حوزه فناوری باشید، آنگاه حتما متوجه شده‌اید که برندهای چینی یک هدف مشخص را دنبال می‌کنند: فروش حجم بالایی از محصولات باارزش به کاربرانی که قدرت خرید چندانی ندارند، تا بدین شیوه محبوبیتی را برای خود کسب کنند.

در رابطه با دلایل ارزان بودن گوشی های چینی می‌توان سه فاکتور زیر را در نظر گرفت:

  • مخاطب
  • استراتژی
  • پیام

مخاطب

همه می‌دانیم که خریداران امروزی نسبت به گذشتگان، اطلاعات بیشتری را در اختیار دارند. کاربران امروزی جهت استفاده بهتر از پول‌های خود، ابزار و دانش موردنیاز را در اختیار دارند. چنین روندی در بازار فوق رقابتی قاره آسیا که تقاضای فوق کششی دارد، بیشتر خود را نشان می‌دهد.

به زبان ساده، تقاضای فوق کششی بدین معنا است که تغییری کوچک در قیمت محصولات می‌تواند تأثیری بزرگ را بر تقاضای آن‌ها بگذارد. برندهای چینی از این پدیده نهایت استفاده را می‌برند. شیوه کار بدین صورت است که آن‌ها قیمت‌ها را تا حد زیادی کاهش داده تا بدین ترتیب در هنگام ورود به یک بازار، رقبای خود را از میدان به در کنند.

استراتژی

کشورهای قاره آسیا از جمله هند و چین، جمعیت زیادی دارند و همین باعث می‌شود تا برندهای آسیایی نیز بتوانند با اعداد بازی کنند. این موضوع بدین معنا است که شرکت‌های آسیایی و مخصوصا چینی می‌توانند محصولات خود را در حجم بزرگ ولی با حاشیه سود کم به فروش رسانده و بدین ترتیب با مشکل به‌خصوصی نیز روبه‌رو نشوند.

برندهایی همانند ردمی و ریلمی، هدف خود را بر کسب سود از فروش سخت‌افزار قرار نداده‌اند. در عوض این شرکت‌ها جهت کسب سود، بر تبلیغات داخلی و اپلیکیشن‌های از پیش نصب شده بر روی گوشی‌های خود تکیه می‌کنند.

این مطلب را نیز بخوانید: سامسونگ یا شیائومی؟ کدام برند گزینه بهتری برای انتخاب یک گوشی میان‌رده است؟

بنابراین راه‌کار منطقی جهت دسترسی به این هدف آن است که تا می‌توانند، گوشی‌های بیشتری به فروش برسانند. در این رابطه از افراد مشهور و حمایت‌های مالی رویدادها نیز جهت تبلیغات استفاده می‌شود. همچنین شرکت‌های چینی معمولا در زمینه نوآوری‌ها چندان عجله نمی‌کنند و در واقع سعی دارند که ایده‌هایی را به کار گیرند که جواب خود را پس داده باشند، بدین ترتیب ریسک بالقوه فرایندهای تحقیق و توسعه را تقلیل می‌دهند.

پیام

یکی از مزیت‌های داشتن چندین برند فرعی این است که هر کدام از آن‌ها می‌توانند یک تصویر برند منحصربه‌فرد را ایجاد، بازاریابی و مورد استفاده قرار دهند. به‌عنوان مثال بیایید وان‌پلاس را به‌عنوان نمونه در نظر بگیریم. این برند در اوایل فعالیت خود، از عناوینی همانند “درجا نزنید” و یا “قاتل پرچمداران” استفاده می‌کرد. در ادامه این برند به بازخوردها گوش داد و بر طبق آن‌ها، تغییراتی را در محصولات خود به وجود آورد. همه این‌ها در این حین رخ می‌داد که این شرکت، گوشی‌های باکیفیت را با قیمتی مناسب به بازار عرضه می‌کرد.

حال پس از گذشت 7 سال، شرکت وان‌پلاس به‌طور کنایه‌آمیزی، خود محصولات پرچمدار تولید می‌کند! نکته‌ای که در اینجا وجود دارد این است که برندهای چینی گرایش دارند که بیشتر بر جامعه کاربران و مشتریان تمرکز کنند. این یک استراتژی عالی برای بازار سریع التحول آسیا است.

سخن پایانی

در بالا سعی کردیم که دلایل ارزان بودن گوشی چینی را برای شما توضیح دهیم. شاید برندهای چینی انتخاب اول همه کاربران نباشند، مخصوصا برای کسانی که در ایالات متحده زندگی می‌کنند، اما در بازارهای سریع الرشد همانند هند، این برندها به‌سرعت در حال پیشروی هستند. برندهای چینی به هر بازاری که وارد می‌شوند، سعی دارند که در آن برندهای داخلی و سایر برندهای بین‌المللی را از گردونه رقابت خارج کنند.

البته این گوشی‌های ارزان قیمت، معایب خاص خود را نیز دارند. اگر یک گوشی هوشمند چینی داشته باشید (مخصوصا اگر از رده اقتصادی باشد)، آنگاه خلاص شدن از شر نرم‌افزارهای از پیش نصب شده در آن و همچنین تبلیغات داخلی، تاحدودی دشوار خواهد بود. برخی از این موارد را نمی‌توان غیرفعال کرده و همین باعث می‌شود تا حافظه بیشتری را مصرف کنند و در نهایت تجربه کاربری شما، ضعیف‌تر باشد. علاوه بر این، برخی از کشورها همانند ایالات متحده نگران جاسوسی برندهای چینی از کاربران هستند. چنین قضیه‌ای باعث شد تا در سال 2019، گوشی‌های هواوی از سرویس‌های شرکت گوگل محروم شوند.

22 در مورد “چرا گوشی‌های چینی در قیاس با رقبای خود قیمت کمتری دارند؟”

  1. هرکی پول داشته باشه تصمیمشم واسه خریدن هرچیزی درست خواهد بود
    حالا میخواد گوشی باشه یا هر وسیله ایی دیگه

    1
    1
    1. الجی از کجا می‌خرید؟ الان چند ماهی که ال جی کلا از تو ساخت گوشی رفته بیرون مهندس جان

      2
      3
  2. بجای حرفای هشت من یه غاز بریم تحقیق کنیم راز موفقیت شون چیه ؟ بخواهیم یا نخواهیم دنیا رو با پیشرفت شون گرفتند اگر تایوان و هنگ کنگ رو هم با چین حساب کنیم دیگه نصف یا بیشتر صنعت الکترونیک دنیا دستشونه ، تراشه ، گوشی ، لپ تاپ ، تلویزیون…..اینا کمونیست و غیر کمونیست نمی‌شناسد

    1
    17
  3. یک مهندس چینی که در جریان واردات خودرو اومده بود ایران با برادر من دوست بود خودش برگشت گفت ما متقلب ومقلد ترین کشور جهان هستیم وفقط فکر فروش بیشتر وبه دست آوردن بازار هستیم وخوشبختانه مردم ایران بعلت اینکه امکان مقایسه کالاهای ما را با سایر کالاهای ساخت کشور های دیگه براشون فراهم نیست از محصولات ما خوب استقبال میکنن واز خودمان بیشتر روی کالاهایمان تعصب دارند واگر کسی از کالای ما ایراد بگیرد از خودمان بهتر از محصولات ما دفاع میکنند ما ظاهر هرچیزی رو به باطن اون ترجیح میدیم ممکن است متریال ساخت ما کمی ضعیف باشد اما به هرحال هرکالایی که دوامش زیاد باشد باعث عدم تعویض اون وخرید کالای جدید میشود پس ظاهر بر باطن اولویت دارد

    13
    6
  4. گول ارزون فروشی محصولات چینی رو نخورین.در آینده به محض اینکه رقبای کره ای و اروپایی و ژاپنی و .‌. رو بدر کرد اونوقت می‌بینین با چه قیمت‌های بالایی محصولات چینی رو از حزب کمونیست چین خریداری خواهید کرد.

    8
    11
    1. الان من می‌خوام گول نخورم میرم بازار نگاه میکنم به قدرت cpu، میزان رم و حافظه قدرت دوربین و باتری و البته یه نگاه به جیب خودم و قیمت یه گوشی مثلاً سامسونگ با همین مشخصات ، عقلم میگه سامسونگ که حداقل سی درصد گرونتر میده نخر ، گول میخورم شیائومی میخرم ، چکار کنم
      من الان یه گوشی شیائومی دارم ضربه سختی خورد ال سی دی شکست اما تاچش کار می‌کنه رنگش قاطی نشده ، رفتم تعمیر کار گفت با دویست تومان عوضش میکنم ، خوب اگر احتمالا صفحه گوشی سامسونگ تان شکسته باشه و بخواهید تعویض کنید باید70%قیمت گوشی را بپردازید ، خب حالا بهتره گول سامسونگ رو بخوریم و فقط پز بدیم سامسونگ داریم ، خود کره ایی ها همین الان می‌ترسند سامسونگ در بخش گوشی همراه به سرنوشت ال جی دچار بشه

      3
      20
  5. من همش گوشیهام چینی بوده یه انر 6داشتم تا شش سال کار کرد مطمعنا شش سال دیگه کار میکرد که دزدیدن

    9
    19
  6. اتفاقا شرکتهای بزرگ چین تو این چند سال اخیر پیشرفت های زیادی در زمینه تولید گوشی‌های هوشمند داشتند وبر خلافت تولیدات سال های گذشته بسیار با کیفیت تولید میکنن من خودم همیشه گوشی‌های سامسونگ رو استفاده میکردم ولی اخیراً با تحقیقاتی که کردم یه گوشی پوکوf3خریدم و واقعاً ازش راضی هستم گوشی فوق‌العاده پر قدرتی هست و زیبا یعنی با یه قیمت مناسب یه گوشی غول کش میخری البته ممکنه مثلاً دوربینش به خوبی اونا نباشه ولی تو زمینه های دیگه یه سرو گردن بالاتره

    8
    18
  7. دلایل اصلی اینه

    – ببینید کیفیت قطعات داخلی گوشی های چینی واقعاً پایین هست . مثلا برای تراشه صدا گوشی های شیائومی از تراشه صدای با قدرت ضعیف تری از سامسونگ و برند های مطرح استفاده می کنند . شما برای مثال یک هدفون با کیفیت رو با دو گوشی همرده سامسونگ و هواوی یا شیائومی مقایسه کنید . هم کیفیت صدا پایین تر هست و هم قدرت صدا کمتر

    – به دلیل تعداد بی نهایت زیاد مدل های چینی قطعاتشون واقعاً سخت گیر میاد مگر مدل های محبوب .

    – تعداد به روز رسانی گوشی های چینی هم کمتره

    – موقع فروش هم یک پنجم قیمت هم ازتون نمیخرن . ولی سامسونگ و دیگر برند های مطرح حداقل موقع فروش ضرر کمتری می کنید .

    20
    21
  8. مگه چی تو گوشی هست که کشورهای غربی نگران دزدیده شدن اطلاعات اونها هستن از گوشیهاشون،چندتا عکس خانوادگی و غیره و یمقدار تماسهای روزانه و یمشت تراکنش بانکی تو پیامکها،و دیگه چی تو یه گوشی ممکنه باشه که عقل ما قد نمیده؟

    20
    6
  9. هر چه اقتصاد چین قویتر شود مساوی است با قویتر شدن حزب مخوف کمونیست چین که تهدیدی بزرگ برای جهان ازاد و
    حمایت از دیکتاتورهاست کاش راهی برای متوقف کردن این اژدهای زرد هزار سر وجود داشت!!!!

    11
    35
  10. یک مقام مطلع که نخواست نامش فاش شود

    اتفاقا من موقع خرید اولین چیزی که به ذهنم میرسه ایسوس هست و به هیچ وجه پولم رو به شرکتی که میتونه حزب خطرناک کمونیست چین رو تقویت کنه نمیدم

    20
    34
      1. یک مقام مطلع که نخواست نامش فاش شود

        گوشی های ایسوس من که همه تایوان هستن، چین باشه نمیخرم، البته عذر میخوام اگه به مقدسات چینی توهین شد :))

        11
        20
    1. یک مقام مطلع که نخواست نامش فاش شود

      ویروس ووهان ساختن ینی استراتژیست؟ اره خب شماها سندرم استکهلم دارین عاشق استعمارگرانتون میشین

      12
      20
  11. چین آفت دنیاست

    جمعیت اینا زیاده، عین مور و ملخ ریختن! طبیعیه قیمت کارگر میاد پایین، هزینه ساخت هم میاد پایین و محصولات شون ارزون میشه.

    3
    15

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید