اگر به دنبال خرید مودم برای خانه یا محل کار هستید، در این مطلب راهنمای خرید مودم ، با ویژگیها و مشخصات انواع مودم آشنا شوید.
برای افرادی که اطلاعات زیادی از اینترنت و مودم ندارند، خرید مودم مانند راهاندازی یک شبکه پیچیده کامپیوتری با سپرهای امنیتی عجیب و غریب است. اما در واقع خرید مودم کار بسیار آسانی است، تنها باید بدانید که استفاده شما از مودم چیست و در کنار آن برخی از مشخصات مودم را بشناسید. به این ترتیب هر شخص میتواند بهترین مودم برای کار و نیاز خود را تهیه کند.
هدف ما از نگارش این مطلب آن است که به زبان ساده راهنمای خرید بهترین مودم برای شما را بازگو کنیم، قرار نیست در این مطلب از کلمات سخت و توضیحات پیچیده استفاده کنیم، بلکه به زبانی ساده و روان توضیح خواهیم داد هرکدام از اطلاعات و مشخصات مودم چه معنایی دارند و به چه نیازی پاسخ میدهند.
به این ترتیب شما میتوانید از این پس خودتان، بهترین مودم برای خانه، محل کار یا مکانهای دیگر را یافته و خریداری کنید. خرید مودم آنقدر سخت نیست، فقط کافیست یک دور تا پایان مقاله راهنمای خرید بهترین مودم همراه ما در آیتیرسان باشید تا در زمینه خرید مودم به یک متخصص تبدیل شوید.
این مطلب را نیز بخوانید: بهترین اینترنت خانگی کدام است؟ بررسی جامع سرویسهای اینترنتی 10 شرکت بزرگ ایران
اولین مورد آن است که خود را درگیر کلماتی مانند مودم و روتر نکنید، بیش از 90 درصد مودمهای بازار مودم/روتر هستند یعنی هم سیگنال آنالوگ و دیجیتال تبدیل میکنند و هم آن را در اختیار دیگر دستگاهها قرار میدهند، بنابراین خرید مودم با روتر برای کاربران خانگی اهمیتی ندارد، زیرا شما یک مودم/روتر خریداری میکنید.
برای خرید مودم توجه به 5 نکته مهم و اساسی بسیار ضرورت دارد، ما میخواهیم به زبان ساده در خصوص خرید مودم خانگی یا اداری صحبت کنیم و قرار نیست خیلی به مباحث تخصصی وارد شویم.
راهنمای خرید بهترین مودم : شکل و طراحی مودم
شاید شکل و طراحی مودم کم اهمیتترین مورد در مبحث راهنمای خرید مودم باشد اما ما طبق عادت ابتدا به ظاهر یک محصول توجه میکنیم. در خصوص خرید مودم، ظاهر آن تنها در یک مورد اهمیت پیدا میکند و آن دفع گرما است. اگر مودم به طوری طراحی شده باشد که بتواند به خوبی گرما را دفع کند، انتخاب خوبی برای خرید به حساب میآید.
همانطور که میدانید گرما قاتل لوازم الکترونیکی و دیجیتال است و به این ترتیب مودم هم هرگز نباید بیش از حد داغ شود زیرا عملکرد آن در طولانی مدت کاهش پیدا میکند. به این ترتیب مودمی خریداری کنید که گرما را از اطراف یا بالای خودش دفع میکند و گرما در آن محبوس نمیشود. حتی در مورد انتخاب محل قرار دادن مودم نیز توجه کنید که مودم در جایی قرار داشته باشد که خنک باشد یا نزدیک وسایل گرمایشی نباشد، زیرا گرما عمر مودم را کاهش میدهد.
راهنمای خرید بهترین مودم : باند فرکانسی
خب از آنجا که قرار شد در مطلب راهنمای خرید بهترین مودم خیلی تخصصی صحبت نکنیم، به زبان ساده باید بگوییم که باند فرکانسی یعنی امواج رادیویی با موجهای بلند یا کوتاه که برای انتقال دیتا استفاده میشوند. باند فرکانسی مودمهای موجود در بازار به دو مدل 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز تقسیم میشود.
باند 2.4 گیگاهرتزی موجهای بلندتری دارد یعنی وسعت آنتندهی آن بیشتر است و سیگنالهای آن میتواند از دیوارها عبور کند اما باند 5 گیگاهرتزی موجهای کوتاهتری دارد و به این ترتیب برای خانههایی که دارای چند اتاق هستند یا هر جایی که موانع فیزیکی زیادی بر سر راه سیگنال وجود دارد، مناسب نیست، به این ترتیب برای فضاهای کوچکتر و بدون مانع فیزیکی مانند یک سالن کوچک به درد میخورند.
باند 2.4 گیگاهرتزی نسبت به باند 5 گیگاهرتزی سرعت پایینتری دارد اما قدرت سیگنال آن بیشتر است. به این ترتیب مودم باند 2.4 گیگاهرتزی برای افرادی مناسب است که در خانه یا محل کار یک اینترنت با سرعت متوسط برای شبکههای اجتماعی و وبگردی نیاز دارند و میخواهند هر فرد در اتاق خود اینترنت با سرعت مناسب داشته باشد.
اما مودم باند 5 گیگاهرتز برای افرادی مناسب است که در اتاق یا محل کار خود استریم ویدیو، تولید محتوا یا بازی آنلاین انجام میدهند و تنها میخواهند در محدوده اتاق خود اینترنت پرسرعت داشته باشند، البته باند مودم 5 گیگاهرتز برای خانههایی با فضای 40 تا 90 متر نیز مناسب است اما سرعت اینترنت در اتاقها کمی کاهش پیدا میکند.
این مطلب را نیز بخوانید: اگر با اتصال به اینترنت خود مشکل دارید، این مقاله را بخوانید!
نکته دیگر آن است که تداخل باند فرکانسی 2.4 گیگاهرتز با وسایل ارتباطی دیگر بیش از 5 گیگاهرتز است به این ترتیب فرکانس 5 گیگاهرتز علاوه بر سرعت بیشتر، تداخل کمتری دارد اما بازه فرکانس آن کمتر است و مودمهای داری باند فرکانس 5 گیگاهرتز قیمت بیشتری دارند.
روترهای سه باند نیز وجود دارد که یک باند 2.4 گیگاهرتز و دو باند 5 گیگاهرتز را ارائه میدهد، این نوع مودم برای خانهها، شرکتها و ادارات نه چندان بزرگ با ترافیک بالا مناسب است. در نهایت اگر از اینترنت رادیویی استفاده میکنید و از سرعتهای بالای 20 مگابیت بهره میبرید، بهتر است از فرکانس 5 گیگاهرتز استفاده کنید چرا که فرکانس پایینتر در اکثر مواقع سرعت کمتری از اینترنتی را که خریداری کردهاید، به شما ارائه میدهد.
راهنمای خرید بهترین مودم : نسخه پروتکل وایفای
مودمهای وایرلس امروزی عمدتا از دو نسخه وایفای 802.11n و 802.11ac استفاده میکنند. البته استانداردهای 802.11a ،802.11b و 802.11g هم پیشتر وجود داشتند اما این استانداردها قدیمی شدهاند و دیگر در مودمها مورد استفاده قرار نمیگیرند.
اما تفاوت مودم وایفای 802.11n با 802.11ac چیست؟ 802.11n پروتکلی است که سال 2009 عرضه شده اما پروتکل 802.11ac در سال 2013 معرفی شده که هم سرعت و هم محدوده پوشش گستردهتری دارد. به طور کلی سرعت وایفای پروتکل 802.11ac سه برابر 802.11n است. همچنین محدوده پوشش وایفای پروتکل 802.11ac بسیار گسترده است به نوعی که این نوع مودمها بیشتر برای ادارات بزرگ پیشنهاد میشوند، اگر در خانه از مودم ac استفاده کنید، پوشش نت شما به خوبی به خانه همسایه یا کوچه و خیابان میرسد که ممکن است در معرض هک دیگران قرار بگیرید.
مودمهای وایفای 802.11n دارای فناوری MIMO هستند، فناوری MIMO به معنای ارسال و دریافت چندگانه است، با وجود این فناوری هر آنتن میتواند به طور جداگانه وظیفه ارسال و دریافت دیتا را به صورت همزمان انجام دهد، به این ترتیب روتر به طور همزمان به کاربران بیشتری متصل شده و دامنه عملیاتی کاربران نیز افزایش پیدا میکند.
اما مودمهای وایفای 802.11ac علاوه بر MIMU به فناوری MU-MIMO نیز مجهز شدهاند، فناوری MU-MIMO امکان استریم همزمان 4 دستگاه را فراهم کرده، همچنین با این فناوری، سیگنالهای مودم به صورت مداوم به همه جهات ارسال نمیشوند، بلکه دستگاههای دریافت کننده شناسایی شده و سیگنالها تنها در جهت آن دستگاهها ارسال میشوند.
راهنمای خرید بهترین مودم : پورتها
از دیگر موارد مهم در هنگام خرید مودم یا روتر، پورتهای آن است. البته در این مورد معمولا مشکل خاصی وجود ندارد، پشت مودمهای مختلف تعدادی پورت اترنت وجود دارد که شما بسته به تعداد دستگاههایی که میخواهید با کابل به مودم متصل کنید، باید به همان تعداد، پورت بر روی مودم خود داشته باشید.
البته تعدادی از مودمها دارای پورت USB هستند که توسط آن میتوانید فلش USB یا هر دستگاه دیگری را به مودم متصل کرده و یک نوع دیتا را بین همه افرادی که به آن مودم متصل هستند، به اشتراک بگذارید. این قابلیت جذابی است که اگر به آن نیاز دارید باید به دنبال مودمهایی باشید که پورت USB یا USB-C داشته باشند.
راهنمای خرید بهترین مودم : آنتنها
مهمترین وظیفه آنتنهای خارجی یک مودم، افزایش محدوده پوششدهی و اتصال کاربران به مودم است، هر چه تعداد آنتنهای یک مودم بیشتر باشد، آن مودم میتواند منطقه بیشتری را پوشش دهد و تعداد کاربران بیشتری میتوانند با پایداری و سرعت بالا به مودم متصل شوند. البته نکته مهم آن است که برای یک خانه 60 تا 80 متری خرید یک مودم با یک آنتن کافی است و مودمهای چند آنتنه بیشتر برای ادارات پیشنهاد میشوند.
قدرت سیگنالدهی آنتنها بر اساس دسیبل تعیین میشود، به این ترتیب هر چه مقدار دسیبل آنتنهای یک مودم بیشتر باشد، قدرت سیگنالدهی آن نیز بیشتر است. یک نکته دیگر آن است که برخی مودمها دارای آنتنهای جداشونده هستند که با خرید آنها میتوانید بعدا آنتنها را تغییر داده و آنتنهای قدرتمندتری خریداری کنید.
اگر بخواهیم کمی جزئیتر به موضوع آنتن بپردازیم باید بگوییم که در کنار آنتنهای همه جانبه که سیگنال را به همه جهات ارسال میکنند، آنتنهای جهتدار نیز هستند که سیگنالها را با قدرت بیشتری به یک سمت ارسال میکنند، مثلا اگر جهت آنتن را به سمت اتاق بگیرید، سیگنال فقط به سمت اتاق میرود، این آنتنها معمولا قدرت و سرعت بالاتری دارند اما در اکثر مودمها از آنتنهای همه جانبه استفاده میشود و آنتنهای جهتدار برای استفادههای خاص کاربرد دارند.
این مطلب را نیز بخوانید: کدام سرویس اینترنت ADSL مخابرات مناسب است؟ + لیست قیمت پاییز 99
راهنمای خرید بهترین مودم : موارد دیگر
برخی مودمها با نام ADSL2 یا +ADSL2 به فروش میرسند، این اسامی نام نسخههای جدید اینترنت ADSL است، به عنوان مثال در ADSL سرعت دانلود و آپلود به ترتیب 12 و 1 مگابایت است ولی در +ADSL2 همین مشخصات به ترتیب به 24 و 1.5 مگابایت میرسد. در حال حاضر اکثر شرکتهای سرویس دهنده اینترنت +ADSL2 ارائه میدهند و اکثر مودمهای بازار نیز از +ADSL2 بهره میبرند.
برخی مودمها دکمه WPS دارند که با وجود آن میتوانید یک اتصال ساده و امن را بدون نیاز به وارد کردن پسورد به مودم داشته باشید، با فشردن دکمه WPS و نزدیک کردن موبایل یا لپتاپ به مودم اتصال برقرار میشود. نکته مهم آن است که این روش امنیت بالایی ندارد و با گوشیهای آیفون نیز نمیتوان با WPS به مودم وصل شد.
مودم باید از استاندارد امنیتی بیسیم WPA/WPA2 استفاده کند، WPA/WPA2 در حال حاضر امنترین استاندارد امنیت بیسیم است و تقریبا همه مودمها از این استاندارد بهره میبرند.
برخی مودمها دکمه WiFi دارند که با فشردن آن ارتباط بیسیم یا وایفای فعال و غیرفعال میشود، یعنی شما میتوانید دستگاههای مورد نظر را با کابل به مودم متصل کنید اما اتصال بیسیم را به صورت دستی مدیریت کنید، یعنی زمانی که نیاز به سیگنال وایفای ندارید، آن را کلا غیرفعال کنید.
برخی مودمها قابلیت Parental Control دارند که با وجود آن میتوان زمان و سرعت، افراد متصل به اینترنت را مدیریت کرد، همچنین میتوان سایتها و اپلیکیشنهای نامناسب را محدود نمود.
برخی مودمها حالت Guest network دارند که میتوان یک مسیر قابل اطمینان با محدودیت زمان، سرعت و حجم برای استفاده مهمانان در نظر گرفت و حتی یک رمز مجزا برای آن انتخاب کرد.
پنل تنظیمات مودمها شاید در ابتدا موضوع مهمی نباشد، اکثر مودمها از پنل مشابهی برخوردارند و کار کردن با آنها ساده است اما بهتر است که اگر خیلی با این فضاها آشنا نیستید مودمی را انتخاب کنید که تنظیمات سریع و پنل کاربری سادهای داشته باشد.
در نهایت باید بدانید که برخی مودمها دارای اپلیکیشن برای کنترل در موبایل هستند و به راحتی میتوانید برخی ویژگیهای مودم خودتان را حتی از راه دور نیز کنترل کنید.
فرق آی پی با دامین چیه