شرکت مایکروسافت با انتشار یک پست وبلاگی در وبسایت رسمی خود به بررسی عملکرد سیستمعامل ویندوز طی مدت 2 سال گذشته پرداخت و برخی دستاوردهای خود در این دوره را با کاربران به اشتراک گذاشت. در حال حاضر تعداد کاربران فعال ماهیانه برای سیستمعاملهای ویندوز 10 و ویندوز 11 در جهان بیش از 1.4 میلیارد نفر است. همچنین مدت زمان استفاده از پلتفرم ویندوز در مقایسه با دوران پیش از شیوع ویروس کرونا 10 درصد افزایش یافته است.
مدت استفاده کاربران از کامپیوترهای شخصی مجهز به ویندوز 11 در مقایسه با زمان استفاده آنها از ویندوز 10 بهطور متوسط 40 درصد افزایش یافته است. اما این پدیده احتمالا بهطور کامل از توانمندیهای سیستمعامل جدید ناشی نمیشود.
مایکروسافت با استناد به آمار اعلام شده توسط موسسه تحقیقاتی Canalys ادعا میکند که در سال 2021 بیش از 340 میلیون دستگاه کامپیوتر شخصی به فروش رسیده است. این رقم در مقایسه با سال 2019 رشد 27 درصدی را نشان میدهد.
بر اساس اعلام مایکروسافت، ویندوز 11 با استقبال مطلوبی از جانب کاربران PC مواجه شده است؛ چرا که نرخ دریافت بهروزرسانی رایگان این سیستمعامل در مقایسه با نرخ آپدیت ویندوز 8 به 10 تقریبا 2 برابر بوده است. بعلاوه مایکروسافت اعلام کرده که ویندوز 11 ظاهرا موفق به دریافت بالاترین امتیاز کیفیت و رضایتمندی کاربران در میان کلیه ورژنهای سیستمعامل ویندوز شده است. بدیهی است که سیستمعامل ویندوز 11 صرفا برای بخش کوچکی از کاربران ویندوز 10 قابل دسترس است؛ در حالیکه ویندوز 10 تقریبا در اختیار کلیه کاربران ویندوز 8 قرار گرفت.
با اینحال با توجه به موانع و چالشهای موجود در مسیر ارتقاء سیستمعامل به ویندوز 11، آمار و ارقام فوق چشمگیر هستند. بر اساس مستندات موجود، ویندوز 11 در زمینه سازگاری با پردازندههای AMD دچار مشکلاتی بوده و با چندین مورد مشکل عملکردی و باگ نیز دستبهگریبان بوده است. اما مایکروسافت سریعا به این مشکلات رسیدگی کرد و اکنون اکثر باگها به شکلی مطلوب برطرف شدهاند.
به گفته مایکروسافت، ویندوز 11 موجب افزایش 3 برابری ترافیک در اپ استور این شرکت شده است. اما این دستاورد میتواند نتیجه سیاستهای جدید و مناسبتر فروشگاه از سال 2021 به بعد باشد. نهایتا مایکروسافت اعلام کرده که پیشنهاد ارتقاء به ویندوز 11 بسیار زودتر از برنامهریزی اولیه در اواسط سال 2022، وارد فاز نهایی دسترسپذیری شده است.