گزارش اختصاصی آی‌تی‌رسان از رونمایی از طرح جهش هوشمندسازی

طرح جهش هوشمند سازی جهت توسعه زیست‌بوم هوش مصنوعی و هوشمندسازی توسط ستاد توسعه فناوری‌های توسعه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی اجرا خواهد شد. با آی‌تی‌رسان و گزارش اختصاصی این رویداد همراه باشید:

در روز ششم تیرماه 1401 ستاد توسعه فناوری‌های توسعه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی با برگزاری همایشی با حضور آی‌تی‌رسان از طرح جدید خود برای گسترش زیست‌بوم‌های هوش مصنوعی و هوشمند سازی در حوزه اقتصاد دیجیتال رونمایی کرد.

در این همایش آقایان امیر شریفیان مدیر مرکز رصد و ترویج اقتصاد دیجیتال، دکتر حسن ملازاده دبیر ستاد اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی و محمد موسی‌زاده موسوی مدیر عامل صندوق توسعه اقتصاد دیجیتال حضور داشتند و جزئیات بیشتری در مورد این طرح را به اشتراک گذاشتند.

اولین مساله‌ای که در این همایش مطرح شد، ایجاد صندوق توسعه اقتصاد دیجیتال با هدف تامین مالی پروژه‌های مختلف برای اولین بار در کشور بود که توانسته است با دریافت مجوزهای لازم، فعالیت خود را از اسفند سال گذشته آغاز کند.

طرح جهش هوشمند سازی

در ادامه از جزئیات طرح جهش هوشمند سازی شنیدیم که با حمایت‌های اکثرا مالی، قصد دارد زیرساخت‌های زیست‌بوم هوش مصنوعی و هوشمندسازی را توسعه دهد. به طور کلی ستاد در نظر دارد با انجام این طرح، کمی فرآیند توسعه این زیست‌بوم در کشور را تسریع بخشد. این طرح دو دسته مخاطب دارد:

1- شتاب‌دهنده‌ها و مراکز نوآوری

در دسته اول، ستاد قصد دارد خود شتاب‌دهنده‌ها را شتاب‌دهی کند تا بتوانند پروژه‌ها و تیم‌های بیشتری را حمایت کنند.

مرحله اول از این بخش مربوط به ارزیابی شتاب‌دهنده یا مرکز نوآوری خواهد بود. مراکز باید با مراجعه به سایت aimatch ثبت‌نام خود را انجام داده و خود را برای شامل شدن در این طرح معرفی کنند. شرط لازم برای ثبت نام مراکز، سرمایه‌گذاری در حداقل یک استارت آپ در یکی از حوزه‌های مرتبط در 6 ماه گذشته است. بعد از ارزیابی، مراکز به 4 سطح دسته‌بندی خواهند شد:

  • سطح یک: 4 مرکز در این سطح قرار خواهند گرفت که به هر کدام، تسهیلاتی تا سقف 1000 میلیون ریال اختصاص داده خواهد شد.
  • سطح دو: 3 مرکز در این سطح قرار خواهند گرفت که به هر کدام، تسهیلاتی تا سقف 800 میلیون ریال اختصاص داده خواهد شد.
  • سطح سه: 2 مرکز در این سطح قرار خواهند گرفت که به هر کدام، تسهیلاتی تا سقف 600 میلیون ریال اختصاص داده خواهد شد.
  • سطح چهار: 1 مرکز در این سطح قرار خواهند گرفت که به هر کدام، تسهیلاتی تا سقف 400 میلیون ریال اختصاص داده خواهد شد.

بعد از تایید ارزیابی شتاب‌دهنده و اختصاص داده شدن تسهیلات نوبت به ارزیابی استارت آپ‌های شتاب‌دهی شده توسط این مرکز و یا در شرف شتاب‌دهی خواهد رسید. لازم به ذکر است که این استارت آپ‌ها باید در حوزه‌های معرفی شده توسط ستاد فعالیت کنند. در این مرحله بعد از ارزیابی اختصاصی و تایید شدن توسط ستاد، استارت آپ به صندوف توسعه اقتصاد دیجیتال برای دریافت تسهیلات معرفی خواهد شد.

2- شرکت‌های نوپا، کوچک و متوسط

در دسته دوم، ستاد قصد دارد تا به صورت مستقیم استارت آپ‌ها و شرکت‌ها را شتاب‌دهی کند. در این بخش بعد از ارزیابی شرکت مد نظر با توجه به تعداد پرسنل، تراز مالی و غیره به دو دسته تقسیم خواهند شد که میزان حمایت‌های ستاد به شکل زیر خواهد بود:

شرکت‌های نوپا

  • تسهیلات توسعه محصول: سقف تسهیلات 4 میلیارد ریال
  • تسهیلات توسعه بازار: سقف تسهیلات 4 میلیارد ریال
  • تسهیلات مرتبط با زیرساخت: ارائه زیرساخت با مشارکت طرف سوم تا سقف 8 میلیارد ریال
  • سرمایه‌گذاری صندوق‌ها

لازم به ذکر است که این دسته از شرکت‌ها باید هم مستندات مربوط به محصول و همچنین برنامه‌های آینده آن محصول در بازه زمانی 6 یا 12 ماهه را باهم ارائه دهند.

شرکت‌های کوچک و متوسط

  • تسهیلات توسعه محصول: سقف تسهیلات 10 میلیارد ریال
  • تسهیلات توسعه بازار: سقف تسهیلات 10 میلیارد ریال
  • تسهیلات مرتبط با زیرساخت: ارائه زیرساخت با مشارکت طرف سوم تا سقف 150 میلیارد ریال
  • سرمایه‌گذاری صندوق‌ها

دیگر بخش‌های طرح جهش هوشمند سازی

علاوه بر تامین‌های مالی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم، ستاد برخی خدمات دیگر را نیز به شرکت‌های انتخاب شده ارائه خواهد داد که مهم‌ترین آن‌‌ها ارائه ضمانت‌نامه به شرکت‌هاست. شرکت‌های مختلف با داشتن این ضمانت‌نامه که از نظر اعتبار هم‌تراز با ضمانت‌نامه‌های بانکی خواهد بود، می‌تواند به راحتی با دیگر شرکت‌ها و یا نهاد‌ها قرارداد امضا کند.

از دیگر هدف‌هایی که ستاد در این طرح قصد دارد به آن برسد، رفع مشکلات فعلی شرکت‌های دولتی در زمینه دیجیتال و هوشمند سازی است. به گونه‌ای که بخشی از فعالیت‌های طرح مختص توسعه زیرساخت‌ها و زیسب‌بوم خواهد بود و بخشی دیگر به رفع این مشکل‌ها می‌پردازد. در این راستا، ستاد نامه‌های مختلفی به برخی نهادهای دولتی زده است تا از مشکلات و کاستی‌های موجود در این حوزه با خبر شده و بتواند با حمایت‌های استارت آپ‌های مربوطه آن‌ها را برطرف کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH