گشت ارشاد این‌بار برای استارتاپ‌ها

با توجه به اتفاقات اخیر در حوزه اکوسیستم استارتاپ کشور، اعضای هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران (نصر) نسبت به تصویب و اجرای بی‌سر و صدای طرح صیانت و گشت ارشاد در اکوسیستم استارتاپ کشور هشدار دادند.

در نشست اخیر هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، در خصوص موضوعات مختلف اعم از راه‌‌اندازی مرکز داوری، اقدامات سازمان در حوزه بیمه تامین اجتماعی، طرح صیانت و غیره توضیحاتی ارائه شد.

در این نشست جعفر محمدی، عضو هیات رئیسه نصر تهران با ابراز تاسف نسبت به موضوع مهسا امینی از حضور گشت ارشاد در اکوسیستم‌های فناورانه خبر داد و اعلام کرد که پلتفرم‌های اینترنتی که نسبت به مرگ مهسا امینی عکس‌العمل نشان داده بودند، مجبور به حذف توییت‌هایشان شدند.

همچنین حسین اسلامی رئیس هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران با یادی از مهسا امینی، به موضوع صیانت پرداخت و اشاره کرد سازمان نصر با وجود آنکه یک تشکل صنفی است اما هرگز در برابر مسائل جامعه بی‌تفاوت نبوده و نخواهد بود.

محمدی در ادامه سخنان خود با اشاره به درخواست ستاد امر به معروف مبنی بر حضور در کسب‌و‌کارها، ناقض آزادی‌های مدنی خواهد بود، از همراهی اتحادیه کسب‌و‌کارهای مجازی با این موضوعات انتقاد کرد.

محمدی گفت: اگر تاکسی‌های اینترنتی اجازه داشته باشند با یک دکمه و اعلام مسافر بدحجاب، مسافر را در هر نقطه پیاده کنند و از سویی دیگر امکان دفاع از حقوق کاربران در این بخش دیده نشده باشد، موضوعات بسیار خطرناکی اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: نظر شخصی من این است که کسب‌و‌کارها باید با عدم حضور خود در این جلسات، دیدگاه مخالف خود را اعلام کنند، ولی متاسفانه با رفتارهایی که ریاست اتحادیه در نظر گرفته شاید کسب‌و‌کارها مجبور به همراهی شده باشند.

به اعتقاد عضو هیات رئیسه نصر تهران این کارها غیر قابل دفاع است و از کسب‌و‌کارها خواست تا به تصمیمات غیرکارشناسی عمل نکنند.

محمدی از طرح صیانت هم سخن گفت و توضیح داد: از سال 97 که طرح اولیه صیانت مطرح شد تاکنون که دولت خارج از مجلس شورای اسلامی سایر تکه‌های این پازل را دنبال می‌کند، نصر همیشه نسبت به آن حساس بوده و از طریق آگاهی‌سازی بر آن بوده که مردم را در جریان این موضوعات قرار دهد.

لازم به ذکر است، چند روز پیش ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور جلسه‌ای با رئیس اتحادیه کشوری کسب‌و‌کارهای مجازی و چند شرکت مهم تاکسی اینترنتی برگزار کرد. در این جلسه، سرپرست معاونت اجتماعی و مطالبه‌گری ستاد امر به معروف و نهی از منکر پیشنهاد داد تا گزینه‌ای برای رانندگان جهت لغو سفر مسافرانی که کشف حجاب می‌کنند، در اپلیکیشن شرکت‌ها پیش‌بینی شود.

در این نشست مرتضی گرجی‌زاده، مدیرکل امور سازمان‌ها و نهادهای مردمی ستاد امر به معروف و نهی از منکر، ماده ۹ قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر را پشتوانه اقدامات قانونی ستاد در حمایت از آمران و ناهیان برشمرد و افزود: بر اساس این قانون، اشخاص حقیقی یا حقوقی حق ندارند در برابر اجرای امر به معروف و نهی از منکر مانع ایجاد کنند و ایجاد هر نوع مانع و مزاحمت، به موجب قانون، جرم شناخته می‌شود.

2 در مورد “گشت ارشاد این‌بار برای استارتاپ‌ها”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH