اقدامات تروریستی با ارزهای دیجیتال

مقامات سازمان ملل: هزینه اقدامات تروریستی با ارزهای دیجیتال تأمین می‌شود

به گفته سوتلانا مارتینووا، هماهنگ‌کننده مقابله با تأمین مالی تروریسم در سازمان ملل متحد، گروهک‌های تروریستی که قادر به دسترسی به «سیستم مالی رسمی» نیستند، برای تأمین مالی اقدامات فجیع خود، به استفاده از ارزهای دیجیتال روی آورده‌اند.

اظهارات مارتینووا، در طی یک سخنرانی در جلسه ویژه‌ای که کمیته مبارزه سازمان ملل با تروریسم (CTC) در بمبئی و دهلی‌نو برگزار کرده بود، مطرح شد. موضوع اصلی این جلسه، مبارزه با جدیدترین و پیشرفته‌ترین فناوری‌ها برای اهداف تروریستی بود.

مارتینووا گفت که درگذشته، اقدامات تروریستی از طریق پول نقد یا «حواله» (یک سیستم سنتی انتقال پول در کشورهای عربی و خاورمیانه) صورت می‌گرفت؛ اما اکنون با تکامل و پیشرفت فناوری، تروریست‌ها شرایط تأمین مالی فعالیت‌هایشان را با فناوری پیشرفته سازگار کرده‌اند.

مارتینووا خاطرنشان کرد که یکی از این فناوری‌های پیشرفته، رمزارزها یا ارزهای دیجیتال هستند که فرصت‌هایی برای سوءاستفاده به وجود می‌آورند. او در ادامه افزود:

اگر تروریست‌ها از سیستم مالی رسمی کنار گذاشته شوند و بخواهند چیزی را از یک مکان ناشناخته خریداری یا در آن سرمایه‌گذاری کنند و برای این کار تعلیم‌دیده باشند، به احتمال زیاد از ارزهای دیجیتال سوءاستفاده می‌کنند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، همچنین اظهار داشت که فناوری‌های نوظهور، علاوه بر «داشتن پتانسیل بی‌نظیر برای بهبود شرایط انسانی»، می‌توانند آسیب‌های جبران‌ناپذیر و فراتر از تأمین مالی تروریسم به وجود آورند:

تروریست‌ها و سایر افرادی که ایدئولوژی‌های نفرت‌انگیزی ترویج می‌دهند، از فناوری‌های جدید و نوظهور برای انتشار اطلاعات نادرست، دامن‌زدن به اختلافات، گرفتن نیروهای تازه و رادیکال‌سازی، مجهز کردن منابع تسلیحاتی و اجرای حملات، سوءاستفاده می‌کنند.

مارتینووا پیرامون برنامه‌ریزی سازمان ملل برای رسیدگی به این موضوع گفت که چالش اصلی سازمان ملل این است که دولت – ملت‌ها را با مقررات خود هماهنگ کند. او در این باره بیان کرد:

ما استانداردهای جهانی بسیار روشنی از گروه ویژه اقدام مالی (FATF) و قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد داریم.

بااین‌حال، مارتینووا اضافه کرد که تعداد کمی از کشورها، کار روی مقررات را آغاز کرده‌اند و حتی تا حدودی «با موفقیت، مقررات را اجرا می‌کنند» تا از قصد شوم بازیگران غیردولتی جلوگیری نمایند.

برخی از تلاش‌ها برای انهدام اقدامات تروریستی در سطح ایالتی در حال انجام است و وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا، میکسر ارز دیجیتال Tornado Cash را به دلیل نگرانی‌های مربوط به پول‌شویی و جرایم سایبری تحریم کرده است.

در سال‌های اخیر، تعدادی از شرکت‌های قانونی مبتنی بر بلاک‌چین نظیر Chainalaysis و Elliptic برای ردیابی مجرمان سایبری و ارائه گزارش‌هایی از فعالیت‌های خود به دولت‌ها کمک کرده‌اند. عملکرد شرکت‌های مذکور در نابودی پناهگاه امن جنایتکاران برای دولت‌ها مؤثر بوده است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH