شبیه خیلی از اتفاقاتی که در دنیا میافتد، سیستمعامل اندروید شروعی پر دست انداز را تجربه کرد. اندروید در نظر داشت تا سیستمعاملی طراحی کند که هم از لحاظ نرمافزاری سطح بالایی داشته باشد و هم از لحاظ سختافزاری بتواند تجربه خوبی برای کاربرانش رقم بزند. تمام این اهداف با بودجه عظیمی که از سوی اپراتور Verizon جهت این کار تخصیص داده شده بود، این سیستمعامل را به سوی موفقیتی بزرگ هدایت میکرد.
به همین دلیل قصد داریم در این مقاله برای شما گوشیها و اسمارت فون هایی را معرفی کنیم که هر یک آغازگر نقطه شروعی برای پیشرفت و تعالی این سیستمعامل محسوب میشوند.
شاید هم اکنون که به این نمونه ها نگاه میکنیم، همگی آنها را در مقابل گوشیهای چند هستهای و غول پیکر امروزی، مدلهایی منسوخ شده و تاریخ گذشته بدانیم؛ اما همین مدلها باعث تولید پرچمداران امروزی شدهاند. اسمارت فون های که در ادامه میبینیم همگی از پایههای اندروید هستند. با دقت به آنها متوجه میشویم که همگی از طراحیهای ظریفی بهره نبرده و کمی خشن هستند!
با ما باشید
1- T-Mobile G1 یا همان HTC Dream
طبیعی است که نمیتوان لیستی از پایههای اولیه اندروید تهیه کرد و نامی از اولین اسمارت فون اندرویدی به میان نیاورد. مدل G1 که از سوی اپراتور T-Mobile برای اولین بار به بازار عرضه شد را میتوان اولین اسمارت فون مبتنی بر سیستمعامل اندروید دانست. این گوشی بعدها با نام HTC Dream در سایر نقاط جهان عرضه شد. مشخصات این نمونه به هیچ وجه قابل توجه نیست اما باید بدانیم شروع همیشه آسان نیست. با هم به مشخصات این گوشی نگاهی میاندازیم:
تاریخ عرضه: 23 سپتامبر 2008
صفحهنمایش: 3.2 اینچ با وضوح 320 در 480 پیکسل
چیپست: کوالکام مدل MSM7201A با فرکانس 528 مگاهرتز همراه با پردازنده گرافیکی aderno 130 و 192 مگابایت رم
سیستمعامل: اندروید 1.0
نقش: آغازگر اندروید
2- Samsung Galaxy
شاید با بازاری که هم اکنون سامسونگ از اسمارت فون های اندرویدی برای خود دست و پا کرده است، کمی سخت باشد تا بتوان به اولین گوشی مبتنی بر اندروید آن فکر کرد. Galaxy اولین محصول سامسونگ بود. شاید با نگاه به مشخصات این گوشی کمی تعجب کنید! اما باید بدانید این اولین کهکشان هوشمند سامسونگ است.
تاریخ عرضه: 29 ژوئن 2009
صفحهنمایش: 3.2 اینچ AMOLED با وضوح 320 در 480 پیکسل
چیپست: کوالکام مدل MSM7200A با فرکانس 528 مگاهرتز و رابط گرافیکی Aderno 130 به همراه 128 مگابایت رم
سیستمعامل: اندروید 1.5 کیک کلوچهای
نقش: گامهای ابتدایی سامسونگ
3- HTC Hero
خب! HTC Hero اولین گوشی اندرویدی بود که در آن از یک رابط کاربری سفارشی و شخصی استفاده شد. تا قبل از تولید این مدل، شرکتها از اندروید خالص استفاده میکردند، اما این کمپانی تایوانی تصمیم به ایجاد یک محیط جدید و زیباتر گرفت. به همین دلیل به سوی طراحی رابط کاربری Sense UI متمایل شد. این رابط در نگاه اول نسبت به نسخه خالص بسیار زیباتر بوده و تنظیمات بیشتری را در اختیار شما قرار میداد.
تاریخ عرضه: 23 جولای 2009
صفحهنمایش: 3.2 اینچ از نوع TFT با وضوح 320 در 480 پیکسل
چیپست: کوالکام مدل MSM7200A با فرکانس 528 مگاهرتز و رابط گرافیکی Aderno 130 به همراه 288 مگابایت رم
سیستمعامل: اندروید 1.5 کیک کلوچهای
نقش: اولین نسخه سفارشی اندروید با رابط کاربری Sense UI
4- Motorola Droid
با اینکه گوشیهای اندرویدی به بازار راه یافته بودند، اما میتوان به جرات گفت که اندروید هنوز نتوانسته بود به همراه یک گوشی قدرتمند انقلاب جدیدی در بازار به راه بی اندازد. این اسمارت فون در اواخر سال 2009 توسط کمپانی موتورولا با همکاری اپراتور Verizon و با نام تجاری Droid به بازار عرضه شد. این گوشی با حمایت فراوان یک کمپین بازاریابی وارد بازار شد. جامعه هدف این محصول، افرادی بودند که خواستار محصولی قدرتمند بدون حضور لوگوی اپل بر روی آن بودند!
تاریخ عرضه: 5 نوامبر 2009
صفحهنمایش: 3.7 اینچ از نوع TFT و با وضوح 480 در 854 پیکسل
چیپست: TI OMAP3430 با فرکانس 600 مگاهرتز و رابط گرافیکی PowerVR SGX530 به همراه 256 مگابایت رم
سیستمعامل: اندروید 2.0 شیرینی خامهای
نقش: شروع انقلاب اندروید
5- HTC Legend
شاید HTC در حال حاضر یکی از تولیدکنندگانی باشد که در تلاش برای کسب سود از بازار باشد، اما سالهای قبل این شرکت تایوانی با تولید گوشیهای خاص اندرویدی اش، هر سه ماه سودی فراوان از این محصولات را دریافت میکرد.
این کمپانی یک انتقال سودآور و مفید را از ویندوز فون به اندروید انجام داد. به همین دلیل در اوایل عرضه سیستمعامل اندروید HTC یکی از برترین و سودآورترین شرکتهای زمان خود بود. HTC Legend جانشینی شایسته برای Hero به شمار میرفت. این گوشی برای اولین بار از نسخه پیشرفته رابط کاربری Sense بهره میبرد و علاوه بر آن دارای بدنه ای یک تکه و فلزی بود. طراحی این مدل واقعا زیبا بود.
تاریخ عرضه: 12 مارس 2010
صفحهنمایش: 3.2 اینچ AMOLED با وضوح 320 در 480 پیکسل
چیپست: Snapdragon S1 با فرکانس 600 مگاهرتز و رابط گرافیکی Aderno 200 به همراه 384 مگابایت رم
سیستمعامل: اندروید 2.1 کیک خامهای
نقش: نماد تعالی HTC در طراحی محصولات
6- Google Nexus One
خب میرسیم به اولین گوشی نکسوس! این اسمارت فون به آرامی آمد و به آرامی هم رفت. البته استقبال طرفداران تکنولوژی از این محصول در نوع خود جالب بود. نکسوس وان که توسط htc و به سفارش گوگل ساخته بود برای اولین بار با مداخله جدی گوگل در سخت افزار استفاده شده برای سیستمعامل اندروید شکل گرفت.
البته فروش این نکسوس وان آنچنان زیاد نبود و شاید علت اصلی آن در نظر گرفتن محدوده قیمتی بالا از سوی گوگل بود. قیمت این محصول در حدود 500 تا 600 دلار در نظر گرفته شده بود که برخلاف گوشیهای 200 یا 300 دلاری بازار بود.
تاریخ عرضه: 16 مارس 2010
صفحهنمایش: 3.7 اینچ AMOLED با وضوح 480 در 800 پیکسل
چیپست: Snapdragon S1 با فرکانس 1 گیگاهرتز و رابط گرافیکی Aderno 200 به همراه 512 مگابایت رم
سیستمعامل: اندروید 2.1 کیک خامهای
نقش: اولین گوشی گوگل
7- Samsung Galaxy S
تاخت و تاز واقعی سامسونگ در دنیای اندروید، با گوشی هوشمند سری Galaxy S آغاز شد. با اینکه سامسونگ با دومین کهکشان خود بازار را تکان داد، اما باید قبول کرد که آن کهکشان نور خود را از این ستاره کوچک گرفته بود.
با ورود این اسمارت فون ها به بازار، نسل طلایی HTC رو به افول نهاد و سلطه سامسونگ بر بازار اندروید آغاز شد.
تاریخ عرضه: 2 ژوئن 2010
صفحهنمایش: 4 اینچ AMOLED با وضوح 480 در 800 پیکسل
چیپست: HummingBird با فرکانس 1 گیگاهرتز و رابط گرافیکی PowerVR SGX 540 به همراه 512 مگابایت رم
سیستمعامل: اندروید 2.1 کیک خامهای
نقش: موسس موفق سری Galaxy S
من خودم Samsung Galaxy S رو دارم خیلی راضیم واقعا گوشی خوبیه جز نفرات اولی بودم که این گوشی رو خریدم
اس 3 کجاست؟!
اگه ۸ تا بود بایدs3 رو هم میگفتین.
چون اولین گوشی بود که باعث شد سایز ال سی دی گوشی ها انقدر بالا بره و دیگر کمپانی ها هم به فکر بیفتن
همشون مهم بودن ولی کاش که لیست 8 تا میشد و از SII هم حرفی می زدید.اولین گوشی اندرویدی بود که فقط یک نقص داشت و اونم بدنه ی پلاستیکیش بود.از همه نظر عالی بود زمان خودش.
و x10
galaxy ace 2چی؟
چرا باید این گوشی اینجا باشه؟
6- Google Nexus Onehdاینو میبینم یاد glx اون گوشیش حیف اسشمو یادم نیست میافتم اصن کپی اونه باور کن