سامسونگ برای جلوگیری از نفوذ امنیتی در پیام‌رسان‌ها از Message Guard رونمایی کرد

اگرچه اکثر گوشی‌های اندرویدی امروزی به منظور جلوگیری از نفوذ بدافزارها و جاسوس‌افزارهای خطرناک مجهز به برخی راهکارهای حفاظتی هستند؛ اما اشکال جدیدتر و تکامل‌یافته‌تر حملات مانند مواردی که تحت عنوان بدون کلیک (zero-clicks) شناخته می‌شوند؛ اکنون به شکل فزاینده‌ای برجسته و قدرتمند شده‌اند.

این موضوع در وهله نخست از سهولت استقرار حملات بدون کلیک ناشی می‌شود. به‌عنوان مثال این حملات از طریق فایل‌های تصویری استاندارد JPG یاPNG که در آن کاربر برای آلوده‌سازی دستگاه نیازی به تعامل با یک فایل یا برنامه مربوط به آن ندارد؛ انجام می‌شوند.

اکنون سامسونگ به منظور جلوگیری از وقوع حملات بدون کلیک از راهکار خود موسوم به Message Guard رونمایی کرده است. این مشخصه نخستین بار برای پرچم‌داران اخیرا معرفی شده سامسونگ یعنی سری گلکسی S23 ارائه می‌شود. بر اساس اعلام سامسونگ مشخصه Message Guard در هر 2 اپلیکیشن پیام‌رسان Samsung Messages و Messages by Google فعال است؛ اما در آینده برنامه‌های پیام‌رسان متفرقه بیش‌تری را تحت پوشش قرار خواهد داد.

سامسونگ در بیانیه خبری خود اشاره کرده که پلتفرم امنیتی اختصاصی این شرکت موسوم به Knox هم‌اکنون از دستگاه‌های گلکسی در برابر بدافزارهای پنهان شده در فایل‌های صوتی یا ویدیویی محافظت می‌کند. Message Guard به‌عنوان یک محافظ اضافی در برابر کدهای مخرب مخفی شده در فرمت‌های رایج تصویر عمل می‌کند.

سامسونگ با توضیح نحوه عملکرد Message Guard ادعا می‌کند که یک تصویر تازه دریافت شده درون یک سندباکس پیشرفته قرار گرفته و از سیستم فایل دستگاه به شکلی موثر حذف می‌شود. در ادامه این فایل پیش از دسترسی فرد گیرنده به آن با هدف شناسایی هرگونه بدافزار درون این سندباکس مخصوص تجزیه و تحلیل می‌شود. در واقع Message Guard به‌دنبال شناسایی رشته‌های مخفی در فرمت‌های فایل PNG، JPG، JPEG، GIF، ICO، WEBP، BMP و WBMP خواهد بود.

هنوز مشخص نیست که این ویژگی چه زمانی برای سایر دستگاه‌های گلکسی عرضه خواهد شد. با این‌حال بر اساس گزارش وبسایت Engadget، سامسونگ اعلام کرده که در اواخر سال 2023 مشخصه Message Guard را برای گوشی‌ها و تبلت‌های قدیمی‌تر گلکسی نیز ارائه خواهد کرد؛ مشروط بر اینکه دستگاه‌های فوق از رابط کاربری One UI 5.1 یا نسخه‌های جدیدتر از آن استفاده کنند.

حملات بدون کلیک صرفا با گذشت زمان، رایج‌تر می‌شوند. بنابراین کارشناسان امیدوارند که در صورت عدم امکان ادغام مستقیم Message Guard در اندروید، شاهد اجرای اقداماتی از این دست از سوی سایر شرکت‌های تولیدکننده باشیم. البته در نهایت بایستی توجه داشت که سامسونگ یکی از بزرگترین شرکت‌کنندگان در پروژه متن‌باز اندروید به‌شمار می‌رود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
TCH