8 شرکت بزرگ سرور در جهان و کارهایی که انجام می‌دهند

سرورها قادرند داده‌های سنگین را ذخیره و پردازش کنند، درایوهای مشترکی برای یک بخش ایجاد کنند و حتی هزاران درخواست را در یک دقیقه مدیریت کنند. اما می‌دانید که کدام سرورها قدرتمندتر هستند؟ شاید تا به حال نام سرور hp یا دل را شنیده باشید؛ اما می‌دانید که غول‌های بزرگتری هم در صنعت سرورها باهم رقابت می‌کنند. در این مقاله، 10 رتبه اول از شرکت‌هایی که در زمینه سرور فعالیت می‌کنند از سرور سوپرمیکرو تا سوگن چین را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

رتبه 8: فوجیتسو – 3.1% از سهم بازار

شرکت سخت‌افزاری سرور فوجیتسو یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌های فناوری اطلاعات است که هنوز هم در بازار به فعالیت خود ادامه می‌دهد. فوجیتسو بزرگترین شرکت خدمات فناوری اطلاعات و سازنده سخت‌افزار در ژاپن و ششمین شرکت بزرگ در زمینه خدمات فناوری اطلاعات و سازنده سخت‌افزار در جهان است.

این شرکت در سال 1935 تاسیس شد و اکنون یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌های فناوری اطلاعاتی به شمار می‌رود. فوجیتسو از سال 1955 تا سال 2002 کامپیوترهای مین‌فریم را تولید می‌کرد؛ اما در حال حاضر تنها در زمینه مینی‌کامپیوترها، سرورها و خدمات رایانش ابری فعالیت می‌کند.

رتبه 7: سرور سوپرمیکرو – 4.8% از سهم بازار

سوپرمیکرو یکی از شرکت‌های نادر در لیست ماست که قطعات الکترونیکی یا تجهیزات ارتباطی تولید نمی‌کند و به طور کامل روی اینترنت اشیا و تولید سرور supermicro تمرکز دارد. در واقع، سوپرمیکرو منحصرا به خاطر تولید سرورهای سوپرمیکرو با عملکرد قدرتمند، کارآیی بالا و همچنین نرم‌افزارهای مدیریت سرور شناخته شده است.

از زمانی که این شرکت در سال 1993 شروع به فعالیت کرد، تبدیل به یک شرکت معتبر تولید سرور شده است. امروزه کمتر کسی است که در زمینه سرورها فعالیت کند و نام سرور supermicro را نشنیده باشد. سرور سوپرمیکرو در ایران نیز بازار خوبی دارد.

رتبه 6: هواوی – 4.9% از سهم بازار

شرکت هواوی تکنولوژیز (Huawei technologies) با اینکه در ابتدا به نظر می‌رسد که به‌تازگی شکل گرفته باشد (به دلیل اینکه قبل از راه‌اندازی خط تولید تلفن همراه، کمتر شناخته شده بود)، یکی دیگر از شرکت‌های چندملیتی فناوری چینی است که در رتبه ششم تولید سرور قرار دارد. هم‌اکنون با وجود محدودیت‌های تحریمی که باعث شده است اوضاع برای این تولیدکننده چینی دشوار شود، این شرکت بیش از 4% از بازار سرورهای جهان را در اختیار دارد.

رتبه 5: آی بی ام (IBM) – با سهم 5.3 درصدی از بازار سرورها

آی‌بی‌ام یا شرکت بین‌المللی ماشین‌های کسب و کار، یک شرکت فناوری چندملیتی آمریکایی است که در سال 1911 با نام شرکت Computing-Tabulating-Recording تاسیس شده و در سال 1924 نام آن به آی‌بی‌ام تغییر کرده است. این شرکت در حال حاضر سخت‌افزارهای کامپیوتری و راهکارهای نرم‌افزاری متنوعی تولید می‌کند. همچنین خدمات میزبانی و مشاوره را بیشتر در زمینه‌هایی نظیر کامپیوترهای اصلی و نانوتکنولوژی ارائه می‌دهد.

رتبه 4: لنوو (Lenono)- 6.2% از سهم بازار

 

لنوو یک شرکت چینی چند ملیتی است که در طراحی و تولید الکترونیک مصرفی، نرم افزار و راه حل‌های تجاری تخصص دارد. این شرکت در سال 1984 تأسیس شد و از بازار کامپیوتر شروع کرد و در نهایت به تدریج تنوع بیشتری در کسب و کار خود ایجاد کرد. یکی از فعالیت‌های این شرکت، خرید و یکپارچه‌سازی بخش بزرگی از کامپیوترهای IBM سرور مبتنی بر x86 این شرکت بود.

در سال 2013، لنوو به عنوان بزرگترین تولیدکننده کامپیوتر، شرکت هیولت پاکارد را پشت سر گذاشت و از سال 2021، این شرکت بزرگترین فروشنده کامپیوترهای PC جهان شد. علاوه بر الکترونیک مصرفی، لنوو در زمینه تولید سرورها، ابررایانه‌ها و نرم افزارهای مدیریت فناوری اطلاعات نیز فعالیت می‌کند.

رتبه3: اینسپیور (Inspur)- بازاریابی با سهم 10.1 درصدی از بازار

اینسپیور یک شرکت بزرگ در زمینه فناوری اطلاعات در چین است که عمدتا در حوزه داده‌های بزرگ، سرورها، ذخیره‌سازی، فناوری هوش مصنوعی و برنامه‌ریزی منابع سازمانی فعالیت می‌کند. این شرکت در سال‌های نزدیک به 2000 مرکز بازاریابی خود را به بکینگ منتقل کرده و سرمایه‌گذاری 20 میلیون دلاری از مایکروسافت دریافت کرده است.

سری سرورهای اینسپور در سال 1993 وارد بازار چین شد و بعدها به بازار بین‌المللی نیز گسترش یافت. به دلیل موقعیت سیاسی چین در آن زمان، جزئیات کمتری درباره فناوری شرکت منتشر می‌شد؛ بنابراین فرض می‌شود که سری سرورهای اینسپور اولین سرورهای تولید شده توسط یک شرکت چینی باشند.

رتبه دوم سرورها: هیولت پکارد انترپرایز (Hewlett Packard Enterprise)- با سهم 16.8 درصد

مطمئنا نام سرور hp به گوشتان خورده است. به ندرت کسی را می‌توان یافت که لوگوی مشهور اچ‌پی را روی یک پرینتر، اسکنر یا لپ‌تاپ ندیده باشد؛ اما شرکت هیولت پکارد در واقع دیگر وجود ندارد (حداقل با همان فرمت قبلی). قبل از اینکه اچ‌پی به یک شرکت چندملیتی فناوری اطلاعات تبدیل شود، این شرکت ابزارهای آزمون و اندازه‌گیری را برای تولید فیلم فانتازیا والت دیزنی در سال‌های 1938 و 1939 فراهم می‌کرد.

اگرچه این شرکت به طور رسمی در سال 2007 به بزرگترین تولیدکننده رایانه شخصی جهان تبدیل شد، اما اچ‌پی در واقع در زمینه توسعه و تولید سخت‌افزارهای محاسباتی، داده، ذخیره‌سازی و شبکه‌بندی، طراحی نرم‌افزار و ارائه خدمات، تخصص بیشتری دارد.

این شرکت همچنان بیشتر محصولات خود را برای خانواده‌ها تولید می‌کند، اما با تولید سرور اچ پی، خدمات داده‌های بزرگ را به کسب و کارها هم ارائه می‌دهد. این شرکت با هدف تولید و گسترش سرور hp، در سال 2015، شرکت تولید اینترپرایز خود را با نام Hewlett Packard Enterpriser (HPE) جدا کرد که در حال حاضر بزرگترین تولیدکننده سرور جهان است. سرور hp از نظر سهم بازار نیز در ربته دوم بازار سرور قرار دارد.

رتبه اول: دل (Dell technologies)- بازاریابی با سهم 17.2%

دل از جمله برترین تولیدکنندگان رایانه در جهان است که با لپ‌تاپ‌های گیمینگ و تجاری با کیفیت خود شناخته می‌شود. این شرکت در سال 1984 با نام PC’s Limited تأسیس شد، اما در سال 1987 نام خود را به عنوان شرکت کامپیوتر دل تغییر نام داد و در سال 2016 با شرکت EMC همکاری کرد.

این شرکت چندملیتی فناوری آمریکایی در کنار کامپیوترهای شخصی، تلفن همراه، تلویزیون و نرم‌افزارهای کامپیوتری به ارائه سایر خدمات مانند امنیت کامپیوتر، شبکه و امنیت اطلاعات نیز مشغول است.

جمع‌بندی

در این مقاله به یک لیست جذاب از ده شرکت برتر تولیدکننده سرور در جهان پرداختیم. همانطور که مشاهده کردید، علاوه بر سرور hp و Del، شرکت‌های بزرگ دیگری نیز در زمینه سرور فعالیت می‌کنند. سرور supermicro، inspur و ادامه این لیست، بزرگترین شرکت‌هایی هستند که سرورهای آن‌ها در زمینه‌های مختلف در سراسر جهان به کار برده می‌شود. سرور hp که در رتبه دوم این لیست قرار دارد، در ایران نیز بازار خوبی دارد و شرکت‌های زیادی از سرور اچ پی برای محاسبات و پردازش‌های خود استفاده می‌کنند.

این مطلب یک رپورتاژ آگهی بوده و آی‌تی‌رسان در تهیه آن نقشی نداشته است

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید