گوگل درواقع بزرگترین شرکت اینترنتی دنیا بوده که دارای قدرتمندترین موتور جستجو نیز است. ممکن است برای شما سوال پیش آمده باشد که منابع درآمد شرکت گوگل چیست؟ و گوگل از چه راه و روشهایی درآمد خود را تامین میکند؟
شرکت گوگل از روشهای زیادی درآمد خود را تامین میکند که یکی از روشها، گوگل ادز هست و برای کاربران این امکان را فراهم میکند که محصولات یا خدمات خود را به نمایش بگذارند. شما میتوانید با برچسب AD که در کنار آدرس وب سایت وجود دارد، متوجه شوید که این نتایج در اثر تبلیغات به نمایش گذاشته شدهاند! در ادامه به بررسی منابع درآمد شرکت گوگل میپردازیم.
منابع درآمد شرکت گوگل
چندین منبع برای درآمد شرکت گوگل وجود دارد که کسب و کارهای مختلف از روش های مختلفی برای دیده شدن و تبلیغات از آن استفاده می کنند. گوگل ادز اصلیترین منبع درآمد گوگل است که در این مقاله به توضیحات بیشتری راجع به آن پرداختهایم.
درآمد کسب شده از تبلیغات جستجو (Search Ads)
این نوع تبلیغات یکی از شاخههای بازاریابی هست که شما میتوانید با استفاده از آن، سایت خود را در گوگل تبلیغ کنید و در نتایج اولیه ظاهر شوید. در این تبلیغ، هر بار که کاربران روی آن کلیک کنند، باید مقداری پول بپردازند.
منبع درآمد اصلی گوگل تبلیغات جستجو است. در سال 2022، درآمد کسب شده از تبلیغات جستجو معادل 162.45 میلیارد دلار بود که نشان دهنده 58.1٪ از کل درآمد گوگل است.
این نوع تبلیغات، شامل تبلیغ در صفحه نتایج جستجوی گوگل، گوگل مپ، گوگل پلی و جیمیل است.
درآمد کسب شده از تبلیغات یوتیوب (YouTube Ads)
پلتفرم یوتیوب نیز یکی از سایتهایی است که زیرمجموعه گوگل بوده و شما میتوانید از طریق آن درآمد دلاری داشته باشید. جهت انجام این کار باید یک کانال یوتیوب ساخته و سپس ویدیوهای خود را در آن بارگذاری کنید تا دنبال کنندههایتان افزایش یابد. تبلیغات یوتیوب منبع درآمد قابل توجه دیگری برای گوگل است.
در سال 2022، درآمد کسب شده از تبلیغات یوتیوب، بالغ بر 29.24 میلیارد دلار بوده که 10.5 درصد از کل درآمد گوگل را تشکیل می داد.
درآمد کسب شده از تبلیغات شبکه نمایش گوگل ( Google Network Ads)
با استفاده از تبلیغات شبکه گوگل، تبلیغ دهندگان میتوانند انواع مختلف تبلیغات را به نمایش بگذارند، از جمله بنرهای تبلیغاتی، تبلیغات پیکسلی، تبلیغات ویدیویی و تبلیغات تعاملی. تبلیغات شبکه گوگل نیز به درآمد گوگل کمک می کنند.
در سال 2022، درآمد کسب شده از تبلیغات شبکه گوگل، 32.78 میلیارد دلار بوده که 11.7٪ از کل درآمد را تشکیل می دهد.
درآمد کسب شده از برنامه ها (Apps)
یکی از منبع درآمدهای گوگل، از برنامهها، محصولات سختافزاری و محتواهای دیجیتالی است.
در سال 2022، درآمد کسب شده از برنامه های گوگل، 29.06 میلیارد دلار بود که معادل 10.4٪ از کل درآمد بود.
درآمد کسب شده ازخدمات یارانش ابری (Google Cloud)
خدمات رایانش ابری این شرکت(Google Cloud) ، نیز برای گوگل درآمد کسب میکند. باید بدانید که در سال 2022،Google Cloud 26 میلیارد دلار کمک کرد که 9.4 درصد از کل درآمد شرکت را تشکیل میداد.
اگر شما عبارتی را در گوگل جستجو کنید، چند تبلیغ در بالا و پایین نتایج به شما نشان داده میشود. از بین تبلیغهای نمایش داده شده نیز این نوع از تبلیغات با مخفف کلمه ادوردز که همان Ad است نشان داده میشود؛ البته این تبلیغات، از سایر نتایج گوگل به صورت مجزا نشان داده خواهند شد تا برای نتایج جستجوی کاربران تاثیری نگذارند.
اگر صاحب کسب و کاری هستید، میتوانید با استفاده از گوگل ادز کالاها و خدمات خود را به مخاطب نشان دهید. گوگل ادز یکی از رایجترین روشهای تبلیغاتی به حساب میآید که برای صاحبان کسب و کارهای مختلفی که میخواهند در معرض دید مخاطب قرار بگیرند، بسیار موثر است.
ویژگی و امکانات گوگل ادز
گوگل ادز از اصلیترین منابع درآمد گوگل است که علاوه بر درآمدزایی برای گوگل، بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی را تحت تاثیر قرار داده و باعث پیشرفت دوچندان آنها شده است. این سرویس بیش از ده سال است که به کاربران خدمت رسانی میکند و محبوبیت زیادی را کسب کرده است.
سرویس گوگل ادز، به دلیل شفافیت و بازدهی بالایی که دارد، یک مدل تبلیغاتی بسیار هوشمندانه به حساب میآید. در ادامه به برخی از ویژگیهایی که باعث خاص بودن این سرویس شدهاند، پرداختهایم.
انواع کمپینهای گوگل ادز
برای اینکه به صورت صحیح کمپینهای گوگل ادز را ایجاد کنید، باید در ابتدا هدف خود مانند فروش، مشتری راغب، آگاهی از برند، ترویج اپلیکیشن و ترافیک سایت را تعیین کنید تا بهتر کمپین خود را اجرا نمایید. انواع کمپین شامل موارد زیر هستند:
· کمپین شبکه سرچ یا جستجو (Search Network Campaigns)
· کمپین تبلیغات دیسپلی یا نمایشی (Display Campaign)
· کمپین شاپینگ یا فروش گوگل ادز (Shopping Campaign)
· کمپین ویدیویی (Video Campaign)
· کمپین افزایش نصب اپلیکیشن (App Campaign)
· کمپین هوشمند (Smart)
· کمپین محلی (Local)
· کمپین Discovery
نحوه محاسبه هزینه گوگل ادز
عوامل متعددی در تعیین هزینه تبلیغات گوگل ادز تاثیرگذار هستند ولی فاکتور اصلی خود کلمه کلیدی است. درواقع گوگل برای مشخص کردن دقیق هزینه هر کلیک در گوگل ادز، برای هر کاربری، از یک فرمول خاص استفاده میکند. نحوه محاسبه هزینه گوگل ادز اینگونه است:
هر کلیک در گوگل ادز برابر است با عدد رنکینگ تبلیغاتی سایت پایینتر از شما، تقسیم بر نمره کیفیت شما + ۰.۰۱ دلار. دقت کنید که هرچقدر که نمره کیفیت شما بالاتر باشد، مخرج کسر نیز بزرگتر خواهد شد و در نهایت هزینه کمتری برای هر کلیک پرداخت خواهید کرد.
ساخت اکانت برای تبلیغات گوگل
با استفاده از مراحل زیر، میتوانید اکانت گوگل ادز خود را ساخته و مخاطبان هدف خود را نیز جذب کنید. البته باید بدانید که ساخت اکانت گوگل ادز برای کسب و کارهای فعال در ایران، چندان راحت نیست؛ حتی ریسک بسته شدن اکانت را نیز دارد.
به همین دلیل برای اینکه این ریسک را کاهش دهید، سعی کنید خرید اکانت اختصاصی گوگل ادز را از نمایندگان گوگل در ایران انجام دهید. مجموعه افراک، به عنوان پریمیر پارتنر گوگل در ایران، انواع خدمات این پلتفرم را برای شما عزیزان ارائه میدهد.
1. ثبت نام در سایت Google Ads
جهت ساخت اکانت برای تبلیغات گوگل، باید در ابتدا یک حساب کاربری در گوگل داشته باشید. برای ایجاد حساب کاربری وارد سایت Google Ads شوید؛ سپس گزینه ساخت حساب کاربری یا New Google Ads Account را انتخاب کنید. بعد روی گزینه Switch to export mode در پایین صفحه کلیک کنید تا نوع کمپین را انتخاب نمایید. در این بخش نیز باید گزینه Create an account without campaign را از پایین کادر انتخاب کنید.
2. افزودن اطلاعات کسب و کار
در این مرحله باید اطلاعات کسب و کار خود مانند نام کسب و کار و آدرس سایت را به صورت دقیق وارد نمایید؛ چرا که پس از وارد کردن اطلاعات نمیتوانید آنها را ویرایش کنید. به این صورت فرآیند تنظیم کمپین آسانتر پیش خواهد رفت.
البته اگر تجربه کافی درباره گوگل ادز و مدیریت و کنترل کمپینها ندارید، بهتر است برای خرید اکانت گوگل ادز اقدام کنید؛ چرا که مدیریت اکانت گوگل ادز نیازمند دانش و تجربه است و حتی ریسک بسته شدن حساب نیز وجود دارد.
3. افزودن اطلاعات پرداخت
در این مرحله نیاز است که اطلاعات پرداخت و مالی خود را با دقت وارد کنید. برای اینکه به پرداخت هزینه انواع خدماتGoogle Ads اقدام کنید نیاز به یک حساب خارجی واقعی و معتبر بین المللی دارید که برای گوگل شناخته شده باشد.
4. انتخاب کشور هنگام وارد کردن اطلاعات پرداخت
پس از انجام مراحل فوق، باید کشور خود را از منوی کشویی انتخاب نمایید تا گزینههای پرداختی موجود با توجه ارزی که در موقعیت جغرافیایی شما وجود دارد، تعیین شود. کشور ایران، به دلیل تحریمها و محدودیتهایی که در گوگل وجود دارد، در گزینههای این لیست موجود نیست؛ به همین دلیل باید کشور دیگری را انتخاب نمایید.
5. انتخاب موقعیت زمانی هنگام انتخاب نحوه پرداخت
شما باید موقعیت زمانی مناسبی را براساس کشور موردنظر خود انتخاب کنید تا گزارش کمپینها و مهلت پرداختیها با توجه به زمان شما صورت بگیرند. البته توجه کنید که در تنظیم موقعیت زمانی نمیتوانید شهرهای ایران را انتخاب کنید؛ به همین دلیل باید زمان کشور دیگری را برگزینید.
6. تنظیم واحد پول برای پر کردن بخش اطلاعات حساب
در این مرحله باید واحد پول خود را با توجه به ساختار مالی کسب و کار خود تنظیم کنید. بعد از آن نیز اطلاعات نوع پرداخت مانند کارت اعتباری یا حساب بانکی را وارد نمایید. توصیه ما به شما این است که برای اینکه ارزی را انتخاب کنید، باید به امکان دسترسی و تامین آن نیز حتما توجه کنید.
معرفی پریمیر پارتنر گوگل در ایران
مجموعه افراک به عنوان پریمیر پارتنر گوگل در ایران شناخته شده و بیش از ۶ سال است که در حوزه تبلیغات کلیکی گوگل و تبلیغات در یوتیوب فعالیت میکند. شما میتوانید برای نقد کردن درآمد خود از یوتیوب و همچنین برای انجام تبلیغات گوگل، از تجربیات کارشناسان متخصص افراک بهره مند شوید.
سخن پایانی
ما در این مقاله به بررسی روشهای درآمد گوگل، نحوه کار و ویژگی گوگل ادز، محاسبه هزینه گوگل ادز و نحوه ساخت اکانت برای تبلیغات گوگل پرداختیم و شما را با پریمیر پارتنر گوگل در ایران آشنا کردیم. همانطور که تا کنون باید متوجه شده باشید، منبع درآمد گوگل از دنیای تبلیغات است که اصلیترین آن تبلیغات گوگل ادز میباشد.