avang

سامسونگ به بزرگ‌ترین تولیدکننده تراشه‌های نیمه‌هادی در جهان تبدیل شد

سامسونگ؛ بزرگ‌ترین تولیدکننده تراشه‌های حافظه در جهان طی سال میلادی گذشته بازگشتی قدرتمندانه داشت. این شرکت کره‌ای پس از سقوط به جایگاه دوم در سال 2023 بار دیگر به پردرآمدترین تولیدکننده تراشه‌های نیمه‌هادی در جهان طی سال 2024 تبدیل شد.

بر اساس گزارش‌ها درآمد تراشه‌های نیمه‌هادی سامسونگ در سال 2024 به 66.5 میلیارد دلار رسید. با توجه به آخرین آمار ارائه شده توسط موسسه تحقیقات بازار Gartner، سامسونگ الکترونیکس در بازار جهانی تراشه‌های نیمه‌هادی طی سال 2024 بیش‌ترین سهم را به خود اختصاص داد.

در میان تولیدکنندگان تراشه‌های نیمه‌هادی، سامسونگ با کسب درآمد 66.5 میلیون دلاری و سهم 10.5 درصدی از بازار در رتبه نخست جای گرفت. درآمد این شرکت در مقایسه با سال 2023 رشد 62.5 درصدی را تجربه کرد؛ دستاوردی که مدیون افزایش قیمت شدید تراشه‌های حافظه بوده است.

در حال حاضر سامسونگ انواع مختلفی از تراشه‌های حافظه شامل نمونه‌های DRAM، HBM و NAND را تولید می‌کند. این تراشه‌ها در انواع مختلفی از دستگاه‌های محاسباتی و موبایلی مورد استفاده قرار می‌گیرند. حافظه‌های تولیدی سامسونگ در تراشه‌های مخصوص شتاب‌دهنده‌های هوش مصنوعی، اتومبیل‌ها، GPUها، لپ‌تاپ‌ها، کامپیوترهای شخصی، سرورها، گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها به‌کار گرفته می‌شوند.

در حال حاضر به لطف رونق فناوری‌های هوش مصنوعی، تراشه‌های حافظه با پهنای باند بالا (HBM) با تقاضای چشمگیری مواجه هستند. انویدیا مهم‌ترین سازنده تراشه‌های مخصوص شتاب‌دهنده‌های هوش مصنوعی در جهان است. پردازنده‌های گرافیکی ساخت این شرکت برای سرعت بخشیدن به پردازش در اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی بسیار حائز اهمیت هستند. پردازنده‌های گرافیکی مورد اشاره از تراشه‌های حافظه با پهنای باند بالا استفاده می‌کنند.

در حال حاضر پردازنده‌های گرافیکی پرچمدار انویدیا در زمینه هوش مصنوعی از تراشه‌های HBM ساخت شرکت SK Hynix استفاده می‌کنند؛ چرا که تراشه‌های HBM3E اخیر سامسونگ از استعداد بالایی برای گرم شدن بیش از حد برخوردار هستند. از این‌رو انویدیا تراشه‌های HBM سامسونگ را برای استفاده در پردازنده‌های گرافیکی هوش مصنوعی خود رسما تائید نکرده است.

غول کره‌ای برای حل مشکل گرمایش بیش از حد تراشه‌های خود به‌دنبال ایجاد تغییراتی در معماری آنها بوده است. بر اساس گزارش‌ها سامسونگ این مشکل را برطرف نموده و اکنون منتظر دریافت مجوز از سوی انویدیا است. تراشه‌های HBM3E هشت لایه سامسونگ توسط انویدیا تائید شده‌اند؛ اما در حال حاضر این تراشه‌ها صرفا در پردازنده‌های گرافیکی طراحی شده برای بازار چین مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سامسونگ به‌طور همزمان روی توسعه تراشه‌های حافظه HBM4 کار می‌کند و قصد دارد که تا پایان سال جاری میلادی تولید انبوه آنها را آغاز کند. Samsung Foundry یکی از شاخه‌های سامسونگ الکترونیکس به‌شمار رفته و تولیدکننده قراردادی تراشه‌های نیمه‌هادی محسوب می‌شود. این واحد تراشه‌هایی را برای سایر برندها از جمله انویدیا، کوالکام و واحد System LSI سامسونگ (که در زمینه ساخت سنسورهای دوربین و پردازنده‌های موبایلی فعالیت دارد) تولید می‌کند. با این‌حال Samsung Foundry طی سال گذشته قادر به جذب مشتریان رده بالا نبوده است.

در سال گذشته سامسونگ برای بهبود بازدهی تراشه‌های 3 نانومتری خود تلاش کرد؛ اما ظاهرا نتوانست به پیشرفت قابل‌توجهی در این زمینه دست پیدا کند. بنابراین برند کره‌ای در دریافت سفارش تولید قراردادی تراشه از شرکت‌های AMD، کوالکام و انویدیا ناکام بود. در عین‌حال سامسونگ سرگرم کار روی گره فرآیندی پیشرفته‌تر 2 نانومتری بوده و قصد دارد تا در سال آینده تراشه‌هایی را با این فناوری تولید نماید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید