سال 1981 و در نمایشگاه COMDEX که در لاس وگاس آمریکا برگزار شده بود، Epson HX-20 توجهات زیادی را به سمت خود جلب کرد، زیرا دستگاهی با ظاهر جدید و قدرتمند بود که با باتری کار میکرد، حافظه داخلی داشت، مجهز به صفحه نمایش السیدی و یک کیبورد کامل بود، به اندازه یک چمدان ساخته شده و کاربر میتوانست هر جا که میخواست آن را همراهش داشته باشد.
با این لپتاپ اولیه تنها دو برنامه ارائه میشد، یکی برنامه Monitor بود که وظیفه دستکاری مستقیم حافظه سیستم را داشته و دیگری اپلیکیشن برنامه نویسی Microsoft BASIC بود.
در این دستگاه امکان ذخیره اطلاعات هم بود و یک میکرو کاست 135 دلاری برای این منظور استفاده میشد. این کاست قابلیت ذخیره اطلاعات تا 30 دقیقه یعنی 50 کیلوبایت را داشت. یک پرینتر داخلی هم همراه Epson HX-20 بود که قابلیت پرینت 24 کاراکتر در هر خط و 42 خط در هر دقیقه را دارا بود.
باتری فوقالعاده این لپتاپ میتوانست تا 50 ساعت کار کند.
در صفحه نمایش تنها 4 خط متن و 20 کاراکتر در هر خط نشان داده میشدند، ولی با این وجود این صفحه نمایش یکی از بزرگترین السیدیهای زمان خودش بود. درگاه موجود در سمت چپ این لپتاپ امکان اتصال ماژولهای جانبی مثل رم، دستگاههای ورودی و خروجی آنالوگ و غیره را میداد.
با اینکه گفته میشود Epson HX-20 اولین لپتاپ ساخته شده بوده است، تایید صحت آن کار دشواری است.
مثلا گفته میشود که اولین دستگاه لپتاپ سال 1979 و توسط William Moggridge برای Grid Systems Corporation طراحی شد، این دستگاه که Grid Compass نام داشت یک پنجم وزن هر دستگاه مشابه خودش را داشته و مورد استفاده ناسا در برنامه شاتل فضایی که اوایل دهه هشتاد اتفاق افتاد، بوده است.
اما سال 1983 بود که فردی با نام Manny Fernandez اولین لپتاپی را که به اعتقاد تاریخدانان اولین دستگاهی بود که میتوان آن را یک لپتاپ تمام دانست، طراحی کرد. نام این دستگاه Gavilan Computer بود.
اما کامپیوتری که به باور بیشتر تاریخدانان اولین نمونه پرتابل واقعی بود، Osborne 1 نام داشت. Adam Osborne ناشر سابق، Osborne Computer را اختراع و آن را سال 1981 تولید کرد. Osborne 1 یک کامپیوتر پرتابل بوده که 24 پوند وزن داشت و 1795 دلار هم قیمتش بود. در این دستگاه یک صفحه نمایش 5 اینچی، دو درایور فلاپی، یک مجموعه بزرگ از برنامههای نرمافزاری همراه و یک باتری تعبیه شده بود.
پس از این دستگاهها، در سالهای آتی دستگاههایی تحت عنوان لپتاپ یا فنآوریهای مرتبط به این حوزه عرضه شدند که دیدن آنها خالی از لطف نیست:
ژانویه 1982، Kazuhiko Nishi و بیل گیتس مبحثی را برای طراحی یک دستگاه پرتابل با نوع جدیدی از صفحه نمایش LDC آغاز کردند. کازوهیکو بعدها پروتوتایپ آن را به Radio Shack، سازندهای که به ساخت این دستگاه موافقت کرد نشان داد.
سال 1993 Radio Shack کامپیوتر پرتابلی با نام TRS-80 Model 100 را که طراحی تخت و شبیه به مفهوم حال حاضر لپتاپ داشت طراحی کرد.
فوریه 1984 بود که IBM 5155 که یک Portable Personal Computer بود به دنیا معرفی شد.
سه سال بعد و در سال 1986، Radio Shack نسخه پیشرفتهتر و کوچکتر TRS Model 200 را عرضه کرد.
1988، Compaq Computer اولین لپتاپ پی سی خودش را با رابط گرافیکی VGA و با نام Compaq SLT/286 به دنیا معرفی کرد.
1989 بود که دستگاهی با نام NEC UltraLite عرضه شد که برخی از آن با عنوان اولین دستگاه با استایل نوت بوک یاد میکنند.
سپتامبر 1989 رسید و اپل اولین Macintosh Portable که بعدها به شکل Powerbook تغییر یافت معرفی کرد.
Zenith Data Systems سال 1989 Zenith MinisPort را که یک لپتاپ 6 پوندی بود به دنیا معرفی کرد.
اکتبر 1989، Compaq Computer اولین نوت بوک خود را با نام Compaq LTE روانه بازار کرد.
مارچ 1991 رسید و مایکروسافت فنآوری Microsoft BallPoint Mouse خود را که برای لپتاپها طراحی شده بود به جهانیان نشان داد.
همان سال اپل سه مکینتاش Macintosh PowerBook 100، 140 و 170 را که همگی لپتاپهای نوت بوکی بودند روانه بازار کرد.
اکتبر 1992 نوبت به IBM و عرضه ThinkPad 700 رسید.
1992، اینتل و مایکروسافت APM یا Advanced Power Management را برای لپتاپها عرضه کردند.
سال 1993 هم زمان آمدن Personal Digital Assistantsها رسید. دستگاههای اندازه دست که از قلم پشتیبانی میکردند.
بسیار عالی بود.