بدون مکث با اپتیموس تری دی مکس!

به طور حتم بازار آینده تلفن همراه از آن گوشی‌های هوشمند است و در این بین رقابت اصلی سازندگان بر ساخت بهترین و با امکانات‌ترین مدل‌ها می‌باشد. دیگر داشتن یک دوربین با عدد مگاپیکسل بالا و یا صفحه نمایش بزرگ عامل اصلی در موفقیت یک مدل نخواهد بود، بلکه خلاقیت در ساخت و اتخاذ سیاست صحیح در فروش و تبلیغات است که می‌تواند سبب رشد و یا سقوط یک سازنده شود.
سال گذشته ال‌جی با عرضه نخستین گوشی با قابلیت پخش سه‌بعدی نشان داد که به عامل خلاقیت در این عرصه اعتقاد دارد، پس از ال‌جی سازنده‌ای چون اچ‌تی‌سی نیز وارد گود تولید گوشی سه‌بعدی شد که البته خیلی زود از این عرصه خود را کنار کشید و عدم توجه دیگر سازندگان در این بخش، نشان داد که ال‌جی نیز پای در عرصه پر خطری گذاشته است؛ اما معرفی دو گوشی سه‌بعدی جدید دیگر به خوبی نشان داد که این سازنده مطرح کره‌ای قصد پا پس کشیدن ندارد و همچنان بر موفقیت در رده مدل‌های سه‌بعدی بازار تاکید می‌کند و Optimus 3D Max خود گواهی بر این مدعاست. در این مقاله قصد داریم تا این گوشی را که به تازگی وارد بازارهای جهانی شده است از نزدیک برای شما علاقه‌مندان به فناوری بررسی کنیم.


طراحی: همه‌جا تاریک است!
ظاهرا ال‌جی علاقه خاصی به رنگ سیاه دارد زیرا اغلب تولیدات این سازنده، به خصوص در رده هوشمند، مشکی رنگ است. در مقایسه با Optimus 3D این مدل حتی تا حدودی سیاه‌تر نیز به نظر می‌رسد! در جلو گوشی کاملا تخت بوده و چهار کلید لمسی در هاله‌ای تیره پنهان شده‌اند و در صورتی‌که گوشی خاموش باشد به سختی می‌توان اثری از آن‌ها دید. با برگرداندن 3D Max این قضیه کاملا اثبات می‌شود که ظاهرا سازندگان به اصطلاح “مشکی رنگ عشقه! ” کاملا اعتقاد داشته‌اند زیرا به غیر از لوگوی نقره‌ای رنگ ال‌جی، همه‌جا سیاه است و حتی از نوار فلزی بلندی که در مدل قبلی در امتداد لنزها ادامه داشت نیز خبری نیست. در سمت راست گوشی همچنان کلید 3D قرار دارد و در چپ مهم‌ترین پورت 3D Max دیده می‌شود که وظایف خطیری چون اتصال به کامپیوتر، شارژ و اتصال به تلویزیون را بر عهده دارد. این درگاه که تحت عنوان MHL نیز شناخته می‌شود، جایگزینی برای درگاه micro HDMI گوشی Optimus 3D است که نمی‌توان این امر را چندان هم مثبت قلمداد کرد.
طراحی گوشی در کل نسبت به مدل قبلی خود تا حد زیادی باریک و مدرن‌تر شده است اما نمی‌توان آن را یک شاهکار به حساب آورد، به خصوص آنکه در برخی موارد (حداقل از نظر من) ظاهر Optimus 3D دوست داشتنی‌تر است.
نمایشگر: همانم که بودم!
اندازه نمایشگر4.3 اینچی با وضوح تصویر 480×800 پیکسل درست همان مشخصاتی را دارد که پیش از این در Optimus 3D وجود داشت. از لحاظ شفافیت، روشنایی و میزان رنگ نیز تقریبا همان مشخصات حفظ شده (حتی در مقایسه‌ای که خودم داشتم در برخی موارد Optimus 3D را برتر دیدم!) است. شاید اگر ال‌جی از فناوری معروف خودش یعنی Nova در اینجا بهره می‌گرفت تفاوت زیادی را می‌شد مشاهده کرد و یا حتی اگر وضوح تصویر را به میزان HD افزایش می‌داد، به طور حتم شاهد نمایش تصاویر بهتری بودیم، به خصوص آنکه در فناوری سه‌بعدی بکار گرفته شده در نمایشگر هر چشم در واقع نصف تعداد پیکسل‌ها را مشاهده می‌کند و این امر به معنی پایین آمدن وضوح تصاویر نشان داده شده در تصاویر سه‌بعدی است.
البته تمام این‌هایی که گفتیم را دلیل بر ایراد داشتن نمایشگر ندانید زیرا در همین حالت نیز کیفیت ایده‌آلی داشته و حتی از بسیاری مدل‌های هم‌رده نیز با کیفیت‌تر است. البته بهتر است توانایی اصلی گوشی که همان نشان دادن (و البته گرفتن) تصاویر سه‌بعدی است را نیز فراموش نکنیم. شاید برای بسیاری همچنان این سوال مطرح باشد که چگونه می‌توان بدون عینک شاهد بعد سوم بر روی نمایشگر بود؟! در تصاویر سه‌بعدی معمولی، دو تصویر به صورت جداگانه، بر روی نمایشگر به کاربر نشان داده می‌شود (به همین دلیل است که تصاویر در حالت عادی تار دیده می‌شود). برای دیدن واضح تصاویر، کاربر مجبور است از عینک مخصوص استفاده کند. وظیفه عینک این است که تصاویر را برای هر چشم به نوعی تصفیه کرده و در نتیجه هر چشم، یک تصویر مجزا ببیند و سپس مغز انسان با ترکیب این دو، یک تصویر سه بعدی را ایجاد نماید. البته به طور معمول از دو نوع عینک آناگلیف و پلاریزه برای تفکیک تصاویر استفاده می‌شود (که در این بین برخی سازندگان در نمایشگرهای خانگی نیز ادعای زیادی بر برتری فناوری ساخته شده خود دارند). در مدل آناگلیف، هرکدام از لنزها لایه متفاوتی از تصویر را برای چشم مسدود می‌کنند و این امر سبب می‌شود تا تصاویر متفاوتی برای هر چشم به نمایش در بیاید. در حالت دوم، تصاویر علاوه بر آنکه دارای زاویه دید متفاوتی هستند، از لحاظ قطبیت (عمودی و افقی بودن) نیز با یکدیگر فرق دارند و عینک پلاریزه، تنها اجازه ورود یکی از قطبیت‌ها (یکی عمودی و دیگری افقی) را برای هر کدام از چشم‌ها می‌دهد و این امر سبب می‌شود تا چشم، تصاویر جداگانه‌ای را دیده و مغز با ترکیب آن‌ها، یک تصویر سه‌بعدی را ایجاد نماید. اما در حالت سوم که Optimus 3D Max از آن بهره می‌برد، دو تصویر با منظر متفاوت، به صورت ستون به ستون به نمایش در می‌آیند. در جلوی این تصاویر، یک فیلتر به نام Parallax barrier تعبیه شده است که دارای یک سری شکاف بسیار دقیق می‌باشد و همین شکاف‌ها در واقع به مانند عینک عمل کرده و اجازه می‌دهد تا هر چشم برای هر زاویه دید، دسته‌ای از نقاط صفحه نمایش را مشاهده کند. البته این فناوری محدودیت‌هایی نیز دارد که سبب می‌شود تا از آن بتوان فقط در نمایشگرهای کوچک استفاده کرد. در واقع تغییر زاویه دید باعث می‌شود تا فیلتر به خوبی عمل نکند و علاوه بر آنکه تصاویر به صورت مبهم نمایش داده می‌شود، پس از مدتی باعث بروز سردرد نیز شود. به همین منظور از این فناوری می‌توان در نمایشگرهایی که اندازه کوچکی دارند و کاربر در زاویه محدودی از آن استفاده می‌کند، بهره گرفت. البته ال‌جی در ساخت این نمایشگر از فناوری‌های خاصی نیز بهره گرفته تا عملکرد نمایشگر تا حد زیادی بهبود یابد. به عنوان مثال مشکل سر درد را با استفاده از تکنولوژی ACT (تنظیم خودکار زاویه سه‌بعدی) حل کرده است. به ادعای ال‌جی، اگر چشمان کاربر زاویه مناسبی نداشته باشد نیز سبب سردرد و سرگیجه نخواهد شد!
در نمونه کلیپ‌هایی که به صورت پیش فرض بر روی گوشی وجود دارد، می‌توان به درستی این موضوع را درک کرد که عمق تصاویر سه‌بعدی نسبت به قبل بهبود یافته و اگر به محیط اطراف خود توجهی نداشته باشید، غرق در تصاویر خواهید شد!
سیستم عامل: همه اندروید را دوست دارند
شاید دیگر گفتن نام اندروید واژه ضروری‌ای نباشد (به خصوص آنکه ال‌جی رسما اعلام کرده تمرکزش را بر روی تولید گوشی‌های هوشمند اندرویدی خواهد گذاشت)، اما اینکه ببینید به جای نسخه 4 بایستی از همان نسخه قدیمی 2.3 استفاده کنید، شاید کمی نا امید کننده به نظر برسد. پوسته ال‌جی درست مثل سابق است و می‌توانید از همان حالت کرکره‌ای در بالا و پایین کردن برنامه‌ها استفاده نمایید. این حالت از مرور که قابلیت دسته‌بندی به هر میزانی که بخواهید را نیز دارد، سبب می‌شود تا سرعت عمل کاربر در پیدا کردن برنامه مورد نظرش آسان و سریع‌تر شود و یکی از مواردی است که من در این پوسته بسیار می‌پسندم. همان طوری که در تصویر می‌بینید، شما می‌توانید دسته‌ها را به صورت فارسی نیز بسازید و به راحتی هر برنامه‌ای را در قسمت مورد نظر خود وارد کنید.

 همچنین این گوشی به کاربران اجازه می‌دهد بدون محدودیت، محتوای دو بعدی را به سه‌بعدی تبدیل کنند و برعکس! تمام عکس‌ها، فیلم‌ها و حتی بازی‌های دو بعدی به راحتی هر چه تمام‌تر توسط غول اندرویدی ال‌جی به حالت سه‌بعدی شبیه سازی می‌شوند! LG 3D Game Convertor اولین و تنها برنامه تبدیل بازی‌های دو بعدی به سه‌بعدی تلفن همراه است که ال‌جی عرضه کرده و این برنامه شگفت انگیز تقریبا تمام بازی‌های دو بعدی را در حالت سه‌بعدی اجرا می‌کند! برنامه ویرایش و ساخت فیلم‌های سه‌بعدی نیز به این گوشی اضافه شده است.
ال‌جی می‌گوید که برنامه‌های شبیه‌ساز این شرکت قادرند محتوای دو بعدی را تا ۸۰ درصد به سه‌بعدی تبدیل کنند در حالی‌که برنامه‌های مشابه دیگر شرکت‌ها بیش از ۵۰ درصد کارایی نخواهند داشت.
خوشبختانه 3D Max به صورت پیش فرض از زبان فارسی نیز پشتیبانی می‌کند اما تغییر کوچکی که در اینجا نسبت به Optimus 3D دیده می‌شود مربوط به ظاهر فونت‌ها است که کمی بزرگ‌تر و البته بدقیافه‌تر شده است! البته نحوه چیدمان حروف در صفحه کلید نیز دچار تغییر شده و برای حروف فارسی کاملا بهینه شده است.

سخت افزار: آیا قدرت من کافی است؟!

ال‌جی در این مدل درست از همان پردازنده قبلی خود اما با یک تغییر استفاده کرده است. پردازنده دو هسته‌ای مدل TI OMAP4430 که متعلق به نسل چهارم OMAP است و از خانواده پردازنده‌های ARM Cortex-A9 می‌باشد و با افزایش فرکانس از یک گیگاهرتز به حداکثر فرکانس کاری 1.2 گیگاهرتز برای هر هسته رسیده است. در ساخت این پردازنده، از فناوری ۴۵ نانومتری استفاده شده است و یکی از قابلیت‌های ویژه آن مصرف بسیار مناسبش است. چیپست گرافیکی در اینجا PowerVR SGX540است، همان GPU که نخستین بار در Galaxy S سامسونگ استفاده شده بود اما با این تغییر که سرعت فرکانس آن از ۲۰۰ مگاهرتز تا ۳۰۴ مگاهرتز افزایش یافته است و همین امر سبب بهبود عملکرد GPU گردیده است.


در آزمون‌هایی که برای بررسی توانایی گوشی انجام دادم، پردازنده عملکرد عجیبی داشت. در آزمونی چون بنچمارک پی تقریبا انتظاری که از یک نمونه دو هسته‌ای می‌رفت برآورده شد. نمودار زیر خود گویای این مسئله است که به نوعی زمان به‌دست آمده در مقایسه با رقبا کاملا قابل اعتناست.

اما زمانی‌که نوبت به آزمون Quadrant Advanced رسید، قضیه کمی عجیب شد. با آنکه این تست را چندین بار انجام دادم اما ظاهرا پردازنده قصد هیچ گونه خودنمایی نداشت! البته در این بین بایستی یک نکته مهم را نیز در نظر بگیریم، گوشی‌ای که من استفاده می‌کردم یک نمونه پیش از تولید بود و نمی‌توان از آن انتظار داشت در همه موارد به خوبی یک دستگاه نهایی شده عمل کند. در نمودارهای زیر می‌توانید مقایسه عملکرد این مدل را با هم رده‌های خودش به خوبی مشاهده کنید.

البته برای اینکه این عملکرد عجیب بیشتر ثابت شود، از برنامه Smart Bench نیز استفاده کردم. نکته جالب در این بین کارکرد بسیار خوب GPU بود که حداقل سبب شد تا برای لحظاتی دست گل‌های پردازنده را فراموش کنم!

در آخر نیز از Browsermark که یک آزمون تحت وب است استفاده کردم. امتیاز به دست آمده یک حد متوسط به حساب می‌آید و در حالت خوش بینانه تنها بایستی به نرمال بودن عملکرد کلی دستگاه اذعان کنیم.

دوربین: خلاقیت ادامه دارد
شاید پس از Optimus 3D، برخی انتظار دیدن حداقل دو لنز 8 مگاپیکسلی را داشتند، اما ال‌جی دست رد به سینه این افراد زده و از همان لنزهای ۵ مگاپیکسلی به همراهی یک فلاش LED استفاده کرده است. در حالت عادی دوربین تصاویر خوب و مطلوبی می‌گیرد اما به طور حتم کاربرد سه‌بعدی آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از آنجایی که برای مشاهده نمونه عکس‌ها به یک نمایشگر سه‌بعدی احتیاج دارید، پس نمی‌توان موردی را در اینجا مشاهده کرد. منوهای دوربین بسیار کامل و گویا هستند و هر چیزی دست در همان جایی است که انتظارش را دارید. برای عکس‌برداری سه‌بعدی فلاش به صورت اتوماتیک کار نمی‌کند و تنها گزینه روشن و یا خاموش بودن فعال است.
در بخش فیلم‌برداری اگر بخواهید که به صورت سه‌بعدی فیلم بگیرید، حداکثر وضوح تصویر فراهم آورده شده به HD ختم می‌شود اما در حالت دو بعدی قادرید تا به صورت Full HD نیز به ضبط خاطرات خود بپردازید.


سخن پایانی
3D Max دارای مشخصات سخت‌افزاری بسیار مشابهی با Optimus 3D است و در واقع کار مهمی که ال‌جی در این گوشی انجام داده است، نوعی مدرنیته در ظاهر و ارتقا در نرم‌افزار بوده که نمی‌توان آن را یک تحول اساسی و یا تولید یک محصول کاملا جدید قلمداد کرد. اما از آنجایی که Optimus 3D را می‌توان همچنان یکی از خوب‌های بازار به حساب آورد، پس بر روی این نکته هم اطمینان داشته باشید 3D Max وارث خوبی برای ادامه موفقیت‌های برادر بزرگترش خواهد بود.

[box type=”info”]
خوب‌ها
خلاقیت در ساخت
نمایشگر سه‌بعدی
دوربین با قابلیت ضبط سه‌بعدی
بدها
عملکرد عجیب پردازنده
عدم استفاده از اندروید نسخه 4

[/box]

[box type=”info”]
مشخصات فنی
ابعاد: 126.4×67.4×9.6 میلی‌متر
وزن: ۱۴۸ گرم
نمایشگر: 4.3 اینچ لمسی با وضوح تصویر 800×480 پیکسل
سیستم عامل: اندروید نسخه 2.3
پردازنده: Dual-core 1.2GHz ARM Cortex-A9 proccessor TI OMAP4430 ،PowerVR SGX 540 GPU
دوربین: دو لنز ۵ مگاپیکسل، 1080p با ۳۰ فریم بر ثانیه
شبکه بی‌سیم: 802.11 b/g/n، DLNA، Wi-Fi hotspot
باتری: ۱۵۲۰ میلی‌آمپر

[/box]

28 در مورد “بدون مکث با اپتیموس تری دی مکس!”

  1. سلام من گوشیlG3Dmax روخریدم فقط دوربین سه بعدیش جالبه ولی وایبر رو که نصب می کنی برگشت صدا تو گوشی به وجود می آره و کسی که تماس می گیره صدای شما رو با صدای خودش درهم می شنوه به نمایندگی اش مراجعه کردم میگن وایبر پشتیبانی نمیشه

  2. سلام.من از دوستدارای سایتتونم میشه خواهش کنم هر وقت اندروید 4 واسه 3D max اومد از طریق سایتتون اعلام کنید؟چون سایتهای دیگه اکثرا اطمینانی نیستن!!!ممنون.

  3. سلام منم این گوشیرو چند ماهی هست که دارم ولی تازگیا به مشکل برخوردم اونم اینه که روزای اول 2ساعته شارژ میشد ولی الان 4الی5ساعت طول میکشه شارژ بشه باتریشم دیدم باد نکرده…بنظرتون ایراد از کجاست؟
    ممنون میشم به ایمیلم جوابو میل کنین…با سپاس

  4. سلام خسته نباشید ببخشید توی توضیحاتتون اشاره کردید پرادا بهتر این گوشی هستش میتونم بپرسم چرا؟ چون من بین این دو گوشی موندم ممنون میشم جواب بدید

    1. پیمان گل‌کار

      پرادا به صورت مطلق بهتر نیست. اگر شما به فناوری سه بعدی علاقه داشته باشید، این گوشی گزینه بهتری است

  5. میشه یک رقابت (مقایسه) بین گوشی های حدود یک میلیونی بذارید؟ مخصوصا پر طرفدار هاش.
    مثلا LG 3D max P725 – LG PRADA 3 – Xperia ion – Xperia S
    باور کنید به خیلی ها کمک می کنه

  6. سلام
    آپدیت نسخه 4 اندروید واسه این گوشی هنوز نیومده؟
    توی سایت LG جایی واسه چک کردن این موضوع وجود داره؟

  7. سلام

    من خیلی تمایل دارم که این گوشی را بخرم ، چون الان قیمتش خیلی مناسبه ولی در مورد این که سخت افزار این گوشی قوی نیست و نمیتونه تا یکی دو سال دیگه ساپورت بکنه زیاد شنیدم .
    اصلا به نظرتون این گوشی ارزش حدوده 900 هزار تومان پول را دارد ؟

    1. پیمان گل‌کار

      گوشی‌های ال‌جی نسبت به سایر برندها در مقابل نوسانات ارز کمتر دچار جهش شده‌اند و اگر به نمایشگر سه‌بعدی علاقه‌مند هستید، تردیدی در ارزش داشتن این مدل نداشته باشید
      البته من مدلی چون پرادا را هم پیشنهاد می‌کنم و در صورت داشتن بودجه بیشنر، گوشی 4x HD

  8. سلام من پولامو جمع کردم لب تاپ یا تبلت بخرم لطفا راهنماییم کنید که کدوم بهتره و امکاناتش بیشتر به دردم میخوره استفاده از اینترنتش خیلی برام مهمه و انجام کارهای روزانه شغلی و معمولا نامه نگاری و… حالا شما بگین کدوم بیشتر به دردم میخوره

    1. مدیریت سایت

      دوست عزیز، شما به صورت دقیق نیازهای خودتون را نگفتید
      اما اگر تنها به دنبال مسایل بالا هستید، به طور حتم تبلت لذت جستجوی بیشتری در اینترنت و سهولت بالاتری برای فرستادن ایمیل (یا همان نامه نگاری) دارد

  9. من هم با نسخه قدیمی تر این گوشی یعنی Optimus 3D کار کردم هم با گوشی رقیبش یعنی HTC EVO 3D

    به نظرم واقعا تو بحث عکاسی و یا پخش فیلم یا عکس ال جی بهتر عمل میکرد. البته نباید از مصرف بسیار بالای گوشی موقع پخش فیلم ها به صورت 3D غافل شد
    این نسخه که بهبود یافته قبلی هست مطمئنا ایرادات گوشی قبلی را برطرف کرده. حالا باید منتظر بمونیم ببینیم اینبار اچ تی سی چیکار میکنه با گوشی جدیدش

  10. سلام.با تشکر از نقد خوبتان.
    از یکی شنیدم که LG Optimus 3D P920 بیشتر 3 ساعت بیشتر باتری نداره و زود شارژش تموم میشه.اکثر کاربرا از باتریش ناراضی هستن.
    آیا 3D MAX هم همینجوره ؟واقعا تا یک روز باتریش میکشه؟خود شما امتحان کردید؟
    اخه اگه بیاد قصد خریدش رو دارم.

    1. هم اینک من از این گوشی استفاده می کنم و در حالت عادی تا ۳ روز هم شارژ نگه می داره (البته بدون بازی و تماشای فیلم)، در حالت پر مصرف تا یک روز را حداقل داره
      Optimus 3D از لحاظ شارژ ضعیف بود (البته نه دیگه در حد سه ساعت!) اما در این مدل کاملا بهبود یافته

    1. باتری ۱۵۲۰ میلی آمپر توان داره و بسته به میزان مصرف متفاوته
      اما در حالت استفاده زیاد یک روز و در حالت معمولی تا ۳ روز دوام میاره

  11. کاملا دقیق توضیح داده شد اما سوالم اینجاست که آیا میشه اندروید ۴ رو روش نصب کرد یا خیر؟

    1. در بازار داخلی کشورمان بایستی در حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان باشد، اما با ورود نمونه‌های گارانتی دار قیمت آن به ثبات خواهد رسید

  12. سلام دستتون درد نکنه تو شهر مخصوصا محل ما مجله موبایل یا پیدا نمیشه یا دیر دستمون میرسه. با سایتتون خیلییییییی حال کردم دمتون گرم چه مطلبایی گذاشتین بابا.دیگه پولم نمیخوا بدیم ایول
    محمد از سلفچگان اصفهان

  13. آقا سایتتون تازه راه افتاده؟ من سه ماهه دارم تو نت یه سره میگردم دنبال یه جایی که یه همچین مطلبه بده پیدا نمیکردم.کارتون درستهها خداقوت
    گلکسی اس تری رو هم بذارید عاشقشم

  14. با سلام و خسته نباشید
    خیلی برام جالبه که این گوشی واقعا میتونه سه بعدی عکس و فیلم بگیره؟

    1. این گوشی در واقع نمونه دوم و مدرن‌تر شده optimus 3D هست که توانایی‌های بسیار خوبی هم داره

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH