یکی از مواردی که همیشه درباره امواج موبایل مطرح بوده، بحث سلامت آنها است. آیا این امواج بر بدن انسانها تاثیرات مخرب دارند و یا اینکه تنها یک حدس و گمان هستند و نمیتوان دلیل درستی بر این مدعا پیدا کرد. اصلا تا چه میزان از این امواج میتواند بر روی سلامتی تاثیر منفی بگذارد و چگونه میتوان اطلاعات صحیح را در این باره پیدا کرد؟
به گزارش ایرنا، آی.سی.تی از جمله تکنولوژی هایی است که روز به روز در حال پیشرفت بوده و به جرات میتوان آن را به عنوان پیشران توسعه هر کشوری عنوان کرد.
البته این صنعت نقش موثر و مستقیمی نیز در توسعه اشتغال دارد چرا که به عنوان یک صنعت زیرساختی میتواند موجب توسعه دیگر بخشها نیز بشود.
بنابراین نصب دستگاههای مرتبط برای استفاده از این تکنولوژی و ابزارهای بکار رفته در این صنعت نیز از عمده موضوعاتی است که قابل تامل است.
به گفته محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، ایران از نظر بهرهگیری از امکانات و تجهیزات موجود در بخش آی.سی.تی در میان 22 کشور منطقه، رتبه 15 را دارد و در دنیا رتبه ایران در این بخش بسیار پایین است.
بنابراین همانطور که گفته شد بهره گیری از ابزارهای این تکنولوژی مستلزم همکاری و هماهنگی میان همه آحاد جامعه بوده و نیازمند یک فرهنگ سازی متناسب با بهره گیری از این تکنولوژی است.
متاسفانه وقتی سخن از ابزارهای ارتباطی و مخابراتی به میان میآید، اگرچه همگان تمایل به استفاده از این ابزارها دارند و گاهی نسبت به سرعت و کیفیت آن انتقاد میکنند، ولی هیچگاه دلایل آن را به درستی بازگو نکردهاند.
شاید در کنار وظایف حاکمیتی دولت نسبت به ارایه خدمات اینترنتی و مخابراتی، برای تحقق اهداف مورد نظر به طور قطع همکاری دیگر افراد جامعه برای نصب ابزارهای ارتباطی با هدف توسعه زیرساخت های این بخش نیاز است.
به عنوان مثال، هنگامی که برای چند دقیقه و یا یک ساعت ارتباط تلفنهای سیار دچار اختلال میشود، کسی نیست دلایل آن را جویا شود و همگان تنها معترض به نحوه سرویس دهی هستند.
شاید بتوان یکی از عمدهترین دلایل اختلالات تلفن سیار را فقدان دکلهای مخابراتی در برخی مناطق کشور عنوان کرد، موضوعی که هر از گاهی به عنوان «تشعشعات مخابراتی» و تحت نام «مخاطره» مطرح میگردد.
اگرچه موضوع بی ضرر بودن امواج و تشعشعات مخابراتی از سوی بسیاری از پزشکان و کارشناسان ذیربط مطرح گردیده، ولی تا ایجاد فضای مناسب برای بهره برداری از این موضوع هنوز فاصله زیادی وجود دارد.
بهدلیل باورهای غلطی که بین عامه مردم وجود دارد، هر از چند گاهی شاهد آن هستیم که افراد از نصب آنتنهای تلفن همراه در اماکن مربوط به خود و یا همسایهها جلوگیری میکنند، بدون آنکه متوجه باشند هرچه تعداد آنتنها بیشتر باشد، پوشش بهتر شده و گوشی تلفن همراه برای دریافت سیگنال توان کمتری نیاز دارد، مضاف بر اینکه کیفیت تماسها نیز بهبود خواهد یافت.
این مسئله دراظهارات محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز به صراحت ذکر شده که اصل امواج ضرری ندارد ولی نباید از یک میزان معین بیشتر شود.
بنابراین طبق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات رادیویی، حداکثر مجاز حد تشعشع برای قرار گرفتن مردم در میدانهای رادیویی و مایکروویو، برای بدن 0.80 وات بر کیلوگرم و خرید و فروش هر وسیله رادیویی با بیشتر از این مقدار ممنوع است.
براساس این گزارش، این مصوبه تمام دستگاه های رادیویی ثابت و متحرک که ممکن است در مجاورت بدن انسان به کار گرفته شوند را نیز در بر میگیرد. در این مصوبه، نرخ جذب انرژی (SAR) برابر با نرخ انرژی جذب شده در واحد جرم بافت بر حسب ولت بر کیلوگرم (w/kg) معرفی شده است.
همچنین در این مصوبه به پرتوکاران اشاره شده است که منظور از چنین واژهای، شخصی است که با آموزش، آگاهی و تجربه کافی، صلاحیت کار با دستگاههای رادیویی را ضمن حفاظت از خود در برابر پرتوهای رادیویی دارد. این افراد در ناحیه تحت نظارت یا کنترل شده کار میکنند.
علاوه بر این، در این مصوبه واژه «مردم» به تمام افرادی که با پرتوهای رادیویی یا مایکروویو کار نمیکنند و یا به رغم کار با این پرتوها در ناحیه کنترل شده یا تحت نظارت کار نمیکنند، اطلاق شده است.
در این مصوبه دلایلی از جمله، امکان به خطر افتادن سلامت پرتوکاران و مردم در معرض تشعشعات رادیویی، لزوم تعیین ایمنی تشعشعی پرتوکاران و مردم در مقابل اثرات مضر تشعشعات رادیویی ناشی از گوشی تلفن همراه و سایر دستگاه های رادیویی، لزوم رعایت SAR مجاز توسط شرکتهای تولیدکننده و واردکننده گوشی تلفن همراه و سایر دستگاه های رادیویی، به عنوان دلایل تدوین این مصوبه نام برده شده است.
براساس این مصوبه، ورود، تولید، خرید و فروش گوشی تلفن همراه و سایر دستگاههای رادیویی با مقدار SAR خارج از حدود مجاز، در تمام شرایط ممنوع است.
پس می توان دریافت که طبق قانون، برای مسئولان کشور نیز سلامت انسانها به عنوان دغدغه اصلی به حساب میآید و هر موضوعی که در جهت آسیب رساندن به افراد جامعه باشد را ممنوع می دانند.
بنابراین ضمن همکاری آحاد مردم در زمینه توسعه این ابزارها، میبایست فرهنگ کاربرد دکلهای مخابراتی در سطح جامعه فارغ ازهر دغدغهای به عنوان ابزاری برای توسعه و رشد تکنولوژی در اولویت امور قرار داده شود.
آیا موبایلی که به کمر میبندیم برای بدن ضرر دارد؟
ضرر هم نداشته باشه همه استفاده میکنن ازش….
به قول یکی چرا هیچ پرنده ای روی دکل های موبایل نمیشینه؟
ولی این نظر آقای واعظی مزحکه
اگه ضرر بخواید احساس کنید باید بدنتون یکم حساس باشه
من ماه اولی که مودم وای فای گرفتم دیگه شبا کلم در حد ترکیدن میرفت
ولی بعد رفتم تو ترک و کم و کمترش کردم و بهتر شدم
یا پسر خالم چون خیلی حساسه تا وارد خونه هرکی میشه درخواست میکنه تا مودمشونو خاموش کنن
ماکرو فر به نظرتون با چی پدر غذا رو در میاره؟
طبق علم مخابرات امواجی که در حوضه میانه باشند(کمتر از یک گیگا هرتز) برای بدن مشکلی پیش نمیاره…….
اینن همه امواج مختلف وجود داره!! از تلویزیون و رادیو گرفته تا ماهواره و اینترنت و……!! حالا همه گیز میدن به این موبایل!! به نظر منم ضرری نداره
سلام اسمارت جان…
ببخشید دیر شد…
برنده شدنت رو توی جورچی تبریک میگم…
انشالله که سی پی یوش بچرخه…
کمترین اشعه رو در گوشیهای امروزی z3 داره که انقدر مقدارش کمه حتی موقع زنگ خوردن هم نویز نمینداطه رو محصولات الکتریکی مثل اسپیکر و غیرهه