اگر مدتی است که وارد وادی کامپیوتر شدهاید، حتما این پرسش گهگداری به ذهنتان خطور میکند که آیا درست است هارد را هر چند وقت یکبار فرمت کنیم؟ آیا این کار بر سلامت هارد تاثیر منفی نمیگذارد؟ آیا محدودیتی برای اینکار وجود دارد؟
با ما همراه باشید تا پاسخ را بییابید.
فرمت کردن هیچ کار ویژهای نیست و درست مثل دیگر کارهایی است که روی هارد انجام میشود. فرمت حافظه چه از نوع HDD باشد، چه SSD یا فلش درایو، با چند عمل ساده خواندن و نوشتن همراه است. تنها مسایلی که باید به آنها توجه کرد:
- نوع فرمت است، اینکه از نوع سریع یا کامل باشد. فرمت سریع روی فایلهای اصلی سیستمی دوباره با فایلهای جدید سیستمی مینویسد و البته فضایی که این فایلها اشغال میکنند تنها در چند مگابایت خلاصه میشود. فرمت کامل مقدار بسیار کمی از دیتا را نوشته، ولی تمام نقاط دیسک را برای اطمینان از خوب بودن اوضاع میخواند.
- اغلب پس از فرمت دیسک اصلی، باید به نصب دوباره سیستم عامل بپردازید و برای اینکار به 2 تا 25 گیگابایت از فضای دیسک نیاز دارید. باقی فضا هم برای نصب برنامههایی که لازم میشوند مورد استفاده قرار میگیرد.
تمام این نوشتنها میتواند باعث فرسودگی کمتری در SSDها نسبت به فرسودگی HDDها شود. به طور کل میزان فرسودگی بستگی به میزان نوشتن و خواندن دارد. در ضمن SSDها در فرایند خواندن دچار فرسودگی نمیشوند، ولی HDDها به طور مساوی تحت تاثیر خواندن و نوشتن قرار میگیرند.
این را هم بدانید که پاک کردن و نصب دوباره ویندوز روی هارد دقیقا همان تاثیری را دارد که از کپی فایل و ویدئو روی هاردتان ایجاد میشود. تنها تفاوتش این است که فرمت کردن به میزان خواندن و نوشتن بیشتری نسبت به یک کپی ساده نیاز دارد.
به نظرمن باید در کنار هارد خود کامپیوتر باید هارد اکسترنال هم داشته باشیم
ممنون عالی بود
یادش به خیر قیمت هارد یه زمانی اونقدر منطقی بود که ادم زیاد ترس خراب شدن هاردو نداشت. اما الان مدام باید نذر و نیاز کنی یه بلایی سره هاردت نیاد که قیمتاش کمر شکنن