سونی نامی است که نیازی به تعریف و تمجید نداشته و همیشه از ابتدای تاسیسش هواداران بی شمار و سینه چاکی داشته است. از زمانی که این کمپانی به طور تخصصی وارد حوزه اسمارت فون شد، توانسته هواداران خود را تا حد زیادی راضی نگاه دارد.
این کمپانی به جز پرچمداران معروفش که با نام سری Z وارد بازارهای جهانی شده است، اسمارت فونهای میان ردهای نیز دارد که میتواند برای سایر اقشار جامعه مناسب باشد. در بین میان ردهها همه گونه دستگاهی دیده میشود، از یک اسمارت فون ضد آب خوش قیمت گرفته تا یک محصول خاص برای ثبت عکسهای سلفی.
اسمارت فون E4 Dual یکی از تازهترین میان ردههای این کمپانی است که به تازگی وارد بازار شده است. یک میان رده خوش قیمت که حتما میتواند مشتریان خاصی از جمله بانوان را به سوی خود جلب کند.
توضیحات اضافی را تمام میکنیم و به سراغ بررسی این اسمارت فون میرویم. در ابتدا، کلیپ کوتاه و اختصاصی که برای این گوشی تهیه کردهایم را نگاهی میاندازیم.
طراحی و بدنه: چیز خاصی ندارم که بگویم!
از یک میان رده خوش قیمت نباید توقع یک محصول لوکس را داشته باشیم. سونی در تولید E4 به سراغ پلاستیک رفته است. البته این تصمیم آنچنان هم بد نیست و باعث شده تا در اولین باری که گوشی را با دستان خود لمس میکنید، وزن مناسب آن با توجه به صفحه نمایش بزرگش توجه شما را به خود جلب کند. این میان رده سونی با ابعاد 137×74.6 میلیمتر عرضه شده و ضخامتش در حدود 10.5 میلیمتر است که خب کمی قطور به نظر میرسد. وزن این دستگاه نیز 144 گرم است.
طراحی قاب پشتی در نوع خود جالب است. اگر کمی به این محصول دقت کنید، متوجه میشویم که این قاب، پشت گوشی را در بر گرفته و کنارههای آن تا میانه بدنه پیش روی کرده است! همین باعث شده است تا در نگاه اول، این اسمارت فون کمی تپل به نظر برسد!
این قاب که به سختی قابل جدا شدن است تنها جهت تعویض سیم کارت و رم به کار شما میآید و خبری از باتری قابل تعویض در این گوشی نیست.
در کل میتوان طراحی این محصول را کمی ابتدایی دانست! E4 شاید تفکر شما را نسبت به دیزاین محصولات سونی تغییر دهد.
در قسمت بالایی گوشی برند سونی و دوربین دوم این دستگاه به وضوح دیده میشود.
در قسمت پایینی E4 خبری از کلیدهای فیزیکی نیست و سونی برای محصولش از کلیدهای درون صفحه نمایش بهره برده است.
قسمت سمت راست E4 شبیه به اکثر محصولات این برند بوده و با یک دکمه پاور با رنگ متفاوت تزیین شده است. در زیر دکمه پاور کلیدهای افزایش و کاهش صدا را میبینیم که به نظر جایگاه نامناسبی دارد. به طور مثال اگر در هنگام مکالمه بخواهید صدا را افزایش یا کاهش دهید، حتما به مشکل خواهید خورد! چون انگشت شصت شما برای رسیدن به قسمت کاهش صدا باید به طور کامل خم شود، به حدی که شاید گوشی را از گوش خود برداشته و اقدام به کاهش صدای آن کنید.
هرچند عملکرد این دکمه نیز به دلیل کوچک بودن آن، کمی دچار اختلال بوده و گاها به جای کاهش صدا، افزایش صدا انجام میشد. حال اگر بخواهید با ترکیب فشردن کلید پاور و کاهش صدا، اقدام به ثبت یک اسکرین شات نمایید، این مشکل را به وضوح مشاهده میکنید.
در سمت چپ دستگاه، تنها پورت میکرو USB وجود دارد.
قسمت بالایی E4 نیز محل قرار گیری پورت مخصوص هدفون یا همان جک 3.5 میلیمتری است.
به بخش پشتی E4 مراجعه میکنیم. در قسمت بالایی دوربین 5 مگاپیکسلی سونی همراه با یک فلش LED تک رنگ به طور بسیار سادهای در وسط قرار گرفتهاند. دوربین این محصول بر خلاف دوربینهای پرچمداران روز بازار، به هیچ وجه بیرون تر از بدنه نبوده و حتی بسیار نیز عقبتر از بدنه قرار داد!
در میانه قاب پشتی، نام برند سونی به رنگ نقره ای قرار گرفته است.
در قسمت پایینی نیز اسپیکر گوشی به همراه نام XPERIA خود نمایی میکند.
صفحه نمایش: بزرگ ولی عادی
E4 سونی یک اسمارت فون 5 اینچی است که نسبت به قیمت مناسبش از صفحه نمایش خوب و بزرگی بهره گرفته است. این صفحه نمایش از نوع IPS بوده و وضوح 540 در 960 پیکسل را بر روی خود میبیند. چگالی پیکسلی این محصول برابر 220ppi است که به گواه منتقدین این وضوح و چگالی پیکسلی برای یک صفحه نمایش 5 اینچی، آنچنان مناسب نیست اما خب سونی از پس این عمل برآمده و وضوح فوق آنچنان شما را در هنگام کار با این گوشی اذیت نخواهد کرد.
برای درک بیشتر، به سراغ چند تصویر مقایسه ای میرویم تا این موضوع واضحتر برای شما به نمایش در آید:
(گوشی سمت راست E4 و سمت چپ Honor 3C)
عملکرد و پردازنده: کاملا میان رده!
مدتی بود که اکثر برندهای معتبر بازار، برای محصولات میان رده خود از پردازندههای کمپانی کوالکام استفاده میکردند. اسنپدراگون 400 گل سر سبد پردازندههای معمول محصولات میان رده بود؛ اما سونی در این حوزه به سراغ کمپانی چینی مدیا تک رفته و برای E4 مدل Mediatek MT6582 را در نظر گرفته است. یک چیپست 4 هستهای با فرکانس 1.3 گیگاهرتز که از رابط گرافیکی Mali-400MP2 بهره برده است.
قطعا انتخاب چیپست مدیا تک در قیمت نهایی این اسمارت فون تاثیر بهسزایی داشته که سونی به انجام آن راضی شده است. همچنین لازم به ذکر است که E4 از یک گیگابایت رم بهره میگیرد و حافظه داخلی آن 8 گیگابایت بوده که از طریق رم میکرو SD میتوان تا 32 گیگابایت دیگر افزایش داد.
اما طبق روال آزمایشگاه آیتیرسان، محصول جدید سونی را در اختیار نرم افزارهای بنچمارک قرار دادیم تا عیار آن را بیشتر بسنجیم.
ابتدا به سراغ نرم افزار محبوب AnTuTu رفتیم (نسخه 4). امتیازی که به این میان رده تعلق گرفت 17435 بود که نمیتوان چندان به آن افتخار کرد!
میتوانید نمودار مقایسه ای این نرم افزار را ببینید:
بنچمارک pi نیز امتیاز 399 را به این محصول اعطا کرد که چنگی به دل نمیزند!
سپس به سراغ بنچمارک حرفهای Quadrant رفتیم. نتیجه را در نمودار زیر ببینید:
بنچمارک Bonsai نیز که بیشتر وظیفه تست گرافیکی محصول را بر عهده دارد، امتیاز زیر را در نهایت برای E4 ثبت کرد:
دوربین: ساده و بی آلایش
دوربین این محصول با قدرت 5 مگاپیکسل یک نمونه ساده و عادی است و قرار نیست برای کاربرانش کار خارقالعادهای انجام دهد.
سونی از یک دوربین 5 مگاپیکسلی برای E4 بهره برده است که شاید چندان قوی به نظر نرسد. خب البته طبیعی است، زمانی که اسمارت فونهای بازار با دوربینی 20 مگاپیکسلی عرضه میشوند، یک کاربر با دیدن عدد 5 مگاپیکسل نمیتواند به هیچ وجه خود را راضی کند! اما مثلی هست که میگوید: هر چه قدر پول بدی، آش میخوری! اینطور نیست؟
دوربین ساده E4 از تنظیمات خاصی بهره نبرده و تنها برای راه انداختن کار شما تولید شده است؛ اما خب برای درک بهتر این موضوع به سراغ رویت عکسهای ثبت شده با این دوربین میرویم.
این دوربین توانایی ضبط فیلم با فرمت FHD را دارد که برای یک میان رده خوش قیمت،تحسین برانگیز است؛ اما خب باز هم طبیعی است که ثبت جزییات نیز با در مقایسه با پرچمداران، از زمین تا آسمان متفاوت است. حجم فیلمی یک دقیقه ای با وضوح FHD تقریبا 122 مگابایت شد (چیزی شبیه به حجم فیلمی یک دقیقهای با Galaxy S6، اما خب این کجا و آن کجا).
دوربین دوم و یا سلفی E4 با قدرت 2 مگایپکسلیاش برای ثبت عکسهای سلفی و یا مکالمات تصویری شما بر روی دستگاه قرار گرفته است. با این که این دوربین نیز به پای سلفیهای قدرتمند سایر اسمارت فونهای بازار نمیرسد، اما میتوانید برای مکالمات تصویری و ثبت عکسهای سادهای بر روی آن حساب باز کنید.
این دوربین دو مگاپیکسلی توانایی ثبت عکس با قابلیت HDR را نیز داراست. همچنین وضوح فیلم برداری دوربین 2 مگاپیکسلی این میان رده سونی، HD بوده که در نوع خود کافی است.
چند رسانهای، سیستم عامل و …
خب شما یک اسمارت فون 5 اینچی در اختیار دارید! ممکن است بخواهید که با این صفحه نمایش کمی فیلم تماشا کنید. پلیر پیشفرض گوشی فیلمهای HD را به راحتی پخش میکند، اما خب طبیعی است که همانند سایر محصولات اندرویدی بازار، برای دیدن فیلمی با وضوح FHD و البته لذت بردن از زیرنویس فارسی یا انگلیسی آن مجبور شوید به سراغ سایر پلیرهای موجود همانند MXPlayer بروید.
E4 با وضوح qHD چندان برای تماشای فیلم و لذت بردن از آن توصیه نمیشود. البته صدای اسپیکر این دستگاه در سطح مناسبی بوده که با استفاده از قابلیتهای نرم افزاری بهبود صدای سونی، بهتر و شفافتر نیز میشود؛ ولی باید قبول کرد که نمیتوان برای تماشای یک فیلم فقط از صدا لذت برد!
سونی این میان رده خود را به آخرین نسخه اندروید کیت کت مجهز کرده (4.4.4) و به بازار فرستاده است و در کنار آن از رابط کاربری خاص خود موسوم به Timescape UI یا Xperia UI نیز بهره برده است. سونی در نرم افزارهای پیش فرض، از گزینههایی چون Walkman ،Album و Video خاص خودش هم استفاده کرده است.
همچنین سونی در قسمت باتری از قابلیتی به نام Staminamode بهره برده است که میتواند تا 4 برابر مصرف باتری را کمتر کند. در قسمت آینده به این موضوع بیشتر خواهیم پرداخت.
متاسفانه هنوز هیچگونه اخباری مبنی بر دریافت بهروز رسانی اندروید 5.0 برای این محصول از سوی سونی منتشر نشده است.
باتری: فوق العاده قدرتمند
اگر بخواهم مهمترین ویژگی این میان رده سونی را در یک کلام نام ببریم، باتری آن است. سونی برای E4 از یک باتری 2300 میلی آمپری بهره گرفته است.. این باتری که توسط کاربران قابل تعویض نیست، به صورت عادی میتواند تا 12 ساعت برای شما در حالت مکالمه دوام بیاورد. این میزان برای حالت استند بای چیزی در حدود 600 ساعت است؛ یعنی 25 روز!
سونی برای میان رده ارزان قیمتش حالت STAMINA Mode و Ultra STAMINA mode را نیز در نظر گرفته است که با فعال سازی آن، این عملکرد تقریبا دو برابر میشود! برای درک بهتر این قابلیت، شما را به دیدن دو تصویر مقایسهای زیر دعوت مینماییم.
اگر استفاده شما از این محصول عادی بوده و تقریبا یک بهره گیری روزانه را از آن طلب میکنید، میتوانید تا 3 روز بر روی عمر باتری حساب کنید.
همچنین باتری 2300 میلی آمپری E4 میتواند تا 48 ساعت به طور مداوم برای شما به پخش موزیک نیز بپردازد!
کلام آخر
E4 Dual با پشتیبانی از دو سیم کارت و کارت حافظه، متاسفانه توانایی پشتیبانی از شبکه 4G را ندارد. این محصول جدید سونی که در رنگهای سفید و مشکی وارد بازار میشود، قرار است تا از قیمت مناسبی نیز برخوردار باشد؛ چیزی که به طور قطع برگ برنده سونی برای E4 خواهد بود.
لبخند:
باتری فوق العاده قدرتمند
قیمت مناسب
فیلمبرداری با کیفیت فول اچدی
اشک:
طراحی عادی و نهچندان جذاب
عملکرد بد دکمههای افزایش و کاهش صدا
ممنون از نقد و بررسی کاملتون
لطفا گوشی دیزایر 620G اچ تی سی رو نیز بررسی کنید
حیف پول
چیه این خداوکیلی؟؟؟
توروخدا تعصب رو بذارید کنار نصبت به برندها،میبینید چقدر ارزش خریدش کمه!
خوبه ولی در این قیمت هوآوی بهتره .
ممنون مثل همیشه عالی بود
باهاش کار کردم.
گوشی خوبیه……
ولی فرصت نشد که باطریشو خوب تست کنم.
امیدوارم همینطور که گفتین باطری خوبی داشته باشه.
واقعا که طراحی افتضاحی داره.
هر چقدر که سری ام اکسپریا به سرعت پیشرفت میکنه سری ای اینطور نیست.
طراحی ای3 جذابتر بود.
در کل یه گوشی ضعیف و ارزان قیمتیه که به نظرم بیشتر از 500 تومن ارزش خرید نداره.
در رابطه با برنامه movies بگم که بعد از آپدیت این برنامه هم به اسم video تغییر میکنه هم زیرنویس میخونه
بررسی خوبی بود. خسته نباشید.
واقعا جای دکمه افزایش و کاهش صداش خوب نیست.
ولی طراحیش اون قدراهم که میگین زشت نیست فقط کمی بیش از حد سادس