بررسی ساعت هوشمند NO.1 G2: یک کپی برابر اصل!

NO1 G2 9

دنیای ساعت‌های هوشمند روز به روز در حال بزرگ‌تر شدن است و با ورود محصولی چون اپل واچ، توجهات به این سمت فزونی یافته و حالا دیگر کمتر کسی را می‌توان یافت که اطلاعی از این ساعت‌‌ها نداشته باشد. البته میزان فراگیر شدن این دستگاه‌ها هنوز به اندازه‌ای نیست که بر روی دست هر کسی، یک اسمارت واچ ببینیم و یا پشت ویترین مغازه‌ها، انواع و اقسام آن‌ها را شاهد باشیم اما به نظر می‌رسد روندی که با دستگاه‌هایی چون تبلت‌ها طی شد، برای ساعت‌ها نیز متصور باشد. جایی که فراگیر شدن آن‌ها سبب تنوع بسیار زیاد و پایین آمدن قیمت‌ها شد و بالطبع خریداران نیز رو به افزایش گذاشتند.

حال در دنیای ساعت‌های هوشمند اگر سرکی بکشیم، مارک‌های معتبری چون اپل، سونی، سامسونگ، موتورولا، ال‌جی و… همگی ساعت‌های خودشان را با قیمت‌هایی به اندازه یک گوشی میان رده (و در برخی مدل‌ها، یک پرچم‌دار!) به فروش می‌رسانند و اگر به دنبال یک ساعت هوشمند کارامد و در عین حال مقرون به صرفه باشید، بایستی به سراغ برندهای ناشناخته (و چینی) بروید که به طور حتم ریسک خرید بالایی دارند.

در این مطلب بر آن شدیم تا یکی از همین ساعت‌ها را به آزمایشگاه آی‌تی‌رسان دعوت کنیم و کارایی‌اش را به دقت بسنجیم؛ محصولی که علی‌رغم قیمت مناسب، امکانات خوبی داشته و سازنده‌اش بر موفق بودن آن تاکید زیادی می‌کند. پس با آی‌تی‌رسان و بررسی اسمارت واچ NO.1 G2 همراه باشید.
در ابتدا، به تماشای کلیپ کوتاهی که برای این ساعت ساخته‌ایم، بنشینید.

طراحی

بایستی G2 را یک کپی بسیار دقیق از ساعت Gear 2 سامسونگ بدانیم، جایی که سازنده تلاش کرده تا کوچک‌ترین جزئیات را در طراحی هر دو محصول به یک شکل ساخته و در واقع کپی برابر اصل تولید کند. البته این کار، هرچقدر هم که کامل و عالی باشد، ستودنی نیست! در هر صورت شما از محصولی استفاده می‌کنید که هیچ‌گونه خلاقیتی در طراحی و ساخت نداشته و حتی ظاهر منوها، محل جای‌گیری دوربین، جنس بدنه و خلاصه سر تا پایش یک کپی است. جالب اینجاست که مدیران نامبروان بر این کار خودشان هم تاکید دارند و می‌گویند ما دو دسته محصول می‌سازیم، یکی مربوط به طراحی خودمان و دیگری کپی از روی محصولات سایر سازنده‌ها که ظاهرا تمرکز ویژه بر روی سامسونگ است. شاید این کمپانی را بایستی یک نامبروان در کپی کردن دانست، چرا که جزئیات کار را به نحو احسنت پیاده سازی کرده و برخلاف اکثر کپی‌کاران، حتی جنس خوبی نیز به کار گرفته است. به طور مثال سطح بیرونی ساعت با شیشه مستحکم سافایر پوشانده شده و قاب دوری از فلزی خوش ساخت است.

NO1 G2 1

عملکرد کلید زیر نمایشگر هم واقعا در همان سطح Gear 2 است و دوربینی VGA در بالا و در کنار درگاه مادون قرمز قرار گرفته و فرم باز و بسته شدن بند را هم می‌توان حدس زد، باز هم مشابه محصول سامسونگ است. با نگاه به کناره‌ها و برگرداندن ساعت، شاهد منظره دلفریبی می‌شویم! سنسور ضربان قلب؛ واقعا حیرت انگیز است که حتی این گزینه هم جا نمانده و اسپیکری در سمت چپ G2 مشابه با اسمارت واچ کره‌ای تعبیه شده است.

NO1 G2 3 NO1 G2 10 NO1 G2 2

جالب اینجاست که نامبروان حتی ضعف‌های این ساعت را هم کپی کرده که بزرگ‌ترین آن، نحوه شارژ شدن است. شما بایستی یک ماژول اضافی را برای این کار به پشت ساعت متصل کرده و سپس شارژر را به درگاه میکرویو‌اس‌بی متصل کنید. بدیهی است که ظاهر ماژول هم با Gear 2 مو نمی‌زند! اگرچه به نظر من کمی برای اتصال به دستگاه، سفت‌تر است.

NO1 G2 13

کارایی

در این قسمت کم کم تفاوت‌های عیان می‌شود. دیگر سیستم عامل تایزنی در کار نیست و از طرفی هم ساعت تنها منحصر به چند گوشی خاص نمی‌شود. G2 را نه تنها با تمام گوشی‌های اندرویدی می‌توانید تنظیم کنید، بلکه آی‌فون هم داشته باشید، باز قادر هستید تا اسمارت واچ خودتان را با آن کانکت نمایید. البته کیفیت اتصال با آی‌فون، آن چیزی نیست که انتظارش را دارید ولی حداقل نیازهای شما را برآورده می‌کند. برای این کار، تنها کافی‌ست که بلوتوث محصول اپلی خود را روشن کرده و خیلی ساده متصل شوید. حال اگر گوشی‌تان زنگ بخورد، قادر هستید از روی ساعت شماره و نام فرد را ببینید و حتی با وی صحبت نیز بکنید. لیست کانتکت‌های شما نیز بر روی ساعت‌تان قرار دارد و به همین خاطر قادر هستید تا هر تماسی که می‌خواهید، از روی ساعت برقرار کنید. اما راه‌های بهتری نیز برای اتصال وجود دارد که یکی از آن‌ها، استفاده از برنامه Mediatek SmartDevice است، نرم‌افزاری که به ارتباط محصولات با پردازنده مدیاتک مربوط است. با نصب این اپ، این بار پیغام‌های وایبر و لاین و واتس‌اپ و… هم بر روی ساعت نمایش داده می‌شود، اگرچه یک ضعف عمده برای ما ایرانی‌ها وجود دارد و آن عدم پشتیبانی از حروف فارسی (و عربی) بر روی دستگاه است. البته تمام این‌ها بدون مشکل نیست. مثلا گاهی اوقات با آنکه صدای آلارم ساعت در هنگام دریافت نوتیفیکیشن را قطع می‌کنید، از شما نافرمانی کرده و دایما دلنگ و دلونگ راه می‌اندازد! همچنین در هنگامی که شماره فردی را برای صحبت کردن می‌گیرید، صدای فرد به صورت خودجوش تنها از روی ساعت پخش شده و شما ناچار می‌شوید از طریق G2 با وی حرف بزنید و اجازه دهید همگان نیز به صحبت‌های شما گوش فرا بدهند! (مگر آنکه یک بار اسپیکر گوشی را فعال و سپس غیر فعال کنید)

NO1 G2 5

در ارتباط با مدل‌های اندروید هم تقریبا شرایط مشابهی وجود دارد. شما می‌توانید به صورت مستقیم و از طریق بلوتوث دستگاه‌ها را به یکدگر متصل کنید و یا از برنامه مدیاتک اسمارت دیوایس بهره ببرید. در هر دو سیستم عامل که ما تست کردیم، نام و شماره مخاطبین به خوبی انتقال پیدا می‌کرد اما G2 نتوانست در هیچ‌کدام، پیامک‌ها را به درستی نشان دهد.

نمایشگر

از یک ساعت هوشمند که نمی‌توانید انتظار نمایشگری ۴ اینچی داشته باشید (مگر اینکه ساعت دیواری بر روی مچ دست‌تان ببنید). G2 یک نمایشگر با اندازه ۱.۵۴ اینچی و رزولوشن ۲۴۰×۲۴۰ پیکسل دارد که از روبه‌رو کیفیت بسیار خوبی دارد اما در نگاه از زاویه‌ها کم کم رنگ می‌بازد. کیفیت لمس در حد مطلوبی قرار دارد و به خاطر شیشه سافایر به این راحتی‌ها خش بر نمی‌دارد.

NO1 G2 4

امکانات

ظاهر و چیدمان منوها در G2 کاملا مشابه با Gear2 است. وقتی وارد منوی تنظیمات می‌شوید، ۹ گزینه پیش روی شما قرار دارد که از طریق آن‌ها می‌توانید میزان صدا، نور نمایشگر، ظاهر ساعت و… را تغییر دهید. روش بازگشت به منوی قبلی هم بسیار ساده است، تنها دست‌تان را از گوشه سمت چپ ساعت به راست بکشید تا همچون آی‌فون، به یک مرحله عقب‌تر بازگردید.

از آنجایی که یکی از هدف‌های تولید ساعت‌های هوشمند امروزی، توجه به بحث سلامت است، گزینه‌های متعددی پیش رویتان قرار دارد که نخستین آن، گام شمار است. اگرچه چند باری که آن را تست می‌کردم، پس از مدتی و به صورت خودجوش، ریست شده و آمار دقیقی از میزان فعالیت من در طول روزهای مختلف را نشان نمی‌داد.

این ساعت توانایی بررسی میزان ضربان قلب شما را هم دارد که از طریق یک چراغ سبز رنگ در پشت و به کمک سنسور تعبیه شده، این عمل را انجام می‌دهد. البته در بررسی که انجام دادم، این قسمت به نظر چندان دقیق نبود و حساسیتش به شکلی بود که گاهی ضربان قلبم را ۴۰ بار در دقیقه نشان می‌داد و حس در حال موت بودن را القا می‌کرد!

NO1 G2 6

یکی دیگر از بخش‌های G2، مربوط به درگاه مادون قرمز آن است که برنامه‌ای هم جهت کنترل وسایل دیجیتالی چون تلویزیون و اسپلیت اطراف شما در آن تعبیه شده؛ برای همین به سراغش رفتیم تا ببینیم چقدر دقیق است. نام برندهای گوناگون هم در تنظیمات وجود دارد تا انطباق مناسب بین ساعت و دستگاه مورد نظر به آسانی پیدا شود. ما هم خوشحال از اینکه الان G2 کنترل ماست، مشغول کار با آن شدیم، اما دریغ از حتی یک فرمان که به تلویزیون ال‌جی منتقل شود! البته ناامید نشدیم و به سراغ نمایشگر سامسونگ هم رفتیم تا بلکه در برابر سازنده‌ای که از آن کپی کرده است، سر تعظیم فرود آورد، اما همچنان غرور خودش را نگاه داشت و این بار نیز هیچ حرکت مثبتی را نشان نداد!

NO1 G2 11

از دیگر گزینه‌های مهم در این اسمارت واچ، دوربینش است که شاید حضور آن در ساعت‌ها چندان هم ضروری به نظر نرسد. انتظار عکس‌های بسیار خوب با فوکوس خودکار، حالت HDR و فیلم‌برداری 4K را هم نداشته باشید! تنها گرفتن چند تصویر بسیار ساده و ابتدایی با حداکثر وضوح VGA، با تنظیمات محدود و فقط صرفا برای اینکه بدانید ساعت شما چشمی برای تماشای دنیای بیرون هم دارد. توانایی فیلم‌برداری و ضبط صدا نیز به صورت مجزا برای آن فراهم است. تصاویر زیر، نگاه G2 به دنیای پیرامونش است.

NO1 G2 14 NO1 G2 15 NO1 G2 16 NO1 G2 17

در هنگام ارتباط ساعت با گوشی، حتی پیغام‌های شبکه اجتماعی شما نظیر وایبر و واتس‌اپ هم بر روی ساعت نشان داده می‌شود، ‌اگرچه از نظر گرافیکی ظاهر جذابی نداشته و گاهی اوقات (در زمانی که دایما برای شما پیغام می‌آید) به قدری صدا می‌کند که مجبور می‌شوید گزینه هشدار را خاموش کنید.

بایستی عنوان کنیم که محصول نامبروان، لایسنس IP67 را هم دریافت کرده و بنابراین می‌بایست ضد آب باشد! اما از آنجایی که در بسیاری موارد ما را در کارکرد دقیقش به تردید انداخته بود، به همین خاطر از خیر غرق کردنش گذشتیم تا بلکه بشود بررسی آن را به پایان برسانیم!

سخت‌افزار

این ساعت هوشمند از پردازنده MT2502A که از محصولات مدیاتک است، بهره می‌برد. چیپستی که با فناوری ۲۸ نانومتری ساخته شده و تنها از یک هسته با حداکثر فرکانس ۱.۶ گیگاهرتز بهره می‌گیرد. ۱۲۸ مگابایت رم و ۳۲ مگابایت حافظه داخلی از دیگر مشخصات سخت‌افزاری G2‌ هستند. از آنجایی که پروسس‌های زیادی بر روی یک ساعت انجام نمی‌شود، همین میزان برای کارکرد روان محصول نامبروان کافی به نظر می‌رسد.

NO1 G2 8

باتری

یکی از بخش‌هایی که به طور حتم اهمیت زیادی دارد، میزان توانایی باتری در زنده نگاه داشتن ساعت هوشمند شماست. یک نمونه ۳۵۰ میلی‌آمپری برای اسمارت واچی با این قد و اندازه، استاندارد به نظر می‌رسد. اگر شما از G2 بخواهید به عنوان یک ساعت معمولی استفاده کنید (که البته منطقی نیست!)، حتی تا یک هفته هم دوام می‌آورد اما اگر آن را به گوشی خودتان متصل کنید (که این بار منطقی است)، بین یک تا دو روز (بسته به میزان استفاده‌تان) توانایی روشن ماندن را خواهد داشت.

NO1 G2 12

سخن پایانی

قیمت این ساعت در بازارهای جهانی، در حدود ۸۰ دلار است که برای چنین سطحی از امکانات، ‌معقول به نظر می‌رسد. البته برخی از امکانات آن همچون درگاه مادون قرمز یا سنسور ضربان قلب به درستی کار نمی‌کنند، میزان سینک شدن ساعت هم چندان کامل نیست اما اگر می‌خواهید از آن به عنوان نمایشگری به منظور مشاهده تماس گیرنده و یا دستیاری جهت سرعت بخشیدن به تماس‌هایتان استفاده کنید، G2‌ می‌تواند با ظاهر متشخص و بهای مناسبش، شما را به خریدن خود ترغیب کند.

NO1 G2 7

8 در مورد “بررسی ساعت هوشمند NO.1 G2: یک کپی برابر اصل!”

  1. ببخشید آقای گلکار یک سوال ممنون مىشم جواب بدید آى تى کاپ بعدى حدودا کى شروع میشه اصلا قرار هست که باشه یا اصلا نیست ؟؟؟

  2. اون ساعت جی ال ایکس که معرفی کردید قبلا خیلی عالی بود .

    به نظرم من ساعت هوشمند باید دقیقا عین ساعت کلاسیک باشه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH