11 تا از ثروتمندترین مدیران فن‌آوری که ساده زیستی را پیشه کرده‌اند!

در حالی که برخی از مدیران در زمینه فن‌آوری در زندگی فوق‌العاده لوکس‌شان غرق هستند، باید گفت برخی دیگر ساده زیستی را انتخاب کرده‌اند. مثلا بیز استون (یکی از موسسان توییتر) با اینکه هنوز جوان است می‌گوید خجالت می‌کشد اگر چیزی زرق و برق‌دارتر از فولکس واگن غر شده‌اش سوار شود.

در مطلب جالب زیر با 11 تن از فروتنان دنیای فن‌آوری آشنا می‌شوید که دارایی خالصشان در برخی از اوقات میلیاردها دلار است، ولی در عین حال زندگی ساده را برای خود برگزیده‌اند و دست در خیریه زیاد دارند.

دیوید چریتون، پروفسور دانشگاه استنفورد

david-cheriton-stanford-professor

دارایی خالص: 2.9 میلیارد دلار

چریتون استاد دانشگاه استنفورد و یکی از موسسان آریستا نتوورک است. او یکی از اولین سرمایه گذاران گوگل پس از لری پیج و سرگی برین بوده و برای شروع کار گوگل 100000 دلار اختصاص داده بود.

نظر او راجع به زندگی لوکس خیلی جالب است: راستش داشتن این جور چیزها برایم توهین آمیز است. آدمهایی که خانه‌هایی با 13 سرویس بهداشتی دارند، یک چیزشان می‌شود.

او صاحب یک فولکس واگن متعلق به سال 1986 است و هنوز هم در همان خانه 30 سال پیشش سکونت دارد. به گفته خودش حتی از چای کیسه‌ای دوباره استفاده می‌کند، اما او سال 2012 برای کودکانش یک هوندا اودیسی خرید و حسابی ولخرجی کرد.

چارلی ارجن. موسس و مدیر دیش نتوورک

charlie-ergen-founder-and-ceo-of-dish-network

دارایی خالص: 17.8 میلیارد دلار

ارجن به ساده زیستی مشهور است و در واقع چندان هم این شهرت مثبت نیست. تا 10 سال پیش او اصرار داشت هر چکی که از دیش بیرون می‌آمد امضا کند.

او برای نهار ساندویچ و یک نوشیدنی گاتورید می‌خورد و تا همین الان هم در سفرهایش از اتاق مشترک با همکارانش استفاده می‌کند.

جک ما، موسس و رئیس علی بابا

jack-ma-founder-and-chairman-of-alibaba

دارایی خالص: 22.8 میلیارد دلار

ما یکی از ثروتمندترین مردان چین است، اما زیاد اهل پول خرج کردن نیست و ترجیح می‌دهد زندگی شخصی‌اش را دور از توجه نگه دارد. جک در خانواده‌ای فقیر بزرگ شده و دوبار در امتحان ورودی دانشگاه و بسیاری از مشاغل رد شده است.

با اینکه او در حال حاضر یکی از مشاهیر چین است، دوست دارد که زمانش را در محلات ساکت و مدیتیشن در کوه‌ها بگذراند و با دوستانش پوکر بازی کند.

چن، دستیار و دوستش راجع به او چنین می‌گوید: زندگی ما یون خیلی ساده است. علاقه‌مندی‌های او هنوز هم انجام تای چی و کونگ فو است. فکر نمی‌کنم که زیاد تغییر کرده باشد و هنوز هم همان استایل قدیمی‌اش را دارد.

پیر امیدیار، موسس و رئیس ای بی

pierre-omidyar-founder-and-chairman-of-ebay

دارایی خالص: 8.2 میلیارد دلار

امیدیار زمانی که ای بی سال 1998 معروف شد، تبدیل به یک میلیاردر شد، اما او هرگز فکر نمی‌کند که خرج کردن این همه پول برایش رضایت بخش باشد.

او به فوربز چنین می‌گوید: از مرحله ثروتمند معمولی گذر کرده‌ایم و وارد مرحله ثروتمند مسخره شده‌ایم. می‌دانید ما ثروتمندیم. می‌توانیم نه یک ماشین بلکه تمام ماشین‌های گران را بخریم،  اما به محض اینکه بدانیم چنین توانایی داریم، هیچ چیز برایمان دیگر جالب و رضایت بخش نخواهد بود.

دیوید کارپ، موسس و مدیر عامل تامبلر

david-karp-founder-and-ceo-of-tumblr

دارایی خالص: حداقل 200 میلیون دلار

تامبلر را کارپ زمانی که یک نوجوان بود تاسیس کرد. این شبکه 1.1 میلیارد دلار ارزش دارد، اما کارپ ترجیح می‌دهد که زندگی ساده‌ای داشته باشد.

تنها ولخرجی او مرتبط به یک اتاق 520 متری در بروکلین است که 1.6 میلیون دلار خرجش کرده است. البته نیمی از این آپارتمان هم ظاهرا خالی است.

او به فوربز چنین می‌گوید: من زیاد کتاب یا لباس ندارم و وقتی افرادی را می‌بینیم که خانه‌هایشان را پر از این جور چیزها می‌کنند واقعا متعجب می‌شوم.

عظیم پرمجی، رئیس ویپرو لیمیتد

azim-premji-chairman-of-wipro-limited

دارایی خالص: 16.1 میلیارد دلار

رئیس تشکیلاتی به بزرگی ویپرو و در واقع ثروتمندترین مرد فن‌آوری هند، از پول خرج کردن متنفر است. او همیشه با پرواز اقتصادی سفر می‌کند و از فرودگاه تا دفترش را با ریکشا طی می‌کند. می‌گویند او میزان مصرف دستمال توالت را در شرکتش زیر نظر دارد و به کارمندانش می‌گوید که پس از ترک هر اتاق لامپ آنرا خاموش کنند.

یکی از مدیران فن‌آوری از بنگلور درباره او چنین می‌گوید: پرمجی باعث شده است که عمو اسکروج در حد بابا نوئل بنظر آید (مقایسه خساست او با آقای اسکروج).

بیز استون، کی از موسسان توییتر، مدیوم و جلی

biz-stone-cofounder-of-twitter-medium-and-jelly

دارایی خالص: گفته می‌شود 200 میلیون دلار

استون را می‌توان بانی خیلی از موفقیت‌های بیزینسی دانست، اما ماشینش هنوز هم یک فولکس واگن است. او باور دارد که خرید خانه یا خودروی لوکس تنها باعث می‌شود که او آدم سبکی بنظر بی‌آید.

او مدتها درگیر بدهکاری‌های کارت اعتباری بوده است. در حال حاضر او و همسرش لیوی، تمرکزشان را روی انجام کارهای نیکو و خیرخواهانه گذاشته‌اند.

او درباره ثروت چنین می‌گوید: مهمترین نقشی که پول در زندگی من دارد این است که از اضطراب‌هایی که با آن بزرگ شدم می‌رهاندم. ما ترجیح می‌دهیم به جای اینکه سوار لامبورگینی شویم و یک خانه لوکس داشته باشیم، به دیگران کمک کنیم.

جان کوم، موسس واتس اپ

jan-koum-founder-of-whatsapp

دارایی خالص: 6.8 میلیارد دلار

شاید کوم میلیاردها دلار ثروت داشته باشد، اما آغازی کاملا ساده داشته است. او متولد کیف در اوکراین است و زمانی که 16 ساله بود با خانواده‌اش به آمریکا مهاجرت کردند. خانواده او مدتها برای زنده ماندن از برنامه کوپن غذا استفاده می‌کردند.

او عادت‌های پس انداز کردنش را تا همین الان ادامه داده است. واتس اپ سال 2014 برایش 19 میلیارد دلار به ارمغان آورد.

تیم کوک، مدیر عامل اپل

tim-cook-ceo-of-apple

دارایی خالص: گفته می‌شود بیش از 400 میلیون دلار

تیم کووک همیشه یکی از پردرآمدترین مدیران سیلیکون ولی بوده است، اما این قضیه را هر گز از طریقه زندگی‌اش نخواهید فهمید.

او دلش نمی‌خواهد که زیاد در چشم باشد و به همین دلیل خانه‌اش را در پالو آلتو انتخاب کرده است. قیمت این خانه 1.9 میلیون دلار بوده که دربرابر خانه‌های اطرافش در واقع بسیار پایین است.

او چنین می‌گوید: همیشه دلم می‌خواهد که به خودم یادآوری کنم که از کجا آمده‌ام و زندگی در یک محیط متوسط به من کمک می‌کند. پول برای من مشوق و انگیزه ساز نیست.

تونی شی، مدیر عامل زاپوس

tony-hsieh-ceo-of-zappos

دارایی خالص: نزدیک به یک میلیارد دلار

با اینکه او کمپانی‌اش (LinkExchange ) را سال 1999 به مایکروسافت و با قیمتی برابر با 265 میلیون دلار فروخت، تصمیم گرفت که ثروتش را به روش ساختار یافته‌تری مصرف کند، تا اینکه یک زندگی لوکس برای خودش بسازد.

در چندین سال گذشته او 350 میلیون دلار صرف تبدیل لاس وگاس به یک گذرگاه فن‌آوری کرده است. یکی از  سرمایه گذاران او با نام اریک مور راجع به کاری که او می‌کند چنین می‌گوید: کاری که تونی می‌کند واقعا قابل درک نیست.

سرگی برین، موسس گوگل

sergey-brin-cofounder-of-google

دارایی خالص: 29.1 میلیارد دلار

ساده زیست حساب کردن فردی که چندین هواپیما دارد کار دشواری است، اما او خودش راجع به طریق زندگی‌اش چنین می‌گوید: از والدینم یاد گرفته‌ام بدون چیزهای زیادی خوشحال باشم. هنوز هم نمی‌گذارم غذایی در بشقابم بماند. هنوز هم هنگام خرید به قیمتها نگاه می‌کنم. نمی‌خواهم زیادی هم ساده زیست باشم، اما یاد گرفته‌ام که بدون چیزهای زیادی شاد باشم.

او هنوز هم یکی از مشتریان کاستکو است و به کارهای خیر خواهانه مبادرت می‌ورزد. او و همسر پیشینش سال 2013، 219 میلیون دلار در راه خیر مصرف کردند.

11 در مورد “11 تا از ثروتمندترین مدیران فن‌آوری که ساده زیستی را پیشه کرده‌اند!”

  1. انسانهایی که پولدار شدن و سبک زندگی شون خیلی عوض نشده ، جالبه.
    ساده زیستی باعث میشه دوستای قدیمی رو از دست ندی، مغرور نشی، از جامعه فاصله نگیری، بقیه هم راحت ارتباط بگیرن. و برای تربیت بچه ها که یاد بگیرن کار کنن و متوقع نباشن مفیده

  2. لقد کان لکم فی رسول الله اسوه حسنه
    سرمشق و الگوی زیبائی در (شیوه‌ی پندار و گفتار و کردار) پیغمبر خدا برای شما است.

    فکر کنم در زندگی و رفتار و کردار و ساده زیستی و خلاصه همه چیز فرستاده الله برامون چیزی کم نذاشته

    کاش انقدر که از استیو جابز و …. میخونیم و در مورد نحوه زندگی و … تحقیق میکنیم یکمی هم در مورد سیرت رسول الله (ص) میخوندیم .فقط یکم 😐

    3
    3

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH