
تبلت به سبک ایرانی (بررسی تبلت DIMO 700)
زمانی که خبر نخستین تبلت ایرانی را خواندم، نخستین سوالی که به ذهنم آمد این بود که در این بازار پرشور تبلتها که مدلهای رنگارنگی از سوی سازندههای گوناگون عرضه میشوند یک محصول ساخت داخل از چه جایگاهی برخوردار خواهد شد. عدهای به کل آن را نفی کردند، ولی بسیاری هم با آغوش باز از نخستین تبلت وطنی حمایت کاملا منصفانه و مثبتی کردند. از آن جهت که این دستگاه این روزها بسیار داغ شده و موافقان و مخالفان سرسختی را همراه خود کرده است، آیتی رسان از تبلت ایرانی در آزمایشگاهش دعوت به عمل آورد. نخستین تبلت ایرانی که تحت برند دیمو (DIMO) به بازار وارد شده، در دو مدل 7 و 9 اینچی به ترتیب با شماره مدل DIMO 700 و DIMO 900 عرضه شده است که ما نمونه هفت اینچی یعنی DIMO 700 را در اختیار داشتیم. در ادامه با آیتی رسان همراه باشید تا بررسی دقیقی از نخستین تبلت ایرانی را برایتان انجام دهیم.
درون جعبه چی پیدا میشه؟
به نظر میرسد که سازنده سعی بر آن داشته تا خریدار DIMO 700 دغدغهای پس از خرید این تبلت نداشته باشد؛ از این رو به جز هدفونهای درون گوشی و آداپتور شارژر سوزنی شاهد تلق محافظ نمایشگر، یک عدد سیدی راهنما که برنامههای کاربردی و مفید اندرویدی از آنتی ویروس گرفته تا چندین بازی را درون خود دارد و همچنین کابل تبدیل یواسبی (OTG) هستیم. یک سر این کابل پورت میکرویواسبی برای اتصال به تبلت و سمت دیگرش مادگی اتصال پورت USB به آن است. جالب است که به جز اتصال حافظههای فلش امکان اتصال ماوس نیز به این کابل وجود دارد که با استفاده از آن میتوان در محیط سیستمعامل دیمو از موشواره کمک گرفت. همچنین کابل اتصال به کامپیوتر که بر خلاف اکثر نمونههای امروزی مینی یو اس بی است نیز درون جعبه حضور دارد.
طراحی
نخستین چیزی که پس از بیرون آوردن تبلت ایرانی از جعبهاش نظرم را به خود جلب کرد رنگ سفید نسبتا براق قاب پشتی آن بود. در قاب پشتی واژه DIMO به رنگ قرمز و بزرگ نوشته شده و عبارت Made in Iran در پایین آن نظر را به سوی خود جلب مینماید. در پشت تبلت خبری از دوربین پشتی نیست و تنها چیزی که به چشم میخورد دو شیار بلندگوی محصول در سمت راست و ورودی کارت میکرواسدی است. جایگاه خروجی بلندگو طوری است که در هنگام دست گرفتن دیمو 700 به صورت افقی ممکن است روی آن پوشیده شود ولی در حالت عمودی این اتفاق نمیافتد.
بدنه دیمو ساختار بسیار محکم و یکپارچهای دارد که برایم امیدوارکننده بود. در قاب رویی نمایشگر هفت اینچی دستگاه درون قاب مشکی رنگ ضخیمی آرمیده است. به نظرم بهتر بود کمی قاب دوری باریکتر طراحی میشد. جالب است که در بالای نمایشگر تقریبا در مرکز آن دوربین مکالمه تصویری با وضوح VGA به کار رفته و در قسمت انتهایی سمت راست چراغ اخطار که شارژ باتری را گوشزد میکند تعبیه شدهاند.
در قسمت لبه بالایی بدنه گرد شده این تبلت در سمت راست دکمه پاور/قفل و کلید یکپارچه ولوم قرار دارند. در لبه راستی نمایشگر به ترتیب از بالا به پایین جک 3.5 میلیمتری هدفون، پورت میکرو HDMI، ورودی درگاه مینی یواسبی و جایگاه اتصال کابل شارژر به چشم میخورند.
نمایشگر
همانطور که در نقد تبلتهای گذشته همیشه ذکر کردهایم مهمترین قسمت یک تبلت نمایشگر آن است، چون نه تنها نقش رابط ورودی فرامین را بازی میکند، اصلیترین بخش یک تبلت نیز است زیرا همیشه با آن سروکار دارید و به قول معروف در چشم است.
نمایشگر دیمو 700 از نوع خازنی با سایز هفت اینچ و رزولوشن 480×800 پیکسل است که قابلیت تشخیص لمس پنج نقطه به صورت همزمان را دارد. همچنین جالب توجه است که بدانید در هر اینچ از نمایشگر این تبلت 133 پیکسل آرمیده است.
صفحه نمایش هفت اینچی این تبلت پاسخدهی نسبتا مطلوبی به لمس دارد و زاویه دید آن در حدی نیست که شخص کناریتان بتواند در کار شما دخالت کند! از سویی با توجه به رده دیمو 700 نمیتوان انتظار بالایی از نمایشگر آن داشت. کیفیت صفحه نمایشگر تا زمانی خوانا است که آن را درست در مقابل صورتتان قرار دهید، با کوچکترین تغییر زاویهای با تصویری تاریک یا محو شده روبرو میشوید. اما با توجه به این نکته که هیچ چیز خوب مطلق یا بد مطلق وجود ندارد در همین نمایشگر نیز ویژگی مثبتی نهفته است؛ در حقیقت در هنگام کار کردن با دستگاه مخصوصا در مکانهای عمومی افراد کناریتان نمیتوانند به درستی تصویر تبلتتان را ببینند، از این رو اجازه کنجکاوی از افراد کنجکاو گرفته میشود!
در تصویر زیر به خوبی مشاهده میکنید که با تغییر دادن زاویه نمایشگر، چقدر کیفیت آن تحت تاثیر قرار میگیرد.
سیستمعامل
در واقع سیستمعامل این تبلت یکی از مهمترین سنگرهای آن برای دفاع از خود است، اندروید 4.0.3 به غیر از استفاده از این نسخه جدید اندروید مهمترین ویژگی که در سیستمعامل دیمو دیده میشود زبان فارسی و پشتیبانی خوب از آن است. فونتهای فارسی با سایز و چیدمان مطلوبی نمایش داده میشوند. البته در مرورگر پیشفرض روی تبلت در کنار برخی حروف فارسی گاهی ناهماهنگی دیده میشود. در ویجتهای سیستمعامل، تقویم شمسی به همراه مناسبتها به چشم میخورند. یکی از قسمتهای جالب توجه در سیستمعامل دیمو مربوط به صفحه کلید آن است که به دو قسمت تقسیم شده و در بخش میانی آن اعداد چیده شدهاند؛ به این ترتیب میتوان حین نگاه داشتن دستگاه همزمان تایپ هم کرد.
سختافزار
برای دیمو 700 از چیپست AllWinner A10 استفاده شده که توسط شرکتی چینی با همین نام یعنی Allwinner Technology ساخته شده است. در این چیپست از پردازنده تک هستهای ARM v7 با فرکانس 1008 مگاهرتز و چیپ گرافیکی Mali-400MP به همراه 512 مگابایت رم استفاده شده است. دیمو 700 دارای 4 گیگابایت حافظه درونی است و از کارت حافظه تا 32 گیگابایت نیز پشتیبانی میکند. با توجه به اندروید ساندویچ بستنی و پردازنده تک هستهای دیمو 700، عملکرد سیستمعامل روان و نسبتا مطلوب ارزیابی میشود.
جالب است که تنها راه ارتباطی بیسیم این تبلت از طریق شبکه وایفای آن یا اتصال مودم خارجی 3G به آن است و خبری از بلوتوث نیست!
برای بررسی بهتر توانایی دیمو به سراغ آزمونهای خود رفتیم تا ببینیم در قیاس با رقبا چه عملکردی را از خود نشان میدهد.
نخستین امتحان ما بنچمارک پی بود که هر چه میزان آن کمتر باشد، نشانگر توانایی بهتر پردازنده است. نمودار زیر به خوبی نشان میدهد این مقدار در مواجهه با رقبا در چه حد است. البته دو نمونه بعد از تبلت ما در نمودار زیر گوشیهای دو هستهای هستند که بالطبع عملکرد بهتری دارند.
مرحله بعدی نوبت به آزمون دوست داشتنی quadrant advanced رسید تا در چهار مرحله مختلف کارایی گوشی سنجیده شود. بدیهی است که در اینجا اعدا بیشتر نشانگر توانایی بهتر است.
آزمون سوم برنامه اسمارت بنچ بود تا عملکرد پردازنده و واحد گرافیکی را با یکدیگر بسنجد.
امتحان آخر را نیز به برنامه آنلاین browsermark اختصاص دادیم، امتیاز کسب شده 24829 رقم چندان دلچسبی حتی برای یک پردازنده نک هستهای نیست.
سخن پایانی
با توجه به تولید ملی و حمایت از مصرف کننده داخلی، تلاش برای تولید یک تبلت ایرانی میتواند حرکت مثبت و رو به جلویی باشد که ستودنی است. بدنه محکم و استفاده از سیستمعامل اندروید 4 دو ویژگی بارز این محصول به حساب میآیند. با این حال با توجه به این ویژگیها و حرکت قابل توجه سازنده، قیمت دیمو 700 و البته کیفیت کلی آن کمی جای بحث دارد. با توجه به پشتیبانی از زبان فارسی و تمایل بسیاری از ایرانیان در خرید کالایی ایرانی اگر قیمت و کیفیت این محصول مورد بازنگری مجدد قرار بگیرد، بی گمان با توجه به عشق مردم سرزمینمان به فناوری، در هر خانه شاهد وجود یک تبلت ایرانی خواهیم بود.
لبخند
بدنه قرص و محکم
اندروید نسخه 4
متعلقات جانبی مناسب درون جعبه
اخم
نمایشگر با وضوح و کیفیت پایین
فقدان وجود بلوتوث
سختافزار نه چندان قوی
[box type=”info”]مشخصات فنی
ابعاد: 9.8×119×193 میلیمتر
وزن: 350 گرم
نمایشگر: 7 اینچ، خازنی لمسی با وضوح 480×800 پیکسل
سیستم عامل: اندروید نسخه ۴.۰.۳ موسوم به ساندویچ بستنی
پردازنده: 1 گیگاهرتز، تک هستهای
رم: 512 مگابایت
شبکه بیسیم: Wi-Fi 802.11 b/g/n
باتری: 3000 میلیآمپر[/box]
[polldaddy poll=6522551]
راستی، اگر فناوری اطلاعات در زندگیتون اهمیت زیادی داره، پیشنهاد میکنم تولبار آیتی را حتما نصب کنید: [نصب تولبار]