چگونه یک هارد دیسک پرتابل برای خود بسازیم؟

خیلیا هستن که الان تو کشوی خونشون یه هارد قدیمی بلا استفاده افتاده (مثل خودم) که به چند دلیل هنوز فرصت استفاده کردنشو نداشتن.

دلایلی مثل ظرفیت کم هارد که خیلی وقت پیش اونرو با یه مدل با حجم بالاتر عوض کردن، یا اینکه با از دست دادن اطلاعات قدیمی و صرف نظر از بازگرداندن آن‌ها، تصمیم گرفتن که هارد قدیمیشونو حالا حالاها  تو کشو نگه دارن که شاید یه روزی مثل امروز بتونن ازش استفاده کنن. در این مقاله قصد داریم که با ارایه چند روش ساده از چگونگی ساختن یک هارد خارجی صحبت کنیم. مسلما با دنبال کردن این دستورالعمل‌ها هم در هزینه صرفه جویی خواهید کرد و هم ساخت یک هارد خارجی به دست خود انتخاب‌های بیشتری نسبت به خرید یکی از آنها به شما ارایه می‌دهد.

هاردهای خارجی محل مناسبی برای ذخیره عکس، موزیک، ویدیو و فایل‌های بک آپ هستند.این هاردها هم  با کامپیوتر استفاده می‌شوند و هم می‌توان از آنها با وسایل پخش مدیا به عنوان یک فضای موقت نیز بهره برد. همچنین از این نوع هارد می‌توان به عنوان NAS (مکان ذخیره در سطح فایل است که همزمان به شبکه کامپیوتری متصل است و اجازه دسترسی به کامپیوترهای دریافت کننده ناهمگون در شبکه را می‌دهد) ارزان برای روتر وای فای استفاده کرد. پس با این همه مورد استفاده چرا باید هاردمون الان تو کشو خاک بخوره؟

اینکه هارد خارجی را با دستان خودمان بسازیم هم ارزان‌تر تمام می‌شود و هم دست‌مان برای استفاده از آن بازتر است. پس اگر در حال حاضر یک هارد داخلی دارید که از آن استفاده نمی‌کنید باید بگویم که فقط با تقریبا 10 دلار هزینه کردن می‌توانید آن‌را به یک هارد خارجی مفید تبدیل کنید.

شروع کار: انتخاب هارد داخلی

اینترفیس هارد

اینترفیس هاردهای جدید SATA (ساتا) است و تشخیص آن به دلیل 7 پینی بودن آن آسان است.  یعنی اگر تازگی‌ها هاردی خریده‌اید مسلما ساتا است. ولی اگر قرار است از یک هارد قدیمی استفاده کنید امکان پاتا (IDE) بودن آن (40 پینی) زیاد است. بیشتر محفظه‌ها از یکی از این دو نوع پشتیبانی می‌کنند پس اینکه اینتر فیس هارد شما کدام نوع است از اهمیت زیادی برخوردار است.

اندازه، ظرفیت و قطر

هاردهای 3.5 اینچی در دسکتاپ‌ها و هاردهای 2.5 اینچی معمولا در لپ تاپ‌ها استفاده می‌شوند و نوع 3.5 اینچی دارای ظرفیت بیشتری است. پس اگر هاردی با ظرفیت 2 ترابایت می‌خواهید بهترین انتخاب، هارد دسکتاپ است. البته اگر می‌خواهید هاردی داشته باشید که به راحتی قابل حمل باشد مسلما نوع 2.5 اینچی انتخاب بهتری به نظر می‌رسد. بیشتر هاردهای این اندازه 9.5 میلیمتری هستند و برخی از آنها 12.5 میلیمتر هستند. پس با این گوناگونی پیش از اینکه محفظه  مورد نظر را انتخاب کنید به اندازه هارد توجه داشته باشید.

سرعت چرخش: پلاستیک در برابر آلومینیوم

محفظه‌های آلومینیومی از طول عمر بیشتری نسبت به نوع پلاستیکی برخوردار هستند و در خنک نگهداشتن هارد درایو بهتر عمل می‌کنند. اگر می‌خواهید هارد خارجی‌تان  با سرعت 24X7 عملیات خواندن و نوشتن را انجام دهد و با سرعت 7200 RPM بچرخد، پیشنهاد می‌کنیم محفظه آلومینیومی را انتخاب کنید. نوع پلاستیکی ارزان‌تر از نوع آلومینیومی است اما همانطور که قبلا هم گفتیم نوع آلومینیومی در خنک نگه داشتن عملکرد بهتری دارد. البته گهگاهی نوع پلاستیکی با فن همراه است اما ایجاد سروصدای زیاد، مخصوصا زمانی که روی میز و نزدیک شما قرار دارد، از نقاط ضعف آن به حساب می‌آید. ولی اگر قرار است هارد لپ تاپ با سرعت چرخش 5400 انتخاب شما باشد، محفظه پلاستیکی نیز مناسب است.

اینترفیس خارجی

انتخاب اینترفیس خارجی به دو مورد بستگی دارد: به چگونگی استفاده از هارد و به مقدار هزینه‌ای که حاضرید بپردازید.

بیشتر محفظه‌ها تنها از USB2.0 و بیشتر دستگاه‌های پخش مدیا و روترها نیز از درایو USB پشتیبانی می‌کنند. پس در واقع پشتیبانی از این درایو برای محفظه مربوطه یک مزیت ارزشمند به حساب می‌آید اما باید گفت از نظر کارایی،  ضعیف‌ترین عملکرد را بین اینترفیس‌های مختلف دارد.

در حال حاضر سریعترین اینترفیس موجود بر روی محفظه‌ها USB 3.0 است اما نوع 2.0 آن معمول تر بوده به طوری که تنها مک در اواسط سال 2012 به نوع 3.0 تغییر یافت.

اگر قرار است برای مک خود اینترفیسی انتخاب کنید FireWire بهترین گزینه است. زیرا FireWire800 از USB2.0 سریعتر است اما از نسخه 3.0 کندتر عمل می‌کند. پس برای کارایی بیشتر با مک FireWire 800 بهترین انتخاب است حداقل تا زمانی که محفظه ThunderBolt با قیمت مناسب‌تری عرضه شود.

اینترفیس دیگر eSATA است که عملکرد به مراتب بهتری نسبت به FireWire  و USB2.0 دارد اما تنها اینترفیسی است که جهت تغذیه درایو به آداپتور مخصوص به خود نیاز دارد و اینکار را از طریق کابل انجام نمی‌دهد. درایوهای eSATA مشکل اتصال نیز دارند. پس به جز در موارد خاص که مجبورید از این اینترفیس استفاده کنید، این نوع را به شما پیشنهاد نمی‌کنیم.

سرهم کردن درایو خارجی

در آخر تنها کاری که باید انجام دهید این است که درایو داخلی را درون محفظه قرار دهید و در آنرا پیچ کنید. پس از اتمام کار درایو را به رایانه متصل کنید و آنرا با انتخاب فایل سیستم مناسب فرمت کنید.

[divide style=”2″]

راستی، اگر فناوری اطلاعات در زندگی‌تون اهمیت زیادی داره، پیشنهاد می‌کنم تولبار آی‌تی را حتما نصب کنید: [نصب تولبار]
با شرکت در مسابقه آی تی رسان شانس خود را برای برنده شدن یک جایزه متفاوت امتحان کنید.

7 در مورد “چگونه یک هارد دیسک پرتابل برای خود بسازیم؟”

  1. سلام . ببخشید شما اصلا توضیح ندادید یه هارد چطوری یو اس پی دار کنیم . این دیگه چه آموزشی بود

    1. رونالدی نیو

      اموزش رونالدینیویی
      سرشو اینور میکنه اونورو دریبل میده
      اینجام همینه
      یه چیزی میگه منظورش یه چیز دیگست اوکی؟

  2. سلام
    آموزش بک آپ گیری و باز گردانی بک آپ با دو نرم افزار
    1-NovaBACKUP 2-DT Utilities PC Backup
    را درسایت قرار میدادید بسیارعالی میشد چون خیلی ها هم فایل پی دی اف اون را که اسم سایت تون را هم درآن هست را درسایتهای مختلف قرارمیدادند وبازدید کننده سایتتون زیاد می شد میتونید از یک مترجم هم کمک بگیرید وبه این طریق آمار بازدید را بالا ببرید.
    با تشکرفراوان از شما

  3. جالب بود. ممنون. من قبلا یه هارد لپ تاپ رو تبدیل به اکسترنال هارد کرده بودم اما نمی دونستم که هارد باکس اکسترنال برای هارد های دسکتاپ هم موجوده…!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH