آیا آی‌فون ۵ را بخریم؟ (یک نقد کاملا متفاوت!)

خب بالاخره آی‌فون 5 هم با آن همه شایعه و البته ادعا آمد، اگر خبرش را ندارید در حال حاضر می‌توانید از سبزی‌ فروش سرکوچه‌تان هم بپرسید تا برایتان آی‌فون جدید را تشریح کند! اصولا بعد از معرفی گجت‌های جدید بازار مقایسه بین محصول تازه‌ وارد و رقبایی که در بازار دارد داغ می‌شود. ما هم قصد داشتیم تا مقایسه‌ای بین این محصول جدید اپل و پرچم‌داران کمپانی‌های دیگر همچون سامسونگ، اچ‌تی‌سی، موتورولا، ال‌جی، سونی و نوکیا داشته باشیم اما… اما دیدیم یک جای کار به صورت اساسی لنگ می‌زند و آن مورد هم این بود که اگر بدون تعصب به قضیه نگاه کنیم، پرچم‌دار اپل یعنی “آی‌فون جدید” قابل قیاس با غول‌های کنونی بازار موبایل نیست، البته که نیست! شاید نسل قبلی گوشی‌های قدرتمند این کمپانی‌ها برای مقایسه با آی‌فون جدید مناسب‌تر باشند و شاید آی‌فون 5 در برخی قسمت‌ها از آن‌ها پیشی بگیرد و برتر ظاهر شود (از آنجایی که قرار است تعصب را از تفکرمان دور کنیم باید بگوییم البته این اتفاق در مقایسه با نسل پیشین پرچم‌داران کمپانی‌های دیگر واقعا می‌افتد، به هر حال نام گوشی آی‌فون است و سازنده آن اپل!)

طراحی

قصد داشتم در این مورد خیلی بنویسم و نه تنها از درجا زدن بلکه کمی هم از پسرفت اپل بگویم، مردد بودم و البته کمی ترس داشتم که نوشته یک‌طرفه و شخصی شود که به یک‌باره یاد نظر‌سنجی آی‌تی‌رسان با عنوان “نظر شما درباره آی‌فون ۵ چیست؟!” افتادم، یکی از سوال‌های این نظر‌سنجی ” آیا طراحی آی‌فون 5 را می‌پسندید؟” بود. وقتی به نتایج آن رجوع کردم متوجه شدم اکثریت شما یا نظری شبیه به ما دارید یا حداقل معتقد هستید که آی‌فون 5 در زمینه طراحی پیشرفتی نداشته است. نتایج مرتب شده این نظرسنجی تا زمان نگارش این متن را ببینید:

همیشه به سونی خرده می‌گرفتم که چرا گوشی‌هایی که تولید می‌کند در مقایسه با رقبا درازتر است اما این‌بار به طور قطع آی‌فون جدید طراحی‌های سونی را نیز پشت سر گذاشته است، این که نسبت ساخت صفحه نمایش گوشی به مدل استاندارد و به‌روزتر 16:9 ارتقا یافته جای تقدیر دارد اما ای کاش کمی تیم طراحی اپل قسمت‌های خالی بالا و پایین گوشی را حذف می‌کرد (یا اگر امکان این اتفاق نبود حداقل کمی گوشی را پهن تر طراحی می‌کردند) تا خود گوشی نیز زیباتر به‌نظر برسد و حواشی همچون نوشته سیر تکاملی آی‌فون در آینده به وجود نیاید. توجه داشته باشید که شاید برای اولین بار این طراحی صدای آن‌طرفی‌ها را هم در‌آورده است و آن‌ها نیز از طراحی ظاهری گوشی چندان دل خوشی ندارند. عکس زیر نیز تا حدودی گویای سختی‌های فراوان تیم طراحی آی‌فون می‌باشد:

نکته مثبت دیگری که این‌بار واقعا کاملا مثبت است! این‌ است که حداقل طراحان یک گوشی پلاستیکی تولید نکرده‌اند! خدا را شکر! آی‌فون 5 محصولی با بدنه تماما فلزی می‌باشد که این‌بار اپل را شرمنده نکرده و در کیفیت بدنه قاعدتا با افتخار از بهترین‌های بازار موبایل می‌باشد.

سخت افزار

در این قسمت نمی‌توان به جرات سخت گفت به خصوص که هنوز پردازنده گرافیکی آی‌فون 5 مشخص نشده است و اطلاعات اندکی نیز از چیپ پردازشی آن در دسترس است. نکته قابل تقدیر و احترام استفاده از پردازنده‌های Cortex A15 می‌باشد اما نکته مایوس کننده که البته هنوز قطعی نیست اما احتمال آن بسیار بالاست، فرکانس‌ کاری پایین پردازنده می‌باشد. گفته می‌شود که پردازنده‌های 2 هسته‌ای Cortex A15 به شرط داشتن داشتن فرکانس‌ کاری بالا به راحتی می‌توانند بازده 2‌ برابری در مقابل چیپ‌های دو‌ هسته‌ای Cortex A9 داشته باشند. باید منتظر ماند و دید پیروز میدان پردازنده‌های موبایل کدام یک از دو پردازنده Apple A6 یا Snapdragon S4 Pro می‌باشد، البته در این قسمت پردازنده‌های 4 هسته‌ای معمول بازار یا همین 2‌ هسته‌های Krait به راحتی تا یکی دو نسل آینده نرم‌افزارها و بازی‌ها را پشتیبانی می‌کنند و شاید به مدلی فوق‌ قوی حالا حالاها نیازی نباشد (شخصا همین مدل به کار رفته در سری اکسپریاهای جدید سونی و ریزرهای جدید موتورولا را ترجیح می‌دهم به 4 هسته‌ای‌های معمول بازار).

مورد بعدی حافظه رم آی‌فون جدید است که در مورد آن هم هنوز اطلاعاتی در دسترس نیست اما به وضوح وجود حافظه رم بیشتر، کاربرد بالاتری نسبت به پردازنده قوی‌تر دارد. فعلا عرف بازار استفاده از 1 گیگابایت رم می‌باشد و تنها سامسونگ در Galaxy Note 2 و ال‌جی در Optimus G و LTE 2 از 2 گیگابایت رم استفاده کرده‌اند. باید منتظر اطلاعات بیشتر از طرف اپل و تست‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری بر روی Apple A6 ماند تا برنده این میدان مشخص شود.

صفحه نمایش

عشق و تنفر را به راستی می‌توان در صفحه نمایش آی‌فون 5 دید. بزرگ‌تر شدن صفحه نمایش آی‌فون جای تقدیر دارد اما هنوز هم کوچک است، ای‌کاش اپل حداقل از صفحه نمایش 4.3 اینچی برای آی‌فون جدیدش استفاده می‌کرد. حالا دیگر 4.3 اینچ به یک حداقل استاندارد عالی برای گوشی‌ها تبدیل شده و همه سازندگان، محصولات در خور احترامشان را اصولا 4.3 اینچی یا بزرگتر تولید می‌کنند، Xperia S ،Xperia T ،Xperia V ،Galaxy Nexus ،Galaxy SIII ، HTC OneS ،HTC OneX ،LG Optimus G ،Nokia Lumia 920 ،Motorola RAZR HD ،Motorola RAZR MAXX HD و بسیاری دیگر همه یا 4.3 اینچی هستند یا بزرگ‌تر. نکته دیگر صفحه نمایش زنده و با‌کیفیت رتینا می‌باشد که کیفیت آن زبانزد خاص و عام است، صفحه نمایشی که تا همین چند وقت پیش رقیبی نداشت و محصولات سایر کمپانی‌ها فقط می‌توانستند به کیفیت آن نزدیک شوند، چگالی تصویر فوق‌العاده بالا نیز یکی از مهم‌ترین برگ‌برنده‌های آی‌فون‌های قبلی بود اما این بار صفحه نمایش رتینای آی‌فون متاسفانه با رزولوشن جدید و البته عجیب و غریب 640×1136 پیکسل همراه شده است که نتیجه آن تراکم‌ پیکسلی 326 در هر اینچ می‌باشد. آیا اپل نمی‌توانست از رزولوشن استانداردتر و مسلما از هر جهت بهتر و کارآمدتر 720×1280 پیکسل استفاده کند؟ هزاران فیلم و اپلیکشن با این رزولوشن استاندارد وجود دارند و در آینده نیز تولید خواهند شد، اپل با این رزولوشن عجیب و غریب چه هدفی را دنبال می‌کند؟ مسلما اپل آنقدری قدرت دارد که تا سال آینده این رزولوشن را به موردی نسبتا استاندارد حداقل در بین اپلیکیشن‌های خودش تبدیل کند اما چرا وقتی موردی استاندارد وجود دارد باید آن را نقض کنیم تا به چیزی برسیم که شاید بتواند در آن حد مورد توجه قرار بگیرد و نه بیشتر؟ استفاده از رزولوشن HD علاوه بر استانداردتر بودن مزیت دیگری نیز داشت و آن این بود که صفحه‌ نمایش رتینای آی‌فون با توجه به تراکم پیکسلی که بالاتر می‌رفت، بسیار بهتر و خوش‌تر می‌درخشید و در این قسمت به راحتی می‌توانست رقبای کنونی بازار را مغلوب کند اما حالا به لطف این رزولوشن جدید تراکم پیکسلی آن از محصولات دیروز بازار مثل Xperia S نیز کمتر است و باید منتظر ماند و دید که صرفا صفحه نمایش رتینا می‌تواند بر چگالی بیشتر پنل‌های دیگر غلبه کند یا نه.

سیستم عامل

برگ برنده قطعی و بدون شک و شبهه اپل iOS می‌باشد. یکی از اصلی‌ترین دلایل و توجیه‌های خرید برای آی‌فون جدید قطعا همین iOS است. آرشیو غنی از هزاران اپلیکیشن که برای iOS طراحی شده‌اند (و البته به واسطه تغییر رزولوشن آی‌فون جدید همگی با یک نوار مشکی و حاشیه سیاه بر روی آی‌فون جدید اجرا خواهند شد) برگ برنده‌ای برای اپل می‌باشد. اندروید روز به‌ روز پیشرفت می‌کند و قوی‌تر می‌شود اما باید قبول کرد به واسطه تعدد بسیار زیاد سخت‌افزارهای استفاده کننده از اندروید، توسعه‌دهندگان برنامه‌ها کمی با مشکل رو‌به‌رو هستند و هنوز نتوانسته‌اند آرشیوی به کیفیت برنامه‌های iOS برای Android به‌وجود آورند.

تنها اشکال وارد بر آی‌فون جدید در این قسمت همان نوار و حاشیه سیاه است که هنگام استفاده از اپلیکیشن‌های قدیمی، اطراف برنامه مورد نظر ایجاد می‌شود که البته دلیل اصلی آن باز هم رزولوشن عجیب آی‌فون 5 می‌باشد و تا حدودی سیستم عامل بی‌تقصیر است. البته مسلما تا چند ماه آینده تمام نرم‌افزار‌ها به ترتیب اولویت‌بندی و کاربری‌شان به مرور با رزولوشن جدید همسان‌سازی شده و نسخه به‌روز آن‌ها منتشر خواهد شد.

نانو سیم‌کارت

اپل ادعا می‌کند که با استفاده از نانو سیم‌کارت فضای بیشتری در داخل گوشی آزاد می‌ماند و دست طراحان سخت‌افزار بازتر است و به صورت بهینه‌تری طراحان سخت‌افزار می‌توانند از فضای داخلی گوشی استفاده کنند. اما با این اقدام اپل رسما بازار خودش را از تعدادی کشور‌ها از جمله کشور‌ ما فعلا از دست می‌دهد (شاید در برخی از کشور‌ها این بازار اصلا به چشم نیاید اما در عوض در برخی دیگر مثل کشور ما با وجود هوادرانی که در هر حال آماده خرید محصولات جدید اپل هستند این اتفاق قابل توجه است). هنوز هیچ یک از اپراتورهای ما نانو سیم‌کارت را عرضه نکرده‌اند و معلوم نیست این مورد تا به‌ کی انجام شود. البته با توجه به قیمت فوق‌العاده زیاد آی‌فون 5 که همراه با نوسانات بازار ارز است، احتمال استقبال آن‌چنانی از آی‌فون جدید هم در پرده ابهام است.

کانکتور جدید

تغییری که شاید آینده دنیای موبایل به سمت آن حرکت کند اما فعلا جز ضرر برای کاربران آی‌فون جدید هیچ ندارد! احتمالا در آینده در مورد کانکتور Lightning به طور مفصل خواهم نوشت اما همین‌قدر بدانید که این کانکتور در حال حاضر 2 معنی کلی دارد، اول اعمال هزینه‌های اضافی و نسبتا قابل توجه به کاربران و دوم اینکه تا زمانی نامشخص (هر چند زود) کاربران آی‌فون باید قید اتصالات HDMI و VGA را بزنند زیرا در حال حاضر تنها مبدل پورت ۳۰ پین به Lightning توسط اپل عرضه شده است که در دو مدل یکی کامپکت 29 دلاری و دیگری همراه با کابل و با قیمت 39 دلار عرضه شده است. در صورتی که تمایل به استفاده از خروجی ویدیو دارید، باید منتظر بمانید تا اپل مبدل جداگانه‌ای نیز برای آن عرضه کند و آن را نیز به صورت جداگانه ( و احتمالا با قیمت‌های بالاتری نسبت به مبدل پورت 30 پین) تهیه کنید.

ان‌اف‌سی

تکنولوژی NFC آرام و بی سر‌ و‌ صدا کار خود را با اندروید شروع کرد و به مرور با گسترش یافتن در دستگاه‌های اندرویدی حالا جای پای خود را در میان محصولات مبتنی بر ویندوزفون هم باز کرده است اما اپل به راحتی (و حتی خودخواهی!) این تکنولوژی دوست داشتنی و کاربردی را در آی‌فون 5 کنار گذاشته و حمایتی از آن نکرده است. تکنولوژی NFC مسلما یکی از کاربردی‌ترین امکانات در گوشی‌ها و تبلت‌های آینده بازار خواهد بود که وجود آن در دستگاه مورد نظر موجب راحتی در استفاده و صرفه‌جویی در وقت و زمان کاربر خواهد شد. به راستی حیف بود اپل این فن‌آوری را ندیده بگیرد و در آی‌فون جدیدش از آن استفاده نکند.

حرف آخر

اپل آی‌فون 5 را معرفی کرد اما آیا توانست همان‌گونه که نسخه‌های قبلی آی‌فون همگان را متحیر می‌ساخت این‌بار نیز محصولی سراسر پیشرفت و بهبود تولید کند؟ مسلما جواب این پرسش “خیر” است. بیایید واقع بینانه به قضیه نگاه کنیم، در آی‌فون جدید هر پیشرفتی نقص‌هایی نیز به بار آورده است. صفحه نمایش خوب و نسبتا بزرگ همراه با رزولوشن نه چندان خوب، طراحی به نسبت به‌روز‌تر و همچنین استفاده از فلز در بدنه گوشی اما با ظاهری کشیده و نسبتا دراز، کانکتور جدید و کاربردی (البته در آینده) که فعلا دست شما را در اتصال به بسیاری از دستگاه‌های دیگر می‌بندد.

به قول یکی از دوستانم زمان استیو جابز تقریبا در پایان معرفی هر محصول جدید یک جمله همیشگی وجود داشت:

“ And wait , There is one more thing ”

و قابلیتی معرفی می‌شد که به راحتی تبدیل به یکی از استانداردهای نانوشته دنیای موبایل می‌شد، این موردی است که آی‌فون 5 از فقدان آن رنج می‌برد، اگر واقعا یک نوآوری قابل احترام و ارزشمندی در آی‌فون جدید بود، گوشی فوق‌العاده ارزش پیدا می‌کرد اما حالا صرفا از نظر ما آی‌فون 5 فقط “آی‌فون جدید” می‌باشد که همراه شده با تغییراتی که کمی بهبود و البته همان اندازه نقصان به آن اضافه کرده‌اند.

باز هم به نظر شخصی ما آی‌فون جدید در حد و اندازه رقابت با بزرگانی همچون گلکسی نوت 2، سونی اکسپریا تی، ال‌جی اپتیموس جی و موتورولا ریزر مکس اچ دی (حداقل از نظر قابلیت‌های سخت‌افزاری و طراحی) نیست و باید با یک نسل قبل گوشی‌های فوق مقایسه شود. در حقیقت اپل بین این دو نسل از محصولات اندرویدی گیر افتاده است، به نظر از نسل پیشین کارآمدتر و بهتر عمل خواهد نمود اما توانایی رسیدن به نسل کنونی اندروید را ندارد.

در حال حاضر 3 گروه می‌توانند به خرید آی‌فون 5 فکر کنند. گروه اول طرفداران متعصب اپل هستند و آن‌هایی که اعتقاد دارند محصولات اپل همه چیز تمام است، گروه دوم کسانی می‌باشند که واقعا به “آی‌او‌اس” جدید نیاز دارند و این سیستم عامل راه‌گشای کارهایشان است و در نهایت گروه آخر کسانی هستند که پول زیادی دارند و در واقع نمی‌دانند با پول‌هایشان چکار کنند!

البته به خاطر استفاده آی‌فون 5 از نانو سیم‌کارت و وجود نداشتن این مدل در بازارهای داخلی ما (و از آنجایی که گفته می‌شود نمی‌توان صرفا با بریدن سیم‌کارت‌های معمولی یا میکرو سیم‌کارت‌ها، آن‌ها را تبدیل به نانو سیم‌کارت کرد) زنگ خوردن آی‌فون 5 در ایران در پرده‌ای از ابهام قرار دارد و کاربران وطنی فعلا بهتر است تا مشخص شدن قضیه فوق به آی‌فون 5 فکر نکنند! (با فرض اینکه کاربران آن‌قدری پول و توجیه! دارند که خود را قانع به خرید این محصول جدید اپل کرده باشند و فقط مشکل‌شان نانو ‌سیم‌کارت باشد!) به هر حال با وجود این اتفاق برای ما ایرانیان در حال حاضر آی‌فون 5 (با توجه به عدم پشتیبانی از سیم کارت) فقط یک آی‌پاد پیشرفته است! اگر تمایل دارید حدود 2 میلیون تومان (و شاید هم خیلی بیشتر!) برای خرید یک آی‌پاد هزینه کنید، دیگر خود دانید!

[divide style=”2″]

راستی، اگر فناوری اطلاعات در زندگی‌تون اهمیت زیادی داره، پیشنهاد می‌کنم تولبار آی‌تی را حتما نصب کنید: [نصب تولبار]

با شرکت در مسابقه آی تی رسان شانس خود را برای برنده شدن یک جایزه متفاوت امتحان کنید.

23 در مورد “آیا آی‌فون ۵ را بخریم؟ (یک نقد کاملا متفاوت!)”

  1. همین که آیفون هنگ نمیکنه و هک نمیشه خیییییییییلیه
    واقعا همه دنبال سامسونگن به خدا سامسونگ خزشد همه ی گوشی های اندروید هم تازه از روی طرح اپل اسکی رفتن
    تازه جالبش اینجاست همش شبیه هم هست باور نمیکنید برید سری a و m و redmi وnokia رو ببینید بعد کری بخونییییییییییییید

    2
    9
  2. آیفون یعنی زندگی…همین که هنگ توکارش نیست،کیفیت سلفی ودوربین اصلی ۲۰-من خودم نوت وان داشتم!وباخودم‌میگفتم فون اشغاله!اما همش شایعه بود! وسخت دراشتباه بودم تا اینکه واییو اس گرفتم.ایفون یعنی مخترع تاچ! ایفون گوشی بی درو پیکری نیست نصبت ب اندروید..خبری ازویروس نیست

  3. من تاحالا گوشی های زیادی روخریدوفروش کردم حالا ی اپل 5/64گیگ دارم خیلیم ازش راضیم وب نظرمن اپل بهترین برندگوشی دربین گوشیها ورقبای خودش میباشد ب شماهم توصیه میکنم ک درخریدن مارک اپل شک نکنید

  4. سلام
    من واقعا موندم چه جوری سامسونگ رو با اپل مقایسه میکنید؟!!!!!!!!!!!!!!!!
    کافیه فقط چند روز آیفون دستت بگیری دیگه بدت میاد از گوشیهای پلاستیکی سامسونگ

    10
  5. اپل باید بره یه سیب سالم از میوه تره بار بگیره بعد بیاد برای سامی کرکری بخونه.ایفون5 فقط بدرده یه مشت جوان پولدار میخوره که میخوان جلوی همدیگه پز بدن که ما ایفووووون فاییییییییو داریم

  6. در مورد تراکم پیکسلی باید بگم که چشم انسان از 144ppi به بعد رو تشخیص نمیده!
    تازه 326ppi اپل واقعیه ولی سامسونگ این طور به نظر نمیاد.

    1
    1
  7. ردیف IPHONE امتیاز ANDROID PHONE امتیاز
    1 کاربرد نرم افزار 90 کاربرد نرم افزار 75
    2 شکل ظاهری 95 شکل ظاهری 65
    3 محیط کاربر پسند 90 محیط کاربر پسند 70
    4 جنس بدنه و سخت افزار 95 جنس بدنه و سخت افزار 60
    5 گستردگی نرم افزار 95 گستردگی نرم افزار 95
    6 سهولت دریافت نرم افزار 75 سهولت دریافت نرم افزار 95
    7 قیمت برند 65 قیمت برند 90
    8 گستردگی کاربرد در ایران 70 گستردگی کاربرد در ایران 95
    9 پشتیبانی و آپدیت 90 پشتیبانی و آپدیت 70
    10 امنیت برنامه و اطلاعات 90 امنیت برنامه و اطلاعات 75

    1
    5
  8. محمد جواد (:

    با تشکر فراوان از دوست خوبم جناب آقای محمدی لازم دیدم نکات تکمیلی را عرض کنم.
    در این که اپل یکی از گوشی های قوی بازار هست هیچ شکی نیست. ولی زمانی که بحث ما پیرامون قوی و قوی تر باشه بحث فرق میکنه. اپل نتونست انتظارات دنیای رو به پیشرفت را در زمینه گوشی های هوشمند برآورده کنه. شما در نظر بکیرید کمپانی هایی مانند سامسونگ یا سونی نصل جدید گوشی های خودشونا با فاصله زمانی مناسب و پیشرفت چشمگیر نسبت به نصل های قبلی با تنوع مدل های مختلف به بازار ارزه کردن.
    زمانی انگشت اتهام به سمت اپل نشاته میره که این کمپانی با فاصله زمانی طولانی و تمرکز در تولید فقط و فقط یک مدل گوشی و با ادعای فراوان ٰ جهش بزرگی از خودش نشون نمیده.
    با تشکر

  9. ینی واقعا آیفون اگه یه روی انقدر احمق شده باشه که شما گفتی
    یه لحظه هم این امپراطوری بزرگش دوام نمییاره.
    ios
    قبل از اینکه در موردش صحبت کنی , ازش استفاده کن تا بفهمی ===>> mr. rasoOl

    1. baba chetone shoma ha khob yeki sam mipasande yeki iphon chera hey rajebe hargoshi ke dosesh nadarin bad magin in kareton zehne kharidaro bad mikone age az chizi khosheton nemiad begid khosham nemiad na inke begid bade ya rajebesh shayee konido alaki harfbezanid

      1
      3
      1. عزیزم اگه میخوایی پیامت خونده شه فینگلیش ننویس..!!!
        فارسی تایپ کن
        کی حوصله دره الان والا
        اپلم واسه عقده یاست
        کی میدونهه اولین گوشی لمسی جهان چی بود؟؟ اپل بود؟؟
        بعد میگن اپل تقلید نمیکنه

        4
        2
  10. خوب تمام چیزی که از آیفون جدید انتظار میرفت تبدیل به رویا شد!

    کاش حداقل اسمش را بجای آیفون 5 آیفون 4.5 میذاشتن …

    جا داره از نقد بی طرفانتون تشکر کنم … هرچند بی صبرانه منتظر آمدن این دستگاه جنجالی بودم اما الان فکر میکنم گوشی های اندرویدی در حال حاظر هم به صرفه تر هستند هم پرکارایی تر!

    و در مورد حرف آخرتون فکر نمیکنم آیپد با این رزولوشن و این میزان بزرگی صفحه حتی قابل استفاده باشه!

    3
    2
  11. اندروید دارانی =که میگن ایفون بده :

    ایفون بگیرید تا برای همیشه از شر گیم دیتا و عمل نکردن بازی ها راحت شید .(میدونید که یه بازی گرافیکی

    اندروید به این راحتی ها روی هر دستگاهیی کار نمیکنه )

    ایفون بگیرید تا 4 سال از ساپورت خیالتون راحت باشه ( نه مثل گالاکسی اس 1 که یک سال بعدش دیگه ساپورت نشد )

    ایفون رو بگیرید تا روان ترین سیستم عامل دونیا رو داشته باشید .

    ایفون بگیرید تا بهترین برنامه ها و جدید ترین بازی ها را زود تر از نخسه اندروید تجربه کنید.

    ایفون تنها مشکلش یکم گرونتر از گوشی های دیگست ولی در بازه طولانی به صرفه تر از گوشی های اندرویدی هست.

    1. بله! آیفون بگیرید البته اگه پول زیاد دارید و نمیدونید باید چکارش کنید!

      آیفون بگیرید چون بیش از حد انحصار طلب هست.

      آیفون بگیرید چون تو کنفرانس خودش میاد گوشی خودش را نازک ترین گوشی دنیا (بین گوشی‌های ضخیم‌تر از خودش) معرفی میکنه.

      آیفون بگیرید چون اگه بخواید براش اپلیکیشن شخصی بسازید، با هزار محدودیت روبرو هستید و کلی پول هم باید به خاطرش بدید.
      ———-

      در جواب این جمله‌ی آقای محمدی:

      اندروید روز به‌ روز پیشرفت می‌کند و قوی‌تر می‌شود اما باید قبول کرد به واسطه تعدد بسیار زیاد سخت‌افزارهای استفاده کننده از اندروید، توسعه‌دهندگان برنامه‌ها کمی با مشکل رو‌به‌رو هستند و هنوز نتوانسته‌اند آرشیوی به کیفیت برنامه‌های iOS برای Android به‌وجود آورند.

      اتفاقا اگه آندروید میخواست فقط روی یک گوشی سرمایه گذاری کنه، عمراً ios به پاش نمیرسید. هنرش اینه که این همه گوشی با برندهای مختلف دارن ازش استفاده میکنن.

      4
      2
      1. سامسونگ جرعت نداره بیاد تو امریکا حتی تبلیغ کنه
        میاد تو کشورای عقب مونده مثل ما گوشی های آشغالشو میفروشه.

        1
        4
        1. داداش نوکرتم . من نمیدونم چیه این دو تا شرکتو بررسی میکنن
          کلاس؟واقعا خنده داره که کسی 1 لحظه بیاد تو ذهنش که سامی این طرفا بچرخه
          قدرت ؟ اسمش روشه دیگه اپپپپپل . ادم درجا کپ میکنه
          قیافه ؟ (راجبش حرفی نمیزنم دیگه ضایس سامی کجای کاره)
          برنامه ؟ خودت راجبش فک کن
          چی؟
          سامسونگ خیلللللللییییی مناسبه ولی برای باز کردن چاه دسشویی
          ولی بازم رو که نیس
          سنگ پای قزوینه دوستان
          بعد از این مطلب بازم بنویسین سامسونگ خوبه
          اینم داستان مائه
          واقعیت ته خیاره دوستان سامسونگی
          حالا ببین چنتا لایک میخوره
          فعلا

          2
          17
      2. نوید 9ساله از تهران

        سامسونگ خوب است ولی اندروید توی گوشی سامسونگ کاربرد نداره و ایفون هم بدنیه نازکی نداره برای همان باید این دو باید همکاری کنن

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH