مقایسه بین پردازنده‌های موبایلی با استفاده از GeekBench

پس از مشکلات بسیار پردازنده اسنپدراگون 810 و گرمای بیش از حد آن، در صدد مقایسه بین این پردازنده با پردازنده اگزینوس سامسونگ، A8 اپل و پردازنده اتم اینتل برآمدیم. برای مقایسه بین این پردازنده‌ها سراغ بنچمارک معروف GeekBench رفتیم.

اسمارتفون‌هایی که در این بررسی مورد استفاده قرار گرفته‌اند به شرح زیر هستند:

اچ‌تی‌سی ام 9 با سری اول پردازنده اسنپدراگون 810، اپل آیفون 6 با پردازنده A8، گلکسی اس6 با پردازنده اگزینوس 7420، نوت 4 با پردازنده اگزینوس 5433 و مدل اسنپدراگون 805، ال‌جی جی4 با پردازنده اسنپدراگون 808 و سرانجام ایسوس زنفون 2 با پردازنده اتم اینتل Z3580.

همانطور که در جداول زیر مشاهده می‌کنید بدترین عملکرد مربوط به اسنپدراگون 810 است که بین بهترین و بدترین عملکردش شاهد اختلاف 65 درصدی است، این بدان معناست که اگر با این بنچمارک برای بار اول از اچ‌تی‌سی وان ام9 بنچمارک بگیرید و دما را با بار دهم یا پنجم مقایسه کنید شاهد افزایش چشمگیر آن هستید و به دنبال آن نتایج نیز ضعیف‌تر خواهد بود. هرچند که اچ‌تی‌سی با ارایه چند آپدیت‌ و کاهش نرخ کاری پردازنده‌ها این دما را پایین آورد ولی این اقدام باعث تاثیر منفی در نتایج بنچمارک‌ها گردید.

پردازنده A8 با تفاوت 10 درصدی بین نتایج بنچمارکش توانست مقام اول را در این بررسی از آن خود کند، این درحالیست که این پردازنده کمترین فرکانس کاری را در بین مدل‌های مورد بررسی داراست. پردازنده 14 نانومتری سامسونگ نیز عملکردی 42 درصدی را ارایه می‌کند و غافلگیری بزرگ در درون زنفون2 اتفاق می‌افتد که تنها 20 درصد کاهش عملکرد را داراست و این یک موفقیت برای اینتل محسوب می‌شود.

با همه این احوال اسنپدراگون 810 قادر است تا تمام بازی‌ها و برنامه‌های موجود را اجرا کند و در حال حاضر تنها مشکل افزایش دما در سری‌های اولیه وجود دارد. پردازنده اپل نیز همواره خود را به عنوان بهترین معرفی کرده است هرچند که بهتر است اپل از پردازنده بهتری برای نسل بعدی آیفون استفاده کند. پردازنده خانگی سامسونگ هم هرچند بهترین نیست ولی جایگزین بسیار مناسبی برای اسنپدراگون 810 است و هنوز جای پیشرفت زیادی دارد. در مورد اینتل هم تنها می‌توان به کم بودن تلفن‌های مبتنی بر این پردازنده اشاره کرد که با توجه به سابقه بالای اینتل در کامپیوترهای شخصی، انتظار می‌رود شاهد افزایش این پردازنده‌های قوی باشیم.

Snapdragon-vs-Exynos-vs-Apple-vs-Atom-chipset-throttling-tests

نمودار بالا مربوط به مقایسه بین بهترین و بدترین نتایج بنچمارک پردازنده هاست.

Snapdragon-vs-Exynos-vs-Apple-vs-Atom-chipset-throttling-tests (2)

تصویر بالا مربوط به مقایسه بین بهترین نتیجه با نتایج متوسط در حالت صفحه خاموش است.

Snapdragon-vs-Exynos-vs-Apple-vs-Atom-chipset-throttling-tests (1)

نمودار بالا مربوط به مقایسه بین بهترین نتیجه با نتایج متوسط در حالت صفحه روشن است.

1 در مورد “مقایسه بین پردازنده‌های موبایلی با استفاده از GeekBench”

  1. مشکل داغ شدن 810 قابل انکار نیست اما اینکه روی این مدل مانور دادن اصلا کار درستی نیست
    توی تستها کاملا مشخصه که اگزینوس هم دچار افت میشه در صورتی که دیدیم A8 و اینتل ( اتم ) چقدر خوب کار کردن !!
    امیدوارم روزی گوشی ها از پردازنده اینتل استفاده کنن که یک شرکت قدیمی ، و کارش تخصصی هست و در زمینه ی کامیپیوتر برامون اثبات شده هست !

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH