این همه از رقابت اپل و سامسونگ و مقایسه آنها و میزان سهم هر یک در سال قبل برایتان گفتیم، ظاهرا همه بیهوده بوده است، چرا که دیروز خبری منتشر شد مبنی بر این که اپل بخش اعظم سود بازار موبایل جهان را روانه جیب مبارک خود کردهاست. البته اپل با سخاوتمندی تمام اجازه میدهد ریزهخوارانی چون سامسونگ، الجی، سونی و … هم بر سر درصد ناچیز باقیمانده به جدال با هم بپردازند! با شنیدن این خبر یاد صحنههایی از حیات وحش افتادم؛ لحظاتی که شیر پس از سیر شدن، با ابهت و اقتدار تمام لاشه نیمخورده را رها میکند، و سایر رفقا از پرنده گرفته تا درنده با هم بر سر آن میریزند تا شکمی از عزا درآورند و گرسنه نمانند! حقیقتا که صحنه دلخراشی است. اما از فاز حیات وحش و راز بقا که خارج شویم بهتر است بپرسیم که دلیل این اختلاف عظیم چیست؟ اپل که در دنیای موبایل رتبه اول فروش را ندارد! این تاج افتخار بیمصرف متعلق به سامسونگ است. پس چگونه 92 درصد سود را از آن خود میکند؟ پاسخ اینجاست: حاشیه سود ظالمانه!
بله دوستان؛ گزارشهای زیادی از حاشیه سود بسیار زیاد اپل به گوشم رسیدهاست. این گزارشات حاکی از آن بود که حداقل 50 درصد و حداکثر 80 درصد قیمت یک آیفون، به صورت سود خالص به جیب اپل میرود. اگر حتی حداقل را هم در نظر بگیریم، مقداری بسیار زیاد است! طبق محاسبات کارشناسان، اپل در سهماهه “اول” امسال، 92 درصد سود بازار دنیای موبایل را از آن خود کرده، در حالی که این سهم در همین مدت در سال گذشته 65 درصد بود. این گونه که اوضاع پیش میرود، به گمانم سال آینده باید سایر شرکتها هرکدام مبلغی را هم به اپل بپردازند!
قسمت جالب ماجرا اینجاست که سامسونگ 15 درصد سود این بازار را در اختیار دارد. صبر کنید ببینم؛ این که شد 107 درصد، چطور ممکن است؟ پاسخ ساده است: برخی از شرکتها (همچون سونی و اچتیسی) ضررده بوده، و برخی دیگر ورشکست شدند. برای مثال اچتیسی گزارش داده که در 3ماهه دوم سال جاری، 256 میلیون دلار ضرر خالص داشته است. همچنین هفته گذشته مایکروسافت 7800 کارمند بخش نوکیا را اخراج کرد، پس ظاهرا تمامی 7.6 میلیارد دلاری که برای نوکیا پرداخته بود را ضرر محسوب خواهد کرد.
بپردازیم به اپل. گرچه اپل در مجموع کمتر از 20 درصد از کل تعداد اسمارت فونهای دنیا را تولید میکند، اما بهوسیله سود بسیار بالایی که برای هر آیفون از خریدار میگیرد، مقام اول سود را در دنیا به خود اختصاص دادهاست. به گفته Neil Mawston، یکی از مدیران اجرایی strategy analytics، بیش از 1000 کمپانی تولید کننده تلفن همراه در دنیا وجود دارند. برخی از آنها همانند شیائومی راضی به فروش دستگاههای اندرویدی خود با سودی فوقالعاده پایین هستند و از طریق برنامهها، لوازم جانبی و سایر موارد اضافی سود خود را تامین میکنند.
میانگین قیمت آیفونهای فروش رفته در سال گذشته 624 دلار بوده است. این مقدار را با میانگین 185 دلاری قیمت اسمارت فونهای اندرویدی مقایسه کنید. در سه ماهه مالی اخیر، اپل قیمت نهایی هر آیفون را برابر با 659 دلار ارایه داده و طبق آمار نسبت به سال قبل 43 درصد افزایش فروش را تجربه کرده است.
و اما در پایان ذکر یک مطلب را بسیار ضروری میدانم. به نظر شما هدف سایتهای فناوری از نوشتن چنین مقالهای چیست؟ پاسخ واضح است! هدفشان مقتدر نشان دادن اپل در برابر رقباست، آن هم درست در زمانی که همه چشم به راه پرچمداران اپل، سامسونگ و اچتیسی هستند. چنین اخباری میتواند آیفونهای اپل را در چشم کاربران محصولاتی جادویی نشان داده و بر تعداد طرفداران اپل و گوشیهایش بیفزاید.
یک سوال دیگر، چرا آمارهای اچتیسی مربوط به سهماهه دوم و آمارهای اپل و سامسونگ مربوط به سهماهه اول سال جاری میلادی است؟ پاسخ باز هم واضح است: زیرا در سهماهه اول، اوضاع اچتیسی قبل از ارایه One M9 بهتر از حالا بود، پس با ارایه آمارهای سهماهه دوم سعی بر خرد کردن اچتیسی در منظر کاربران شده است. از طرفی سامسونگ با ارایه گلکسی S6 در سهماهه دوم سال مقداری سود کسب کرده است. گرچه فروش گلکسی S6 برای سامسونگ راضی کننده نبوده، اما حداقل در مقایسه با 3 ماهه اول که هنوز گلکسی S6 وارد بازار نشده و گلکسی S5 پرچمدار سامسونگ بود، اوضاع مالی بهتری را رقم زده است. پس ارایه آمارهای مربوط به سهماهه اول هم به قصد تضعیف و تخریب سامسونگ در نگاه کاربران بوده است. انتشار اینگونه مقالات نشان از نفوذ بسیار زیاد اپل در سایتهای تکنولوژی دارد. سایتهایی که با گفتن بخشی از حقایق، و کتمان بخشی دیگر، سعی در بزرگنمایی موضوع مورد نظر خود و تغییر نظر کاربران دارند، و در عین حال خود را امانتدار نیز میدانند!
کسانی که دستشون به خرید آیفون نمیرسه مثل همین نویسنده محترم مجبور میشن این موضوع رو یه طوری توجیه کنن مثلا هر روز بگن آیفون بد بده خیلی بده.
آیفون خونخوار بزرگ – آیفون به درد کار تو ایران نمیخوره – آیفون ها بلوتوث ندارن.
ولی واقعیتش اینکه هر چقدر این افراد دیرتر بیان سمت آیفون خودشون ضرر بیشتری میکنن. اپل داره سودش رو میبره و کاربراش هم در نهایت لذت از گوشیشون استفاده میکنن و مدام سعی نمیکنن خریدشون رو یه طوری توجیه کنن که بله گوشی ما هم فلان امکانات رو داره و …
گوشی های اندرویدی اگر با یک سوم قیمت آیفون عرضه بشن مثل شیائومی یا هوواوی میشه گفت به صرفه هستن ولی پول بیشتر بابت این گوشی ها پول دور ریختنه چون هیچ فکری پشت تولید این گوشی ها نیست و یه جورایی یه بار مصرف هستن. یعنی بعد از یک سال اگر عوضش نکنی سرطان میشه. تو همون یک سال هم با اعصاب خوردی ازش باید استفاده کنی. چه گوشی های گرونش چه ارزون. در نهایت فقط یک جمله رو باید گفت که خلایق هر چه لایق. گوشی اندرویدی دقیقا یه درد ایرانی جماعت میخوره که بجای بررسی و تحقیق از روی حرفهای کوچه بازاری تصمیم گیری میکنن.
و علیکم السلام.
اینجا کوچه بازار نیست، یک سایت تخصصی است جناب.
اما در مورد مقاله: بهترین و منصفانهترین تحلیلهایی که میتوانستم بنویسم را به مطلب سایت فون آره نا اضافه کردم و این مقاله حاصل آن شد. بدون شک حتی سر سوزنی علایق فردی در آن دخالت ندارد. بنده هرجا ببینم که از برندی طرفداری بیجا میشود، یا به برندی دیگر کم لطفی میشود، اعتراض میکنم. چه اپل، چه سامسونگ، چه سونی یا اچتیسی یا الجی یا سایرین. چون واقعا همه آنها دوست داشتنی و قابل احترام هستند و دلیلی بر طرفداری از یکی و کوبیدن بیجای دیگری نمیبینم. در متن این مقاله هم از فون اره نا انتقاد شده و همینطور از سود چند صد درصدی و غیر منصفانه اپل. شما دوست دارید جنس 220 دلاری را به شما 800 دلار بفروشند، ما که دوست نداریم! چون برای پولمان زحمت کشیدهایم دوست عزیز.
از شما هم سپاسگزاریم.
دم اپل گرم! گوشی عالی تولید می کنه با اکوسیستم عالی و عامه پسند و بدون کند شدن با پشتیبانی عالی و همه اینها رو به مشتری می فروشه!! من که راضیم! در جواب بقیه میگن هزینه تولید محصه اپل کم هستش مثلا هزینه تولید آیفون ها کمه باید بگم که اون هزینه چیپ و نمایشگر و… تمام هزینه های گوشی نیستن! اپل مسلما هزینه اکوسیستم و سیستم عامل عالی خودش رو هم می گیره به همراه اون شما هزینه طراحی یکی از بی نقص ترین چیپ های پردازنده موبایل رو می پردازید! پس کاملا قیمتش عادلانه هستش ( هرچند دلال های گرامی تو ایران 300 تومن می کشن روش)
وب سایتتون عالیه … بقیه باید برن گوسفند بچرونن با خبرهای آبکی و کذب.
از شما دوست عزیز ممنونم. البته شاید بهتر باشه بدونید که نوشتن حقایق هم کمی گرون تموم میشه. خود من به خاطر نوشتن یک سری تحلیل در 2 پست اخیر مورد حمله شمار زیادی از دوستان قرار گرفتم، گرچه همیشه تلاش می کنم که تحلیلم درست و غیر مغرضانه باشه، اما خب چه میشه کرد 🙂
سامسونگ به نظرتون ریزه خواره؟؟
سامسونگ رو همنشین اچ تی سی و سونی و… کردید؟؟؟؟جالبه شرکتی که یکی از پرفروش ترین هاست با شرکتهایی که در حال ورشکستگی ان مقایسه بشه!
فکر نمیکنم اصلا سامسونگ رو بشناسید!
همین سامسونگ ریزه خوار داره پردازنده های ایفون و اپل واچ رو تولید میکنه! پس از سودی که اپل میبره چیز زیادی هم به سامسونگ میرسه! حالا اوضاع سامسونگ در حد اچ تی سی و سونی شد؟
متاسفام برای این مطلب…
برای ما مهم نیست کی با کی مقایسه میشه و کی در کنار کی قرار داره. یک مقاله خشک و خالی و 4 تا آمار سایت فون آرنا با کمک من و تحلیل من تبدیل به مطلبی قابل قبول شده.
سامسونگ بخاطر سهم کم بازار همنشین این کمپانیهاست و من کوچکترین اهمیتی به این موضوع نمیدم. ما به ساز کسی نمیرقصیم.چون بقیه ناراحت میشن.
حالا شما گوش کنید:
بیش از 90% آیفونهایی که اپل فروخته مدلهای 6 و 6plus هستند. پردازنده اونها هم ساخت TSMCهست نه سامسونگ
ضمنا قیمت تمام شده هر پردازنده 38 دلاره. که شرکت سازنده نهایتا تونستهباشه اون رو با 20 دلار تولید کرده و با 18دلار سود به اپل فروختهباشه. رقم خیلی زیادیه اما بسیار خب! قبول! ما گفتیم که اپل حداقل 50 و حداکثر 80% قیمت یک آیفون رو بصورت سود از جیب مشتری کسب میکنه. پس با توجه به قیمت 659 دلاری آیفون، میشه یک چیزی بین 329.5 تا 527.2 دلار سود. این رو با رقم شما که مقایسه کنیم نشون میده که سود اپل از هر آیفون بین 18.3 تا 29.28 برابر سود شرکت سازنده پردازندههاست! یعنی اگر اپل به خاطر فروش این همه آیفون 92% سود بازار رو در انحصار گرفته، پس TSMC، و نه سامسونگ!! هم رقمی بین 3.14 تا 5 درصد سود این بازار رو ازآن خودش کرده.خب! همچین مقدار هنگفتی هم نشد! تازه یه چیز دیگه! تمام مدلهای به فروش رفته که 6 و 6پلاس نبودن! تعداد زیادی آیفون5 و 5s و 5c هم بینشون بوده که سهم TSMC رو از این مقدار هم کمتر میکنه! ما هم فحش ندادیم به سامسونگ! تاکید کردیم که سامسونگ 15% بازار رو داشته. 15% هم کم نیست. شاید سال بعد با ساخت پردازندههای آیفون بتونه خودشو بالاتر هم بکشه
ضمنا نه ما و نه شما نباید سنگ هیچ برندی رو به سینه بزنیم. برای همه هم ثابت شده است که بنده کوچکترین فرقی بین کمپانیها نمیذارم.
ممنون
تو این دنیای کثیف هیچکی به بفکر کسه دیگه ای که حتی نمیشناسدش نیست
بقیه شرکتا حداقل تظاهر میکنن به فکر مشترین
ولی این اپل( که دیگه نمیشه کاریش کرد برند شده ) بصورت مستقیم میگه من بفکر مشتری نیستم با این قیمتای نجومیش
اپل واچ قیمت تموم شدش ( قطعات ، کارکنان و…) فقط هشتاد دلاره ولی تو بازار جهانی و خود امریکا داره بالای ۳۰۰ دلار به فروش میرسه
آقای ترکی قلم تندی دارید!!!
به هرحال در دنیای رقابت کسی برنده است که زرنگ تر باشد…
اپل خونخوار، متاسفم برای ادمایی که ایفون میخرن
نوش جونش بشه.قانون طبیعت همینه.