چرا رایانه‌ها هنوز هم فرمانروای بازار بازی‌های ویدیویی هستند؟!

شاید این روزها وقتی اسم بازی‌های ویدیویی را می‌شنویم ناخواسته به یاد کنسول‌های پرزرق‌وبرق مایکروسافت و سونی بیفتیم که این موضوع به خاطر سرمایه فراوانی است که این کمپانی‌ها برای تبلیغات خرج می‌کنند. اما شاید جالب باشد بدانید که در بازار پررونق بازی‌های ویدیویی، این رایانه‌ها هستند که فرمانروایی می‌کنند. پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال 2016 میلادی میزان فروش بازی برای رایانه‌های شخصی به ارزشی معادل 29 میلیارد دلار برسد و این در حالی است که کنسول‌های دیگر بازی درمجموع چیزی در حدود 28 میلیارد دلار خواهند فروخت.

در ادامه با ما باشید تا به بررسی دلایل علاقه‌مندی بیشتر بازیکن‌ها به اجرای بازی‌های‌شان بر روی کامپیوتر بپردازیم.

 

console-vs-pc [800x600]

در اوج، سقوط و دوباره صعود!

تا اواسط دهه 80 و 90 میلادی، رایانه‌های شخصی حکمران بلامنازع این صنعت بودند. تا آن زمان بیشتر عناوین پرطرفدار بازی‌ها فقط برای کامپیوتر موجود بودند و با امکان انجام بازی‌ها به‌صورت آنلاین و چندنفره تجربه‌ای واقعی‌تر از بازی‌های ویدیویی را در اختیار کاربر می‌گذاشتند.

Connecting-Retro-Games-Consoles-to-a-New-TV

اما پس از مدتی با ورود کنسول‌های جدید نینتندو، سگا، آتاری و بعدها کنسول‌های پیشرفته پلی‌استیشن و Xbox تا حد زیادی از محبوبیت رایانه‌ها برای اجرای بازی‌های ویدیویی کاسته شد. اجرای یک بازی بر روی این کنسول‌ها پیچیدگی نصب و اجرای آن روی رایانه‌ها را نداشت؛ کافی است دستگاه را روشن کرده بازی را درون آن قرار دهید و ساعت‌ها سرگرم شوید.

در سال‌های اخیر اما بار دیگر بازار به سمت رایانه‌های شخصی متمایل شده است که بیشتر راجع به دلایل آن صحبت خواهیم کرد.

ماوس و کیبورد!

nomnom

شکی نیست که بازی‌های تفنگی به‌خصوص نوع اول‌شخص آن جز پرطرفدارترین بازی‌های ویدیویی هستند. هر ساله با معرفی نسخه‌های جدیدی از سری بازی‌های Call Of Duty، Battlefield و Counter Strike موجی از هیجان در میان بازیکنان به راه می‌افتد و صف‌های طولانی خرید، خیابان‌ها را بند می‌آورد.

اما اگر نظر ما (و بسیاری از بازی ‌خورهای حرفه‌ای!) را بخواهید؛ بازی سبک شوتر فقط با ماوس و کیبورد می‌چسبد! به‌شخصه هیچ‌وقت نتوانستم برای هدف‌گیری و تیراندازی به دسته‌های بازی پلی‌استیشن و ایکس باکس عادت کنم.

البته در طرف دیگر میدان بازی‌های فوتبالی و ماشینی را داریم که بدون شک با دسته‌های بازی لذت دیگری دارند؛ اما اینجا یک مزیت دیگر رایانه‌ها به چشم می‌آید و آن امکان پشتیبانی از دسته‌های بازی است درحالی‌که ما کنسول بازی‌ را ندیدیم که امکان استفاده از ماوس و کیبورد در آن وجود داشته باشد.

انقلابی به نام استیم!

steam [800x600]

این روزها امکانات آنلاین بازی‌های رایانه‌ای پا به‌پای کنسول‌ها در حال پیشرفت هستند و در برخی موارد مانند بازی‌های شوتر که پیش‌تر نیز به آن اشاره کردیم، از کنسول‌ها جلوتر هستند. اما با باز شدن پای سیستم قدرتمندی به نام استیم به رایانه‌های شخصی، تمایل بازیکن‌ها برای استفاده از امکانات آنلاین و بازی‌های چندنفره آن بیشتر شد. اجرای بازی‌ها بر روی استیم ساده، روان و ارزان‌تر است. شما با پرداخت مبالغی به‌مراتب کم‌تر از بازی‌های کنسولی می‌توانید در استیم به اقیانوسی از بازی‌های ویدیویی دسترسی داشته باشید. استیم حالا توانسته آمار چند صد میلیونی کاربران فعال را به ثبت برساند و هرروز رکوردهای جدیدی از فروش بازی‌هایش منتشر می‌شود.

استیم زحمت خرید و نصب DVDهای بازی را از روی دوش کاربران برداشته است. عناوین اختصاصی معرفی‌ شده برای استیم نیز از دیگر عوامل محبوبیت این سیستم است.

اما همان‌طور که احتمالا در خبرها شنیده‌اید، شرکت استیم که مدت‌ها باعث برتری رایانه‌ها بر کنسول‌های بازی بود؛ حالا خودش خط تولید کنسول‌های اختصاصی‌ را به راه انداخته است که توانسته در این زمینه نیز موفقیت‌های بسیاری به دست آورد.

کاربرد گسترده‌تر رایانه‌ها

maxresdefault

از زمانی که تلفن‌ها توانستند علاوه بر تماس گرفتن و پیامک دادن، فایل‌های موزیک را نیز باکیفیت قابل قبولی اجرا کنند؛ فروش پخش‌کننده‌های MP3 به‌شدت کاهش یافت. این دقیقا همان دلیلی است که کاربران استفاده از رایانه‌ها را برای اجرای بازی به خرید یک کنسول جداگانه ترجیح می‌دهند. با یک کنسول بازی فقط می‌توان بازی کرد اما با یک لپ‌تاپ علاوه بر بازی کردن کارهای بسیار دیگری نیز می‌توان انجام داد.

دیگر خانه‌ای نیست که در آن حداقل یک لپ‌تاپ یا سیستم PC وجود نداشته باشد. مطمئنا استفاده از بازی‌های ویدیویی بر روی رایانه‌های شخصی تا حد زیادی اقتصادی‌تر از خرید یک کنسول بازی است. مطمئنا می‌توان بدون یک کنسول بازی زندگی کرد ولی بدون یک لپ‌تاپ زندگی معنایی ندارد!

بیشتر بازیکنان حرفه‌ای ترجیح می‌دهند به جای پرداخت هزینه سنگین برای خرید یک کنسول، همان پول را برای ارتقا سخت‌افزاری رایانه خود خرج کنند تا با استفاده از آن بتوانند به‌روزترین بازی‌ها را اجرا نمایند.

بازار گسترده در چین و هند!

halo4-xboxonline

و بازهم چین! چین و هند دو کشوری هستند که با داشتن جمعیت مصرف‌کننده بسیار بزرگ با طبقه اقتصادی متوسط پرجمعیت، در هر بازاری نقش تعیین‌کننده‌ای دارند. اگر بازار چین به یک تلفن هوشمند، خودرو و یا به‌طورکلی به یک برند روی خوش نشان دهد، آن نام تجاری به یکی از بزرگان صنعت خود تبدیل خواهد شد.

در حال حاضر در دو کشور چین و هند، استفاده از بازی‌های ویدیویی بر روی رایانه‌ها به‌مراتب معمول‌تر از بازی با کنسول‌های پلی‌استیشن و Xbox است. میلیون‌ها نسخه از بازی‌های ویدیویی که سالانه در این دو کشور به فروش می‌رسند؛ وزنه سنگینی برای رایانه‌ها در مقابل کنسول‌های بازی ایجاد کرده است.

ارتقا پذیری رایانه‌ها

Upgrade-Computer-RAM

کمپانی‌های بزرگ سازنده کنسول‌های بازی، هرچند سال یک‌بار نسل جدیدی از محصولات خود را معرفی می‌کنند که فرسنگ‌ها از نسل گذشته خود جلوتر هستند و به‌نوعی کاربران مجبور خواهند بود برای به‌روز ماندن در این بازار به‌سرعت در حال پیشرفت، یک بودجه سنگین برای خرید کنسول‌های جدید کنار بگذارند.

اما در مورد رایانه‌های شخصی خبری از “نسل” نیست. بازیکنان می‌توانند با خرید یک سیستم کامپیوتری و ارتقا آن تا سال‌های سال بدون نگرانی، آخرین نسخه گرافیکی‌ترین بازی‌ها را اجرا نمایند. شما اگر همین امروز یک سیستم نسبتا خوب کامپیوتری را خریداری نمایید مطمئنا تا سال‌ها نگرانی در مورد اجرای بازی‌های سنگین نخواهید داشت. چند سال بعد هم تنها کافی است تا بخش‌هایی از سخت‌افزار خود را ارتقا دهید که آن هم کار بسیار ساده‌ای است و مطمئنا به‌اندازه خرید یک کنسول جدید برای شما خرج نمی‌تراشد!

این‌ها تنها چند مورد از دلایل محبوبیت بیشتر رایانه‌ها نسبت به کنسول‌های بازی در میان کاربران بود. شما کدام‌یک را برای بازی کردن ترجیح می‌دهید؟

5 در مورد “چرا رایانه‌ها هنوز هم فرمانروای بازار بازی‌های ویدیویی هستند؟!”

  1. دوستان اگه کنسول بهتر بود اینهمه آمار استفاده از pc بالا نبود.با pc خیلی کارا میتونی بکنی که با کنسول نمیشه.شما از کجا رقم 4میلیونو اوردی برای سیستم مدیوم؟همین حالاشم با 4 تومن میشه بهترین سیستم خونگیو بست.این مبلغ شاید برای لپ تاپ کم باشه اما برای pc عالیه.تازه گرافیکی که pc ارائه میده فرقش با کنسول زمین تا آسمونه.شما دوس داری کنسول داشته باشی از pc بد میگی اما الان بازیهای گرافیک بالا معیار گرافیکیشونو با pc میسنجن نه با کنسول.

  2. هزینه ی خرید یه کنسول به مراتب از پی سی کمتره.شما تو سایت های مختلف سرک بکشید و جمع بزنید قطعاتی که برای یه سیستم پی سی نیاز هست اگه بخوای رو تنظیمات مدیوم فقط بزاری حداقل باید 4 میلیون پیاده شی و اگه بخوای رو ماکزیمم اجرا کنی حداقل 7 میلیون نیازه
    ولی قشنگ1.700 میدی یدونه کنسول پی اس ۴ میخری تلوزیونم که همه خونه دارن و اگه تلوزیونشون مناسب نیست یا کیفیت نداره یه مانیتور بگیرن 700 درد و دوا میکنه

  3. بنده 4 خط از این مقاله رو خوندم همش اشتباه .
    کنسول ها تجربه بهتری در مبارزه ای هم دارند .
    عجیب اینه که اطلاعات نویسنده در حدی نیست که بدونه کیبورد رو هم x1 و ps4 پشتیبانی میکنند و قراره موس هم به x1 اضافه شه . از طرف دیگه با انحصاری های x1 و ps4 مواجه میشیم که ارزوشون به دل pc بازها میمونه مثل tlou و halo و god of war و خیلیییی چیزای دیگه .
    و از یه طرف دیگه با قیمت روبرو میشیم که 100 درصد در ps4 و x1 قیمت کنسول پایینتره خیلی اگه بخوای همون سیستم رو pc ببندی . و تو کنسول ها نسل هشت هم ادم میره بازی اورجینال میخره از سازنده حمایت میکنه . نه بره کرکی بخره . تو اون عکس مقایسه هم دارید با نسل هفت مقایسه میکنید مثل اینکه الان تسل هست هستیم . و از طرف دیگه دیرتر عرضه شدن بازیها و ناقصتر بودنشون تسبت به نسل 8 چون سازنده ها به نسل هشت بیشتر اهمیت میدن

    1
    1
    1. محسن محسنی

      دوست عزیز هم موس و هم کیبورد به گوشی هم وصل میشن؟اما شما واقعا ازشون روی گوشی استفاده میکنین؟
      بازی های اختصاصی روی کنسول ها فکر نمیکنم یه برتری برای کنسول به حساب بیاد که اگر هم بیاد خوب پی سی هم عناوین اختصاصی خودش رو داره مثل Asylum یا Survarium! علاوه براینکه همه این بازی هایی رو که گفتین با روش هایی میشه رو پی سی اجرا کرد!
      شما یه دور توی استیم هم بزنین لطفا و قیمت بازی ها رو با نمونه اورجینال کنسولی مقایسه کنین
      در ضمن این مقاله اصلا در مورد مقایسه کنسول و پی سی نبود و فقط دلایلی رو گفتیم که احتمالا باعث شده پی سی هنوز محبوب تر باشه وگرنه کنسول ها به 1001 دلیل میتونن از پی سی بهتر باشن
      در کل مرسی از این که همون 4 خط رو خوندین 🙂

  4. یکی دیگه از دلایل برتری کامپیوتر به کنسولهای بازی گرافیک بالای کامپیوتر است که کنسولها هیچ وقت نمی تونن به گرافیک کامپیوتر برسند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH