اگر گفتید ابتدای هر مقاله چه میگویند؟ مقدمه! اما من خیلی بیمقدمه میخواهم بروم سراغ مطلب جنجالی خودمان که همان مقایسه سه تبلت قدرتمند حال حاضر دنیاست که به شخصه فکر نمیکنم تا به حال در کنار یکدیگر مقایسه شده باشند. اگر شما هم مانند من به دنیای تبلتها علاقه دارید، حتما این مقاله را تا به انتها دنبال کنید که مقایسه هیجان انگیزی را برایتان ترتیب دادهایم.
بازیگرها که هستند؟
برای این مقایسه کلی گشتیم تا سه دستگاه متناسب پیدا کردیم، متناسب به این معنا که از لحاظ قدرت، ظاهر و ادعا تقریبا در یک سطح قرار داشتند و هنگامیکه برای وزن کشی بر روی باسکول آیتی رسان قرار گرفتند، داوران آنها را برای رقابت در یک وزن گذاشتند. البته تبلتی چون نکسوس ۷ گوگل هم خودش را میخواست به این مسابقه برساند اما به دلیل ریز بودن جثه و قدرت کمترش، تصمیم گرفتیم تا از این کارزار کنارش بگذاریم و به سراغ سه قهرمان دیگر خودمان برویم. فقط در این بین جای تبلت جدید سونی خالی ماند که با ورودش میتوانست گرمای مسابقه را دو چندان کند، اما هرچه منتظر ماندیم ویزایش نرسید و مجبور شدیم با سه غول دیگر دنیای تبلتها این کارزار را شروع کنیم، پس این شما و سه تبلت چهار هستهای سامسونگ گلکسی نوت 10.1، ایسوس ترنسفورمر اینفینیتی و هواوی مدیا پد 10!
کمی مبارزان را بیشتر بشناسید
در ابتدا از مبارزان دعوت کردیم تا بر روی صندلی داغ ما بنشینند تا از نزدیک با آنها بیشتر آشنا شویم.
تبلت نخست: Samsung Galaxy Note 10.1
ظاهرا سامسونگ خیلی از گوشی گلکسی نوت خود رضایت داشته که حال تلاش کرده تا یک تبلت 10.1 اینچی را با این نام عرضه کند. نوت10.1 تنها مبارز ما بود که نمایشگر اچدی داشت اما تجهیز به قلمی با نام S-Pen و امکانات رنگارنگ نرمافزاری که سامسونگ با توجه به تجربه ارزشمندش در بازار تلفن همراه و به خصوص اندروید در دل آن گنجانده، سبب شده تا این مدل چهار هستهای یکی از بهترینهای بازار باشد.
تبلت دوم: Asus Transformer Infinity 700
امکانات و تواناییهای این تبلت همچون اسمش طول و دراز است! اگر مجله الکترونیکی آیتی رسان را مطالعه کرده باشید، یک بررسی کامل از این محصول جدید و توانای ایسوس برای شما در آن آوردهایم. ظاهرا ایسوس پس از شاهکاری که به همراه گوگل و تحت عنوان نکسوس ۷ تولید کرد، به قدری به خود اطمینان دارد که تمرکز زیادی بر تولید تبلتها گذاشته و چندی پیش با معرفی پد فون ۲ به خوبی این موضوع را اثبات کرد. اینفینیتی با تجهیز به یک نمایشگر فول اچدی، پردازنده قدرتمند ۴ هستهای و بدنه مستحکم فلزی، از مدلهایی است که نمیتوان به سادگی از کنارش عبور کرد.
تبلت سوم: Huawei MediaPad 10 FHD
شاید برخی با خود بگویند تبلت هواوی در این میان چکار میکند؟ اما اگر کمی با مشخصات این دستگاه آشنا شوید، به احتمال زیاد سوال خود را پس خواهید گرفت! نام هواوی شاید بیشتر از آنکه در دنیای تلفن همراه و تبلت شناخته شده باشد، در صنعت مخابراتی مطرح است اما ظاهرا هواوی به دنبال تکرار موفقیتهای خود در بازار موبایل و تبلت نیز است. MediaPad 10 با امکانات بالای خود، نشان خواهد داد که این برند مطرح چینی تا چه حد در مواجهه با رقبای قدرتمند خود موفق خواهد بود.
قوانین مبارزه
داورهای ما برای آنکه این نبرد به صورت پایاپای و استفاده از حداکثر توانایی مبارزان برگزار شود، ده مرحله گوناگون را انتخاب کردند و برای هر بخش ۱۰ امتیاز نیز در نظر گرفتند تا ببینیم کدام مبارز امتیاز بالاتری را کسب خواهد کرد. از آنجایی هم که ما با تبلتها بسیار صمیمی هستیم، آنها را با نامهای سامسونگ، ایسوس و هواوی صدا میکنیم! پس با آیتی رسان و ۱۰ مرحله مبارزه جذاب و نفسگیر همراه باشید.
راند اول: طراحی
باید قبول کرد که تبلتها در ظاهر کلی خودشان، شباهت بیشتری در مقایسه با گوشیهای موبایل به یکدیگر دارند و همین امر کمی قضاوت را دشوار میکند. به همین خاطر و برای آنکه بشود قضاوت درستی در بین ظاهر تبلتها داشت، به هر سه مدل گفتم که بهترین تیپ خودشان را بزنند و سپس همگی را در دست گرفتم و به سراغ چند نفر با شرایط سنی، جنسی و سلیقهای متفاوت آمدم و از آنها خواستم تنها به ظاهر تبلت امتیاز بدهند. یعنی به امکانات، وزن، جنس بدنه و… کاری نداشته باشند و فقط بگویند از نظر ظاهر و طراحی کدام را میپسندند. در این بین رقابت بیشتر بین ایسوس و سامسونگ در جریان بود و کسی چندان روی خوشی به ظاهر ساده هواوی نشان نمیداد، اما یک نفر که خودش تبلت هم داشت، به جایگیری مناسب کلیدها در هواوی اشاره کرد که از دو تبلت دیگر بهتر است (به دلیل قرار گیری در سمت چپ)، خلاصه پس از کلی پرس و جو به این نتیجه رسیدیم که سامسونگ به خاطر طراحی گرد و خوش دست و بدنهای که از دست لیز نمیخورد، حایز امتیاز ۹ میشود. ایسوس به دلیل باریکی، حاشیه دور نمایشگر پهن و سادگی همراه با شیکی نیز به عدد ۹ میرسد و هواوی با عدد ۷ در انتهای صف میایستد! البته این تنها مرحله نخست مبارزه ما است، پس سفت بنشینید که بخشهای مهم بعدی در راه هستند!
جمع امتیازات در پایان راند اول
ایسوس: 9
سامسونگ: 9
هواوی: 7
راند دوم: جنس و وزن بدنه
از آنجایی که ابعاد تبلتها بسیار نزدیک به هم هستند، به سراغ وزن آنها رفتیم، زیرا مسئله وزن در این محصولات بسیار مهم است و به خصوص در استفادههای طولانی مدت، وزن کمتر برتری خودش را نشان میدهد. تبلت سامسونگ با ۶۰۰ گرم، لقب سنگین وزنترین را به خود گرفت و جالب اینجاست که در بدنه آن بیشترین استفاده از پلاستیک (در مقایسه با رقبا صورت گرفته)، پس از سامسونگ ایسوس با اختلاف تنها ۲ گرمی میایستد. اما اگر توجه کوتاهی به بدنه فلزی با آلومینیوم پرداخت شده و بسیار شکیل آن داشته باشید، همین وزن را هم بسیار رژیمی خواهید دانست. لقب مگس وزن را هم تبلت هواوی با عدد ۵۸۰ گرم از آن خود ساخت. سطح پشتی مدیا پد هم از آلومینیوم یک دست و شکیلی ساخته شده که علیرغم سادگی نمیتوان ایراد خاصی بر آن گرفت. پس با این حساب، داوران ما به محصول هواوی عدد ۹، ایسوس ۹ و سامسونگ ۷ را اعطا کردند.
جمع امتیازات در پایان راند دوم
ایسوس: 18
سامسونگ: 16
هواوی: 16
راند سوم: نمایشگر
خوشبختانه ابعاد همه نمایشگرها ۱۰ اینچی است و مشکل خاصی در مقایسه آنها نداریم. البته مدلهای ایسوس و سامسونگ 0.1 اینچ بزرگتر هستند که در عمل چندان مشخص نیست. فناوریهای ساخت اما کمی تفاوت دارند. برای سامسونگ از فناوری PLS TFT، در هواوی از IPS LCD و در ایسوس از +Super IPS استفاده شده است. اما موردی که کمی اوضاع را برای سامسونگ سختتر میکند، استفاده از وضوح تصویر Full HD در دو محصول دیگر است. حال برای آنکه نخواهیم از روی تئوری قضاوت کنیم، بر روی هر سه مبارز تصاویر یکسانی ریختیم، سپس نور آنها را در بالاترین حد قرار داده و از مهمان ویژهای به نام Canon 550D دعوت کردیم که از چهره خندان آنها مشغول عکاسی شود تا بلکه در کنار یکدیگر، داوران بتوانند قضاوت بهتری انجام دهند.
۴ تصویر را بر روی تبلتها ریختیم و از روبهرو و زاویه کناری عکاسی کردیم، در حالت رو به رو کیفیت عکسها، رنگها و حتی جزئیات بسیار شبیه به یکدیگر بودند و واقعا نمیشد یکی را برتر از سایرین دانست، اما در زاویه کنار چطور؟ در اینجا یکی از تبلتها کاملا برتر عمل کرد و دو مبارز دیگر دچار رنگ پریدگی شدند (احتمالا از ترس!). حالا حدس بزنید کدام تبلت از همه بهتر عمل کرده بود؟ ایسوس؟ سامسونگ؟ خیر! تبلت هواوی که در همان ابتدا گفتیم آن را دست کم نگیرید بهترین عملکرد را داشت. در تصاویر زیر درستی این ادعا مشهود است. ایسوس در بالا، هواوی در وسط و سامسونگ در پایین قرار دارند.
البته بایستی در کل کیفیت تصاویر هر سه مدل را بسیار خوب توصیف کرد اما برای زاویه دید بهتر، ما نمره هواوی را ۱۰ دادیم و به ایسوس نمره ۹ (به خاطر نمایشگر فول اچدی) و به سامسونگ ۸ اعطا شد.
جمع امتیازات در پایان راند سوم
ایسوس: 27
سامسونگ: 24
هواوی: 26
راند چهارم: اثر انگشت!
شاید با خود بگویید عجب راند مسخرهای! آخر اثر انگشت هم شد محلی برای مبارزه؟ اما در پاسخ میگوییم اتفاقا یکی از نکات مهم در استفاده تبلتها همین مورد است، جایی که اثر لک و کثیفی انگشتان شما سبب میشود تا همیشه دستمال به دست، مشغول تمیز کردن نمایشگر بزرگ خود باشید.
برای مبارزه برابر، در ابتدا نمایشگر همه سه تبلت را کاملا تمیز کردیم و در سه مرحله با انشگتان خود برای آنها یادگاری گذاشتیم. با نگاه کردن به نمایشگرها، سامسونگ در همان لحظه نخست حذف شد! استعداد بسیار بالا در جذب اثر انگشت، آن هم نه فقط بر روی نمایشگر بلکه حتی بر روی بدنه (به دلیل پلاستیکی بودن) نشان داد که دستمال صاحبان سامسونگ همیشه باید در جیبشان باشد! رقابت بین هواوی و ایسوس در این بین بسیار تنگاتنگ بود، اما سرانجام داوران رای به برتری ایسوس اما با اختلاف بسیار کم دادند. ایسوس با بهرهگیری از فناوری Olephobic Coating به خوبی در مقابل لک و کثیفی مقاومت میکند، اگرچه عملکرد هواوی هم در این زمینه خوب است.
سرانجام در این بخش ایسوس امتیاز ۱۰، هواوی ۹ و سامسونگ ۷ را دریافت کردند.
جمع امتیازات در پایان راند چهارم
ایسوس: 37
سامسونگ: 31
هواوی: 35
راند پنجم: مالتی مدیا
به طور حتم بسیاری علاقه دارند تا بر روی تبلت خودشان به تماشای فیلم و کلیپ بنشینند و چه چیزی بهتر از یک نمایشگر فول اچدی با اسپیکرهای توانمند؟ حال منظور ما کدام مدل بود؟ اجازه دهید در عمل و رینگ مبارزه بدانیم کدام یک! در این مرحله یک کلیپ نزدیک به چهار دقیقهای با کیفیت 1080p را انتخاب کردیم و بر روی هر سه مبارز ریختیم و در یک حرکت انتحاری نور نمایشگر و صدای اسپیکر را نیز تا انتها افزایش دادیم. در چندین مرحله از بررسی، شامل مشاهده تکی تبلتها و همچنین مقایسه گروهی آنها، داوران به نتایجی دست یافتند. هر سه مبارز کیفیت پخش بسیار خوب و روانی دارند و از نظر کیفیت پخش رنگها تفاوت آن چنانی ندارند (با اینکه مدل سامسونگ HD هم بود). اما در پخش صدا تفاوتها آشکار است. دو اسپیکر هواوی در پشت تعبیه شده، برای سامسونگ در جلو و تک بلندگوی ایسوس نیز در عقب قرار دارد. در این بین ایسوس نسبت به دو مدل دیگر صدای ضعیفتری داشت، به نحوی که حتی در آخرین حد صدا، گاهی احساس میکردید که همچنان به ولوم بیشتری نیاز دارید، اما دریغ از صدا! هواوی و سامسونگ اسپیکرهای توانایی داشتند و نکته جالب تعبیه اسپیکرهای هواوی در پشت است که علیرغم این موضوع همچنان کیفیت و بلندی آن قابل تقدیر است. تقریبا میتوان در حالت برابر، بلندگوهای هواوی را کمی برتر دانست، اگرچه به شخصه محل تعبیه بلندگوهای سامسونگ را بیشتر میپسندم زیرا برای استفاده تک نفره مناسبتر است. در پایان این مرحله امتیازات این چنین تقسیم شدند: هواوی ۱۰ امتیاز، سامسونگ ۹ امتیاز و ایسوس ۷ امتیاز.
جمع امتیازات در پایان راند پنجم
ایسوس: ۴۴
سامسونگ: ۴۰
هواوی: ۴۵
راند ششم: اینترفیس
قبول دارید که تا اینجای کار، هواوی نقش شگفتی آفرین را داشته است؟ مدلی که در پایان پنج راند مبارزه ما در مقام نخست و بالاتر از دو رقیب قدر و مطرح خویش ایستاده اما در ادامه، مبارزه چگونه پیش خواهد رفت؟
هر سه تبلت از اندروید بستنی حصیری استفاده میکنند و بدین خاطر کار داوران در مقایسه اینترفیس (رابط کاربری) آنها سادهتر بود. در اینجا قصد نداریم که رابط هر مدل را به تفصیل شرح دهیم، زیرا هم وقت گیر است و هم ما حوصله نداریم! (چه رک!) اما با چند ساعتی که با هر مبارز سر و کله زدیم، به وضوح دیدیم که سامسونگ در این بخش یک سر و گردن بالاتر از سایر رقبا میایستد، در واقع پوسته تاچ ویز به قدری امکانات و سهولت را به صورت پیش فرض در اختیار کاربر قرار میدهد، که به جز دیده تحسین هیچ کار دیگری را نمیتوان انجام داد. هواوی اما بر خلاف نوبتهای قبلی، کمی ما را سورپرایز (فعل معکوس!) نمود! به خصوص اینکه هر چی گشتیم خبری از کلید وارد شدن به صفحه اپلیکیشنها نیافتیم! باور میکنید؟! ظاهرا مجبورید که تمام برنامههای خود را در صفحات اصلی بریزید، جایی که دستگاه اجازه داشتن بیشتر از ۶ صفحه را هم به شما نمیدهد. خب شاید بگویید ما میخواهیم بیشتر از ۶ صفحه برنامه داشته باشیم (که البته با توجه به جایگیری تعداد زیاد آیکون در هر صفحه خیلی کم پیش میآید) و حال چکار کنیم؟ ما هم شانههای خود را بالا میاندازیم و میگوییم از خود هواوی بپرسید! ایسوس هم در این مرحله بینابین قرار دارد، نه زیبایی و کاربر پسندی سامسونگ و نه عملکرد عجیب و غریب هواوی!
پس رای داوران اینگونه صادر شد: سامسونگ ۱۰، ایسوس ۸ و هواوی ۶
جمع امتیازات در پایان راند ششم
ایسوس: 52
سامسونگ: 5۰
هواوی: 51
راند هفتم: سخت افزار
مسابقه به مراحل نفس گیری رسیده و هر سه مبارز شانه به شانه یکدیگر و با اختلاف اندک به پیش میآیند و حال به بخشی میرسیم که بسیاری منتظرش بودند یعنی مقایسه سختافزاری. البته اگر از روی کاغذ بخواهیم قضاوت کنیم، بایستی عملکرد ایسوس بهتر باشد اما این بدان معنا نیست که در عمل نیز اینگونه باشد. ایسوس از چیپست تگرا ۳ با فرکانس کاری 1.6 گیگاهرتزی برای هر هسته استفاده میکند. سامسونگ هم از Exynos 4412 با فرکانس 1.4 گیگاهرتز بهره میگیرد. در مورد هواوی روایات بسیار بود و هر سایتی برای خودش یک مشخصاتی را درج کرده بود! به همین خاطر وارد سایت اصلی خود هواوی شدیم و اطلاعات دقیق را از آنجا به دست آوردیم و متوجه شدیم این تبلت از چهار هسته Cortex A9 با حداکثر فرکانس 1.4 گیگاهرتز بهره میبرد. البته بر خلاف برتری فرکانس ایسوس، در حافظه جانبی سامسونگ و هواوی با ۲ گیگابایت در مقابل ۱ گیگابایت ایسوس، برتری محسوسی دارند.
اجازه بدهید وارد آزمونهای طاقت فرسای خود شویم تا ببینیم کدام مبارز عملکرد بهتری دارد.
اول از همه بنچمارک پی برای محاسبه عدد پی را برگزیدیم که عدد کمتر نشان از برتر بودن دارد. نمودار زیر به خوبی نشان میدهد کدام مبارز بهترین عملکرد را دارد.
پس از این مرحله به آزمون دوست داشتنی quadrant professional میرسیم که در چهار مرحله مختلف مبارزان را به چالش میکشد. نمودارها به خوبی گویای این عملکرد هستند که البته در اینجا عدد بیشتر نشان از قدرت بالاتر دارد.
آزمون سوم را با برنامه اسمارت بنچ آغاز کردیم که عملکرد واحد گرافیکی و پردازنده را با یکدیگر میسنجد.
آخرین مرحله نبرد را به برنامه AnTuTu اختصاص دادیم که با انجام یک سری آزمونهای مختلف بر روی تمام قسمتهای تبلت، امتیازی را اعطا میکند.
اگر به نتایج مبارزات نگاهی بیاندازید، متوجه میشوید که نمیتوان دستگاهی را به طور مطلق برتر قلمداد کرد، در برخی جاها همچون بنچمارک پی و AnTuTu ایسوس اول است، در قسمتی چون ورودی-خروجی سامسونگ مقام نخست را کسب میکند و در عنوانی چون حافظه هواوی در رتبه برتر میایستد. اما با توجه به جمیع جهات و امتیازات به دست آمده، داوران ما رتبه نخست را به ایسوس دادند که امتیاز ۱۰ است، پس از آن هم سامسونگ با ۹ و هواوی با ۸ امتیاز قرار گرفتند.
جمع امتیازات در پایان راند هفتم
ایسوس: 62
سامسونگ: 59
هواوی: 59
راند هشتم: دوربین
اگر به عدد مگاپیکسل دوربین مبارزان بخواهیم توجه کنیم، هواوی و ایسوس از عدد ۸ و سامسونگ از ۵ مگاپیکسل استفاده میکنند. پس حداقل در ارقام سامسونگ عقبتر از دو رقیب دیگرش است. البته برای آنکه هیچ حرف و حدیثی نباشد، تبلتها را بغل کردیم و رفتیم در چندین حالت مختلف با آنها مشغول عکاسی شدیم تا ببینیم که در میدان عمل چه میکنند.
در تصویر نخست به سراغ امتحان نحوه فوکوس و نشان دادن طبیعی رنگ رفتیم. هر سه مبارز برای فوکوس عملکرد مناسبی دارند، اما در نشان دادن رنگ چطور؟ میتوان گفت عکسی که ایسوس گرفته دارای رنگهای گرمتری بوده و زیباتر به نظر میرسد اما اشباع زیاد رنگ سبب شده تا از حقیقت فاصله بگیرد، در مقابل هواوی تصویری که ارایه داده، بسیار به حقیقت نزدیک است و میتوان گفت هر آن چیزی که بوده را نشان داده است. سامسونگ هم یک سفیدی بیش از حد در تصویرش دیده میشود، اما این سفیدی به میزانی نیست که آن را آزار دهنده بدانیم.
در امتحان دوم تصمیم گرفتیم تا میزان بالانس نوری را بسنجیم، به همین خاطر عکس را با پس زمینه روشن گرفتیم. بهترین تعادل را در این بین ایسوس برقرار کرده و سامسونگ علیرغم توازن خوب، کمی نویز در عکس گرفته شده آن به چشم میخورد اما هواوی بر خلاف بخش قبلی چندان موفق عمل نکرده است و نتوانسته توازن مناسبی میان روشنایی زیاد پشت و آبجکتهای جلویی برقرار کند و همین امر سبب روشنی بیش از اندازه در پشت و پر رنگ شدن آبجکتها شده است.
در تصویر سوم یک منظره کاملا عادی در روشنایی روز را انتخاب کردیم، جایی که آسمان نیز دیده میشد و برگهای درخت در سایه قرار میگرفت. ایسوس همچنان اصرار بر اشباعی رنگها دارد، سامسونگ با آنکه کیفیت خوبی در نشان دادن تصاویر دارد، اما همان پرده سفید بر روی تصاویر را به میزان کمی کشیده و هواوی رنگها را به خوبی نشان میدهد، اگرچه کمی در تفکیک میان روشنایی و تیرگی اغراق دارد!
در تصویر آخر، تمام لامپها را در هنگام شب خاموش کردیم و در دل تاریکی به سراغ عکاسی رفتیم تا ببینیم که تک فلاش LED چکار میکند. در این بخش میتوان تبلت هواوی را با اقتدار برنده اعلام کرد! تصویر حتی بهتر از آن چیزی بود که انتظارش را داشتیم، فوکوس عالی و پر سرعت، نویز پایین و روشنایی یکنواخت، نشان داد که هواوی حرفهای زیادی در تاریکی دارد! ایسوس با آنکه کیفیت رنگ مناسبی داشت، اما از عدم تشخیص در فوکوس مناسب رنج میبرد و در کنارههای تصویر نیز نویز زیاد از حدی مشاهده میشد. برای سامسونگ شرایط کمی عجیب بود، با آنکه عملکرد فوکوس و کیفیت رنگ مناسب بود اما یک هاله مشکی دور تمام عکسها به وجود میآمد که ناشی از اختلاف زمانی نادرست (البته بسیار کم) در هنگام بسته شدن شاتر و روشن شدن فلاش است.
در پایان این مرحله نمیتوان گفت که مبارزان بدون نقص عمل کردند اما داوران رای به امتیاز ۹ برای هواوی، ۸ به ایسوس و ۷ برای سامسونگ دادند.
جمع امتیازات در پایان راند هشتم
ایسوس: 70
سامسونگ: 66
هواوی: 68
راند نهم: باتری
بیتردید باتری یکی از بخشهای بسیار مهم در تبلتها است که میزان زنده ماندن آنها را در مبارزات طاقت فرسا معین میکند. به همین خاطر داوران تصمیم گرفتند این قسمت را جدی بگیرند و به نرمافزارها و حدس و گمان اکتفا نکنند. برای تبلت ایسوس که عدد مشخصی در اینترنت پیدا نکردیم، اما سامسونگ از یک باتری ۷۰۰۰ میلیآمپری و هواوی از یک نمونه ۶۶۰۰ میلیآمپری استفاده میکند.
برای آنکه شرایط برای این مبارزه نفسگیر یکسان باشد، تبلتها را تا خرخره شارژ کردیم! سپس نور نمایشگر را تا انتها افزایش داده و تنظیم کردیم که هیچگاه نمایشگر آنها خاموش نشود. سپس برای آنکه به مبارزان خیلی هم خوش نگذرد! ابتدا ده دقیقه کلیپ فول اچدی با بیشترین حجم صدا را به صورت همزمان پخش کردیم (سر درد گرفتم!) و در ادامه چندین برنامه گرافیکی را نیز در شرایط برابر بر روی آنها اجرا نمودیم. تمام این مراحل در طی یک ساعت صورت پذیرفت و سپس به سراغ مبارزان رفتیم تا ببینیم چقدر از نفس آنها در این شرایط سخت باقی مانده است.
نتایج بسیار نزدیک به هم بود، سامسونگ ۸۵، ایسوس ۸۶ و هواوی ۸۷ درصد از توانشان باقی مانده بود و این یعنی تبلت هواوی با اختلاف کمی در صدر ایستاد. به همین خاطر نمره ۱۰ به آن تعلق گرفت. ایسوس با ۹ و سامسونگ با ۸ امتیاز در رتبههای بعدی ایستادند، اگرچه بایستی اذعان کرد که فاصله بسیار کم است.
جمع امتیازات در پایان راند نهم
ایسوس: 79
سامسونگ: 74
هواوی: 78
راند دهم: امکانات
اگر بخواهیم امکانات ارتباطی را برای این بخش ملاک قرار دهیم، به نقطه روشنی نخواهیم رسید زیرا همگی از امکانات بسیار کاملی بهره میبرند، برای همین کمی بیشتر دقیق شدیم. هواوی و ایسوس از بلوتوث نسخه ۳ استفاده میکردند در صورتیکه سامسونگ مجهز به نسخه چهارم بود. ظرفیت حافظه برای ایسوس دو مدل ۳۲ و ۶۴ گیگابایتی، در سامسونگ ۱۶، ۳۲ و ۶۴ گیگابایتی و در هواوی ۸، ۱۶ و ۳۲ گیگابایتی بود. هر سه مدل نیز از کارت حافظه تا ۳۲ گیگابایت پشتیبانی میکردند. در تبلتهایی که ما داشتیم، هواوی و ایسوس با صفحه کلیدهای فلزی و بسیار زیبایی همراه بودند و از آنجاییکه سامسونگ تنهایی به مبارزه آمده بود، نتوانستیم که داکها را به مقایسه بگذاریم، فقط به منظور خالی نبودن عریضه، یک عکس یادگاری با آنها انداختیم! البته به دلیل آنکه سامسونگ مجردی به این مبارزه آمده بود، در این عکس شرکتش ندادیم!
تقریبا امکانات دیگر سه تبلت شباهت بسیاری به هم دارند اما در این بین، برگ برنده اصلی را سامسونگ و در دقایق پایانی رو کرد! قلم S Pen چیزی است که در دو مبارز دیگر دیده نمیشود و به واسطه امکانات خوبی که بر روی آن تعبیه شده و در دل تبلت جای گرفته، سامسونگ را یک پله بالاتر از دو مبارز دیگر نشاند. هر سه مبارز قابلیت استفاده از سیمکارت را نیز دارند که در نمونههای مورد بررسی، تبلت سامسونگ و هواوی چنین امکانی را داشتند اما ایسوس نمونه وایفای بود.
با احتساب این شرایط، داوران نمره ۱۰ را برای سامسونگ در نظر گرفتند و به دو مبارز دیگر نمره ۸ دادند.
جمع امتیازات در پایان راند دهم
ایسوس: 87
سامسونگ: 84
هواوی: 86
قصه ما به سر رسید…!
امیدواریم این ۱۰ مرحله مبارزه نفسگیر و پایاپای شما را هم مانند ما به هیجان آورده باشد. امتیازات پایانی نشان داد که اختلاف مبارزان به حدی نیست که بتوان یک تبلت را با اقتدار در صدر قرار داد و از دیگری به عنوان یک بازنده یاد کرد، ولی امتیاز داوران ایسوس را به مدال طلا رساند، تبلتی که به واسطه توانایی بالای سازنده و استفاده از تجربیاتی که تا پیش از ساخت Infinity به دست آورده، با یک تلفیق مناسب بین کارایی و طراحی، توانسته تا تبلت بسیار خوبی را وارد بازار کند.
مقام دوم هم با اختلاف کمی نصیب هواوی شد، برندی که شاید هنوز بسیاری با آن نا آشنا باشند و در ابتدای این مقایسه به راحتی آن را بازنده فرض میکردند. ولی امتیاز بسیار خوب این تبلت و همچنین برتر بودن در بسیاری از راندهای مبارزه، به خوبی این امر را ثابت کرد که هواوی با قدرت وارد بازار تبلتها شده است و به راحتی دست از سر رقبای بزرگی چون ایسوس و سامسونگ بر نخواهد داشت.
سامسونگ نیز با اندک اختلافی به رتبه سوم رسید، رتبهای که نمیتوان آن را نشانه ضعیف بودن دانست زیرا اختلاف کمتر از آن است که بخواهیم خرده زیادی به نوت 10.1 بگیریم. سامسونگ در طول سالیان اخیر ثابت کرده که با استمرار فعالیتها و سرمایه گذاری در بخشهای مختلف حوزه آیتی، همیشه قله را نشانه گرفته و سعی دارد تا با ابتکارات زیاد و محصولات متنوع، به این هدف هم نایل شود.
در پایان امیدواریم که این نبرد توانسته باشد تا اطلاعات خوبی را برای شما فراهم آورده و راهنمای خوبی در خریدتان باشد. برای آنکه ثابت هم کنیم این مبارزه به خوشی و سلامت به اتمام رسیده، تصویر تبلتها در حالیکه مشغول گل دادن به یکدیگر بودن را برایتان به عنوان حسن ختام این مقاله گذاشتیم!
[polldaddy poll=6630369]
[divide style=”2″]
راستی، اگر فناوری اطلاعات در زندگیتون اهمیت زیادی داره، پیشنهاد میکنم تولبار آیتی را حتما نصب کنید: [نصب تولبار]
همچنین میتوانید نخستین شماره از مجله الکترونیکی آیتیرسان را به طور مستقیم و رایگان از لینک زیر دریافت کنید.
[download id=”15″]
خیلی جالب بود با این که هیوایی ارزان تر بود اما کم نیاورد!!!!!! خیلی دوست داشتم خیلی خوشکل نوشتید مهارت بالایی دارید چون کلا علاوه بر خوندنش بهم خوش گذشت
what the hell!!!!!man u r perfect
من توی یکی از سایت ها خوندم که نوت حسگر اثر انگشت نداره درسته؟
سلام.خیلی خوب عالی بود.اما بنظرم چندتا چیز مهم و کاربردی تر بود که بیشتر کمک میکرد.بعضی ازین مقایسه ها خیلی تخصصی بود.بعضی ها هم که از منظر شما ضعف بود بنظر من حسن هست.مثل تار شدن صفحه وقتی از زاویه نگاه میکنیم.عموما تو مترو کار داریم تا از کیفمون درمیاربیم،پنجاه تا کله میاد تو تبلت و من اصلا دوس ندارم کسی نگاه کنه.بعضی موارد بیشتر عمومیت داره.مثلا تاچ ایسوس خیلی ضعیفه.کیبوردش اصلا خوب نیست.باید یه کیبورد نصب کنید تا خوب بشه.گرافیکش پایینه.من که گوشیم اچ تی سی هست،اصلا نمیتونم با فضای داخلیش ارتباط برقرارکنم. کلا بنظرم ایسوس فقط اطلاعاتی که براش میذارن خوبه. ولی انقد تو چیزای ظریف ضعیفه که از خریدش پشیمون میشید.
من خودم میخوام یکی از این سه مدل رو بگیرم.کلی تو سایتهای مختلف تحقیق کردم.به نظر من فیت بک مصرف کننده ها نشون میداد که تعداد ناراضی ها از هوآوی مخصوصا باتری ضعیفش خیلی بیشتر از سامسونگ و ایسوز بود…در واقع میتونم بگم از نوت هیچ کس ناراضی نبود فقط یکم قیمتش بالاتره همین
سلام میخواستم بدونم که ایسوس نوع چینیش فقط در بازار ایران گیر میاد یا نه؟ بعد من مشکل مالی ندارم و تا یک ملیون و ششصد میتونم هزینه کنم و دوربین هم برام مهمه بنظرتون سامسونگ رو بگیرم یا ایسوس خواهش میکنم جواب بدین ممنون
هوآوی
سلام راجعون من خودم ایسوس دارم’ایسوس بخر
شاید اگه در راند 11 قیمت را بررسی می کردید بهتر میشد تصمیم گرفت
سلام.میشه بگید رو هر سه اینها میشه برنامه های کاربردی مثل افیس رو نصب کرد؟کدوم امکاناتش برای این کار بهتره؟ممنون اقای پیمان
از زحمتی که برای این مقایسه کشیدید خیلی ممنونم. شما کلاس ایرانی ها رو بالا بردید.
ای کاش پارامتر قیمت رو هم دخالت می دادید. چون خیلی مهمه
به هر حال خیلی ممنون
سلام خسته نباشید.من تازه تب هو اوی ده اینچ خریدم.باتری تب در هنگامی که من باان برنامه ای رو باز نمیکنم یا در حالتی که از ان استفاده نمیکنم هم خالی میشود مثلا شب صد در صد شارژ دارد اما صبح به هفتاد درصد میرسد میتونید کمکم کنید !؟
سلام
ممکن است برنامهای باز میمونه و شما متوجهاش نمیشید. به نظرم یک نرم افزار پاک سازی رم بگیرید، بعد شبها حافظه رم یا موقت گوشی را پاک کنید تا برنامههای در حال اجرا بسته شن! در ضمن استفاده از نرم افزار Go Power به شدت توصیه میشه. باتری رو درست شارژ کردید؟!
سلام .مرسی واقعا.اره باتری رو کاملا شارژ کردم
سلام سایت خیلی خوبیه ممنون از راهنماییتون
من می خام تبلت مدیا پد 7هاوایی را بخرم از نظر قیمت و کیفیت تصویر مورد علاق من هستش اطفا منو راهنمایی کنید
ممنون
برای دریافت یک مشاوره خوب، دقیق و عالی، توصیه میکنم سوال خودتان را در انجمن مطرح بفرمایید.
سلام ممنون از اطلاعات خوبتون.من بین هواوی و سامسونگ مونده بودم اما با اطلاعات شما تصمیممو گرفتم میخوام هواوی مدیا پد7 بخرم.به نظرتون چطوره؟؟اگه میشه نظرتونو برام میل کنید ممنونم
سلام، واقعا فکر نمی کردم با هوشیاری یک چنین رقابتی رو برو بچ های خودمون بتونن برگزار کنند واقعا عالی است . موفق باشید
بنده خودم هواوی دارم اما صرفا بخاطر مقایسه صفحه نمایش و قدرت پردازنده در مقابل قیمتش خریدم.
یه سوال دیگه. من تو یه سایت خوندم که Huawei MediaPad 10 FHD قابلیت نصب سیم کارت داره ولی قابلیت مکالمه تلفنی با سیم کارت رو نداره!!!! قضیه این چیه دیگه؟؟؟
این قضیه درسته! شما از طریق سیم کارت میتوانید به نت متصل شوید
منظورم اینه که میشه با این تبلت صحبتم کرد؟ یا اس ام اس داد؟ با سیم کارت ایرانسل یا رایتل
صحبت نمیشه کرد!
سلام. من خواستم Huawei MediaPad 10 FHD 8GB رو بگیرم اما مرحله ششم این آزمایش (اینترفیس) نگرانم کرده. چی کار کنم؟
سلام بر شما”
خسته نباشید می خواستم نظر شما را در خصوص تبلت Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 – 16GBبدونم اون هم از هر نظر”مکالمه. بازی. دوربین جلو و عقب.
اگر خواستید یک تبلت دیگر هم در همین قیمت معرفی کنید متشکرم
قابلیت مکالمه تلفنی داره البته باید یک برنامه نصب کنید مثلا اسکایپ . درضمن هواوی میدیا پد FHDرو بخرین خیلی بهتره. هواوی بهترین انتخاب هست.صفحه نمایشش منو کشته با اون کیفیت بالاش
من مدیا پد دارم تو رام ۴.۱هیچ بازی رو رد نمیده تو خریدش شک نکنید
سلام MediaPad 10 FHDمدل 4هستهای با فرکانس 1.4و2 گیگابایت رم تو بازار هست؟
دو تا مدل داره یکیشم سی پی یو 1.2 و رم 1 داره
هر دو مدلش وارد شده، اگرچه موجودی بازارش الان کم هست
سلام دوستان توجه کردید آیتی رسان یه سوتی داده ؟ عکسی که دوربین های تبلت رانشان داده (عکس ها را نم گم ) دوربین نت 10.1 در بین آنها نیست چون نت 10.1 از دوربین مستطیل شکل برخوردار است و این جا نشانی از دوربین مستطیل شکل نیست !؟!؟!؟!!؟!؟!؟1؟1!؟1
با سلام من گلکسی نوت ان800 دارم و قبلا هم هواوی داشتم به نظر من فقط فنوشاپ لمسی گلکسی نوت کل هواوی می ارزه و از نظر سخت افزاری من ساعت ها بازی سنگسن مسوانتد رو بازی کردم وهیچ گیری نداشت ولی قبلان که هواوی داشتم اصلا بازی رو نصب نمی کرد چه برسه به اینکه بخونه ولی ممنون که زحمت کشیدید
رام جیلی بینی که واسه هواوی اومده هیچ بازی رو رد خور نمیده رو رام اولیه هم بازی ماست وانتد و مدرن کمبت بدون لگ اجرا شد
کیفیت بدنه و صدای دالبی و صفحه فول اچ دی جای حرف واسه این تبلت باقی نذاشته
واقعا ممنون از اطلاعات خوبی که دادید
سلام من یک گاکسی نت n8000 دارم ولی نقطه ضعفش اینه باطریش حدود 6 ساعت طول از صفر تا صد شارژ بگیره . راستی دوستان دیگه که این مدل را دارند در این خصوص نظر بدهند ممنون میشم
مال منم همین طوره ولی عمر باطریش خوبه
خیلی نامردی با این همه امکانات هواوی باز شما ایسوس را برنده کردید تقلب در کار بود نه هه هه شوخی کردم کارتون عالی بود لطفا یه مقایسه تبلت 10 اینچی و 7 اینچی رو هم بگذارید بعد یک چیزی می خواستم بدونم huawei link با huawei media pad fhd10 فرق داره لطفا بگید چون داشتم میخریدم که این huawei link رو دیدم قاطی کردم و نمیدونم کدوم رو بخرم لطفا سریع تر هر کی جواب رو میدونه بده با تشکر از شما ………
THANK YOU
سلام، خسته نباشید
مطالبتون خوب بود.
نمی دونم چرا با وجود چیزهایی که گفته هایی شد بازم سامسونگ رو بخاطر ظاهر زیباش، قلمش و… ترجیح می دم!
حداقلش اینه اگرم یه تبلتی رو میگیری خودت نقاط قوت و ضعفشو میدونی!
ولی مقایسه و اطلاعاتتون عالی بود، واقعا خسته نباشید و ممنونم.
افرین خانومی
سلام
ممنون بابت نوشته مفید و نگارش جالبتون
به نظر من مقایسه تبلت ها از نظر قیمت میتونست این نوشته خوب رو جالب تر کنه
آفرین و خسته نباشید
اینجور که شما گفتین و با مقایسه تفاوت قیمت خیلی زیاد ایسوس و سامسونگ با Huawei نتیجه این میشه که Huawei بهترین انتخاب میتونه باشه.ممنون از راهنماییتون
خیلی خوب بود! غیر از اطلاعات مفیدی که میداد بسیار سرگرم کننده و خلاقانه نوشته شده بود… انگار که هر کدوم از تبلتها کاراکتر داشتن!
عالی بود مرسی
با عرض سلام و خسته نباشید…….. یه سوال داشتم به نظر شما بین تبلت ده اینچی هواوی و آیپد مینی کدوم رو بگیرم بهتره از هر لحاظ……خیلی ممنون میشم اگه پاسخ بدید……با تشکر
هواوی بهتره! کیفیت صفحه نمایش بهتری داره! بهرحال بازم نمیشه این دو تا رو با توجه به سیستم عامل هاشون باهم مقایسه کرد!
برای باز هزار و بیستم! برای رای دریافت یک مشاوره دقیق، عالی و رایگان، توصیه میکنم در انجمن آیتیرسان عضو شده و سوال خودتون را در آنجا مطرح کنید.
ای بابااااا به خدا شما ما رو برای بار هزارم دارین عصبانی میکنید.
هر کی یه سوالی میپرسه میگین برین به انجمن!!
من هم که تو انجمن همون ساعات اول افتتاح شدنش عضو شدم ولی بازم اعصابم خورد میشه وقتی این حرف ها رو میگین.
سلام . چرا قابلیت مکالمه صوتی هواوی مدیا پد ۱۰ رو فراموش کردین. تو سایت مبیلستان برنامه مکالمه تلفنی همراه با توضحات هست . اگر مکالمه صوتی همراه با قیمت خوبش حساب کنیم حتما اول میشه.
ببخشید Huawei MediaPad 10 FHD قابلیت مکالمه تلفنی با سیم کارت رو داره ؟ ممنون میشم اگه کمکم کنید
خیر، نداره!
نه دوست عزیزم داره…میتونین تو موبیالستان پیداش کنین…فک کنم خودم براش تاپیک زدما … :))