استفاده از کودکان برای کار توسط زنجیره تامین اپل، سامسونگ و سونی!

باتری گوشی شما ممکن است در کارخانه‌ای تولید شده باشد که در آن کودکانی، حتی به سن هفت سال، به کار گرفته شوند!

child labor
کار کودکان در معادن کنگو برای استخراج کبالت.

این خبر بر اساس گزارشی است که سازمان عفو بین‌الملل در روز ۱۸ ژانویه (۲۷ مهر) منتشر کرد. با توجه به این گزارش، کبالتی که در جمهوری دموکراتیک کنگو و توسط کودکان جمع‌آوری شده، در تولید باتری برای شرکت‌های بزرگ فناوری مانند اپل، سامسونگ و سونی استفاده می‌شود. طبق ارزیابی یونیسف، حدود ۴۰ هزار کودک در این معادن در حال کار هستند.

عفو بین‌الملل اعلام کرده کبالت در مناطقی از جمهوری دموکراتیک کنگو استخراج می‌شود که در آن مسئله کودکان کار امری عادی است. در این مناطق کبالت فرآیند مشخصی را طی می‌کند و سپس برای تولید باتری به شرکت‌های چینی و کره‌ای فروخته می‌شود. در نهایت این باتری‌ها را در محصولات شرکت‌های بزرگی که نام برده شد، می‌بینیم.

cobalt
نحوه استفاده شرکت‌ها از کبالت استخراج شده در کنگو.

اپل در این‌باره می‌گوید:

کار کودکانِ زیر سن قانونی هرگز در زنجیره تامین ما قابل تحمل نیست و ما مفتخریم اعلام کنیم صنعتی را هدایت می‌کنیم که از جنبه‌های تامین امنیت، پیشتاز است.

این شرکت مدعی است که اگر یکی از تامین کنندگانش از کودکان برای کار استفاده کند، اپل آن تامین کننده را مجبور خواهد کرد تا هزینه بازگشت کودک به خانه را پرداخت و او را از کار معاف کند. همچنین از تامین کننده مورد نظر می‌خواهد تا دستمزد کودک را حتی پس از خروج از کار هم پرداخت کند. این کار برای تامین هزینه تحصیل این کودکان است، پس از آن اپل قول داده هنگامی که کودک به سن کار رسید، برایش شغل مناسبی فراهم کند.

سامسونگ می‌گوید از سیاست “تحمل صفر درصد” درباره به کارگیری کودکان استفاده می‌کند و به طور مرتب زنجیره تامین خود را برای جلوگیری از وقوع چنین امری مورد بررسی قرار می‌دهد. سامسونگ ادعا کرده:

اگر اثری از کار کودکان پیدا شود، سریعا تمامی قرارداد‌ها را با تامین کننده خاطی لغو خواهیم کرد.

سونی هم در بیانیه‌ای عنوان کرد که از رعایت حقوق بشر و قوانین کار در تامین کنندگانش اطمینان حاصل کرده است.

cobalt2
چگونگی توزیع و ورود کبالت به بازارهای جهانی.

سازمان عفو بین‌الملل به ۷۸ معدنچی، هم در زمان حال و هم در گذشته، اشاره می‌کند. ۱۷ نفر از آن‌ها کودک بودند که یکی از آن‌ها یک پسر بچه یتیم به نام Paul است و تنها ۱۴ سال سن دارد اما می‌گوید ۲۴ ساعت را در تونل‌ها مشغول کار بوده، به طوری که از صبح شروع به کار می‌کرده و صبح روز بعد از تونل خارج می‌شده. او می‌گوید:

من در تونل‌های زیر زمینی مجبور بودم برای زنده ماندن شرایط سختی را تحمل کنم. مادر خوانده من تصمیم گرفته بود مرا به مدرسه بفرستد، اما پدر خوانده‌ام مخالف بود. او با فرستادن من به معدن برای کار، از من سو استفاده می‌کرد.

نیمی از کبالت مورد نیاز دنیا در جمهوری دموکراتیک کنگو استخراج می‌شود. همان‌طور که گفته شد، یکی از موارد مهم استفاده از این ماده در باتری‌های لیتیوم یونی است که بخش عمده آن‌ها در گوشی‌ها و تبلت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در پایان با هم به بخشی از متن گزارش Mark Dummett، محقق کار و حقوق بشر سازمان عفو بین‌الملل نگاهی بیاندازیم:

میلیون‌ها انسان از مزایای استفاده از فناوری‌های نو لذت می‌برند اما به ندرت از خود می‌پرسند که آن‌ها چطور ساخته می‌شوند. حالا زمان آن رسیده که برند‌های بزرگ مسئولیت استخراج مواد اولیه‌ برای تولید کالاهایی که به سودشان ختم می‌شود را بپذیرند. شرکت‌هایی که سود جهانی آن‌ها در کل ۱۲۵ میلیارد دلار است، صرفا نمی‌توانند ادعا کنند از بررسی محل و نحوه تامین مواد اصلی‌شان عاجزند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH