شاخه اقدامات بشردوستانه مایکروسافت بهتازگی اعلام کرد که این شرکت رقم بسیار کلانی از درآمد خود از سامانههای ابری را به امور خیریه و شرکتهای غیرانتفاعی دانشگاهها اختصاص داده است. این شرکت بهتازگی رقمی 1 میلیارد دلاری از درآمدهای ابری خود را به 70 هزار مرکز غیرانتفاعی و تحقیقات دانشگاهی اختصاص داده است.
البته این رقم بهصورت یکباره انتقال نخواهد یافت بلکه در بازه زمانی سهساله به این مراکز اعطا خواهد شد. نکته دیگر نیز این است که این اقدام خیریه، بهصورت نقدی پرداخت نخواهد شد بلکه به این صورت خواهد بود که این مراکز میتوانند از خدمات مایکروسافت بهصورت رایگان بهرهمند شوند.
پیش از این نیز مایکروسافت نام بزرگی در زمینه امور خیریه محسوب میشد و حتی در دوره ساتیا نادلا نیز شاهد ارائه دستگاههای رایگان به مراکز خدماتی بودهایم. مدیر ارشد حقوقی این شرکت، برد اسمیت، معتقد است که خدمات و سامانههای ابری، منابعی حیاتی در رسیدگی به مشکلات و امور تحقیقاتی محسوب میشود.
او دراینباره میگوید: «خدمات ابری میتواند رازهای نهفته شده در دادهها را گشوده و دیدگاههای جدیدی برای پیشرفت و برتری علمی به وجود بیاورد. این مسیر تنها برای فناوری نیست بلکه میتوان بسیاری از چالشهای اقتصادی و فرهنگی را نیز با سامانههای ابری حل کرد.»
این اقدام بشردوستانه حتی شامل سیستم ابری آزور نیز میشود و علاوه بر آن نیز سیستمهای بزرگی مانند آفیس 365 در این پروژه جایگاه ویژهای خواهند داشت. همچنین گفته میشود که سیستم ابری آزور نیز بهزودی با توسعهای چشمگیر روبرو خواهد بود و یکی از دلایل انجام این کار، ارایه خدمات بشردوستانه بهتر است.
یکی از موارد و مثالهای بسیار بزرگ در این زمینه را میتوان خدمات ارتباط اینترنتی رایگان مایکروسافت دانست که این شرکت آن را در کشورهای تانزانیا و کنیا راهاندازی کرده است.