شاید برای بسیاری از خوانندگان عزیز تجسم اینکه زمانی مشاغل عجیبی وجود داشتند که حتی در ذهن ما نمیگنجد نیز باورکردنی نباشد ولی اگر از پدربزرگ خود بپرسید مسلماً مشاغل مختلفی را به شما خواهند گفت که امروزه وجود خارجی ندارند. یکی از دلایل اصلی نابود مشاغل بلعیده شدن آنها توسط تکنولوژیهای نوین است. در ادامه به چهار نمونه از مشاغلی اشاره خواهیم کرد که ورود پدیده اینترنت موجب بلعیده شدن آنها شد و امروزه بهسختی میتوان اثری ازایندست مشاغل یافت، بهنحویکه میتوان با دیدی انسانی گفت که اینترنت به نوعی موجب قتل این شغلها شده است.
ویدیوکلوپ
شاید در بچگی همه ما خاطرات خوبی از فیلمهایی که از ویدیوکلوپ محله کرایه میکردیم و در آخر هفته میدیدیم داشتیم ولی امروزه تعداد ویدیوکلوپهایی که برای کرایه دادن فیلم اقدام کنند به شدت کم شده است زیرا با دسترسی به اینترنت بسیار راحت میتوان فیلمهای مختلف را در اختیار داشت و حتی در برخی موارد آنها را بهصورت آنلاین تماشا نمود. بهاینترتیب متهم درجه یک نابودی این شغل تنها و تنها اینترنت است.
کتابفروشی
شاید درک اینکه کتابفروشیها رد حال کم شدن هستند در کشور کتاب دوستی مانند ایران کمی سخت باشد ولی یک نمونه ساده میتواند شما را متوجه شرایط در سایر نقاط جهان نماید: کتابفروشیهای زنجیرهای Borders یکی از بزرگترین کتابفروشیهای سراسر جهان به حساب میآمدند ولی با همهگیر شدن پدیده اینترنت و بالا گرفتن کار کتابفروشی ای آنلاین مانند آمازون این کتابفروشی در سال 2011 با عرصه هستی خداحافظی کرد. شاید در سالهای پیش رو در ایران نیز شاهد از دست رفتن صنعت دوستداشتنی چاپ صنعتی کتاب باشیم که بهشخصه حتی از فکر آن منقلب میشوم.
مراکز فروش موسیقیها و فیلمهای کمیاب
امروزه با کمک اینترنت تقریباً کمتر اثر هنری کمیابی را میتوان بهسختی در دسترس مشتری یافت. به خوبی به یاد دارم که زمانی در بازارچههای مختلف به دنبال مراکز فیلم و موسیقی کمیاب میرفتم تا بتوانم یک شاهکار را پیدا کنم ولی امروزه با چند ثانیه وقت صرف کردن هم نسخه قابلخرید و هم دانلود غیرقانونی این موارد در اختیار ماست که نتیجه مستقیم آن نابودی این دست مغازهها بوده است.
تلفن سکهای
شاید اینکه تلفن سکهای کم شده است را کمتر به اینترنت مرتبط بدانیم ولی در کشور ما هنوز بسترهای مخابراتی به بلوغ نرسیدهاند و به همین دلیل نیز درک این موضوع برای ما چندان راحت نیست. امروزه با سامانهای اینترنتی برای مکالمه رایگان تحت شبکه در کشورهای پیشرفته کمتر کسی حاضر به استفاده از تلفنهای سکهای خواهد بود و این تلفنها در همه جای جهان از جمله کشور ما به شدت کمیاب شدهاند. هرچند که در این مورد تنها قاتل اینترنت نیست و باید تلفنهای همراه را نیز دبه عنوان شریک جرم محسوب نمود.
بهتر همه چیز واسه ما راحت تر شد . هرچی میخواد بزار بکشه .