محققین دانشگاه MIT در سال 2018 دستگاهی را توسعه داده بودند که قادر به خنک کردن اشیا بود. حالا وبسایت SciTechDaily در گزارش جدید خود، اشاره به سیستم جدیدی کرده که جزییات آن در مقالهای به تاریخ 30 اکتبر امسال چاپ شده و در مقایسه با دستگاه قبلی بهبودهای قابلتوجهی یافته است. دستگاه جدید میتواند با استفاده از روشی به نام سرمایش تابشی (radiative cooling)، چیزهای مختلف را، حتی اگر در زیر تابش مستقیم نور آفتاب قرار داشته باشند، تا حدود ۱۳ درجه سانتیگراد خنک کند.
تکنولوژی به کار رفته در آن بسیار ساده و نوآورانه است؛ بطوریکه تا جای ممکن، از ورود نور خورشید به داخل آن جلوگیری شده و در مقابل، به اشعههای فروسرخ (گرما) اجازه خارج شدن از آن داده میشود. البته شاید از خودتان بپرسید که دستگاه چگونه این کار را انجام میدهد. در جواب باید بگوییم که راز موفقیت آن در پوشش بیرونیاش قرار دارد؛ یعنی استفاده از یک فوم پلیاتیلن خاص به نام Aerogel که به عنوان یک عایق عمل کرده و نور خورشید را از سطح آن بازمیتاباند.
دستگاه خنک کننده جدید، سبکوزن و ارزان قیمت بوده و هیچ قسمت متحرکی ندارد. اما نکته جالبتوجه در مورد آن این است که برای شروع به کار نیاز به هیچ الکتریسته یا جریان برقی نخواهد داشت. این نوع تکنولوژی، میتواند در جاهایی که دسترسی به برق وجود ندارد یا با قطعیهای مداوم برق روبهرو هستیم، بسیار مفید باشد. شما همچنین میتوانید از آن برای تازه و خنک نگه داشتن سبزیجات و محصولات شبیه به آن نیز استفاده نمایید.
جزییات بیشتر درباره دستگاه خنک کننده جدید دانشگاه MIT را در اینجا میتوانید مشاهده کنید.
نظر شما درباره آن چیست؟ آیا فکر میکنید میتواند مفید باشد؟
حتما خوب خواهدبود شک نکنید.