انفجار یک ساعت هوشمند موجب سوختگی درجه 3 یک دختر بچه 4 ساله شد

طی سالیان اخیر امنیت دستگاه‌های موبایلی به میزان چشمگیری افزایش یافته است. کمپانی‌های تولیدکننده از جمله سازندگان باتری سرگرم بهبود عملکرد محصولات خود هستند. از سوی دیگر آگاهی مردم پیرامون خطرات احتمالی استفاده از ابزارهای شارژ متفرقه و ارزان‌قیمت افزایش یافته است.

با این‌حال اخبار مربوط به سوانح ناشی از دستگاه‌های موبایلی کماکان گهگاهی به گوش می‌رسند. در آخرین مورد انفجار یک اسمارت‌واچ موجب بروز سوختگی درجه 3 در پشت دست یک دختر بچه 4 ساله شد. شدت سوختگی به حدی بود که عمل دردناک پیوند پوست بر روی فرد مصدوم انجام شد.

انفجار اسمارت‌واچ موجب سوختگی درجه 3 یک دختر بچه 4 ساله شد

این دختر بچه با نام Yiyi Huang توسط وبسایت Yahoo News Australia شناسایی شد. وی ساکن شهر گوانگژو در ایالت فوجیان چین است. اوایل ماه جاری هنگامی که این دختر بچه مشغول بازی با پسر عموی کوچکترش بود؛ ناگهان جیغ بلندی کشید و مادربزرگ وی سراسیمه خود را به او رساند. هنگامی‌که مادربزرگ به اتاقی که کودکان در آن مشغول بازی بودند وارد شد؛ به وجود دود تیره رنگ در کل فضای اتاق پی برد. بعلاوه بوی سوختگی در فضای اتاق قابل استشمام بود و از ساعت هوشمندی که هنوز روی مچ دست دختر بچه قرار داشت؛ دود خارج می‌شد.

پس از باز کردن دستگاه از مچ دست Yiyi میزان جراحت دست وی نمایان شد. در ادامه دختر بچه به بیمارستان انتقال یافت و عمل پیوند پوست بر روی وی انجام شد. در این میان به نام کمپانی تولیدکننده اسمارت‌واچ اشاره نشده است و ظاهرا آقای هوآنگ پیرامون نحوه جبران خسارت ناشی از این حادثه مشغول رایزنی با مقامات کمپانی سازنده است. 

انفجار اسمارت‌واچ‌ها پدیده‌ای نادر است و آخرین حادثه گزارش شده از این‌دست در سال 2017 اتفاق افتاد. در آن زمان ساعت فیت‌بیت فلکس 2 یک کاربر با نام دینا میچل هنگامی که وی مشغول مطالعه بود؛ بر روی مچ دست وی منفجر شد. ذوب شدن بدنه اسمارت‌واچ موجب مصدومیت این کاربر از ناحیه مچ دست شد و در ادامه وی برای سوختگی درجه 2 تحت درمان قرار گرفت. برند فیت‌بیت اکنون تحت مالکیت آلفابت؛ یکی از زیرمجموعه‌های شرکت گوگل قرار دارد و به منظور جبران خسارت، یک دستگاه جایگزین را در اختیار قربانی قرار داد.

انفجار اسمارت‌واچ بسته شده روی مچ دست یک دختر بچه 4 ساله با نام Yiyi Huang موجب ایجاد سوختگی درجه 3 در پشت دست وی شد

شرکت فیت‌بیت پس از انجام تحقیقات هیچ‌گونه نقصی در دستگاه خود مشاهده نکرد. سخنگوی کمپانی چند روز پس از وقوع حادثه اعلام کرد: “بر اساس تحقیقات اولیه ما شامل تست دستگاه فوق توسط یک شرکت ثالث و پیشرو در زمینه تجزیه و تحلیل علل خرابی گجت‌ها به این نتیجه رسیدیم که ساعت فیت‌بیت فلکس 2 خانم میچل دچار سوء عملکرد نبوده و نتایج آزمایشات نشان می‌دهند که فشارهای خارجی موجب آسیب‌دیدگی دستگاه شده‌اند.

انفجارات سریالی دستگاه‌های اپل ظاهرا در ماه جولای سال 2013 و با یک حادثه بسیار ناگوار آغاز شد. در این حادثه یک مهمان‌دار 23 ساله در چین با نام Ai Lun تقریبا 3 هفته قبل از برگزاری مراسم ازدواج خود هنگام شارژ گوشی آی‌فون 5 دچار برق‌گرفتگی شد. کارشناسان دلیل بروز این سانحه را استفاده از شارژر متفرقه معیوب اعلام کردند.

چند هفته بعد مردی در چین گوشی آی‌فون 4 خود را به پریز برق متصل کرد و پس از برق‌گرفتگی به حالت کما رفت. اینبار نیز استفاده از شارژر متفرقه به‌عنوان علت بروز سانحه اعلام شد. در ادامه شرکت اپل درباره تبعات احتمالی استفاده از شارژرهای متفرقه یا تقلبی به کاربران هشدار داد. غول کوپرتینویی به منظور از رده خارج کردن شارژرهای تقلبی اقدام به تنظیم یک برنامه بازخرید نمود و شارژرهای اصلی ساخت خود را با تخفیفات مناسب در اختیار کاربران قرار داد.

بسیاری از حوادث بر اثر استفاده از شارژهای خطرناک و ارزان‌قیمت روی داده‌اند

اما شارژرهای متفرقه تنها مشکل به‌شمار نمی‌روند. چرا که اسمارت‌فون سامسونگ گلکسی S3 پیش‌تر هنگام قرارگیری روی داک مخصوص و عدم اتصال به شارژر نیز درون یک خودرو منفجر شد. خرده فروشی Carphone Warehouse بابت عدم تعویض دستگاه منفجر شده با انتقادات فراوانی مواجه شد. اما بعدها مشخص شد که این خرده فروشی در بروز سانحه مقصر نبوده است.

آن‌چه در واقع اتفاق افتاد این بود که یکی از دوستان مالک گوشی تصادفا دستگاه وی را درون چاه توالت انداخت. وی تصور کرد که قرار دادن گوشی داخل اجاق مایکروویو بهترین روش برای خشک کردن آن محسوب می‌شود. این اقدام نهایتا دلیل انفجار گوشی را به خوبی توضیح می‌دهد. در ادامه محققان اعلام کردند که استفاده از اجاق مایکروویو تنها روشی است که می‌تواند چنین خسارتی را به دستگاه وارد نماید.

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد؛ گذر زمان موجب تغییر اوضاع شده است؛ اما کاربران هنگام خریداری شارژر برای هندست خود کماکان بایستی هوشیار باشند. اکنون ناخواسته این پرسش در ذهن مطرح می‌شود که آیا شرکت‌های اپل، سامسونگ و سایر تولیدکنندگانی که دیگر آداپتور شارژر را درون جعبه گوشی‌های جدید خود عرضه نمی‌کنند؛ در حال وادار نمودن مشتریان خود به خریداری آداپتورهای شارژ ضعیف و بی‌کیفیت هستند؟

پرداخت هزینه بیش‌تر جهت خریداری یک شارژر استاندارد تولید شده توسط کمپانی سازنده اسمارت‌فون به‌جای استفاده از کابل قدیمی و فرسوده و شارژر متفرقه کماکان اقدامی ارزشمند برای حفاظت از جان خود قلمداد می‌شود. کاربران با استفاده از تجهیزات جایگزین دارای تائیدیه MFI (Made for iPhone) اپل همواره می‌توانند در هزینه‌های خود صرفه‌جویی نمایند.

2 در مورد “انفجار یک ساعت هوشمند موجب سوختگی درجه 3 یک دختر بچه 4 ساله شد”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH