یک کانال یوتیوبی پس از بررسی فرآیند آنالیز وضعیت باتری توسط گوشیهای آیفون اپل مدعی شده که مشخصه درصد سلامت باتری در این هندستها که با مرور زمان کاهش پیدا میکند؛ دارای ماهیتی بیمعنا و تقلبی است؛ زیرا این مشخصه ظرفیت واقعی باتری را تعیین نمیکند.
اقدام اپل مبنی بر کاهش بیسروصدای کارآیی هندستهای قدیمی خود به منظور جلوگیری از خاموشی غیرمنتظره آنها موجب پیدایش موجی از خشم عمومی در سال 2018 شد. در ادامه غول کوپرتینویی با هدف خاموش نمودن اعتراضات اقدام به ارائه مشخصه نمایش درصد سلامت باتری در آیفونهای خود کرد.
از آن زمان تا کنون این مشخصه بهعنوان یکی از روشهای درک مدت زمان استفاده از آیفون بدون مراجعه به مراکز خدمات بهکارگیری گرفته شده است. ویدیویی که توسط کانال یوتیوبی Payette Forward منتشر شده است نشان میدهد که مشخصه درصد سلامت باتری آیفون که با سیستمعامل iOS 11.3 معرفی شد؛ فاقد کاربرد واقعی بوده و عملکرد دقیقی ندارد.
تمامی باتریها دارای ظرفیت یکسانی نیستند و این واقعیت بر هیچکس پوشیده نیست. باتریها بهدلیل واکنشهای شیمیایی ایجاد شده حین تولید انرژی، ظرفیتهای متفاوتی را در اختیار کاربران قرار میدهند. اما ویدیوی منتشر شده نشان میدهد که اپل در عوض لحاظ نمودن این تفاوت به منظور محاسبه درصد سلامت باتریهای آیفون، ظرفیت نرخی این باتریها را مد نظر قرار داده است. اختلاف نظرها دقیقا در همین جا بروز پیدا میکنند.
گوینده حاضر در ویدیو برای تشریح تفاوت به بررسی 2 مدل آیفون شامل آیفون XS و آیفون 12 پرو پرداخت. در این بررسی، حداکثر ظرفیت باتری آیفون XS برابر با 83 درصد است؛ در حالیکه این شاخص برای باتری آیفون 12 پرو ظاهرا برابر با 100 درصد است. تغییر در حداکثر ظرفیت نشاندهنده سن دقیق باتریهای مورد استفاده در 2 مدل آیفون نیست. در عوض این تفاوت ظاهرا از آنجا ناشی میشود که در زمان انجام آزمایش، باتری آیفون 12 پرو 97 چرخه شارژ را پشت سر گذاشته بود؛ در حالیکه باتری آیفون XS حدودا 466 سیکل شارژ را پشت سر گذاشته بود.
یکی دیگر از موضوعات اختلاف برانگیز این است که چرا اپل با وجود انجام 97 سیکل شارژ روی باتری آیفون 12 پرو میزان سلامت آنرا 100 درصد اعلام میکند. کانال یوتیوبی Payette Forward در این رابطه نظریهای را مطرح نموده است. اپل شخصا اعلام کرده که ظرفیت باتریهای لیتیوم یونی با هر چرخه شارژ کامل اندکی کاهش پیدا میکند.
راوی با بررسی فرآیند آنالیز باتری در آیفون نشان داد که اپل ظرفیت واقعی باتری را مبنای محاسبه درصد سلامت باتری قرار نداده و در عوض به منظور تخمین میزان عمر باقیمانده باتری آیفون از ظرفیت نامی استفاده کرده است. ظرفیت واقعی در برخی موارد از ظرفیت نامی بیشتر بوده و به همین دلیل حتی پس از انجام چندین چرخه کامل شارژ باتری نیز کاربران بعضا میتوانند شاهد اعلام ظرفیت 100 درصدی باتری روی آیفونهای خود باشند.
به گفته شخص راوی این وضعیت همانند پر کردن باک بنزین در اتومبیل شماست. اکنون همه چیز جنبه دیجیتالی پیدا کرده است. اما هنگامیکه مخزن گاز را پر میکنید؛ عقربه فشارسنج از نماد F عبور میکند و پس از گذشت مدت زمانی مشخص و سوختن مقدار زیادی گاز، عقربه دوباره روی نماد F بازمیگردد.
این ویدیو در ماه آوریل منتشر شد؛ اما اخیرا وبسایت ZDNet به آن دسترسی پیدا کرده است. شرکت اپل هنوز در این زمینه هیچ اظهارنظری نکرده است.
تو ایران با همین سیستم اعلام سلامت کلی پز میدن