اچپی یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده تجهیزات سختافزاری است که در زمینه طراحی و توسعه سیستمهای ذخیره سازی اطلاعات نیز فعالیت دارد. این شرکت انواع مختلفی از استوریجها را برای پاسخگویی به نیازهای کاربران به بازار عرضه کرده است که هر یک معماری و طراحی مخصوص به خود را دارند به طوری که با خرید استوریج HP از هر نوع، میتوانید نیازهای کاری خاصی را برطرف کنید.
در طراحی و معماری سیستمهای ذخیرهسازی اطلاعات اچپی از فناوریهای پیشرفته و قابل اعتمادی استفاده میشود. در این بین راهحلهای این شرکت در زمینه استوریجهای NAS و همچنین SAN مورد توجه شرکتها قرار دارد. در ادامه به بررسی بیشتر استوریجهای اچ پی میپردازیم.
راه حل های ذخیره سازی در استوریج HP
به طور کلی، اچپی در راهحلهای ذخیرهسازی خود مثل مثل NAS و SAN از فناوری کانال فیبر (Fibre Channel) به عنوان یکی از مکانیزمهای اصلی برقراری ارتباط تجهیزات شبکه استفاده میکند تا کارشناسان شبکه مشکلی بابت پیادهسازی شبکههای اختصاصی نداشته باشند و میزبانها به راحتی قادر به برقراری ارتباط با استوریج یا شبکه ذخیرهسازی باشند. همین مسئله باعث شده تا دسترسی به دادهها بسیار سریع و قابل اطمینان باشد و SANها به عنوان راهکاری برای ذخیرهسازی حجم بالایی از دادهها مناسب باشند.
سیستمهای NAS نیز از رابطهای شبکه استاندارد و مدرن استفاده میکنند و به شکل اشتراکی فضای ذخیرهسازی را در اختیار کاربران قرار میدهند. در این سیستمها، دادهها با استفاده از پروتکلهای شبکه مانند NFS یا SMB به اشتراک گذاشته میشوند. بنابراین، شرکتهایی که قصد پیادهسازی شبکههای SAN را ندارند میتوانند NASها را به شکل مستقیم به میزبانها متصل کنند تا کاربران اطلاعات خود را در یک مخزن واحد نگهداری کنند.
طراحی و معماری در استوریج HP
معماری استوریجهای اچپی، به صورت کلی شامل چند عنصر اصلی است. این عناصر شامل درایوهای دیسک، کنترلرها، پروتکلهای شبکههای ارتباطی و نرمافزارهای مدیریتی است. در زیر به طور اجمالی به توضیح هر یک از این عناصر میپردازیم تا آشنایی بیشتری با معماری این ذخیرهسازهای قدرتمند پیدا کنید.
درایوهای دیسک در استوریج های HP
درایوهای دیسک، بخشی از فضای ذخیرهسازی سیستمهای استوریج اچپی را تشکیل میدهند. این درایوها میتوانند به صورت تکی یا در قالب تعدادی دیسک به هم پیوسته و به صورت RAID پیکربندی شوند. درایوهای دیسک به عنوان یکی از کلیدیترین مولفههای استوریجهای اچپی هستند که برای ذخیرهسازی دادهها مورد استفاده قرار میگیرند. این درایوها میتوانند از نوع دیسک سخت یا حافظه SSD یا ترکیبی از هر دو باشند. درایوهای SSD نسبت به درایوهای HDD سرعت بالاتری در انتفال دادهها دارند، عمر طولانیتری دارند و مصرف برق کمتری دارند.
درایوهای دیسک میتوانند به صورت تکی یا در قالب تعدادی دیسک به هم پیوسته و به صورت رید پیکربندی شوند. در تنظیمات RAID، دیسکهای مختلف به صورت مجازی به یکدیگر متصل میشوند و اطلاعات بر روی آنها به شکل توزیع شده ذخیره میشود تا در صورت خرابی یکی از دیسکها، مشکلی برای اطلاعات به وجود نیاید. استوریجهای زیر از محصولات قدرتمند در این زمینه هستند:
- MSA 2052 Dual Controller LFF
- MSA 2060 SAS 12G 2U 12-disk LFF Drive Enclosure
- HP MSA 2062 16Gb Dual Controller LFF Storage
- HP MSA 2062 16Gb Fiber Channel SFF Storage
آشنایی با کنترلرها در استوریج HP
کنترلرها وظیفه مدیریت دادههای ذخیره شده در درایوهای دیسک را برعهده دارند و میتوانند به صورت سختافزاری یا نرمافزاری مورد استفاده قرار گیرند. کنترلرهای سختافزاری اغلب به صورت یک تراشه (chip) در استوریج قرار میگیرند و وظیفه مدیریت دادهها، کنترل پیمایش دادهها در دیسکها، مدیریت ترافیک دادهها و حفاظت از دادهها در برابر خرابیهای سختافزاری را برعهده دارند.
کنترلرهای نرمافزاری نیز به طور عمده در سطح سیستم عامل اجرا میشوند و وظایفی مانند مدیریت دادهها، کنترل پیمایش دادهها در دیسکها، مدیریت ترافیک دادهها و حفاظت از دادهها را برعهده دارند. کنترلرهای استوریج اچپی قابلیت اجرای دستورات اصلی مثل بازیابی خودکار را دارند تا در صورت خرابی درایو یا سایر مولفههای استوریج، بازیابی خودکار دادهها امکانپذیر باشد.
شبکهها و پروتکلهای ارتباطی در استوریج HP
شبکهها و پروتکلهای ارتباطی استوریج اچپی به منظور برقراری ارتباط و انتقال دادههای ذخیرهشده بین سرورها و استوریج استفاده میشوند. از شبکهها و پروتکلهای مهمی که استوریجهای اچپی قادر به پشتیبانی از آنها هستند به موارد زیر باید اشاره کرد:
شبکههای محلی (LAN): شبکههای محلی به منظور ارتباط بین سرورها و سیستمهای ذخیرهسازی در یک محیط فیزیکی مشترک استفاده میشوند. این شبکهها میتوانند با استفاده از پروتکلهای ارتباطی مانند Ethernet، Fibre Channel و InfiniBand پیادهسازی شوند.
شبکههای ذخیرهسازی (SAN): شبکههای ذخیرهسازی با هدف کاهش بار ترافیکی به شبکههای محلی مورد استفاده قرار میگیرند و از طریق پروتکلهای ارتباطی مانند Fibre Channel و iSCSI پیادهسازی میشوند.
پروتکلهای ارتباطی: استوریجهای اچپی از پروتکلهای ارتباطی مانند iSCSI و NFS پشتیبانی میکنند تا سیستم عاملهای سرور بدون مشکل قادر به برقراری ارتباط با آنها باشند. معمولاً این استوریجها از پروتکلهای ارتباطی زیر به منظور انتقال دادهها در شبکههای مختلف استفاده میکنند:
- NFS
- CIFS
- SMB
- iSCSI
- Fibre Channel
- InfiniBand
استوریج HP و نرمافزارهای مدیریتی
نرمافزارهای مدیریتی، به عنوان واسطه بین کاربران و استوریج عمل میکنند. این نرمافزارها میتوانند به صورت محلی یا از راه دور از طریق اینترنت قابل دسترسی باشند. لازم به توضیح است که شرکت اچپی یک نرمافزار مدیریت استوریج به نام HPE OneView Storage Module دارد که این نرمافزار به منظور مدیریت و کنترل سیستمهای ذخیرهسازی اچپی و محصولات مرتبط با آنها طراحی شده است. HPE OneView Storage Module امکانات متنوعی ارائه میکند که از جمله آنها باید مدیریت تجهیزات ذخیرهسازی اچپی، مانیتورینگ و مدیریت دادهها، مدیریت ترافیک، مدیریت تعمیر و نگهداری و… اشاره کرد.