بیماری ابولا یک ویروس کشنده است که تاکنون حدود 5500 نفر را به کام مرگ کشانده است. این ویروس در اغلب موارد کشنده بوده و تاکنون نیز درمان قطعیای برای آن کشف نشده است. تمام گروهها و افراد سعی دارند که نقشی در مهار این بیماری داشته باشند که پیشتر نیز اقدام گوگل در این خصوص را با دو زبان فارسی و انگلیسی بهصورت اختصاصی در آیتیرسان مطالعه کردید.
اما اکنون خبرهای خوشی به گوش میرسد که میتواند این روند رو به رشد ابولا را دچار تغییرات کاملی بکند، زیرا دانشمندان با آزمایش یک واکسن بر روی 20 داوطلب آمریکایی توانستهاند تاحدودی به موفقیت نزدیک شوند. در میان این داوطلبان به گروهی این واکسن را با دوز بالا و به گروه دیگر واکسنی با دوز پایین تزریق شده است که تاکنون هیچ یک از آنها به عوارض جانبی مهمی مبتلا نشدهاند. همچنین بدن آنها نیز پادتن ترشح کرده است. ناگفته نماند که تحقیقات نشان داده که افرادی که واکسن با دوز بالا دریافت کرده بودند، بدن آنها پادتن قویتری را ترشح کرده است.
دکتر آنتونی از موسسه ملی بهداشت بریتانیا در این خصوص گفته است:
این آزمایش را در رابطه با ایمنی و تولید واکنش ایمنی مناسب میتوانیم یک موفقیت بی حد و حصر بنامیم، اگرچه در حال حاضر مراحل آزمایشی خود را سپری میکند.
این واکسن با استفاده از نوعی ویروس سرماخوردگی شامپانزهها تولید شده که با مهندسی ژنتیک قابلیت حمل پروتئین ابولای غیرعفونی را یافته است.
واکسن ابولا با هدف محافظت در مقابل گونههای ابولای زئیری و سودانی تولید شده که ویروس ابولای زئیری عامل شیوع این بیماری در ماههای اخیر بوده است.
این واکسن چهار مرحله آزمایشی دیگر را نیز پشت سر خواهد گذاشت تا در صورت موفقیت به افراد تزریق شود؛ البته هنوز مشخص نیست که این واکسن تا چه مدت از بدن در مقابل بیماری محافظت میکند.