6 چیزی که باید از اینترنت اشیاء یا IoT بدانید

حتما عبارت اینترنت اشیا به گوشتان خورده است. عبارتی که به اینترنتی شدن تمام وسایل درون منزل و خیلی چیزهای دیگر در اطرافمان اشاره می‌کند. با اینکه اخیرا زیاد از این رویکرد می‌شنویم، شاید تعریف درست و جامعی از آن نشنیده باشیم و هنوز هم مفهوم آن برایمان نامشخص باشد.

پس در مقاله زیر تصمیم گرفتیم که به توضیح مختصر این پدیده بپردازیم و شما را با آن بیشتر آشنا سازیم.

1. اینترنت اشیا چیست؟

IOT_generic_pg-650-80

عبارت کلی است که برای توصیف رشد اینترنت و نفوذ آن به درون اشیاء اطرافمان جهت ایجاد ارتباط و انجام وظایف بدون دخالت انسان استفاده می‌شود.

IoT یا همان اینترنت اشیا در واقع دارای مفهوم M2M یا همان ماشین به ماشین است که در دهه اخیر وارد دنیای فن‌آوری شده و ده‌ها میلیارد وسیله در خانه، خودرو و حتی درختان خیابان را به هم متصل کرده است.

این مفهوم از سه بخش اصلی اینترنت، خود اشیا و علم تجزیه و تحلیل برای استفاده از داده‌های منتقل شده از یک دستگاه به دستگاه دیگر تشکیل شده است.

2. IoT با IoE فرق دارد

بر خلاف تصور برخی، IoT با IoE یا همان Internet of Everything فرق دارد. اینترنت اشیا اصطلاحی است که به اشیاء متصل در سراسر دنیا پیش از آنکه در معرض برنامه‌های دیجیتال قرار گیرند، اطلاق می‌شود. اما IoE تمرکزش بیشتر روی مجموعه داده‌ها و روشی که آنها با یکدیگر ترکیب شده و برای ایجاد مفهوم آنالیز می‌شوند، قرار دارد.

ABI Research این مفهوم را این گونه توصیف می‌کند: IoE، سه زیر مجموعه دارد، IoT، اینترنت انسان (ورودی انسان به ماشین در هر شکلی) و اینترنت دیجیتال (تولید داده و مراوده آن برای استفاده‌های بعدی). شاید IoE هدف نهایی باشد، اما رسیدن به آن بدون IoT ممکن نیست.

3. همه چیز را در بر می‌گیرد

sleeve_wearable-650-80

یکی از دلایلی که باعث می‌شود اشتیاق فراوانی به سمت حوزه اینترنت اشیا وجود داشته باشد، گستردگی آن است. نوامبر 2014 گارتنر اعلام کرد که 4.9 میلیارد وسیله متصل در دنیا تا پایان سال 2015 وجود خواهد داشت.

این روند تا رسیدن به تعداد 26 میلیارد تا پایان سال 2020 ادامه خواهد داشت که 13 میلیارد از این مقدار متعلق به بخش مصرفی خواهد بود و قسمت خودرو و تجارت نیز باقی آن را خواهد داشت. پیش از اینکه مفهوم اینترنت اشیا معرفی شود، مفهوم خانه‌های هوشمند به هر چیزی شبیه بود جز واقعیت، ولی در حال حاضر بزرگترین بخش IoT بوده و طبق پیش بینی گارتنر تا سال 2017 حدود 40 درصد از 2.6 میلیارد شی متصل در میان شهرهای هوشمند، متعلق به خانه‌ها خواهد بود.

خانه هوشمند قادر است که تمام فعالیت‌های روزانه ما را زیر نظر بگیرد. در خانه را برایمان باز کند، زمانی که یخچال خالی می‌شود برایمان سفارش دهد و خیلی چیزهای دیگر که شیوه زندگی‌مان را تغییر خواهد داد.

4. نگرانی درباره امنیت

perzo-safelock-650-80

یکی از نگرانی‌های اصلی در رابطه با بخش مصرف کننده، مساله امنیت است. در ایالات متحده، کمیسیون تجارت فدرال به مساله امنیت پرداخته و در همین راستا گزارشی را سال 2015 منتشر کرده است.

در بطن این گزارش  آمده که باید به ایجاد امنیت و حفظ حریم خصوصی در همان ابتدای امر پرداخته شود تا اینکه به آن به شکل یک چاره اندیشی موقت نگاه شود.

در واقع ایده به حداقل رسانی اطلاعات مطرح شد. قانونی که شرکت‌ها را از داشتن اطلاعات بیشتر از آنچه نیاز دارند، منع می‌کرد. در ضمن اطلاعات افراد بایستی به صورت بی‌نام ذخیره می‌شد تا امکان لینک دوباره به آن‌ها از بین می‌رفت.

در این رابطه شرکت‌هایی مثل اینتل و ARM اقدامات امنیتی را انجام داده‌اند، ولی هنوز کارهای بسیار زیادی برای انجام وجود دارد.

5.نقش 5G

تمام این دستگاه‌هایی که می‌خواهند متصل شوند، نیاز به فضا برای اتصال دارند. پس نیاز به اتصالی است که از پس اینکار بر بی‌آید. 5G را هوشمندترین اتصال شبکه‌ای می‌نامند که قادر است در نقش یک کاتالیزور برای این دستگاه‌ها ظاهر شود.

سرعت میانگین این اتصال را 10Gb/s اعلام کرده‌اند که در بالاترین حالت به 800Gb/s نیز می‌رسد.

در ضمن گفته می‌شود که اتصال جدید به مانند 3G یا 4G قطعی ندارد و برای دستگاه‌های همیشه متصل مثل خودروهای بدون سرنشین بسیار مناسب است.

6.سهم بزرگان

گوگل و اپل روی موفقیت این حوزه حساب کرده‌اند و این را می‌توانید از میلیاردها دلاری که گوگل برای نست هزینه کرده است، دریابید. اپل هم در این زمنیه HomeKit SDK را در دست دارد.

مایکروسافت هم با آزور نشان داده است که هر کمپانی که پدیده اینترنت اشیا را جدی نگیرد، باخته است. سامسونگ هم در این زمینه فعالیت‌هایی دارد.

تمام این‌ها نشان می‌دهد که آینده از آن اینترنت اشیا بوده و بهتر است خود را به شیوه زندگی جدیدمان کم کم عادت دهیم.

3 در مورد “6 چیزی که باید از اینترنت اشیاء یا IoT بدانید”

  1. سلام…میشه درباره ش منابعی معرفی کنین…خیلی دوست دارم منابع خوبی درباره ش باشه تا بتونم ازش کنفرانس بدم

  2. salam
    khaste nabashid
    vaghean dastetun dard nakone vaghean matalebetun aaawli bud. kheyli behesh niaz dashtamm. faghat mishe lotf konid chandta refrence khub darbare iot va ioe moarrefi konid?? va inke baraye ozv shodan tu abiresearch hatman bayad emaile ye compani ya sherkate bozorgo bedam? lotfan rahnamayim konid. mamnun

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH