سیستم عامل اندروید در برابر بدافزارها اصلا امنیت بالایی ندارد. چه باور کنید یا نه، هر لحظه ممکن است تلفن هوشمند شما گرفتار این بدافزارها شود و شما را به مشکل بیندازد. در واقع هیچ تلفن هوشمند اندرویدی در برابر ویروسها و بدافزارها ایمن نیست و تقریبا همه شانس آلوده شدن را دارند. اگر با علایم مشکوکی مانند نمایش تبلیغات عجیب، عمر باتری کم و یا مصرف شدن خود به خود داده اینترنت مواجه شدید و فکر میکنید که تلفن همراه شما گرفتار این بدافزارها شده، این مطلب را دنبال کنید.
چگونه از ورود بدافزارها به تلفن هوشمندم جلوگیری کنم؟
آلوده شدن گوشی شما به این بدافزارها معمولا با دانلود یک فایل مشکوک و یا ناشناس شروع خواهد شد. بعد از اجرای فایل مورد نظر با موارد آزاردهنده مختلفی مواجه میشوید. به عنوان مثال باتری تلفن همراه شما خیلی زودتر از همیشه خالی میشود، یکسری تبلیغات به صورت همیشگی برایتان نمایش داده میشود، حجم دیتا مصرفی اینترنتتان بسیار زودتر از همیشه به پایان میرسد و بسیاری از موارد دیگر. بهترین راه برای مقابله با این بدافزارها، جلوگیری از ورود آنها به تلفنهای هوشمند است؛ به صورتی که شرایط آلوده شدن گوشی به آنها را کاملا از بین ببریم. تعدادی از این دست کارها را در ادامه برایتان توضیح دادهایم.
استفاده از اپلیکیشنهای ضد بدافزار
اپلیکیشنهای آنتی ویروس میتوانند کمک زیادی به جلوگیری از ورود بدافزارها به گوشی شما بکنند. این اپلیکیشنها گوشی شما را در برابر ویروسها، اپهای مخرب و بدافزارها حفظ میکنند. البته استفاده از آنها به دلیل این که همیشه به صورت فعال هستند، بر روی عمر باتری شما تاثیر منفی خواهد گذاشت اما فایده آنها بسیار بیشتر از این مشکل کوچک است. تعداد زیادی از این آنتی ویروسها برای سیستم عامل اندروید موجود بوده که میتوانید از آنها استفاده کنید.
روشهای دیگر برای جلوگیری از ورود بدافزارها به تلفن همراه
- قابلیت جلوگیری از نصب اپهای غیر مطمئن را فعال کنید. توسط این ویژگی از نصب تمامی اپهایی که از جایی خارج از پلیاستور در گوشی شما قرار گرفتهاند، جلوگیری میشود. برای انجام این تغییرات در منوی امنیت موجود در تنظیمات به دنبال گزینه Unknown sources باشید و نصب اپ با این ویژگی را برای آن را غیرفعال کنید.
- هربار با در دسترس بودن آپدیت جدید برای تلفن همراهتان، آن را به جدیدترین نسخه آپدیت کنید؛ چرا که در هر آپدیت بخشهای امنیتی هم بهروز میشوند.
- دسترسی اپی که دانلود کردهاید را پیش از نصب بررسی کنید. اگر دسترسیها بیشتر از آن چیزی که در توانایی اپ است نمایش داده میشود، بهتر است از نصب آن برنامه اجتناب کنید.
- هنگامی که به یک وایفای عمومی متصل هستید، حتما از VPN استفاده کنید. در این صورت از سرقت اطلاعاتتان جلوگیری خواهید کرد.
چگونه بد افزار را در گوشی خود پیدا کنیم؟
اگر هر یک از علایمی که در بالا برایتان گفتیم را در تلفن هوشمندتان مشاهده کردید، احتمال وجود بدافزار در گوشی شما وجود دارد. علاوه بر استفاده از آنتی ویروس برای شناسایی و پیدا کردن بدافزار راههای مختلف دیگری هم وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
نمایش تبلیغات آزاردهنده معمولا در 90 درصد بدافزارها وجود دارد؛ چرا که معمولا هدف از انتشار این بدافزارها اکثرا پول در آوردن بوده است. قابلیت خاصی با نام draw over در سیستم عامل اندروید موجود بوده که اجازه قرارگیری رابط یک اپ بر روی اپ دیگر را میدهد. فعال بودن این ویژگی برای یک اپ میتواند دلیل نمایش همان تبلیغات باشد؛ چرا که این تبلیغات برای نمایش داده شدن نیاز به چنین دسترسی در اپ دارند. از اندروید مارشمالو به بعد شما توانایی کنترل draw over در هر اپ را خواهید داشت.
شما میتوانید از منوی تنظیمات وارد اپلیکیشنهای نصبی شوید و از آن جا به دنبال Draw over other apps بگردید. در صفحه جدید باز شده تمامی اپهایی که قابلیت draw over برایشان فعال است را میتوانید ببینید. اگر اپلیکیشن ناشناس و یا عجیبی را در این لیست مشاهده کردید بهتر است آن را غیرفعال و یا حتی حذف کنید. این اپ ناشناس میتواند همان بدافزار موجود در گوشی شما باشد.
بعد از پیدا کردن بدافزار، چگونه آن را حذف کنیم؟
اگر فکر میکنید بدافزار مورد نظرتان را در گوشی خود پیدا کردهاید و میخواهید آن را از بین ببرید، میتوانید مانند روش زیر عمل کنید. البته این را بدانید که استفاده از آنتی ویروس هم برای حذف این بدافزارها عملی خواهد بود.
برای حذف بدافزار در ابتدا وارد مسیر Settings > Apps شوید و اپی که فکر میکنید مشکل دارد را پیدا کنید و با کلیک بر روی آن و انتخاب گزینه uninstall آن را پاک کنید. البته امکان این وجود دارد که اپ به این سادگی حذف نشود و به شما پیغام خطا نمایش داده شود. در این صورت بدافزار دسترسی بالاتری به سیستم گوشی شما پیدا کرده و سیستم عامل آن را به عنوان یک فایل سیستم شناسایی میکند که همین موضوع باعث میشود نتوانید آن را حذف کنید. برای حل کردن این مشکل باید وارد مسیر Settings > Security and look for Device administrators شوید. در صفحه باز شده Android Device Manager را مشاهده خواهید کرد. در این بخش شما میتوانید اپ بدافزار را پیدا کنید و دسترسیهای آن را ببندید. پس از آن یک بار دیگر وارد مسیر Settings > Apps شوید و اپ را پیدا کنید. در این صورت شما به راحتی قادر به حذف این اپ خواهید بود.
بعد از انجام مراحل بالا گوشی را ریاستارت کنید. اگر باز با همان مشکلات همیشگی روبهرو شدید بهترین راه استفاده از آنتی ویروس است. شاید حتی استفاده از یک نوع اپ آنتی ویروس برای حل مشکل شما موثر نباشد و نیاز داشته باشید تا اپهای بیشتری را را در این زمینه برای حذف بدافزار امتحان کنید. مطمئن باشید در این صورت دیگر خبری از ویروس و یا این دسته بدافزارها در گوشی شما نخواهد بود.
در آخر باید به شما هشدار بدهم که هیچ گوشی اندرویدی در برابر این بدافزارها ایمن نیست و تنها راه جلوگیری از ورود آنها به گوشی استفاده امن از اینترنت و نصب آنتی ویروسهای مختلف است. شاید حذف بدافزارها از روی گوشی کار دشواری باشد، اما به هیچ وجه کار نشدنی نیست و نیاز به کمی تلاش دارد.
سلام
موقع پاک کردن میگه این برنامه جزو مدیریت دستگاه است و با پاک کردن آن مشکلات زیر به وجود می آیند
پاک سازی تمام اطلاعات
تغیر رمز ورود
و…
اینا مهماش بود
چیکار باید بکنم
سلام وقت بخیر
لطفا اگر امکانش هست کامل توضیح بدین
ویروس هایی که به شکل یک فایل ذخیره شده و حذف نمیشوند
چگونه باید از بین برده شوند
سلام.من چند وقته وقتی اینترنتمو روشن میکنم خودکار وارد چند وبلاگ میشم و دسترسی برنامه ها به نت رو هم قطع کردم ولی بازم میاد.چی کنم؟