این تلسکوپ چینی از هابل هم قوی‌تر است!

ITRESAN-12-94 (7)دولت چین به‌تازگی از جاه‌طلبی‌هایی سخن گفته است که شامل ساخت یک تلسکوپ ویژه می‌شوند که موجب می‌شود تا این کشور بتواند یک تلسکوپ فضایی‌ را در اختیار داشته باشد که قابلیت رقابت و برتری یافتن نسبت به نمونه‌هایی که در اختیار رقبای آمریکایی و تلسکوپ‌هایی مانند هابل هست را به آن‌ها بدهد. این تلسکوپ قرار است تا دارای یک عدسی به قطر 2 متر باشد که این امر به آن محدوده دیدی 300 برابر بالاتر از تلسکوپ فضایی هابل را ارایه می‌کند.

با داشتن چنین محدوده پوشش‌دهی بزرگی، این تلسکوپ می‌تواند تنها در 10 سال به بررسی 40 درصد از کائنات قابل رویت برای انسان دست بزند. قابلیت تصویربرداری این تلسکوپ نیز موجب می‌شود تا بتوان آن را برای تعدادی از نیازهای تحقیقاتی ویژه ستاره‌شناسی مانند شناسایی ستاره‌های خارج از منظومه شمسی، ماده‌های تاریک و انرژی تاریک به کار گرفت.

این برنامه که با نام جاه‌طلبی چین معرفی شده است، در نشست‌های اولیه سال جاری میلادی به جهان اعلام شد. البته این پروژه به همین‌جا ختم نمی‌شود و قرار است تا این تلسکوپ در مدار سیاره ما در کنار ایستگاه فضایی تیانگ گونگ که در سال 2022 به فضا فرستاده می‌شود، قرار بگیرد. همچنین قابلیت وصل شدن این تلسکوپ به این ایستگاه نیز وجود خواهد داشت. نزدیک بودن این تلسکوپ به این ایستگاه فضایی موجب می‌شود تا فضانوردان چینی برای انجام خدمات خود آماده‌تر باشند. برای نمونه باید بدانید که سازمان ناسا برای تعمیر کردن آینه هابل پس از ارسال آن به فضا، 3 سال و نیم زمان صرف کردند که این مدت‌زمان شامل 4 ماموریت مجزا بود. شایان‌ذکر است که این برنامه فضایی چینی‌ها حتی می‌تواند راه سره کردن قطعات سفینه‌های فضایی در مدار کره زمین را نیز هموار سازد.

ITRESAN-12-94 (7)-2به‌صورت بدیهی اکثر کشورها در هنگام معرفی طرح‌هایی این‌چنینی به ارایه جزئیات زمان‌بندی و برنامه زمانی اجرای پروژه دست می‌زنند ولی چین بیشتر به‌طور مخفیانه به توسعه این پروژه می‌پردازد و همین امر موجب شده است تا تنها تخمین‌هایی در این زمینه وجود داشته باشد. بر اساس برآوردهای انجام شده از برنامه‌های چینی‌ها و قابلیت‌ها و ظرفیت‌های کاری آن‌ها، پیش‌بینی می‌شود که به‌احتمال فراوان این برنامه‌ها در سال 2030 میلادی به تکامل برسند. شایان‌ذکر است که برنامه ارسال ایستگاه فضایی تیانگ گونگ برای سال جاری میلادی در نظر گرفته شده است.

درمجموع باید گفت که رویکرد تهاجمی چین برای در اختیار داشتن بهترین تلسکوپ جهان، به نفع همه تمام خواهد شد. با توجه به این‌که ناسا در سال 2018 میلادی تلسکوپ فضایی جیمز وب را در اختیار خواهد داشت و تعدادی تلسکوپ رادیویی بسیار نیرومند نیز بر روی زمین در حال ساخت هستند، به‌زودی فضا برای ما بیش‌ازپیش قابل بررسی و رویت خواهد بود و بهتر است خوشحال باشیم که رقابت تهیه نقشه کهکشان‌ها آغاز شده است.

1 در مورد “این تلسکوپ چینی از هابل هم قوی‌تر است!”

  1. با سلام ممنون بابت پست خوبتو.ن…
    فرشین هستم .
    از اینکه میبینم چینی ها در زمینه ساخت تلسکوپ تا این حد برای رصد فضا فعال هستند خوشحال شدم …
    ما هم اگر امکانات باشد حتی میتوانیم چندده برابر از تلسکوپ شیااومی قویترش را هم در کشور خودمان بسازیم با هزینه و زمان کم و کارای زیاد که کشور ما اصولا برای رصد فضا ایدال تر از حتی کشور شیلی می باشد …چرا که از چندین هزار سال قبل ایرانیان سری در آسمان ها داشتند …

    برای بازدید از نمونه ساخت تلسکوپ به صفحه ویدئو های نجومی در سایت رسمی آپارات مراجعه کنید
    آدرس:(تلسکوپ سی اینچی دست ساز- فرشین-آپارت )

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH