بیایید برگردیم به زمانهای نه چندان دور هنگامی که مثلا گوشیهایی مانند نوکیا ۳۳۱۰ پرچمدار بودند و خبری از اسمارت فون نبود. قطعا در آن زمان هم دنیای اینترنت بسیار متفاوتتر از حالا بود. یادمان میآید زمانی که از اینترنت Dial-Up برای اتصال به اینترنت استفاده میکردیم و برای دانلود یک عکس حتی تا چند دقیقه هم باید منتظر میماندیم. آیا واقعا باز هم میتوانیم به دنیای گذشته برگردیم و به شیوه قدیمی زندگی کنیم؟!
قبل از اینکه فیس بوک و نتفلیکس، بر فعالیت ما در دنیای مجازی تسلط داشته باشند و ما به این شیوه استفاده از اینترنت عادت کرده باشیم، وبسایتهایی بودند که بر دنیایی که کاربران تا آن زمان با آن ارتباط خیلی نزدیکی نداشتند، حکومت میکردند و از مشهورترینها در این زمینه بودند. با ما همراه باشید تا نگاهی بیاندازیم به تعدادی از این وبسایتها تا هم اطلاعاتمان بیشتر شود و هم برای بعضی از ما، میتواند مرور خاطرات باشد.
۱- AOL
اگر قبل از سال ۱۹۹۵ میلادی متولد شده باشید، به احتمال زیاد اولین تجربه وبگردی خود در دنیای مجازی را با AOL آغاز کردهاید. این وبسایت که صفحه اول مرورگر بسیاری از افراد بود، در آن زمان نیازهای شما مانند دسترسی به ایمیل، اخبار روز دنیا، پیش بینی آب و هوا و حتی چند بازی سرگرم کننده را برایتان فراهم میکرد. حتی هنوز هم برخی افراد از امکانات مختلف این وبسایت مانند دانلود دسکتاپ برای کامپیوتر خود استفاده میکنند.
۲- NEW GROUNDS
شاید حالا با وجود کنسولهای مختلف و دستگاههایی که روی آنها بازیها آنلاین انجام میدهیم، دیگر کسی به سراغ بازیهای ابتدایی که با فلش ساخته میشدند نمیرود، ولی زمانی این نوع بازیها از پرطرفدارترین و محبوبترین وسایل سرگرمی میان مردم دنیا بودند و بهترین وبسایت در آن زمان که جدیدترین این بازیها را عرضه میکرد، NEW GROUNDS بود. بازیها روی این وبسایت به شدت اعتیاد آور بود و خیلیها برای گذراندن وقت و سرگرم شدن، از این وبسایت استفاده میکردند.
۳- KAZAA
این وبسایت، مرجع دانلود رایگان فیلم، عکس و ویدیو بود. شاید در آن زمان جالب بود که آرشیو کامل فیلمها و یا شاید موسیقیها همه در یک وبسایت در دسترس باشند و بتوان به صورت رایگان آنها را دانلود کرد. فضای کاربری بسیار ساده سفید و سبز رنگ وبسایت، شاید بعد از مدتی خسته کننده میشد، ولی به دلیل امکانات زیاد، این وبسایت یکی از مشهورترین مرجعهای دانلود در دنیا بود. kazaa به طور رسمی در سال ۲۰۱۲ تعطیل شد.
۴- NAPSTER
یکی دیگر از قربانیان قانون کپی رایت، سایت napster بود. این وبسایت که به طور اختصاصی، محل به اشتراک گذاری فایلهای MP3 بود، با آمدن رقیبانی مانند kazaaa Freenet و چندین وبسایت دیگر، کم کم افول کرد. تلاشهای مدیران این وبسایت هم برای فروختن آن، خیلی نتیجه نداد. این وبسایت، در حال حاضر در اختیار Rhapsody است و به فعالیت در زمینه فروش آثار موسیقی میپردازد.
بغیر یاهو با هیچکدوم کار نکردم.