اگر کالایی نادر محسوب شود، معمولا برای فروش آن و کسب پول بیشتر مراسمی تحت نام حراجی برای این محصول برگزار خواهد شد. در این مراسمها اجناس خاصی فروخته میشوند و افرادی نیز در این دنیا وجود دارند که حاضر به خرید آنها هستند، برای مثال در گذشته نهچندان دور فردی برای خرید کارت نایاب پوکمون حاضر به پرداخت ۵۵ هزار دلار گشت. بسیاری از مردم برای تصاحب اشیایی که دیگر در بازار یافت نمیشوند حاضر به پرداخت مبالغ زیادی هستند که میتوان به فروش قدیمیترین دوربین نیکون اشاره کرد که در یک حراجی در کشور اتریش به قیمت ۴۰۶۰۰۰ دلار فروخته شده است.
گفته میشود که این دستگاه سومین دوربین ساخته شده توسط نیکون در آوریل سال ۱۹۴۸ است که دارای لنز اصل F2 Nikkor H بوده و همچنین با یک کیف خاص و نایاب همراه است. بر روی بدنه این دوربین عبارت “ساخته شده توسط ژاپن اشغالی” قرار دارد.
در اصل این دستگاه با نام نیکون معرفی شد ولی در آینده نام آن به نیکون One تغییر یافت چراکه در سالهای بعد مدلهای M و S به خط تولید این شرکت اضافه شدند. ارزش این دوربین ۱۹۰ هزار دلار تخمین زده شده بود ولی قیمت پایه ۹۵ هزار دلاری برای آغاز این حراجی درنظر گرفته شد. باوجود این ارزش، فردی پولدار و خوششانس توانست با پرداخت ۴۰۶ هزار دلار این دوربین را تصاحب کند، البته این شخص قادر به ثبت تصاویر توسط این دوربین نخواهد بود. نیکون این محصول را با یک فیلم با اندازه غیر استاندارد ارایه کرد، ولی زمانی که به مشکلات آن پی برد، به سرعت این فیلم را کنار گذاشت.