روتر وای فای چیست و هنگام خرید آن به چه مواردی توجه کنیم؟

چه در حال بازی با Xbox Live باشید و چه در حال گپ زدن با دوستان از طریق اسکایپ، روتر Wi-Fi شما دروازه‌ای برای اتصال وایرلس شماست. این دروازه اتصال، اینترنتی که از طریق سیم فراهم شده است را به سیگنال‌های وایرلس تبدیل می‌کند.

آیا روتر شما قدیمی شده است؟

در اکثر خانه‌ها، روترهایی دیده می‌شود که چند سالی است در حال کار کردن هستند. هر سال دستگاه‌های جدیدی به صف دستگاه‌های قدیمی متصل به این روترها اضافه می‌شوند و فشار را روی یک روتر از دور خارج شده بیشتر می‌کنند. برای اینکه شما روتری به روز داشته باشید، باید بدانید که به چه مشخصه‌هایی در یک روتر توجه کنید، در حقیقت اگر شما بخواهید با تکنولوژی روز دنیا حرکت کنید، نیاز دارید تا روترتان را هر 2 سال یک بار عوض کنید.

روترهای Wi-Fi تک باند، دو باند و سه باند

سیگنال‌های Wi-Fi روتر شما در باندهایی رادیویی حرکت می‌کنند، مانند بزرگراه‌هایی نامرئی. هر باند یک لاین محسوب می‌شود و برای آن که اخلالی در مسیر داده‌های شما ایجاد نشود، در یک لاین بخصوص حرکت می‌کنند. کارایی مودم شما به تعداد باند های آن- تک، دو و سه باند- بستگی دارد، چرا که بعضی دستگاه‌ها پهنای باند بیشتری مصرف می‌کنند. یک بزرگراه سه لاینه (روتری 3 بانده) یک کانال 2.4GHz و 2 کانال 5GHz برای پشتیبانی از چندین دستگاه را دارد، و این برای خانواده‌ها مناسب است، چراکه هر خانواده میانگین 8 دستگاه به روتر متصل کرده و پهنای باند زیادی مصرف می‌کند.

بهترین جا برای قرار دادن روتر

برای اینکه مطمئن شوید از نهایت پتانسیل سیگنال Wi-Fi خود استفاده می‌کنید، روتر خود را در محلی میانی و مرتفع قرار دهید، مثل میز یا قفسه. از دیوار های بتونی، اجسام فلزی و دستگاه های هواساز دوری کنید. از قرار دادن اجسام بزرگ و دستگاه های الکترونیک در نزدیک روتر خودداری نمایید چرا که برد روتر را کاهش می‌دهند. اگر خانه بزرگی دارید که دستگاه‌ها از روتر دور هستند، از یک افزایش دهنده برد برای تقویت سیگنال استفاده کنید.

اگر هنوز هم سرعت شما مطلوب نیست، ممکن است سرعت اینترنت پایین باشد و هرگونه هزینه‌ای بر روی تجهیزات شبکه خانه مثل روتر و مودم تاثیری ندارد.

آشنایی با استانداردهای Wi-Fi: از Wireless-N تا Next-Gen AC

روتر ها همواره در استفاده از استانداردهای جدید Wi-Fi پیشتاز بوده‌اند و دستگاه‌هایی که به این روترها وصل می‌شوند (گوشی‌های موبایل، تبلت‌ها و…) عموما 6 تا 12 ماه بعد شروع به استفاده کردن از این استانداردها می‌کنند. به همین دلیل وقتی جدیدترین محصولات به بازار وارد می‌شوند، هیچ وقت لازم نیست نگران سرعت Wi-Fi خانه خود باشید.

در سال 1999، لینکسیس با تولید روتر WRT54G پیشتاز استانداردهای Wi-Fi شد اما از آن زمان این استانداردها فرگشت پیچیده‌ای را تا به امروز پشت سر گذاشته‌اند:

  • در سال 2012، سرعت وای‌فای‌ها با ظهور 11ac افزایش چشمگیری داشت، چرا که 802.11ac سه برابر پدر خود 802.11n سرعت دارد.
  • جدیدترین استاندارد (MU-MIMO (Nex-Gen AC نام دارد که کوتاه شده‌ “چند کاربر، چند ورودی و چند خروجی”(Multi-User Multiple Input and Multiple Output) است. ولی این اسم دهن پرکن چه معنایی دارد؟ این نسل نحوه تعامل با چندین کاربر را نسبت به 11ac بهبود بخشیده است. روتر های MU-MIMO داده‌ها را هم‌زمان به چندین دستگاه می‌فرستند، در حالی که SU-MIMO یا تکنولوژی تک کاربره داده را به صورت سری و به یک دستگاه در آن واحد ارسال می‌کند.

  • برای مثال، شما در حال گفت و گو در FaceTime هستید و هم‌زمان کودک شما در Netflix فیلم تماشا می‌کند. با یک روتر SU-MIMO 802.11ac، دستگاه شما باید صبر کند تا مودم اطلاعات را به دستگاه دیگر ارسال نماید و سپس به شما سرویس دهد. این یعنی چند میلی ثانیه بدون هیچ سیگنال دریافتی‌ای سپری می‌شود. ممکن است چند میلی ثانیه مقدار چشمگیری نباشد ولی باعث لَگ می‌شود. با روتر MU-MIMO روتر شما داده‌ها را برای هردو دستگاه به طور همزمان ارسال می‌کند و تجربه‌ای بدون لگ برای کودکانی خوشحال‌تر به وجود می‌آورد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH