هر آنچه که باید در مورد باتری تلفن هوشمند خود بدانید

باتری یکی از مهم‌ترین اجزای تلفن‌های هوشمند به شمار می‌رود. مدت زمان لازم برای شارژ شدن باتری گوشی و مدت زمان کار کردن با گوشی پس از هر بار شارژ از اصلی‌ترین ویژگی‌های یک باتری محسوب می‌شوند. در این مطلب به بررسی انواع باتری‌‌ها در گوشی‌های هوشمند و تفاوت آن‌ها با یکدیگر پرداخته و در ادامه به برخی از باورهای غلط در مورد باتری‌ها اشاره خواهیم کرد.

از باتری خود مراقبت کنید

اولین نکته‌ای که باید در مورد باتری در گوشی‌های هوشمند به آن اشاره کنیم این است که عمر باتری شما به مقدار استفاده شما از گوشی هوشمندتان باز می‌گردد. همچنین باید به این نکته توجه داشته باشید که باتری‌های با ظرفیت بالاتر (در حقیقت هرچه عدد نشان دهنده ظرفیت باتری که با میلی‌آمپر مشخص می‌گردد بیشتر باشد نشان دهنده ظرفیت بیشتر باتری گوشی هوشمند شماست) معمولا مدت زمان بیشتری می‌توانند گوشی‌تان را روشن نگه‌دارند، البته این مورد بستگی به اجزای دیگر گوشی که از باتری تغذیه می‌کنند مانند نمایشگر و مدیریت و بهینه‌سازی نرم‌افزار هم خواهد داشت.

اکثر گوشی‌های هوشمند امروزی از پردازنده و رم قدرتمندی برخوردار هستند. معمولا پردازنده‌های به‌کار رفته در تلفن‌های هوشمند انرژی زیادی نیاز ندارند اما برخی از آن‌ها به دلیل نحوه توسعه فناوری به‌کار رفته، باتری زیادی مصرف می‌کنند.

اگر باتری گوشی هوشمندتان متورم شده، هرچه سریع‌تر و قبل از اینکه منفجر شود آن را تعویض کنید.

مقدار زیادی از ظرفیت باتری در گوشی‌های هوشمند توسط صفحه نمایش مصرف می‌گردد. این مقدار مخصوصا در نمایشگرهای با رزولوشن بالا و همچنین هنگامی که صفحه گوشی مدت زمان زیادی روشن باشد، افزایش پیدا می‌کند. به علاوه تکنولوژی‌های اتصال بی‌سیم از جمله وای‌فای، بلوتوث، جی‌پی‌اس و NFC نیز هرکدام برای برقراری ارتباطات خود مقداری از ظرفیت باتری را مصرف می‌کنند. با در نظر گرفتن تمامی اجزایی که از باتری تغذیه می‌کنند، شاید تنها چند گوشی هوشمند را بتوان پیدا کرد که در مدت زمانی بیشتر از ۲۴ ساعت نیاز به شارژ مجدد پیدا نکنند.

به طور کلی اگر می‌خواهید باتری گوشی‌ هوشمندتان سالم بماند، بهتر است همیشه قبل از خاموش شدن، آن را شارژ کنید. همچنین نیازی به شارژ کامل باتری نیست و در مواقعی که لازم بود می‌توانید قبل از رسیدن شارژ به ۱۰۰ درصد، آن را از منبع تغذیه جدا کنید. برای اینکه بتوانید از باتری خود مدت زمان بیشتری استفاده کنید بهتر است تا تمامی ارتباطاتی که استفاده نمی‌کنید را خاموش کنید و روشنایی صفحه نمایش خود را کمی پایین‌تر بیاورید.

نکاتی که باید در مورد باتری گوشی‌های هوشمند رعایت کنید:

  • هر زمان که هشدار شارژ مجدد گوشی را دریافت کردید، گوشی را به شارژ بزنید و منتظر خاموش شدن گوشی نباشید.
  • هر زمان که به گوشی احتیاج داشتید و یا زمانی که باتری به ۱۰۰ درصد ظرفیت خود رسید می‌توانید آن را از شارژ بکشید اما توجه داشته باشید که گوشی خود را ساعت‌ها در وضعیت شارژ شدن رها نکنید.
  •  گوشی خود را در دمای بالا نگه ندارید.
  • ظرفیت باتری را با خاموش کردن ارتباطات و ویژگی‌هایی که از آن‌ها استفاده نمی‌کنید مدیریت کنید.
  • روشنایی صفحه نمایش خود را کمی پایین‌تر آورید.

انواع باتری مورد استفاده در گوشی‌های هوشمند

در دهه گذشته انواعی از باتری‌ها با کارایی‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گرفتند. با این حال برخی از تصورات غلطی که شاید در مورد این باتری‌ها صادق بود، هنوز هم وجود دارد. باتری‌های اولیه موجود در گوشی‌های هوشمند که در بسیاری از دستگاه‌های دیگر نیز به‌کار گرفته می‌شدند، از دو نوع Nickel Cadmium و Nickel-Metal Hydride بودند که به ترتیب با نام‌های Ni-Cd و Ni-MH نیز شناخته می‌شدند. تولید این باتری ها اگرچه از منظر اقتصادی به صرفه بود، اما با گذشت زمان ظرفیت‌شان کاهش پیدا می‌کرد.

امروزه اکثر باتری‌های به‌کار رفته در گوشی‌های هوشمند از بین دو نوع لیتیومی-یونی و لیتیومی-پلیمری انتخاب می‌شوند که در ادامه به بررسی هریک می‌پردازیم.

باتری‌های لیتیومی-یونی (Li-ion)

باتری‌های لیتیومی بسیار مناسب گوشی‌های هوشمند هستند چرا که وزن بسیار کمی دارند و می‌توانند مدت زمان مناسبی گوشی را شارژ نگه‌دارند. بیشترین مزیت این نوع باتری‌ها سبکی و فضای کم اشغال شده توسط آن‌ها است. اما در مقابل، محدودیت در تعداد دفعات شارژ شدن که مقداری بین ۳۰۰ تا ۱۰۰ بار است یکی از مشکلات باتری‌های لیتیومی بوده، در حالی که باتری های نیکلی قدیمی تعداد دفعات بیشتری شارژ می‌شدند. به علاوه تولید باتری‌های لیتیومی نیاز به هزینه بیشتری دارند به همین دلیل قیمت این باتری ها بیشتر از مدل‌های قدیمی‌تر خواهد بود. اما معضل اصلی باتری‌های لیتیومی را می‌توان خطر داغ شدن و حتی انفجار آن‌ها دانست، چرا که در ساخت این نوع باتری‌ها از مواد قابل اشتعال استفاده می‌شود. توجه کنید که هرگز نباید باتری‌های لیتیومی را خم کنید.

اگرچه شاید شما در هر شرایطی گوشی خود را از حالت شارژ خارج کنید، اما سعی کنید که پس از حداقل شارژ شدن ۴۰ درصدی گوشی این کار را انجام دهید. همچنین از قرار دادن گوشی در شارژ برای مدت طولانی پرهیز کنید. باتری‌های لیتیومی نسبت به مدل‌های قدیمی‌تر بسیار سریع‌تر و در دو مرحله شارژ می‌شوند. در مرحله اول، باتری به سرعت تا ظرفیت ۸۰ درصد تکمیل می گردد، سپس ۲۰ درصد باقیمانده به آرامی شارژ می‌شود.

باتری‌های لیتیومی-پلیمری (LiPo)

باتری‌های لیتیومی-پلیمری به سرعت در حال فراگیری هستند و شباهت بسیار زیادی به باتری‌های Li-ion دارند. خوبی این مدل انعطاف‌پذیری بالای آن بوده که LiPo را برای استفاده در دستگاه‌های کوچک‌تر مناسب می‌کند. این باتری‌ها همچنین علی‌رغم سبک‌تر بودن، ظرفیت بالاتری نیز نسبت به مدل‌های دیگر دارند.

با این حال باتری‌های LiPo نیز بدون عیب نیستند. قیمت بالاتر و قابلیت اشتعال بیشتر نسبت به باتری Li-ion از جمله معایب این باتری است. اگر به هر دلیلی گوشی خود را برای مدتی بدون شارژ و در حالت خاموش رها کنید، قادر به شارژ مجدد آن به وسیله شارژرهای معمولی نخواهید بود، پس حتما به این نکته توجه داشته باشید.

لیتیوم ماده اصلی تشکیل دهنده باتری‌های امروزی است.

باورهای درست و غلط در مورد باتری‌های لیتیومی

۱. اولین بار گوشی باید مدت زمان بیشتری در شارژ بماند

این باور غلط در حقیقت از زمان باتری‌های کادمیومی منتقل شده اما در مورد باتری‌های لیتیومی صادق نیست. توصیه می‌شود که گوشی خود را بصورت عادی شارژ کنید، چه برای اولین باشد که گوشی خود را به شارژ می‌زنید یا اینکه در یک روز عادی این کار را می‌کنید.

۲. مدت زمان شارژ باتری با عمر باتری متناسب است

این مورد هم تصور نادرستی است که امروزه وجود دارد اما حقیقت این است که فرآیند شارژ شدن در گوشی‌های هوشمند امروزی از طریق تراشه شارژر موجود در گوشی کنترل می‌شود. ایده‌ال‌ترین حالت در هنگام شارژ این است که پس از شارژ کامل گوشی آن را از حالت شارژ خارج کنیم.

۳. فرایندهای شارژ و تخلیه شارژ باتری باید حتما به صورت کامل صورت گیرند

این تصور هم که در مورد باتری‌های Ni-MH وجود داشت، در مورد باتری های لیتیومی امروزی صدق نمی‌کند و شما بدون توجه به این موضوع می‌توانید گوشی‌ خود را شارژ کنید، چرا که باتری‌های لیتیومی قادر هستند تا خود را با زندگی روزمره ما هماهنگ کنند.

هر زمان که اخطار خالی بودن ظرفیت باتری را دریافت کردید گوشی خود را در حالت شارژ قرار دهید.

آیا کالیبره کردن باتری تاثیری در عملکرد آن دارد؟

اگر متوجه شدید که باتری گوشی‌تان دیگر به طور ۱۰۰ درصد شارژ نمی‌شود و نهایتا تا ۹۰ الی ۹۵ درصد شارژ می‌شود، احتمالا سریعا آن را ری‌استارت می‌کنید، اما متوجه بدتر شدن وضعیت آن می‌شوید! خب شاید این به دلیل قدیمی شدن باتری گوشی، قرار گرفتن در معرض دمای بالا، استفاده بیش از حد از تلفن همراه و یا موارد دیگری باشد.

اگرچه وب‌سایت‌های متعددی به شما نحوه کالیبره کردن باتری گوشی را آموزش می‌دهند اما در حقیقت انجام آن‌ها به خودی خود باتری شما را کالیبره نمی‌کند. تنها کاری که صورت می‌گیرد تنظیم مجدد وضعیت باتری گوشی‌تان است که هیچ‌گونه بهبودی را در عملکرد باتری شما نخواهد داشت.

نتیجه گیری

اگرچه سازندگان باتری در ساخت باتری تلفن‌های هوشمند به خوبی عمل کرده‌اند، با این حال ویژگی‌های بسیار زیادی نیز باعث بهبود عملکرد باتری‌ها شده‌‌اند که از جمله آن‌ها می‌توان به حالت Doze در نسخه مارشمالوی سیستم عامل اندروید اشاره کرد. با این حال هیچ دستورالعمل جادویی برای اینکه بتوان گوشی‌های هوشمند امروزی را برای مدت دو روز بدون شارژ مجدد روشن نگه‌داشت وجود ندارد؛ چرا که تلفن‌های همراهی که در گذشته تنها برای مکالمه و ارسال پیام کوتاه استفاده می‌شدند، امروزه به گجت‌های هوشمند همه کاره‌ای در زندگی ما تبدیل شده‌اند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH