بالاخره مسابقات دور مقدماتی به ایستگاه پایانی خود رسید و حالا با آخرین و به نحوی مهمترین و حساسترین مسابقه در خدمت شما هستیم، از نام شرکتکنندگان کاملا میتوان به میزان حساسیت رقابت پی برد، پس خیلی سریع به سراغ این مسابقه جذاب میرویم.
اولین شرکتکننده یعنی لومیا 920 در بازی اول خود در مقابل نوت2 نتوانست رقیب را شکست دهد و متحمل یک شکست دردناک شد، اما در نبردی تقریبا آسان در مقابل ریزرمکس از همان اوایل از رقیب خود کاملا بهتر عمل کرد و توانست وی را شکست دهد، ولی در سمت مقابل وان در هر دو مسابقه با اقتدار رقبای خود را شکست داده و به نحوی صعودش قطعی شده و حالا لومیا 920 باید برای پیروزی بجنگد تا حداقل مقام دوم این گروه را بدست آورد. آیا لومیا شانسی در برابر وان دارد؟!
ده دقیقه ابتدایی: طراحی
در ابتدای مسابقه این دو با ورود به زمین با طراحیهای کاملا متفاوت خود تماشاچیان را شگفتزده میکنند! وان با بدنه زیبای آلومینیومی و لومیا 920 با رنگهای شاد، طراحی زیبا و مستحکم بسیار مورد توجه قرار میگیرند. HTC همیشه در طراحی محصولات خود بسیار وسواس به خرج داده و از عالیترین مواد برای این مورد استفاده میکند و نوکیا نیز از همان قدیمها به کیفیت عالی خود معروف است. با لومیا 920 که شروع کنیم، در اولین مورد شما به یاد همان پرچمدار ویندوزفونی قبلی یعنی لومیا 900 خواهید افتاد، تنها تفاوت در حاشیههای نمایشگر است که از قبل باریکتر شدهاند و ابعاد گوشی نیز کمی بزرگتر طراحی شده است. رنگبندی شاد و متنوع این گوشی دست کاربر را باز گذاشته و همینطور خود گوشی نیز بسیار خوب و عالی طراحی شده و شکل ظاهری آن نیز دلرباست! اما در سمت مقابل اچتیسی وان نسبت به نسل قبلی خود کاملا متحول شده، اگر کمی عمیقتر به آن نگاه کنید و چرخی بین گوشیهای مطرح موجود در بازار بزنید، شباهتهایی بین این گوشی و بلکبری Z10 خواهید یافت.
در حالت کلی نیز قالب طراحی آنها نزدیک یکدیگر هستند و کم و بیش شباهتهایی دارند اما منکر این نیستیم که این گوشی واقعا زیباست. اما از شکل ظاهری این دو که بگذریم به ابعادشان میرسیم، لومیا 920 دارای ابعادی معادل 130.3×70.8 میلیمتر و وان نیز با ابعاد 137.4×68.2 میلیمتر وارد میدان شده اند، ضخامت آنها نیز برای وان 9.3 میلیمتر و برای لومیا 920 هم 10.7 میلیمتر است، لومیا 920 حدود 7 میلیمتر کوتاهتر و دو میلیمتر پهنتر است، وان نیز حدود 1.4 میلیمتر نازکتر است. اگر بخواهیم که تعیین کنیم کدامیک ابعاد بهتری دارد و به نحوی خوشدستتر است، در نگاه اول لومیا 920 با ابعاد به نسبت کوچکتر برای این مورد بسیار خوب ظاهر میشود اما وان نیز با توجه به ابعاد بزرگتر نمایشگر کاملا مناسب بوده و در کار کردن با آن مشکلی نخواهید داشت، گرچه هر دو به نسبت اندازه نمایشگر خود ابعاد نامناسبی دارند. از دیگر تفاوتهایی که بین آنها مشاهده میشود چیدمان کلیدها و کنترلهاییست که در آنها تعبیه شدهاند. در اچتیسی وان به جای سه دکمه کنترل سیستم عامل، دو کلید وجود داشته و همین طور فاقد کلید فیزیکی شاتر دوربین است. پس از حملات اولیه 920 در این بخش وان تحت فشار قرار گرفته ولی با ضد حملهای کوچک این مشکل را جبران میکند تا بتواند در بخش بعدی برتری را ازآن خود کند.
دقیقه 10 تا 20: وزن و کیفیتساخت
پس از پرداختن به شکل ظاهری، به کیفیت بازی و میزان سنگینی آنها میپردازیم!
ابتدا در قسمت وزن، وان با 143 و لومیا 920 با 185 گرم به میدان آمدهاند، که مشخصا وان در وضعیت بهتری (بسیار هم بهتر!) به سر میبرد اما دلایل وزن 920 را در مسابقات قبلی توضیح دادیم و همین طور گفتیم که طراحی به طوریست که وزن در کف دست پخش شده و وزن بالای آن را احساس نخواهید کرد اما باز هم وان در برابر آن سبکتر است. زمانی که به جنس بدنه این دو برسیم وضعیت بسیار متفاوت است! وان از بدنه تماما آلومینیومی استفاده کرده که کیفیت بازی آن را بالا برده و همه از تکنیک عالی او شگفتزده میشوند! کیفیت به قدری بالاست که تمامی تماشاچیان عاشق وان میشوند! مقاومت نیز بسیار عالی بوده ولی متاسفانه خشپذیری کمی بالاست. اما در حالی که وان قصد پیش رفتن به دروازه لومیا 920 را داشت، محصول نوکیا مانند یک تانک جنگی (!) در برابر وان ایستادگی کرد، بدنه 920 پلیکربناتی است که شاید کیفیت و حس وان را نداشته باشد ولی در نوع خود کیفیت آن بسیار بالا بوده و مقاومت آن نیز برتر از وان ارزیابی میشود، همچنین میزان خشپذیری آن نیز پایینتر است. در حالت کلی میتوان گفت که کیفیت بازی وان در این بخش جالبتر و نسبتا بهتر است ولی در مقابل لومیا 920 مقاومت بیشتری داشته و خشپذیری آن بر اثر زمین خوردگی پایینتر است.
دقیقه 20 تا 30: نمایشگر
در قسمت بدنه هر دو بسیار خوب عمل کردند و در برابر حملههای حریف مقاومت بالایی نشان داده و اجازه حمله را ندادند، اما آیا این روند در ادامه نیز این طور خواهد بود؟ باید صبر کرد و دید!
در این قسمت هر دو از برترینهای دنیای موبایل هستند! که البته شاید بر روی کاغذ این طور به نظر نیاید!
اچتیسی وان از یک نمایشگر 4.7 اینچی Super-LCD3 فولاچدی استفاده میکند که دارای تراکم 469ppi است، همچنین برای محافظت از نمایشگر یک لایه از روکش گوریلاگلس نسخه 2 بر روی آن کشیده شدهاست. اما در مقابل این لومیا 920 است که با نمایشگر 4.5 اینچی خود در برابر وان مقاومت میکند و به وی اجازه هیچ حرکتی به سوی دروازه خود را نمیدهد، نمایشگر این گوشی دارای دقت HD بوده و تراکم آن 332ppi است، همچنین پنل آن از نوع IPS است و مانند وان از گوریلاگلس2 استفاده میکند. تا به این جای کار به نظر وان بهتر میرسد! نمایشگر آن بزرگتر و دقت آن نیز بالاتر است، درباره اندازه بله، اما دقت خیر! همان طور که در مسابقات قبلی چندینبار توضیح دادیم این تراکم تاثیر چندانی نداشته و تشخیص تفاوت با چشم غیرمسلح تقریبا غیرممکن است. اما در بقیه موارد اوضاع کمی متفاوت است.
طبق جدول وان علاوه بر اینکه رنگ سفید را به اصطلاح سفیدتر نشان میدهد و نمایشگر روشنتری دارد، رنگ مشکلی را نیز عمیقتر به نمایش میگذارد و نسبت کنتراست کلی آن نیز بالاتر است.
همینطور عملکرد آن در شرایط نوری قوی نیز به نسبت بهتر است. تا حالا که وان برنده بیچون و چرای این قسمت بوده و موقعیت خوبی را به دست میآورد اما لومیا 920 با تاکتیکی حرفهای و منحصر به فرد علاوه بر جلوگیری از این حمله باعث ایجاد یک ضدحمله میشود! این مورد، همانطور که در مسابقات قبلی درباره آنها بسیار صحبت کردیم (که متاسفانه کسی به آن توجه نمیکند!) فناوریهای موجود در نمایشگر این گوشی است، به صورت خلاصه دوباره درباره آنها توضیحاتی میدهیم؛ ابتدا فناوری PureMotion که باعث روانتر شدن نمایشگر و سریعتر شدن نمایشگر این گوشی میشود، ClearBlack که علاوه بر افزایش دادن عمق رنگ مشکی انعکاس نور در نمایشگر را کاسته و باعث عملکرد بهتر در شرایط نوری قوی میشود، و در آخر و یکی از جالبترین خصیصهها SuperSensitiveTouch نام دارد که باعث میشود بتوان با هر چیزی با نمایشگر گوشی کار کرد. تمامی این موارد باعث شدهاند تا نمایشگر این گوشی به یکی از حساسترین، روانترین و سریعترین نمایشگرهای جهان تبدیل گردد که تا اینجای کار وان را بسیار شگفتزده کرد! البته فراموش نکنیم که وان نیز عملکرد بسیار خوبی را از خود به جای گذاشت و در اکثر موارد سرتر بود!
دقیقه 30 تا 40: رابط کاربری
اچتیسی وان که تصور نمیکرد لومیا 920 بتواند در برابرش این چنین مقاومت کند شگفتزده شده و دچار یک غافلگیری شد، اما به خوبی توانست آن را دفع کند تا اینکه برسیم به بخش رابط کاربری و اینجاست که روح آنها را مقایسه میکنیم! در ابتدا لومیا 920 پیشقدم شده و با سیستمعامل ویندوزفون 8 پای به میدان میگذارد و با کاشیهای مربعی خود بسیار جلب توجه میکند! کاشیها قابل شخصیسازی بوده و رنگ پس زمینه و برخی قسمتهای دیگر نیز قابلیت شخصیسازی دارند. اما در آن سمت میدان اچتیسی وان با سیستمعامل خوشساخت اندروید جلو آمده و در برابر لومیا 920 ایستادگی میکند. رابط کاربری اختصاصی HTC با نام سنس که نسخه 5 آن نیز در وان وجود دارد بسیار پرزرق و برق به نظر میرسد، اما کمی صبر کنید! بیایید کمی عمیقتر نگاه کنیم، اگر بیشتر دقت کنید، شباهتهایی نسبی بین سنس و ویندوزفون دیده میشود که میتوان آن را الهام گرفتن نامید!
اما در حالت کلی سنس نیز زیباییهای خود را داشته و طرفداران بسیار دارد. ویندوزفون سادهتر و تقریبا محیط کاربری روانتری دارد در حالی که سنس پیچیدهتر و کمی کار با آن سختتر ولی با امکانات شخصیسازی بالاتری است، شما کدامیک را ترجیح میدهید؟! سادگی یا زرق و برق؟!
رابط کاربری وان:
رابط کاربری 920:
دقیقه 40 تا 50: سختافزار
پس از پایان یافتن نیمه اول و استراحتی که بازیکنان در رختکنهای خود داشتند، تصمیم به تغییر روشها و تاکتیکها گرفتند تا بالاخره بتوانند حداقل در یک قسمت هم که شده گلی به ثمر برسانند.
ابتدا لومیا 920 دست به حمله میزند؛ این گوشی از چیپست Snapdragon S4 Plus استفاده میکند که شامل یک پردازده دو هستهای 1.5 گیگاهرتزی از نوع Krait، یک گیگابایت رم و همین طور پردازشگر گرافیکی Adreno 225 میشود. اما در سمت مقابل اچتیسی وان که تصور میکرد کارش این بخش بسیار راحت بوده و لومیا 920 را نابود میکند، به سمت 920 پیش میرود…
این گوشی از چیپست Snapdragon600 استفاده میکند که شامل یک پردازنده چهارهستهای Krait300 با فرکانس 1.7 گیگاهرتز، 2 گیگابایت حافظه رم و پردازشگر گرافیکی Adreno 320 میشود.
در نگاه اول لومیا 920 هیچ حرفی برای گفتن در برابر وان ندارد اما وقتی صحبت نرمافزار و بهینهسازیهای آن شود، لومیا 920 با اقتدار تمام مقاومت میکند؛ ویندوزفون بر خلاف اندروید بسیار بهینه بوده و همگامسازی و هماهنگی سختافزاری و نرمافزاری آن بهتر از اندروید است و با سختافزاری به مراتب ضعیفتر عملکردی مشابه اندروید ارایه میدهد، به نحوی که با حداقل سختافزار نهایت بهرهوری را خواهید داشت؛ به هر حال وان که از مقاومت عجیب لومیا 920 شوکه شد، تصمیم گرفت دست به اقدامی دیگر بزند، همان طور که گفتیم ویندوزفون بهینه است، اما این بهینه بودن باعث نمیگردد حداقل پردازشگر گرافیکی دستگاه نیز به همان میزان خوب باشد و با وجود اینکه Adreno 320 وان در برابر Adreno 225 لومیا حدود 2 برابر قدرتمندتر است، سیستمعامل نتوانسته این ضعف را جبران کرده و این ضربهای بود بر تن لومیا 920.
پس از این موارد به حافظه آنها که نگاهی بیاندازیم، هر دو دارای 32 گیگابایت حافظه داخلی هستند و هیچکدام نیز از کارت حافظه جانبی پشتیبانی نمیکنند، پس در این قسمت میتوان لومیا 920 را نسبتا برتر دانست چرا که با قیمتی بسیار پایینتر، همان مقدار حافظه را در اختیار کاربر قرار میدهد. در ضمن فراموش نشود که وان در نسخه 64 گیگابایتی نیز موجود است و این شاید ضد حملهای از طرف وی برای جبران مافات قیمتش باشد!
دقیقه 50 تا 60: دوربین
مسابقه همینطور جذاب و حساس پیش میرود و دو گوشی نهایت تلاش خود را برای پیروزی به نمایش میگذارند و به محض به دست آوردن توپ دست به حمله میزنند؛ حال به بخش دوربین میرسیم که تقریبا یکی از اصلیترین بخشهای مسابقه بین “این دو” است! چرا که هر دو نوآوریها و فناوریهایی در این بخش ارایه داده و ادعا به بهتر بودن دارند، ببینیم که در میدان مسابقه این دو حریف سرسخت چه عملکردی از خود نشان میدهند.
اچتیسی وان از یک دوربین 4 مگاپیکسلی با فناوری انحصاری اچتیسی یعنی اولتراپیکسل (UltraPixel) استفاده میکند و دوربین آن توانایی ضبط تصاویر با کیفیت 1080p و با نرخ 30 فریم بر ثانیه و همچنین 720p با نرخ 60 فریم بر ثانیه را دارد، همینطور برای محیطهای کمنور و تاریک، یک فلاش LED تعبیه شدهاست، از آنجایی که این بخش، یکی از قسمتهای اصلی مقایسه این دو است، کمی وارد بحثهای تخخصیتر میشویم. فاصله کانونی وان در کمترین حالت چیزی حدود 28 میلیمتر بوده و دیافراگم آن نیز F/2.0 است. اندازه سنسور تصویر دوربین نیز 1/3 اینچ است.
لومیا 920 در سمتی دیگر با یک دوربین 8.7 مگاپیکسلی وارد میدان شده که با لنز Tessar ساخت کمپانی زایس همراه است. دوربین این گوشی به فناوری انحصاری نوکیا یعنی PureView مجهز شده، همچنین میتواند با کیفیت 1080p و نرخ 30 فریم بر ثانیه فیلمبرداری کند، فلاش آن نیز مانند وان LED اما دوگانه بوده و 3 متر برد خواهد داشت. فاصله کانونی دوربین 26 میلیمتر، دیافراگم F/2.0 و اندازه سنسور تصویر از وان کوچکتر یعنی 1/3.2 اینچ است. در ضمن هر دو گوشی دارای سیستم ضد لرزش اپتیکال نیز هستند. حالا این فناوریها چه میکنند و کدامیک نتیجه بهتری دارد؟!
ابتدا به اولتراپیکسل نگاهی داریم؛ اگر به مشخصات دوربین وان نگاهی بیاندازید، میبینید که حسگر تصویر آن نسبت به گوشیهای رایج دیگر نزدیک به 0.2 اینچ بزرگتر است، همینطور میزان مگاپیکسل آن نیز بسیار پایینتر بوده و به 4 مگاپیکسل محدود شده، حالا این موارد چه تفاوتی بوجود میآورند؟ اصولا وقتی دو دوربین، برای مثال 8 مگاپیکسلی داشته باشید و اندازه حسگر تصویر یکی از آنها را بزرگتر کنید پیکسلهای موجود در آن نیز بزرگتر میشوند، در نتیجه نور بیشتری را جذب کرده و نور بیشتر برابراست با کیفیت و جزئیات بالاتر، حالا علاوه بر اندازه سنسور، کم کردن مگاپیکسل نیز باعث بزرگتر شدن پیکسلها میشود و آنها بیش از پیش بزرگ خواهند شد در نتیجه عکسهایی واضح و روشن در فضاهایی با شرایط نوری ضعیف بدون فلاش حاصل میشود (نکته: اگر مگاپیکسل نیز بالاتر و اندازه پیکسلها کوچکتر باشند، احتمال افزایش نویز بیشتر است و کیفیت تصویر چنین دوربینی فقط به شرط کافی بودن نور، بالاتر از یک دوربین با پیکسلهای کمتر خواهد بود وگرنه وقتی نور کافی نباشد، شکست خواهد خورد). حالا به سراغ فناوری PuerView میرویم.
هدف پیورویو نیز با اولتراپیکسل مشابه است، عکاسی بهتر در شرایط نوری ضعیف، اما نحوه کار آن با اولتراپیکسل کاملا متفاوت است، اگر به خاطر داشته باشید در لومیا 1020 نیز این فناوری را توضیح دادیم که با فشرده کردن پیکسلها به کیفیت تصاویر میافزاید اما این پیورویو کمی (خیلی!) متفاوت است. در حقیقت تنها کاری که این فناوری انجام میدهد افزایش مدت باز بودن پرده شاتر دوربین است، این کار با نگه داشتن لنز دوربین توسط چند فنر نانو صورت میگیرد، به همین دلیل اگر گوشی را در دست خود تکان دهید به نظر میرسد چیزی درون گوشی لق میزند که همان لنز دوربین گوشیست که توسط فنرهایی نگه داشته شده، همانطور که گفته شد این کار باعث افزایش مدت باز بودن شاتر شده و این مورد نیز باعث میگردد نور بیشتری به پیکسلها برسد.
دوربین هر دو گوشی دارای سیستم ضدلرزش اپتیکال OIS یا Optical image stabilization هستند و وظیفه این مورد خنثی کردن لرزشها و در نتیجه پایدار بودن و به نحوی طبیعیتر و روانتر بودن ویدیوها و عدم لرزش و نویز در عکسهای ثبت شده است که در لومیا 920 نسبتا بهتر عمل کرده و لرزشها در ویدیوهای گرفته شده توسط آن پایینتر است.
خوب! امیدواریم که خسته نشده باشید، بدون وقفه به سراغ نتایج این فناوریها میرویم تا ببینیم که کدامیک موفقتر عمل میکنند.
نمونه عکسهای گرفته شده با هر دو گوشی:
در تصاویر همه چیز مشخص است، در حالت عادی جزئیات ثبت شده توسط وان کمی بهتر است اما وقتی تصمیم به زوم کردن داشته باشید، بسیار نا امید خواهید شد! از نظر نمایش رنگها نیز لومیا 920 گرمتر و زندهتر است، به طوری که وان در برابر آن کمی مرده به نظر میرسد اما رنگهای ثبت شده توسط وان واقعیتر هستند. در قسمت فیلمبرداری هر دو بسیار عالی عمل میکنند ولی در ضبط صدا قضیه کاملا متفاوت است، حجم صدای ضبط شده توسط وان بالاتر ولی کیفیت صدا توسط لومیا 920 به صورت قابل توجهی بهتر است، گرچه حجم آن پایینتر است.
اما وقتی بحث عکاسی در شرایط نوری ضعیف شود، هر دو عالی هستند ولی با کمی تفاوت! عکسهای ثبت شده توسط وان روشنتر و به نحوری با نور بیشتر هستند اما لومیا 920 تصاویر را کمی تاریکتر ثبت میکند اما در عوض کیفیت تصاویر و جزئیات بالاتر بوده و نویز تصاویر نیز بسیار پایینتر است.
همینطور یکی از برتریهایی که لومیا 920 دارد فلاش LED دوگانه است، در ضمن در قسمت دوربین جلو نیز HTC وان با دوربین وایدتر (میدان دید بازتر) و در کل کیفیت مناسبتر، دوربین جلوی بهتری دارد.
در بخش نرمافزار و پردازش عکسها نیز وان با چیپ اختصاصی ImageChip2 به کیفیت تصاویر بهبود میبخشد و با قابلیت ZOE بسیار کاربردی ظاهر میشود، توسط این قابلیت میتوانید در یک شات چند تصویر و مقداری فیلم تهیه کنید و هر زمانی که خواستید به ویرایش آن بپردازید و در حقیقت آن را میتوان یک فتوشاپ دستی نامید. اما در سمتی دیگر لومیا 920 در ابتدا با نرمافزار ساده دوربین خود ظاهر میشود اما وقتی خبر میرسد که نرمافزار بسیار حرفهای دوربین لومیا 1020 نیز قرار است برای آن منتشر شود، دیگر وان نمیتواند بر دروازهاش حملهور شود!
در این نبرد سخت و طاقت فرسا بین دوربین این دو گوشی، هر دو بسیار عالی عمل کرده و حرفهای بسیاری برای گفتن داشتند و نوآوریها و فناوریهایی که در این زمینه به کار بردند نیز به آنها بسیار کمک کرد.
دقیقه 60 تا 70: بخش چندرسانهای
حالا وضعیت مسابقه کمی آرامتر شده و به مقایسه پخش چندرسانهای این دو میرسیم.
همانطور که بارها در مسابقات قبلی توضیح دادیم در پخش و ویرایش محتوای چندرسانه HTC ONE به دلیل سیستمعامل اندروید و وجود هزاران قابلیت و نرمافزار در این زمینه هیچگونه مشکلی نخواهد داشت، اما متأسفانه لومیا 920 با ویندوزفون 8 “فعلا” از برخی فرمتها پشتیبانی نکرده که میتواند کمی آزاردهنده باشد. وقتی به بلندگو دو دستگاه نگاهی بیاندازیم، وان به صورت ناگهانی و بسیار خطرناک به سمت دروازه لومیا 920 حملهور میشود! این گوشی از دو بلندگوی بزرگ BoomSound در قسمت جلویی بهره میبرد که هیچ گوشی در دنیا نمیتواند در برابر آن مقاومت کرده و تمامی بازیکنان این مسابقه در این بخش از او شکست خوردهاند و با یک موج محکم با بلندگوی خود به لومیا 920 نشان میدهد که در این بخش با بد کسی طرف شده است! در سایرقسمتها نیز مانند نمایشگر برای تماشای فیلم و تصاویر هر دو بسیار خوب عمل کرده و نمیتوان یکی را برتر دانست، اگرچه اندازه کمی بزرگتر وان، برتری کمی دارد.
دقیقه 70 تا 80: باتری
پس از وقت بسیاری که این دو بر سر دوربین خود صرف کردند، حالا باتری آنها به شدت مصرف شده و نزدیک به تمام شدن است، باید دید که کدامیک مقدار بیشتری را ذخیره کرده و به نحوی بیشتر دوام آوردهاند.
باتری هر دو به دلیل بدنه یکپارچه غیر قابل تعویض است، لومیا 920 از نوع لیتیوم یونی و وان نیز لیتیوم پلیمری، ظرفیت 920 برابر با 2000 میلیآمپرساعت و وان هم 2300mAh است، به صورت عددی وان گوی سبقت را ربوده است. در تستهای انجام شده در قسمت مکالمه وان 5 ساعت، وبگردی 5 ساعت و در تست پخش ویدیو نزدیک به 4 ساعت بیشتر عمر کرد که در حالت کلی میتوان طول عمر باتری آن را بیشتر و بهتر دانست، اما باز هم لومیا 920 قصد کوتاه آمدن نداشته و سعی دارد هر طور که شده با هر چیزی مقاومت کند! این گوشی اولین گوشی هوشمندی بود که از شارژ بیسیم پشتیبانی کرده و میتواند یک مزیت به شمار بیاید.
دقیقه 80 تا 90: سایرویژگیها
در این بخش به تعدادی از برنامه های کاربردی که در قسمتهای قبل گفته نشد میپردازیم.
لومیا 920 از nokia map (نقشههای عالی با امکانات بالای نوکیا نظیر استفاده از نقشههای سهبعدی، جستجوی کاملا آفلاین،راهنمای صوتی، جزئیات فوقالعاده و… که همه بصورت کاملا آفلاین در اختیار قرار میگیرند)، City Lens Nokia (با گرفتن دوربین گوشی به سمت یک خیابان، نام و اطلاعات کامل مغازهها، پارکینگها، داروخانهها، مدارس، ادارات دولتی و… بر روی صفحه نمایش گوشی به نمایش در خواهند آمد) و تعدادی دیگر از اپلیکیشنهای اختصاصی خود پشتیبانی میکند.
تنها تفاوتهای دیگری که میتوانیم بین آنها مشاهده کنیم در امکانات ارتباطی آنهاست. جایی که وان از فرستنده IR یا مادون قرمز (اینفرارد) پشتیبانی کرده و همینطور نسخه بلوتوث آن بجای 3.1 چهار است. به جز این موارد، دیگر تفاوت خاصی نمیتوان بین آنها یافت.
وقت اضافه: قیمت
پس از یک 90 دقیقه بسیار طاقتفرسا حالا داور میزان وقت اضافه را اعلام میکند تا به عنوان آخرین قسمت این رقابت یعنی “قیمت” بپردازیم.
اچتیسی وان در بازار جهانی چیزی بین 550 تا 600 دلار قیمت داشته و در بازار ایران نیز قیمت آن حدودا 2 میلیون تومان است، اما لومیا 920 در بازار جهانی حدود 400 دلار و در بازار کشور نیز حدود 1.400.000 تومان قیمت دارد که فاصله بسیار زیادیست! هر دو نسبت به قیمت خود “تقریبا” مناسب هستند، وان در کل جزو گرانقیمتها قرار گرفته و قیمت آن کمی بالاست و مبلغ پرداختی لومیا 920 نیز برای رده خود بسیار خوب است!
بالاخره داور سوت پایان آخرین مسابقه دور مقدماتی جام قهرمانان آیتـی را به صدا در آورده و پس از تلاش بسیاری که دو بازیکن داشتند، به رختکن خود باز میگردند، به همین منظور نیز طبق روال همیشگی موقعیتهای حساس و مهمی که در زمین مسابقه ایجاد شد را مروری کوتاه میکنیم…
Lumia 920:
موقعیت گل اول: تنوع رنگی بالاتر و به نحوی خوشدستتر
موقعیت گل دوم: مقاومت بالاتر بدنه و خشپذیری کمتر
موقعیت گل سوم: فناوریهای منحصر به فرد به کار رفته در نمایشگر (PureMotion, ClearBlack, SuperSensitiveTouch)
موقعیت گل چهارم: رابط کاربری روانتر، سادهتر و قابل فهمتر
موقعیت گل پنجم: عملکردی مشابه و شاید بهتر حتی با سختافزاری ضعیفتر
موقعیت گل ششم: دوربین با فناوری PureView، رنگهای گرمتر، جزئیات بهتر برای زوم کردن، کیفیت و جزئیات بالاتر و نویز کمتر در عکاسی در شرایط نوری ضعیف، ضبط صدا با کیفیت بهتر، فلاش LED دوگانه، کلید فیزیکی شاتر دوربین، عملکرد بهتر سیستم ضد لرزش
موقعیت گل هفتم: شارژ بیسیم
موقعیت گل هشتم:ارایه امکانات فوقالعاده با قیمتی استثنایی
HTC ONE:
موقعیت گل اول: باریکتر
موقعیت گل دوم: سبکتر، کیفیت بالاتر بدنه
موقعیت گل سوم: نمایشگر بزرگتر با عملکرد بهتر در شرایط نوری قوی و کنتراست بهتر
موقعیت گل چهارم: رابط کاربری با امکانات نسبتا بالاتر و قابلیت شخصیسازی پیشرفتهتر
موقعیت گل پنجم: پردازشگر گرافیکی قدرتمندتر
موقعیت گل ششم: فناوری UltraPixel، جزئیات بهتر دوربین در حالت عادی، رنگهای واقعیتر، میدان دید بازتر (همینطور در دوربین جلو) و عکسهایی روشنتر در شرایط نوری ضعیف، HTC ZOE
موقعیت گل هفتم: بلندگوی بسیار بهتر، پشتیبانی بهتر از فرمتها
موقعیت گل هشتم: عملکرد برتر باتری
[divide style=”2″]
حال تصمیم بگیرید، کدام گوشی برنده این رقابت شده و ۳ امتیاز بازی را از آن خود میکند؟! مطمئن نیستید؟! میتوانید رای به مساوی شدن مسابقه هم بدهید!
[polldaddy poll=7304786]
اگر طرفدار سرسخت یک گوشی هستید و دوست دارید قدرت آن را برای طرفداران دیگری با زبان خود شرح دهید، حتما وارد تاپیک کل کل طرفداران اچتیسی وان با لومیا 920 شوید و نظرات خودتان را بیان کنید.
[divide style=”3″]
برنامه کامل مسابقات را از اینجا میتوانید مشاهده کنید!
بابا ویندوز که اندروید رو میازره تو جیبش… گوشی های لومیا فوق العاده اند
چرا درباره Shutter speed لومیا 920 بحث نکردید؟
مهمترین قابلیت عکس برداری 920 جذب نور 4 ثانیه ای هست!
اتاق تاریک رو روشن روشن میکنه بدون هیچ فلشی !
واقعا بدون اطلاعات دقیق بررسی کردید فقط ظاهر قضیه رو دیدید. باید تمام امکانات رو بررسی کنید! و تحت فشار ازمایش کنید
عکس ها رو که نگاه میکنی واقعا htc افتضاحه ولی نمیدونم چجوری داره میگه htc بهتر گرفته!!!!
لومیا خیلی بهتره!!!!!!
با این تفاسیر که شما میگید چرا ایفون با اینکه از لحاظ سخت افزاری ازخیلی از گوشی های اندرویدی عقبتره ولی از لحاظ روونی از خیلی از گوشی های اندروییدی سرتره این گوشی های اندروییدی تو کاغذ برترند اما در اجرای برنامه ها و بازی ها هیچ حرفی برای گفتن در مفابل ای او اس و ویندوز فون ندارند
حالا به هر نحو
الان نوکیا گوشی lumia 1520 رو زده که خیلی خیلی عالیه ولی کاش صفحش 5 اینج بود..
صفحه ی فول اچ دی -بلوتوث4-و امکان پشتیبانی از کارت حافظه و….. دیگه.
الان لومیا 1520 برترین گوشی دنیاست.
اون رو راست میگید بیارید بندازید به جون one max
faghaaaaat htc khodai aliiiiiiiiiiiiiiiiiiiie
اینقد الکی از اچ تی سی تعریف نکنید چون تو کل عمرش نتونست برای گوشیاش یه سیستم عامل بزنه.همین اندروید هم مال گوگل هستش. اول ویندوز7 میزد بعد اندروید بعد ویندوز 7.5 .الانم داره ویندوز8 میزنه .خوب کدوم یکی از اینا مال خود اچ تی سی هستش .حداقل نوکیا تونست یه سیستم عامل به نام سیمبین بسازه .برادران اندرویدی اینقد نگران نوکیا نباشید که تو گودال افتاده .نوکیا اینقد سود کرده که کل اندروید هم بهش نمیرسه .همین الانم نوکیا تو ایران پر فروشترین گوشی هستش
گوشی وان مفتشم گرونه اگه بخوایم اونو با یه اندروید مقایسه کنید مثل s4 از هر لحاظ که بگین کم میاره.قیمت s4 خیلی متناسب تره
چرا این مسابقه سه روزه نموم شد من هنوز تو هنگم سریع جواب بدید لطفا
اچ تی سی وان فوق العاده ست اگه به سه هفته قبل برمیگشتم ۶۰۰ تومن هم میذاشتم روش اچ تی سی وان میگرفتم.
ظاهرا ویندوزیها تا دیدن یه جا دارن درموردشون صحبت میشه ریختن اینجا…!
اما اول و آخرش اینه که اندروید سروره!!
وان و اس4 تو فینال همدیگرو میبینن لومیا هم بره قاطی باقالیا!
سلام بررسی خوبی بود ولی فکر کنم در بخش دوربین یه اشتباه کوچکی شده بود!نوشین که لومیا920 فلش LED دوگانه داره اما به فلش پیشرفته وان که بر اساس میزان نور محیط 5 شدت پاشش نور مختلف داره اشاره ای نکردید.به هر حال ممنون
lumia 920
در اینکه one برتره شکی نیست حتی از دید قیمت =((
دوستانی که میگفتین یه طرفه اس چرا دلیل و مدرکتونو نمیتونم ببینم خیلی جالبه تهمت زدن تو این ماه عزیز کار درستی نیست
اقای مسکینی که میگی لومیا920 با لومیا 925 فرقی نداره بخاطر همین تو مسابقه نیست خواهشا اطلاعات خودت رو به روز کن.مهمترین تغیرات ایجاد شده در لومیا 925:
. لومیا 925 دارای سه تفاوت اصلی با مدل قبلی یعنی 920 میباشد که از مهمترین آنها میتوان به قاب آلومینیومی دور گوشی اشاره کرد. در حالی که پشت گوشی همچنان از پلی کربنات میباشد، نوکیا دور بدنهی این گوشی یک قاب بسیار زیبای آلومینیومی قرار داده که جلوه بسیار زیبایی به گوشی داده است. ضخامت این گوشی 8.5 میلیمتر بوده و وزن آن معادل 139 گرم است که یک جهش بزرگ نسبت به لومیا 920 محسوب میگردد. اما تفاوت دوم این گوشی با لومیا 920 در پنل صفحه نمایش آن میباشد. برخلاف لومیا 920 که از صفحه نمایش LCD استفاده میکرد، لومیا 925 از صفحه نمایش AMOLED با تکنولوژی ClearBlack بهره میبرد. با توجه به اینکه رنگ مشکی کاربرد فراوانی در محیط رابط کاربری سیستم عامل ویندوز فون 8 دارد، این تعویض پنل از LCD به AMOLED را، یک جهش بزرگ میدانیم. آخرین تفاوت مربوط به میکروفن ثانویه IHF اضافه شده به لومیا 925 میباشد که به کمک آن میتوان حتی هنگام فیلمبرداری در فضاهای شلوغ نیز، صدای بسیار خوب و شفافی را ضبط کرد. افتاد؟؟؟؟
الان این قضیه چه ارتباطی به بنده داشت؟!
من کی گفتم 925 با 920 هیچ فرقی نداره؟؟؟ گفتم 925 تفاوت آنچنانی با 920 نداره و اگه شرکت داده بشه شبیه اینه که یه گوشی دو بار تو مسابقه شرکت کرده باشه! الان واقعا یه خورده وزنش کم تر شده و صفحه نمایش عوض شده اینا شدن تغییرات عمده؟! تغییر عمده یعنی از لومیا 900 به 920 که همه چی تغییر کرد!!! حالا هم که مشکلی پیش نیومده! سهم نوکیا تو این مسابقات مثل بقیه برند ها 2 تا بوده که ما 1020 و 920 رو گذاشتیم! یعنی اگه ما 1020 رو نمیذاشتیم بجاش 925 بود شما اعتراض نمیکردین که چرا پرچمدار جدید نوکیا تو مسابقات نیست؟؟؟ مسابقه هم کاملا عادلانه اس! از سونی زد و اس پی هستن ولی ZR نیست! از اچ تی سی وان و باترفلای هستن ولی باترفلای اس نیست! از ال جی جی پرو و نکسوس هستن ولی جی نیست! از نوکیا هم 1020 و 920 هستن ولی 925 نیست!!! می بینی همه چیز کاملا عادلانه اس! اگه من به جای 920 میومدم 925 رو میذاشتم طرفدارای بقیه برند ها میومدن اعتراض میکردن که چرا از نوکیا دوتا گوشی تاپشو گذاشتین ولی مثلا از سونی اس پی رو گذاشتین و ZR نیست!!! اگه بجای 1020 که الان هست 925 رو میذاشتم خود شما میومدین اعتراض میکردین که چرا پرچمدار بقیه برند ها تو مسابقات هست ولی پرچمدار نوکیا یعنی 1020 نیست واقعا من 925 رو جای 1020 میذاشتم خود شما اعتراض نمیکردین؟؟؟
می بینی که همه چیز کاملا عادلانه اس
حالا واقعا 925 نسبت به 920 تغییرات آنچنانی نداشت! از همون نوکیا واستون مثال میزنم الان x6 نسبت به 5800 فقط طراحیش عوض شد و صفحه خازنی و دوربین 2 مگاپیکسل افزایش داشت! الان به نظر شما این تغییرات عمده حساب میشه یا جهش از 5800 نسبت به ان 8 ؟ الان جهش از لومیا 900 نسبت به 920 تغییر عمده حساب میشه یا از 920 به 925؟ حتی اگه به نام گذاری گوشی های نوکیا دقت کرده باشید همیشه وقتی جهش بزگی داره اسم گوشی هم یه تغییر بزرگ پیدا میکنه! مثلا الان 920 با 925 و 928 تفاوت آنچنانی ندارن و اسمشون هم فقط یه رقم آخرش تغییر کرده! ولی 1020 خیلی متفاوت تر بود اسمش هم خیلی تفاوت داره! می بینی خود الوپ هم اینو میدونه که تغییر عمده ای از 920 به 925 صورت نگرفته فقط 925 اومده نواقص 920 که بخش عمده ایش وزن نسبتا بالاش بود رو بهبود بخشیده که اسمش تغییر عمده نیست! حتی تغییرات نرم افزاریش هم برای 920 طی یه آپدیت ارایه میشه!!!
ببخشید وقتتون رو گرفتم
آقای جهانی چرا از هوآوی فقط یک پرچمدار هست؟ پس اسند میت کو؟
یه دونه اسند میت گرفتم خوشحتل بوذم کهپرچمدار گرفتم!!!
جدیدا دوستان روشن فکرمون یاد گرفتن هی بگن ویندوز کجا اندروید کجا?
بابا بس کنید اینقدر ادا درنیارید مشخصی اندروید از ویندوز سره
ویندوز اگه خیلی مال بود نوکیا رو از تو این گرداب بدبختی بیرون میکشید
معلومه 920 بهتره! اندروید کجا و ویندوز کجا؟!
بازم با سلام!!!!!!!!!!1
اخرش HTC ONE سرتره!!1
لطفا تعصبی رای ندنید،، این یه چیز واقعا آشکار و واضحه!!
آخرشم
ســــــــــــــــونی(منظورم هونامی هستش)
شما مطمینی خودتون بی تعصب هستید اینجوری که قبلا دیدم خیر
just HTC
مقایسه این 2 گوشی با هم اشتباس ××
اصلا فکر مقایسه لومیا 920 با وان خنده داره! وان کاملا از لومیا برتره از هز نظر ک ببینی وان تکه!
برتری های وان نسبت ب لومیا بسیار کاربردی تره در کل هم باید بگم ک در این مقایسه کمی طرف لومیا گرفته شده بود ک احساس میکنم چون میدونستید وان برندست سعی کردید همچین لومیا رو اونطوری ک هست نشون ندید!!
be the number ONE with htc ONE
دوست عزیز نواورانه ترین گوشی دنیا با یکی از متقلب ترین گوشی ها اتفاقا قابل مقایسه نیست فناوری بلندگوی وان از نوکیا دزدیده شده و اگر کمی اهل فناوری باشید میدونید بخاطر این قضیه نوکیا از وان شکایت کرد بعد هم اینکه واقعیت ها رو گفتن و برخلاف نظر شما نوشتن میشه طرفداری از یه گوشی خاص نخیر شما میگی وان بهتره (اونم به صورت کاملا تعصبی )بعد اینجا خوبی های 920 گفته شده شما میگید جانب دارانه نوشته شده حرف شما خنده داره نه مقایسه
یادم رفت بگم جز بلند گو طراحی پشت این گوشی کاملا از اکسپریا پی و طراحی جلوش از بلک بری زد 10 الگو برداری شده میتونید ببینید.
از این به بعد با دلیل و مدرک صحبت کنید و نیایید بگید جانب دارانه بوده
ببخشید دوست عزیز شما تا حالا وان گرفتید دستتون؟!قبل از این که زد10 بیاد نمونه های اولیه وان موجود بود.درسته که کمی شبیه اکسپریا پی هست اما شما یه بار وان بگیر دستت اون موقع متوجه میشی.در این مقاله هم جانب داری وجود نداشته و نویسنده فقط نقاط قوت و ضعف دو گوشیو با هم مقایسه کرده.از نظر دوربین هم باید به این لینک برید تا ببینید دوربین وان یعنی چی.در آخر هم تشکر می کنم از همه ی شما دوستان زحمت کش و میدونم سرتون حسابی شلوغه اما اگه میتونین بعد جام بخش آزمایشگاه هم یه سرو سامونی بدین(منظورم یه بررسی جید و با حال:D)باتشکرhttp://www.technobuffalo.com/2013/03/12/htc-one-vs-latest-smartphones-camera-comparison/
one
فقط لومیا920
لومیا920
اینجوری که این گزارشگر گزارش کرد احساس میکنم چون پولش نرسیده وان بخره رفته 920 خریده الان داره یه طرفه گزارش میکنه. نکن برادر. دیدی رای ها رو دیگه.
واقعا بدون دلیل و مدرک حرف زدن اصلا کار درستی نیست! تهمت زدن هم همینطور!
اتفاقا این دوستمون کاملا داره راست میگه بعضی از قسمت ها ی طرفه گزارش کردی!
فکر کنم باید ی بار دیگه بررسی رو بخونی!!!!!!!!
من که مقاله رو ننوشتم! بررسی هم نیست این یه مقایسه است! اما شما بگو کجای این مقاله یه طرفه اس که من توضیح بدم! همینطوری بگین یه طرفه بوده و… کار درستی نیست دلیل و سند و مدرک میخواد!
تو صفحه نمایش و جنس بدنه و کیفیت ساخت و قدرت سخت اقزاری کاملا ی طرفه نوشتی!
همه میدونن کیفیت وان تکه اما اینجا جوری گفتی ک انگار لومیا کمی بهتره!
برادر من برای لومیا نوشتی قدرت سخت افزاری بهتر!!!!!!!!!!!!! هر چقدر هم ویندوز فون سبک باشه cpu لومیا در برابر cpu اچ تی سی وان هیچ حرفی برای گفتن نداره خواهشا ی نگاه ب بنچمارک ها بنداز.
توضیح دادن و معرفی فناوریهای صفحهنمایش لومیا 920 و البته گفتن اینکه وان بزرگتره و کنتراست و عملکردش زیر نور آفتاب بهتره و گفتن اون تو موقعیتها طرفداری محسوب میشه؟!!
گفتن اینکه مقاومت لومیا 920 بهتره و البته اینکه کیفیت وان هم بسیار بالاتره و ذکر اون تو موقعیتها طرفداری محسوب میشه؟!
اینکه بگیم ویندوزفون بهینه هست و حتی با پردازندهای به مراتب ضعیفتر دقیقاً مثل iOS عملکردی مشابه یا حتی روونتر رو ارائه میده و البته بگیم که نرمافزار دیگه نمیتونه گرافیک رو تحت تاثیر قرار بده و گرافیک وان قدرتمندتره و بازهم اونو تو موقعیتا ذکر کنیم طرفداری محسوب میشه؟!
من کِی نوشتم سختافزار بهتر؟؟
موقعیت گل پنجم: عملکردی مشابه و شاید بهتر حتی با سختافزاری ضعیفتر””
این یعنی سختافزار بهتر؟!
بنچمارک وقتی که سیستمعامل تغییر پیدا میکنه یعنی هیچ! وقتی که ساختار، طراحی و میزان بهینه بودن سیستمعاملها کاملاً متفاوت هست دیگه بنچمارک این وسط معنی نمیده! و البته اینکه بنچمارکای زیادی برای ویندوزفون در دسترس نیست که مقایسه کنیم.
ببینید مهیار جان همه چیز که روی کاغذ درست نیست! همونطور که دیدید من کاملاً نقاط قوت وان و البته ضعف 920 رو گفتم و قصد طرفداری رو ندارم و از هیچکدوم رو هم ندارم و البته اینکه قصد خرید هیچکدوم رو هم ندارم، شما داری میگی CPU قویتر، درسته وان 920 رو محو میکنه خوب ولی وقتی ویندوزفون بهینه تره و با همون سختافزار عملکرد روونی رو ارائه میده دیگر قدرت پردازشی بالا وان معنی نمیده!
ضمن اینکه بازم میگم گفتیم در بحث گرافیک وان بسیار قدرتمندتره و اونقدرا سیستمعاملشون دخیل نیست
دقیقا عزیزم منظور منم همینه اما “بهتر حتی با سخت افزار ضعیف تر” نیست قبول دارم ویندوز فون روونه (من با لومیا 900 کار کردم و کاملا مشهوده) اما ب نظرم اگ اینو نمیگفتی بهتر بود یا مقاومت بالاتر بدنه رو! میدونم المینیوم خش پذیر اما از نظر مقاومت دیگ از پلی کربنات پایین تر نیست.
میثم جان من اهل گیر دادن الکی نیستم و درباره ی بنچمارک ها هم حق با توست اما اگ بخوایم انصافا بگیم cpu وان حتی با سیستم عامل سنگین اندروید نسبت ب لومیا کاملا برتر هست ب نظرم بهتر بود مینوشتی:
قدرت سخت افزاری عالی با توجه ب سی پی یو 2 هسته ای!
درسته پلیکربنات در حالت عادی مقاومت کمتری داره ولی شما فقط ویدئوهای تست ضربه لومیا 920 رو ببینید کاملاً متوجه این مسئله میشید که مقاومتش چقدر بالائه!
ببینید من نگفتم سخت افزار بهتر! من گفتم :
عملکردی مشابه و شاید بهتر حتی با سختافزاری ضعیفتر
کلمه “عملکرد” منظورم در محیط کاربری بود، یعنی اگه محیط کاربری رو فک کنم میاوردم این همه بحث پیش نمیومد، من هیچوقت نگفتم سخت افزار 920 بهتره، ببینید همونطور که گفتم روی کاغذ وان 920 رو از صحنه روزگار محو میکنه ولی خوب وقتی که تو عملکرد این طور نیست دیگه این قدرت CPU بی معنی میشه! تو گوشیها الان دیگه پردازندهها به قدری پیشرفت کردن که دیگه تا چند سال دیگه نیازی به قدرت بالاتر نیست ولی تو GPU چرا به همین دلیل بود که دیدید پردازشگر گرافیکی وان رو قدرتمندتر اعلام کردم!
ببینید اگه این یه مقایسه بین دو تا اندرویدی بود کاملا وضعیت عوض میشد ولی وقتی دو تا سیستم عامل متفاوت رو داریم مقایسه میکنیم وضعیت خیلی خیلی فرق داره! مثلا تو مسابقات دیگه دیدید که بر اساس قدرت و بنچمارکا یکی از گوشی هارو بین اندرویدی ها بهتر دونستیم ولی با این شرایط این کار بی فایدست
یه موردی که خیلی ازش تعجب کردم و کمی ناراحت شدم اینه که دوستان همینجوری و بدون دلیل میان میگن که فقط از 920 طرفداری شده، خوب اگه طرفداری شده من چرا اون همه از وان تعریف کردم؟ اگه قرار به طرفداری بود خیلی چیزای دیگه میتونستم بگم که نگفتم! میتونستم در یک کلام مثلا دوربین 920 رو بهتر بدونم یا با دلایل غیرمنطقی وان رو تخریب کنم! ولی شما صداقانه قضاوت کنید، موقعیتها رو بخونید، کجاش طرفداری شده؟! یکم دارم حس میکنم دوستان شرکتکنندههای مسابقه رو دستکم میگیرن! مثلا میگن 920 غیرقابل مقایسه هست! من نمیخوام طرفداری کنم و بگم که 920 از وان بهتره ولی بیانصافی هست اینطوری صحبت کنیم، تو مسابقات دیگه و تو نظرات هم همین مورد کاملاً مشهوده
و به عنوان کلام آخر بازم میگم که من قصد طرفداری از هیچکدوم رو ندارم و هر کدوم به نحوه خودشون از یه لحاظ خوب هستن و نمیشه یکی رو برتر دونست، اگه قرار به طرفداری هم بود دیگه چیزی به اسم نظرسنجی وجود نداشت.
با تشکر از شما، موفق باشید و ببخشید اگه طولانی شد
لومیا 920