همانطور که میدانید٬ دمدستترین دیوایس اطرافمان٬ همین اسمارتفونها هستند. برای همین به اهمیت آنها افزوده میشود و برای شما کلی کار انجام میدهند. اطلاعاتتان را در خود ذخیره میکنند٬ عکاسی و فیلمبرداری میکنند و… . با گسترش تکنولوژی کتابهای الکترونیکی (E-Book) از ناکجاآباد سر درآوردند و جهان کتاب خواندن را دگرگون کردند. اگر بخواهید٬ یک کتاب را در موبایل خود بخوانید٬ گوشی مورد نظر شما چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟! حالا فرض کنید که آن را برای وبگردی هم لازم دارید. ما اینجاییم که کمکتان کنیم. اگر مایل هستید که یک اسمارتفون مخصوص وبگردی و کتابخواندن داشته باشید٬ پس با آیتیرسان همراه شوید…
نکته: این لیست براساس قیمت و نزولی است.
1- سامسونگ گلکسی S8
اینبار هم پرچمدار سامسونگ مهمان لیست ما شد. وجود حاشیههای کم در این موبایل سبب شده تا وبگردی در آن لذت بخش باشد و لبخند روی لبهایتان بنشیند. اما نسبت تصویر نامتعارف 18.5:9 موجب این شده تا کتابخواندن نیز در این اسمارتفون جالبتر و هیجانانگیزتر از همیشه باشد. چراکه وقتی S8 را بهصورت افقی بگیرید٬ فضای زیادی را دراختیار خواهید داشت و کلمات درشتتر از همیشه جلوی چشمان شما بهنمایش درمیآیند.
اما ویژگیهای دیگری هم بودند که به ما این اجازه را داد تا این کمحاشیه را در لیستمان قرار بدهیم. یکی از آنها رزولوشن باورنکردنی این گوشی است. کمپانی خوشنام سامسونگ برای این دیوایس کیفیت +QHD را درنظر گرفته و حتی به شما این امکان داده شده است تا درصورت لزوم رزولوشن آن را تا +HD نیز پایین بیاورید. اما ما توصیه میکنیم برای خواندن متون گوناگون از بالاترین وضوح ممکن بهره ببرید و درحین کارهای روزانه از رزولوشن پایین استفاده کنید. ضمنا خوشدستی این موبایل هم (بهلطف نسبت تصویر) بهخودی خود برای علاقمندان کتاب جذاب است. گزینه «فیلتر تور آبی» هم حضور دارد تا با فعالکردن آن دیگر چشمانتان درد نگیرد.
ناگفته نماند که صفحهنمایش سوپرامولد این دستگاه متون مشکی رنگ را به بهترین شکل ممکن نمایش میدهد. از قلم نیافتد که S8 دومین موبایل در دنیا بود که موفق به دریافت استاندارد MHP شد. این یعنی طیف رنگی درحد و اندازه تلویزیونهای 4K دارد. همین سبب میشود تا تصاویر و گیفهای سایتها به بهترین شکل ممکن نمایش داده شوند.
حدود قیمت: دو میلیون و سیصد هزار تومان
2- وانپلاس 5
پرچمدار قدرتمند وانپلاس حالا در این لیست حضور دارد. وانپلاس 5 به یک صفحهنمایش از نوع اپتیکامولد مجهز شده است که بهدلایل مختلف بهنام سوپرامولد نیست و شاخه دیگری از آن است. اما باز هم مزیتهای اولدها در این موبایل وجود دارد. همانطور که میدانید٬ بیشتر جملات کتابها بهرنگ مشکی است. از طرفی اولدها هم رنگ سیاه را بسیار عمیق نشان میدهند و مانند IPS LCDها تمایلی به خاکستری ندارند. برای همین شما در واژهها غرق خواهید شد و خواندن کتاب (و صدالبته اخبار) برایتان بیش از پیش لذت بخش خواهد بود.
خوش دستی وانپلاس 5 هم دلیلی برای حضور او در این لیست است. این را باید ممنون ضخامت 7.25 میلیمتری٬ گوشههای گرد و وزن (نسبتا) کم باشیم. همینطور اندازه نمایشگر و وضوح آن کاملا مطلوب است و وبگردی در این دستگاه حال و هوای دیگری دارد. اما نباید از گزینه «Reading Mode» به آسانی بگذریم. با فعالکردن این حالت٬ همهچیز ناگهان سیاه-سفید میشود و رنگها فرار میکنند. وانپلاس 5 دقیقا شبیه به یک کتاب خوان میشود و بهترین تجربه وبگردی و خواندن متون را به شما عرضه میکند. در زمان روشن بودن این مود٬ هم کتاب خواندن دلپذیرتر میشود و هم باتری کمتری مصرف میگردد.
حدود قیمت (نسخه 64 گیگابایت با 6 گیگابیت رم): یک میلیون و نهصد هزار تومان
3- الجی G6
الجی بعد از شکست پروژه G5 دست به ساختن جایگزینی برای آن زد. دستگاهی کمحاشیه و مانند بقیه پرچمداران! مثل استاندارد دنیای موبایل. با اینکه تا به امروز G6 فروش خوبی نداشته٬ اما در لیست ما جای گرفته است. لکن حضور ایشان (!) بیدلیل نیست. وجود حاشیههای کم بهتنهایی این موبایل را برای وبگردی و خواندن کتاب به گزینهای ایدهآل تبدیل میکند.
اندازه نمایشگر هم 5.7 اینچ بوده و برای عاشقان کتابهای الکترونیک رضایتبخش است. رزولوشن هم بسیار عالیست و همگان از مشاهده متون مختلف در این دیوایس لذت میبرند و یقین داشته باشید که هیچ پیکسلی را نمیبینید. نسبت تصویر هم کم و بیش مانند گلکسی S8 است و همین سبب شده تا این دستگاه خوشدست باشد و گوشههای گرد آن موجب میشود تا بهراحتی در گودی دست جای بگیرد. وزن این محصول هم (باتوجه به سایز پنل) بسیار مطلوب بوده و از رقیبان قلدر خود سبک وزنتر است. نوع پنل به کار رفته در این اسمارتفون نیز از قماش IPS LCDهاست. همین تکنولوژی موجب شده تا G6 روشنایی خوبی داشته و (تقریبا) درهرشرایطی پاسخگوی نیاز شما باشد.
حدود قیمت: یک میلیون و هشتصد هزار تومان
4- هوآوی میت 9
از هرچه که بگذریم٬ نمیتوانیم از این خانواده بگذریم. هوآوی همیشه به این سری از موبایلهایش رسیدگی بسیاری میکند. این خاندان به «غولبودن» شهرت دارند و همیشه آنها را در قد و قوارهای بزرگ دیدهایم. دراصل برای همین بود که این موبایل را به لیستمان دعوت کردیم. صفحهنمایش تقریبا 6 اینچی٬ میتواند برای هر عاشق کتابی جذاب باشد و او را هیپنوتیز کند. خوشبختانه میت 9 هم به نمایشگری غولآسا مجهز است و این ویژگی بهخودیخود میتواند٬ کاربران را مهبوت کند.
رزولوشن این نمایشگر هم فول اچدی است و در بیشتر اوقات راضیکننده است. گوشههای گرد و حاشیههای نسبتا کم میت 9 هم سبب شده تا این دیوایس خوشدست باشد و بهراحتی آبخوردن در گودی دست جای بگیرد. تکنولوژی ساخت پنل هم IPS LCD و از روشنایی مطلوبی برخوردار است. درآخر این برچسب قیمتی میت 9 بود که ما را جذب خودش کرد. خلاصه اگر از نمایشگرهای زیر 5.8 اینچ خوشتان نمیآید و مایل هستید که وبگردی و کتابخواندن را در پنلی غولآسا تجربه کنید٬ پس این مدل را حتما در بین گزینههایتان قرار دهید.
حدود قیمت: یک میلیون و هفتصد هزار تومان
5- شیائومی Mi Note
بازهم محصولی دیگر از این شرکت مهمان لیست ما شد. اما اینبار نوبت اسمارتفونهای برند مذکور است. با اینکه Mi Note بازنشته است٬ اما بهراحتی آبخوردن در بازار پیدا میشود. اندازه این نمایشگر 5.7 اینچ بوده و این سایز خبر خوشی برای علاقمندان کتاب و وبگردی است. رزولوشن این محصول فول اچدی هست و در کمتر مواقعی این کیفیت راضیکننده نیست. لکن در اکثر زمانها (مانند همین کتاب خواندن) مشکل زیادی بهوجود نمیآورد و اگر به دیسپلی (بادقت بسیار) نگاه کنید٬ شاید آنوقت پیکسلها را از هم تشخیص دادید.
نوع پنل IPS LCD است و روشنایی و طیف رنگ قابل قبولی دارد و برای وبگردی و خواندن متون مناسب است. گوشههای گرد و وزن مناسب Mi Note هم کمک شایانی به خوشدستی این مدل کرده است. لازم به ذکر است که فریم دور دستگاه با وسواس زیادی تولید شده و به هیچوجه دستانتان را نمیخراشد. درکل این موبایل در انجام بیشتر کارها (از جمله: وبگردی و کتابخواندن) راضی نگهتان میدارد و کمتر مواقعی ناامیدتان میکند.
حدود قیمت: نهصد هزار تومان