اینترنت اشیا و کاربردها

اینترنت اشیا یا IoT تکنولوژی است که به زودی ابعاد مختلف زندگی ما را تحت تاثیر قرار خواهد داد. ساختمان‌ها و شهرهای هوشمند با سبک زندگی راحت ،مدرن و مصرف انرژی پایین. اینترنت اشیا یکی از اجرای اصلی شهر هوشمند در آینده نه چندان دور خواهد بود.

امروزه تکنولوژی‌های جدید در حال تغییر شرایط زندگی انسان‌ها هستند. ظهور و روند رو به رشد اینترنت اشیا و مفاهیم آن در سال‌های اخیر، منجر به ورود دنیای اینترنت به اشیا شده است. مفهومی که اولین بار در اواخر 90 میلادی مطرح شد اما تا به امروز پیشرفت‌های چشم‌گیری از نظر فنی و تکنولوژی داشته است. پیش‌بینی می‌شود تا چند سال آینده بیش از سی میلیارد دستگاه از این طریق به اینترنت متصل خواهد شد.

اینترنت اشیا (IoT) به میلیاردها دستگاه فیزیکی در سراسر جهان اشاره دارد که در حال حاضر برای جمع‌آوری و به اشتراک گذاشتن داده‌ها به اینترنت متصل می‌شوند. باوجود پردازنده‌های ارزان قیمت و شبکه‌های بی‌سیم ، شما می‌توانید هر چیزی را به بخشی از اینترنت اشیا IoT تبدیل کنید. بدین ترتیب همه‌ی اشیا می‌توانند با استفاده از هوشمندی دیجیتال بدون نیاز به انسان ، با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و جهان‌های فیزیکی و دیجیتالی را با یکدیگر ادغام نمایند.

دستگاه‌های اینترنت اشیا از روش‌های مختلفی برای اتصال و به اشتراک‌گذاری داده‌ها استفاده می‌کنند: خانه های هوشمند و دفاتر از WiFi یا بلوتوث با انرژی کم استفاده می‌کنند. دستگاه‌های دیگر از LTE و یا حتی ارتباطات ماهواره‌ای برای برقراری ارتباط استفاده می‌کنند. با وجود گزینه‌های مختلف، به نظر می‌رسد WiFi به عنوان اینترنت استاندارد برای ارتباط دستگاه‌ها با یکدیگر پذیرفته شده است.

در پارادایم اینترنت اشیاء ، بسیاری از اشیاء ، در یک تا چند فرم در شبکه قرار می‌گیرند. شبکه حسگرها، برای برآورده ساختن این چالش جدید، که در آن سیستم‌های اطلاعاتی و ارتباطی در محیط اطراف ما جاسازی شده است، افزایش می‌یابد. این امر باعث تولید مقدار زیادی اطلاعات می‌شود که باید در قالبی یکپارچه و کارآمد و به‌راحتی ذخیره، پردازش و ارائه شوند.

در اینترنت اشیا داده‌های دریافت شده برای تجزیه و تحلیل به رایانش ابری (Cloud Computing) فرستاده می‌شوند . در این راستا برای کاهش در هزینه‌ها فقط داده‌های مفید به ابر فرستاده می‌شوند که این روشی است که به رایانش لبه (Edge Computing) شناخته می‌شود.

اینترنت اشیا و شهر هوشمند

با گسترش تعداد سنسورها در شهرها ، مسئولان شهری می‌توانند از اتفاقات به صورت به هنگام مطلع شوند. در نتیجه، پروژه‌های شهر هوشمند یکی از ویژگی‌های مهم اینترنت اشیا به شمار می‌رود. در حال حاضر، شهرها حجم زیادی از داده‌ها را با کمک دوربین‌های امنیتی و سنسورهای محیط‌زیست تولید می‌کنند و شبکه‌های زیرساختی عظیمی از آن‌ها پشتیبانی می‌نمایند. هدف پروژه‌های IoT اتصال این دستگاه‌ها و اضافه کردن هوشمندی بیشتر به سیستم می‌باشد.

توانایی درک بهتر در چگونگی عملکرد شهرها، برنامه ریزان را قادر به انجام تغییرات و نظارت بر چگونگی بهبود زندگی شهروندان می‌سازد.

اینترنت اشیا و کلان داده‌ها

همانطور که گفته شد، اینترنت اشیا حجم بالایی از داده‌ها را تولید می‌کند. این بدان معناست که IoT رهبر اصلی در پروژه‌ی کلان داده‌ها محسوب می‌شود و به شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا مجموعه‌ی گسترده‌ای از داده‌ها را تولید و آن‌ها را تجزیه تحلیل نمایند. ارائه‌ی وسیع داده‌ها به تولیدکنندگان درباره‌ی چگونگی عملکرد اجزای مختلف در دنیای واقعی به پیشرفت سریع آن‌ها کمک می‌کند. همانطور که داده‌هایی که از سنسورها در اطراف یک شهر جمع‌آوری می‌شود ، می‌تواند به برنامه ریزان برای کنترل و بهبود جریان ترافیک کمک کند.

مزایای اینترنت اشیا

هدف IoT ایجاد محیطی امن ، هوشمند و قابل ‌سنجش است. سیستم‌های امنیت خانگی بر رفت و آمد و آنچه در داخل یا خارج خانه انجام می‌شود نظارت دارند. فراتر از خانه ، سنسورها می‌توانند به تمیز نگه داشتن محیط زیست کمک کنند. در واقع اتومبیل‌های خودران و شهرهای هوشمند می‌توانند چگونگی ساخت و فضای عمومی پیرامون ما را تغییر دهند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH