نوکیا ۳.۱

بررسی اولیه نوکیا 3.1؛ یک گوشی اقتصادی!

چند سال پیش برند اچ‌ام‌دی گلوبال اقدام به خرید کمپانی نوکیا کرد و حالا هم کارش را با تولید موبایل‌هایی مزین به این برند نوستالژیک ادامه می‌دهد. در ادامه می‌خواهیم به بررسی یکی از مدل‌های جدید این شرکت بپردازیم. پس با ما همراه باشید.


پلت‌فرم

نوکیا ۳.۱

پلت‌فرم متشکل از سخت‌افزار و نرم‌افزار یک دستگاه است. در واقع این دو در کنار هم معنا پیدا می‌کنند و بدون وجود دیگری، استفاده از آن‌ تقریبا غیرممکن می‌شود. تولیدکننده فنلاندی از پردازنده‌ شرکت مدیاتک در نوکیا ۳.۱ استفاده کرده که دارای هشت هسته است. ۴ هسته آن برای انجام کارهای سبک فراخوانی می‌شوند و ۴تای دیگر فقط مخصوص انجام اعمال سنگین هستند. با این وجود، نباید انتظار زیادی از این گوشی اقتصادی داشته باشید. این بدان معناست که شما نمی‌توانید بهترین بازی‌های اندروید را تجربه کنید و از محتواهای جذاب و پر از جزئیات بهره‌مند شوید. ولی در خصوص انجام کارهای روزمره، می‌توان روی چیپست مدیاتک حساب باز کرد. گشتن در شبکه‌های اجتماعی، جست‌و‌جو در اینترنت و عکاسی به‌طور روان و بدون لگ صورت می‌گیرد. به همراه این مجموعه، پردازش‌گری گرافیکی هم با دو هسته ارایه شده است. در نتیجه مطمئن باشید بازی‌های روتین و سبک به‌صورت روان و جذاب اجرا می‌شوند. در کنار پردازش‌گرها، مقدار مموری هم حائر اهمیت است. در حقیقت میزان حافظه تعیین می‌کند که شما تا چد حد می‌توانید عکس بگیرید یا محتوای مورد علاقه خود را دانلود و تماشا نمایید. خوش‌بختانه سازنده در این زمینه آزادی زیادی به کاربر می‌دهد. نوکیا ۳.۱ در دو نسخه موجود است. یکی ۳۲ گیگابایتی با ۳ گیگابایت رم و دیگری ۱۶ گیگابایتی با ۲ گیگابایت حافظه اجرایی. لازم به ذکر است که برای تجربه بهتر عمل مالتی‌تسکینگ، بهتر است مدل گران‌تر را خریدرای کنید. گذشته از این‌ها، امکان استفاده از میکرو اس‌دی فراهم شده است. پس اگر به مقدار رم اهمیت نمی‌دهید، فرقی نمی‌کند کدام ورژن را بخرید. در هر صورت قادر به افزایش حافظه تا ۲۵۶ گیگابایت هستید. هرچه از سخت‌افزار بگوییم، نمی‌توانیم نرم‌افزار را نادیده بگیریم.

با این‌که با اندروید اوریو (نگارش هشتم) در نوکیا ۳.۱ طرف هستیم، اما تفاوت‌های زیادی دیده می‌شود. اندروید وان که برپایه اندروید نسخه ۸ توسعه داده شده، بر روی گوشی نوکیا قرار گرفته و قابلیت‌های زیادی به آن‌ می‌افزاید. عمدتا این ورژن برای موبایل‌های اقتصادی در نظر گرفته می‌شود تا سیستم‌عامل گوگل فشاری روی مجموعه سخت‌افزاری نیاورد. در اصل شما از هیچ اپلیکیشنی محروم نخواهید شد، بلکه آن‌ها را با نسخه‌ای تحت عنوان Go تجربه خواهید کرد. در این نگارش‌ها اعمال پس‌زمینه به حداقل میزان خود می‌رسند و چیپست سریع‌تر و بدون لگ برنامه را اجرا می‌کند.

صفحه‌نمایش و دیزاین

نوکیا ۳.۱

شاید قرارگیری صفحه‌ای نسبتا بزرگ و مدرن در اسمارت‌فون‌های اقتصادی کمی عجیب باشد؛ اما نوکیا در مدل ۳.۱ این کار را انجام داده است. در قاب جلو شاهد یک نمایشگر ۵.۲ اینچی و با نسبت تصویر ۲:۱ هستیم. این دیزاین به تولیدکننده امکان این را می‌دهد تا صفحه‌نمایش را در قاب کوچک جای دهد، ولی مشکلاتی را هم در پی دارد. به‌عنوان مثال دسترسی کاربر به قسمت‌های بالایی پنل (از جمله نوار نوتیفیکیشن) دشوار خواهد شد. با وجود حاشیه‌های ضخیم در بالا و پایین صفحه‌نمایش، حاشیه‌های اندکی در سمت راست و چپ این المان دیده می‌شود. پس با استناد بر این موضوع و نسبت تصویر، می‌توان گفت با یک گوشی تقریبا مدرن روبه‌رو هستیم. رزولوشن با توجه به قیمت ۱۵۰ یورویی رضایت‌بخش است و فقط در فواصل خیلی نزدیک می‌توان پیکسل‌ها را مشاهده کرد. این یعنی در اکثر اوقات جزئیات قابل قبولی در تصاویر می‌بینید. برای محافظت از این صفحه نیز نسخه‌ای از گوریلا گلس مورد استفاده قرار گرفته که در برابر عوامل زیادی مقاوم است. قابلیت لمس چندگانه هم به چشم می‌خورد. با این ویژگی کارهایی از قبیل زوم روی عکس‌ها انجام می‌گیرد و قادر به انجام برخی از بازی‌های مهیج خواهید بود.

در نگاه اول، تنها دیزاین نظر مشتری را جلب می‌کند. در واقع طراحی به‌عنوان دلیلی برای خرید دیوایسی به شمار می‌رود. نوکیا این موضوع را کاملا درک کرده و دیزاینی راضی‌کننده را برای نوکیا ۳.۱ تدارک دیده است. فریم‌ آلومینیومی حس مطلوبی هنگام لمس به کاربر می‌دهد و لبه‌های برش‌خورده با الماس، کیفیت بالا را در ذهن کاربر تداعی می‌نمایند. قاب پشتی نیز با این‌که از جنس پلاستیک هست، ولی در دست گرفتن اسمارت فون را ناخوشایند نمی‌‌کند. در کل تجربه نوکیا ۳.۱ با بیش‌تر اقتصادی‌های بازار تفاوت دارد.

دوربین‌ها

نوکیا ۳.۱

در ابتدا باید بدانید با یک گوشی مقرون‌به‌صرفه و اقتصادی طرف هستید و نباید توقعات زیادی از گوشی نوکیا ۳.۱ داشته باشید. ۱۳ مگاپیکسل رزولوشنی است که تولیدکننده برای دوربین جلو در نظر گرفته. با تکیه بر این لنز می‌توانید تصاویر شفاف و با جزئیات فراوان بگیرید. هم‌چنین تکنولوژی فوکوس خودکار به کمک‌تان آمده تا بدون دردسر تصاویر جذاب و واضحی ثبت کنید و آن‌ها را به سرعت در شبکه‌های اجتماعی با دکمه‌های تعبیه شده در اپلیکیشن دوربین به اشتراک بگذارید. با توجه به قیمت دیوایس، دریچه دیافراگم هم باز تلقی می‌شود و عملکرد قابل قبول دارد. نور مناسبی به لنز انتقال داده شده و حتی در شرایطی با نورپردازی ضعیف هم عکس‌های رضایت‌بخشی ذخیره خواهند شد. فلاش ال‌ای‌دی را نیز نباید فراموش کرد. این عنصر عکاسی در شب را ممکن می‌سازد و می‌تواند به‌عنوان چراغ‌قوه نیز عصای دست‌تان باشد. ویدیو با بیش‌تر شدن کاربران شبکه‌های اجتماعی از اهمیت بیش‌تری برخوردار شد و در حال حاضر کاربران به کیفیت فیلم‌برداری اسمارت فون توجه ویژه‌ای دارند. سازنده فنلاندی هم در جهت برآورده کردن نیازهای کاربران به شما این اجازه را می‌دهد تا با رزولوشن فول اچ‌دی از محیط یا سوژه مورد نظر کلیپی تهیه کنید.

کیفیت دوربین سلفی در سال‌های پیش اصلا مهم نبود و بیش‌تر سازندگان اصلا به آن توجهی نداشتند. اما حالا و با ظهور فضاهایی مثل اینستاگرام قضیه ۱۸۰ درجه فرق کرده است. در سال ۲۰۱۸ تولیدکنندگان بعضا بهای بیش‌تری به دوربین جلو می‌دهند و دوربین پشتی را رسما نادیده می‌گیرند! نوکیا هم برای جلب رضایت کاربران، از یک دوربین ۸ مگاپیکسلی مجهز به قابلیت اچ‌دی‌آر بهره برده است. در این صورت می‌توانید در محیط‌های باز عکس‌های جذاب و شفافی بگیرید. از آن‌جا که اچ‌دی‌آر نقاط تاریک را روشن می‌سازد و جزئیات قسمت‌های تیره را آشکار می‌کند.

قابلیت‌های جانبی

نوکیا ۳.۱ از یک باتری با ظرفیت بسیار مناسب استفاده می‌کند و به سنسورهای متعددی مجهز است. به این ترتیب بازی‌های واقعیت افزوده و واقعیت مجازی قابل اجرا خواهند بود. ضمنا با توجه به رزولوشن نمایشگر و فرکانس سخت‌افزار، می‌توان انتظار عمر بالای باتری را از مدل ۳.۱ داشت.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH