هوم سرویز

بنیان‌گذار هوم سرویز: استارتاپ‌ها می‌توانند از تبلیغات رقبا سود کنند!

استارتاپ‌های ایرانی رفته رفته به سمتی می‌روند که بتوانند سنتی‌ترین خدمات موجود در بازار را به بستر آنلاین ببرند و هوم سرویز نیز از جمله استارتاپ‌هایی است که به حوزه خدمات خانه وارد شده تا بستر سنتی آن را وارد حوزه آنلاین نماید.

رامین بابایی همتی، بنیان‌گذار استارتاپ هوم سرویز در مصاحبه با آی‌تی‌رسان، از تجربیات خود و چالش‌هایش در این حوزه گفته است که قطعا برای بسیاری از افراد مفید خواهد بود. شما را به مطالعه این مصاحبه کاربردی دعوت می‌کنیم.

آی‌تی‌رسان: جناب آقای بابایی لطفا کمی در مورد هوم سرویز و تیمتان توضیح دهید.

تیم هوم سرویز متشکل از بنده، مهدی بهره ور، مصطفی بهرامی و سحر حق پرست است که من فارغ التحصیل مهندسی صنایع و کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی هستم.

“هوم سرویز” یک بازار آنلاین است که در آن، هر شخصی می‌تواند برای انجام کارهای منزل و محل کار مورد نیازش نظیر نظافت، برقکاری، لوله کشی، اسباب کشی و…، افراد مطمئن و توانمند را پیدا کند. سرویس ما همچنین بستری را برای افراد و سرویس‌دهنده‌های ماهر فراهم آورده تا خدمات خود را به‌طور مؤثر معرفی نمایند.

سامانه هوم سرویز به‌طور رسمی از ابتدای دی‌ماه 1395 فعالیت خود را با ارایه یک محصول اولیه (MVP) آغاز کرد. در ابتدای مسیر به عنوان اولین سامانه خدمات آنلاین درب منزل می‌دانستیم کار مشکل ولی جذابی را در پیش خواهیم داشت. مشتریان ما عادت دارند که این‌گونه خدمات فنی و نظافتی خود را به شکل سنتی دریافت کنند و در پی آن هستیم که این بازار را از شکل سنتی (offline) به بازاری مدرن (online) با استانداردهای متفاوت تبدیل کنیم.

رفته رفته با توجه به بازخوردهای دریافتی از مشتریان و همچنین مطالعات دقیق در این زمینه توانستیم محصول متناسب با نیازهای بازار Market Fit را به مشتریان ارایه نماییم. در حال حاضر سامانه هوم سرویز با ارایه بیش از 150 نوع خدمات مختلف در سطح شهر تهران در حال فعالیت است.

هوم سرویز

آی‌تی‌رسان: به نظر شما هوم سرویز به موفقیت و به بازار مدنظرش رسیده است؟

خیر، همچنان معتقدیم که در ابتدای راه هستیم و این بازار پتانسیل‌های فوق العاده‌ای در خود نهفته دارد که هنوز بکر هستند و مورد استفاده قرار نگرفته‌اند. ما در سامانه هوم سرویز امنیت و اعتماد، گارانتی خدمات خانگی و قیمت‌های شفاف و مناسب را سه رأس اصلی این کسب و کار و رمز موفقیت خود می‌دانیم و در تلاشیم با کنار هم قراردادن این موضوعات، فرهنگ استفاده از این خدمات را در کشور توسعه داده و تا سال 1400 به بزرگ‌ترین بازار خدمات آنلاین در کشور تبدیل شویم.

آی‌تی‌رسان: تجربه‌ای در تیم هوم سرویز داشتید که بتوان از آن در کسب و کارها استفاده کرد؟

در مورد تجربه تیم هوم سرویز نکته قابل توجه این است که اگر بخواهم هر کسب و کار و یا استارتاپی را به یک ساختمان یا بنا تشبیه کنم، مسلما این ساختمان دارای چهار ستون اصلی خواهد بود. تیم کاری، ایده، انگیزه و بازار می‌توانند ستون‌های اصلی این بنا را تشکیل دهند. هوم سرویز نیز مثل سایر کسب و کارها در ابتدای راه یک ایده اولیه بود که با کمک سایر عوامل در حال حاضر با کسب رضایت بیش از 95 درصد مشتریان یکی از بهترین سامانه‌های آنلاین خدمات در کشور محسوب می‌شود.

مطمئنا در این مسیر با مشکلات و پستی و بلندی‌های فروانی نظیر مشکلات قانونی، کمبود سرمایه و… مواجه شده و خواهیم شد ولی نکته مهم نوع نگاه تیم ما به این مشکلات و استفاده از آن‌هاست.

می‌دانستیم که با ورود و فعالیت در بازار خدمات خانگی ممکن است با چه مشکلاتی مواجه شویم و به مراتب نسبت به بازارهای کسب و کار تاکسی آنلاین و سفارش آنلاین غذا یا کالا، کار سخت‌تری را در پیش داریم و سعی کردیم با پیش بینی این مشکلات و البته مواجه ناگهانی با برخی از آن‌ها برای هر یک راه حل مناسبی را شناسایی و به کار بگیریم.

مشکلاتی که سامانه هوم سرویز تا این زمان با آن مواجه بوده به این صورت است که اصولا کسب و کارهای پلتفرمی به واسطه شبکه سازی و مقیاس پذیری بزرگی که دارند، امکان مواجه با چالش‌ها و مشکلاتی در ابعاد بزرگتر را نیز دارا هستند که گسترده‌تر و بزرگ‌تر از سایر اشکال کسب و کار است.

هوم سرویز

آی‌تی‌رسان: به نظر شما ابعاد مختلف مشکلات موجود در اکوسیستم استارتاپی و استارتاپ خودتان چیست؟

این مشکلات و چالش‌ها را این‌گونه تقسیم بندی می‌کنم:

موانع قانونی: به واسطه ناشناخته بودن و تازگی برخی از رفتارها و اتفاقات
فساد: ناشی از تبادل مستقیم میان دو یا چند گروه فعال در آن کسب و کار
جذب همیار: طریقه جذب و نگهداشت و انگیزش ارایه دهندهگان محصول یا خدمات (در سامانه هوم سرویز اصطلاحا همیار خطاب می‌شوند) در کسب و کارهای پلتفرمی از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار است.
امنیت: که شکل آن با توجه به مقیاس پذیری و سطوح فرهنگی و اجتماعی افراد متفاوت است.
تخصص و مهارت: اعتماد به گروه ارایه کننده خدمات یا کالا می‌بایست بر اساس فرآیندی مشخص انجام شود.
آموزش: ارایه آموزش‌های عمومی و تخصصی می‌بایست به گروه‌های ارایه دهنده به شکل منظم انجام شود.
فرهنگ سازی برای مشتریان: فرهنگ سازی برای مشتریانی که تا قبل از این شکل دیگری از خدمات را دریافت می‌کردند.
مدل درآمدی: یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین نکات هر کسب و کاری می‌تواند باشد.

حال به موضوعات فوق پیچیدگی‌های طراحی و ساخت یک بستر نرم افزار بهینه و مناسب را نیز می‌بایست اضافه نمود. اما به نظر من راه حل مواجه با تمام این مشکلات و چالش‌ها، نگاه فرآیند محور و رویکرد سیستماتیک به تمام آن‌هاست. نکته مهم، قدرت مواجه و شناسایی راه حل برای آن‌هاست که می‌تواند نقطه تمایز یک کسب و کار نسبت به رقبایش شود.

آی‌تی‌رسان: توصیه و رویه شما برای بازخورد بهتر و بیشتر در استارتاپ‌های مختلف چیست؟

در نهایت باید اشاره کنم که انگیزه، پشتکار و برنامه ریزی مهم‌ترین عوامل هر تیمی می‌تواند باشد. الان که در خدمت شما هستم به جرات می‌توانم بگویم که تیم هوم سرویز با بالاترین میزان بهره وری در میان اکوسیستم استارتاپ‌های کشور در حال فعالیت است. نوع نگاه موسسین این سامانه و البته تجربیات آن‌ها نقش به سزایی در این موفقیت‌ها داشته است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH