میلاد نوری بنیان‌گذار پونز

میلاد نوری بنیان‌گذار پونز: استارتاپ‌ها به حضور در کشورهای همسایه فکر کنند!

بازار کسب و کار مربوط به نقشه‌های مکان محور بسیار داغ شده و حتما شما نیز نام‌های مختلفی از این استارتاپ‌ها شنیده‌اید. پونز یکی از کسب و کارهای این حوزه است که بنیان‌گذار شناخته شده‌ای به نام میلاد نوری دارد که به بهانه حضورشان در الکامپ و شروع جشنواره وب در سال جدید، به سراغ ایشان رفتیم و گپی پیرامون کسب و کارش و خدمات این اپلیکیشن زدیم که قطعا برای شما هم خواندنی خواهد بود.

آی‌تی‌رسان: جناب آقای نوری لطفا توضیحی در مورد فعالیت پونز بدهید

پونز در واقع یک اپلیکیشن مکان محور است که در شهرهای مختلف ایران فعال بوده و در بیش از 300 دسته بندی به کاربران خود سرویس می‌دهد. کاربران ما می‌توانند در لحظه و در هر جایی از ایران که باشند به اطلاعات آن مکان دسترسی داشته و اماکن مهم و موردنیاز خود را از طریق پونز پیدا نمایند.

به طور مثال اگر فردی به شیراز مراجعه کرده و با محیط غریبه است، طبیعتا برای پیدا کردن داروخانه یا هر مکان مهم دیگر به مشکل خواهد خورد و به راحتی می‌تواند با استفاده از پونز به داروخانه‌های شیراز دسترسی پیدا کند. نکته مهم‌تر در مورد پونز این است که اماکن قابل دسترس برای کاربر صرفا اماکن مهم و بزرگ نیستند بلکه به کوچک‌ترین اماکن حتی در حد یک دکه کوچک نیز دسترسی ایجاد می‌شود.

میلاد نوری بنیان‌گذار پونز

آی‌تی‌رسان: در جریان این هستید که یکی از رقبا علاوه بر امکاناتی که شما به کاربر عرضه می‌کنید، خدمات ثبت سفارش از فروشگاه‌ها، رزرو هتل و… را نیز در اختیار کاربر گذاشته است، آیا شما نیز همچین برنامه یا امکانی را دارید؟

ما هم طبیعتا از این سرویس‌ها بهره‌مند هستیم و کاربران می‌توانند با مشاهده هتل‌ها و در صورت تمایل دکمه رزرو را بزنند و با جزئیات موردنیازشان اقدام به رزرو اتاق نمایند. همچنین کاربران ما می‌توانند پس از انتخاب محل موردنظر کاربر با سفارش مستقیم اسنپ یا تپ‌سی بنا بر حضورشان در شهر موردنظر از این سرویس‌های تاکسی اینترنتی استفاده کنند و نیازی به خروج از پونز و انتخاب مبدا و مقصد در این تاکسی‌ها نیست.

در آینده به زودی برای رستوران‌ها نیز این سرویس ارایه خواهد شد و با همکاری استارتاپ‌هایی مثل چیلیوری و… امکان سفارش غذا را برای مشتریان‌مان فراهم می‌کنیم. به طور کلی ما قصد داریم به یک درگاهی تبدیل شویم که خدمات دهندگان را به کاربران که خدمات گیرندگان هستند، متصل کنیم و از هر چیزی که به این نزدیکی کمک کند، استفاده خواهیم کرد و در دسته بندی‌های مختلف نیز این امکان رخ خواهد داد.

میلاد نوری بنیان‌گذار پونز

آی‌تی‌رسان: طبیعتا کاربران برای استفاده از سرویس‌های این چنینی معمولا به یک اپلیکیشن مراجعه می‌کنند، مزیت شما نسبت به رقبایتان چیست و چه برنامه‌هایی برای جذب هر چه بیشتر کاربر دارید؟

بدیهی است که احساس نیاز توسط ما و توسط کاربران علت اصلی راه اندازی سرویسی مثل پونز بود که قطعا موردنیاز بسیاری از مردم ایران نیز خواهد بود. در مورد رقبا نیز باید بگوییم که نمونه‌های موجود معمولا دارای اشکالاتی هستند که مهم‌ترین آن‌ها تمرکز این استارتاپ‌ها روی شهر تهران و نهایتا در شهرهای بزرگ است که پاسخگوی نیاز کل کشور نخواهند بود.

تنها نمونه کشوری موجود در این زمینه نیز بیشتر از اینکه به تمامی نیازهای کاربران پاسخ دهد، صرفا تمرکز خود را روی کسب و کارها و مراکز خدماتی که وجهه تجاری دارند، قرار داده است. این رقیب ما به طور مثال روی دکه روزنامه فروشی، مناطق گردشگری مثل جنگل و… عملکرد مثبتی نداشته است ولی ما در پونز مدعی هستیم که تمام توانمان را روی قراردادن همه مکان‌های موجود در شهرهای مختلف گذاشته‌ایم و کسب و کارها بخشی از سرویس‌های موجود در نقشه ما هستند.

یک مزیت بزرگ ما در مقابل رقبا این است که تمامی داده‌های ما دوزبانه هست و به زودی اپلیکیشن ما نیز به زبان انگلیسی منتشر خواهد شد که طبیعتا رقیبی در این زمینه و با این داده وسیع در کل کشور نداریم.

میلاد نوری بنیان‌گذار پونز

آی‌تی‌رسان: نحوه جمع آوری اطلاعات چگونه بوده است؟ طبیعتا این مقدار از اطلاعاتی که می‌گویید نیازمند همکاری افراد زیادی است. کاربران هم نقشی داشتند؟

ما به روش‌های مختلفی این اطلاعات را جمع آوری کردیم که همه راه‌های ممکن قابل تصور در این بخش استفاده شده است. به طور مثال ما از دیتابیس بزرگ‌مان در یکی از سایت‌های قدیمی خود استفاده کردیم، اطلاعات عمومی مانند بانک‌ها و مساجد نیز از طریق سازمان‌های مربوطه گرفتیم.

ولی نکته اصلی و مهم موجود در پونز این است که کاربران بخش عظیمی از اطلاعات را به‌روز کرده‌اند و در قبال این به‌روزرسانی سکه و امتیاز می‌گیرند که به جذابیت فعالیت‌شان در پونز می‌افزاید. آن‌ها با فعالیت و به‌روزرسانی اطلاعات نقشه ما امتیازاتی دریافت می‌کنند که این امتیازات قابل تبدیل به محصولاتی است که در اختیارشان می‌گذاریم.

کاربران با این سکه‌ها می‌توانند کارت هدیه دیجی کالا، اسنپ و… بگیرند یا شارژ اپراتورهای مختلف را خریداری کنند که بدیهی است انگیزه کاربران را برای ارایه اطلاعات و از آن مهم‌تر اطلاعات درست، بیش از قبل می‌نماید.

آی‌تی‌رسان: پونز سرویس و محصول نهایی شماست یا از این بستر برای راه اندازی سرویس‌ها و کسب و کارهای دیگر استفاده خواهید کرد؟

ما علاوه بر اینکه پونز را به‌عنوان یک محصول نهایی می‌دانیم، این بستر را برای سرویس‌های دیگر نیز ارایه می‌کنیم. به طور مثال یک سایتی که در زمینه املاک فعالیت می‌کند، می‌تواند از پونز برای نمایش دادن تمامی مکان‌های قابل دسترس یک منزل مسکونی یا اداری استفاده کند. ما این سرویس را به صورت API به استارتاپ‌های دیگر عرضه می‌کنیم که می‌توانند از قابلیت‌های پونز در سرویس‌های‌شان بهره ببرند.

میلاد نوری بنیان‌گذار پونز

آی‌تی‌رسان: وضعیت اقتصادی در کسب و کار شما تاثیری گذاشته است؟

قطعا تاثیر گذاشته است چرا که کسادی بازار کسب و کارها منجر به کسادی بازار تبلیغات و بازاریابی نیز می‌شود که ما نیز یکی از کانال‌های بازاریابی برای آن‌ها محسوب می‌شویم. البته یک رویکرد دیگر نیز در این زمینه وجود دارد و آن هم نیاز کسب و کارها به تبلیغات در زمان کسادی است که شاید نقش سرویس‌هایی مثل ما را بیش از قبل نماید ولی چیزی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم کسادی این بازار است که روی پونز و فعالیت ما موثر بوده است.

آی‌تی‌رسان: آینده کسب و کارتان را چطور ارزیابی می‌کنید؟

ما خیلی دوست داریم به بازار کشورهای دیگر نیز وارد شویم. تمایل داریم با ورود به نقشه شهرهای اطرافمان به این کشورها و طبعا گردشگرانی که از کشور ما به آنجا می‌روند، سرویس دهی کنیم. نمونه اجرا شده موفقی مانند اربعین سال گذشته در عراق داشتیم که با باز کردن این سرویس توانستیم مشارکت خوبی از سوی کاربران داشته باشیم.

ما در جیتکس زبان عربی سرویس خود را راه اندازی کردیم و به دنبال شروع کارمان در امارات، عراق و ترکیه هستیم که طبیعتا با برنامه ریزی انجام شده به این مهم دست خواهیم یافت.

آی‌تی‌رسان: آیا ورود به این کشورها برای شما درآمدی خواهد داشت؟ تحریم‌ها سد کار شما نیستند؟

ما به عنوان کسب و کاری به نام پونز وارد بازار این کشورها می‌شویم و این کسب و کار با نام و نشان اختصاصی در آن کشورها به فعالیت خواهد پرداخت و به همین دلیل ایرانی بودن ما تاثیری در فعالیت و کسب درآمدمان نخواهد داشت.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH